Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל, אם תיכנסו לקבוצת הפייס אתם תראו שבthp גם ב1.2 וגם ב1.6 הולכים קטליטיים כמו גרעינים.

שסתום לחץ מחליפים פעם אחת במקט של מיני, זהו. 500 שקלים שהושקעו בתבונה. נעשה בds באופן יזום ואני עדיין מחזיק בחלק המקורי שכבר אז הראה עייפות והייתי פסע מכשל.

מכסה שסתומים לא כזה נורא וגם החלפתי אחד בעצמי.

הרכב שלי גם אחרי התקנת מערכת סטריאו וזה כולל לוחיות מתכת שייוצרו במיוחד לרכב ובידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות ודלת תא המטען, רק העברת המערכת זה כאב ראש לא קטן שלא לדבר על לבודד שוב.

ואחרי ההשקעה שהורדתי על הרכב? כרגע אני תכלס אהיה מטומטם אם אחליף כי שתי הרעות החולות הכי גדולות, מאחורי מתברר אז אבלע את הצפרדע ואחזור להנות מרכב שאני באמת אוהב.

רגשות מעורבים

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 478
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, lanosforce כתב:

ואחרי ההשקעה שהורדתי על הרכב? כרגע אני תכלס אהיה מטומטם אם אחליף כי שתי הרעות החולות הכי גדולות, מאחורי מתברר אז אבלע את הצפרדע ואחזור להנות מרכב שאני באמת אוהב.

צודק 100%

אם היית בוחר לחסוך בתיקון (עדיין, לעשות תיקון אמיתי ולא קומבינה) עם חלק מפירוק, ולמכור - אף אחד לא היה מאשים אותך. 

ברגע שהלכת על הפתרון הכל כך יקר, אז כמובן להישאר עם הרכב אחרת פשוט הפסדת כספית את כל הדלתה, וחבל.

מה גם שאוטו ברמת הנוחות הזו לא תקבל אלא אם תשים בערך פי 5 בכסף כפול השווי שלו.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

אני שופט רק את עצמי ואני בסדר עם ההחלטה

ללא קשר לגורל הרכב.

לגבי השאר, כן זה פחות או יותר הענין.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
בתאריך 27.2.2025 בשעה 16:40, איציק נ. כתב:

יש חלקים מוכרים ע"י היצרן שמקבלים תמיכה מורחבת, כמו נושא האוריאה.

הממיר, למיטב ידיעתי, לא מקבל.

מאידך - ברגע שהצד השני מזהה שאתה בלחץ זה בדיוק הזמן להשחיל אותך בפתרון הכי רוויחי וטוב לו, בגלל זה האירוע הזה נגמר כמו שנגמר. בכל סנריו אחר הבן אדם היה מקבל חוות דעת שניה לפני שהוא שופך 15,000 שח מהכיס - ואני יותר ממשוכנע שאפשר היה למצוא פתרון הרבה יותר זול.

בכל מקרה זה לא מסתדר עם הלו"ז של lanosforce וזה בסדר גמור, מכבד את האילוצים שלו וזכותו המלאה לבחור בפתרון הזה ולהמשיך הלאה.

איציק

מסכים, בעיני אחד ה"בעיות" שיש לרוב המין האנושי זה החלטות מתוך סוג של לחץ - לפעמים אנחנו חושבים מהבטן ולא מהראש,

ונותני השרות (מוסכים ואפילו רופאים (שיניים?), מתקני תקלות וכו') די מכירים את הנושא ועובדים עליו יופי.

וכאן רובינו אותו דבר,  נניח במקרה דומה שאתה במוסך וצריך לקבל החלטה של רבבות זוזים ואתה בלחץ - תמיד ישנה אופציה לשכור רכב לשבוע ולנסות לחפש פתרונות...

פורסם

מעדכן,

רכבים המצויידים בשרשרת 7 מ"מ והוחלה עליהם אחריות מורחבת לשרשרת -

האחריות הוארכה ל-84 חודשים או 180,000 ק"מ. המוקדם מבניהם.

ללא עלות כלל מצד הלקוח, שימו לב!

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

מעולה, תפרסמו את זה בקבוצות הרלוונטיות.

אני בחרתי להקדים תרופה למכה גם אחרי שנאמר לי במורשה שאין קיטים בארץ עד סוף אפריל.

זה היה גבולי מידי, איתרתי קיט והלכתי על זה בלב שלם.

המיכל כבר לא מפחיד אותי.

הממיר תוקן.

כדאי מאוד שהרכב הזה יראה עכשיו אמינות של קורולה.

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 8 שעות, lanosforce כתב:

כדאי מאוד שהרכב הזה יראה עכשיו אמינות של קורולה.

רק על זה שהעלבת אותו ככה הוא כבר כינס ועדת צפרדעים כדי לתכנן לך את התקלה הבאה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 8
פורסם
בתאריך 2.3.2025 בשעה 15:40, מלטבשי כתב:

מעדכן,

רכבים המצויידים בשרשרת 7 מ"מ והוחלה עליהם אחריות מורחבת לשרשרת -

האחריות הוארכה ל-84 חודשים או 180,000 ק"מ. המוקדם מבניהם.

ללא עלות כלל מצד הלקוח, שימו לב!

מה זה אומר ׳הוחלה עליהם אחריות מורחבת׳?

יש לי 3008 דיזל 2022 (שלוש שנות אחריות).

האחריות הנ״ל רלוונטית אלי?

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

אם היתה אחריות ל-5 שנים על השרשרת, היא הוא הוארכה ל-84 חודשים או 180,000 ק"מ.

אם תרצה, שלח בפרטי מספר רכב, אברר לך

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 3 שעות, shais01 כתב:

מה זה אומר ׳הוחלה עליהם אחריות מורחבת׳?

יש לי 3008 דיזל 2022 (שלוש שנות אחריות).

האחריות הנ״ל רלוונטית אלי?

זה אומר שעל רכיבים מסויימים יש אחריות מורחבת ישירות עי היצרן. מיכל האוראה ושרשרת הקאם.

מנוע הדיזל 1.5 ביוני 2019 החל לעבור רביזיה לשרשרת הזו אבל היא הושלמה רק באוגוסט 2023 (ממה שאני יודע) לכן כדאי שתברר אם הרכב שלך מצוייד בשרשרת תזמון גלי זיזים 7.3 ממ או 8

במידה ויש אצלך את ה7.3 אז אתה מכוסה באחריות עליה כפי שנכתב מעלה מיום ייצור הרכב או 180 אלף קילומטרים.

ברכב הזה צריך לבצע החלפת רצועת טיימינג אחת ל180 אלף קילומטרים או עשור בלווא הכי אני רוצה להאמין שאלו שיזכו להגיע לשם, כבר יוחלף להם קל הקיט במסגרת העבודה.

כמובן, הרכב צריך להיות מטופל בזמן ובאופן שוטף אצל מורשי יבואן.

• רעיון טוב! 2

Pioneer TS-X150

פורסם

אז מה לבינתיים? 

מה קורה עד שאקבל כמה תשובות לגבי מה אני רוצה לעשות הלאה - מצ'עמם! 

מצ'עמם לי את הצ'תעממתי! 

מתחיל לעשות קצת "סדר" בחיווט של כל הבליל מכשירים שמהם המערכת סטריאו שלי בנויה - 

יש לי כרגע 4 דרכים שונות לצרוך מוזיקה 

המסלול הראשון - ששם הכל בהתקנה מקצועית סופר מסודרת ואתם לא רואים - כלום. וגם לא צריך לחבר אף אביזר נוסף

מערכת מקורית - מונחתת לתוך הDSP - משם למגברים ולרמקולים. 

המסלול השני - גם הוא נקי לחלוטין מהעין 

טלפון מחובר בBT (פרוטוקול גם יכול להיות LDAC) - למקלט BT שממיר לאופטי -> לתוך הDSP -> מגברים -> רמקולים. 

עד לנקודה הזו האביזר היחיד שאני צריך זה מגנט לטלפון + מטען וכבל

פה זה מתחיל להסתבך.

המסלול השלישי שהוא גם הרביעי - שם כבר אני צריך מטען 160 וואט עם שלושה כבלים + שלט ווליום USB + מגנט נוסף + תושבת נוספת שתיכף ארחיב עליה וכאן מגיע כל הכיף. 

הטלפון שלי/נגן חיצוני כמו סוני ווקמן או FIIO/טאבלט מבוסס WIN11 או WIN10 -> מפצל USB שאליו מתחבר שלט ווליום וגם ממיר USB לאופטי של SMSL -> משם לDSP ->מגברים -> רמקולים. 

למה כל זה? 

איכות השמע שיוצאת מסורס מבוסס WIN הוא פשוט חסר פשרות.

אבל בגלל תקלה טכנית ששרפה לי שני שלטי ווליום לDSP - בניתי שלט ווליום על בסיס גלגלת בכדי להרוויח 

א. רגישות ווליום טובה מאוד - כזו שנמצאת באותה רמה של השלט המקורי של הDSP. 

ב. יכולת לשלוט בווליום, שיר קדימה ואחורה וגם פליי פאוז - מבלי לגעת במסכים. 

המצב כרגע - כל החוטים האלה נמצאים בתא חפצים ליד הידית הילוכים וזה מרגיש לגמרי - מאולתר ואני רוצה לקבל מראה קצת יותר נקי ולהסליק את המפצל USB, את כל החיווט למעט אלו שיוצאים מהמטען. את הכל - מאחורי הקונסולה. 

אבל רגע לפני כן החלטתי לשדרג את שלט הווליום שלי לאחד של FIIO וכאן מגיע הכיף

הנה השלט לאחר ההתאמה לתושבת שלו:

image.png.ccb80c76f90fda49a851e69814e01a03.png

יש שם גלגלת ווליום ששולטת על הווליום של מערכת ההפעלה (במקלדות מיקרו זולות יותר הוא לא ואין ממש דרך לתכנת במקלדת מאקרו כפתור FN... אז הFIIO פתר את זה). 

ושלושה לחצנים - שיר אחורה, פליי או פאווז, שיר קדימה. 

ולחיצה על הגלגלת עושה מיוט. 

אם תשימו לב - הדבקתי אותו למאין תושבת פלסטיק - הנה הצד התחתון שלה:

image.png.69235a9d9f911e4d3cabf469a2508d4d.png

וככה זה נראה מהפרופיל:

image.png.90b2b3e0652ee21ae764480d2cc409ed.png

מבינים כבר לאן זה הולך? למה אני מדבר על כיף כל הזמן? 

לפני כמעט שנה קניתי לי סוף סוף מדפסת תלת מימד + מארז חום שיסגור עליה בכדי שאוכל להדפיס גם ABS - במקרה הזה החלק הוא PETG - מספיק עמיד לחום ברכב. 

היה מבצע של בלאק פריידיי באמאזון ובערך ב1200 שקלים ארגנתי לי מדפסת קריאליטי אנדר 3 SE ביחד עם מארז, ביחד עם ראש הדפסה חם 260 מעלות וחיישן פילמנט.

אבל בעוד אלפיה גם קניתי סורק תלת ממד FERRET SE של קריאליטי ובעצם אם תביטו בתמונות למעלה - הצורה המוזרה שאתם רואים בהדפסה היא גזירה! של הקונטור של הקונסולה המרכזית של הרכב והתושבת מתיישבת שם ב"קליק" בדיוק מילימטרי.

למי שלא הבין - תכננתי והדפסתי תושבת לשלט ווליום שתתיישב - כאן:

image.thumb.png.ad284857efb32f8408126da08b4a101f.png

וגם אתם כבר יכולים לראות בתמונה למעלה את המפצל USB והשלט ווליום הקודם - רגע לפני שהושבתי אותו שם (מימין לידית הילוכים נפול לתוך הגומחה ליד הטישו) 

הנה החלק הסרוק זה שלמעלה מסומן בירוק:

image.png.84debcf87715196930f8240e332ca2d3.png

ככה זה נראה אחרי שהפכתי אותו לחפץ קשיח:

image.png.0b285abcb2cad45cc0397c819663e159.png

אח"כ פתחתי את הסוליד הזה בתכנת עריכה חינמית והלבשתי עליו קוביה שהיא בעצם התושבת:

image.thumb.png.a64f21c37b831f69381ff4d26cf82d63.png

ולבסוף החסרתי את החלק הסרוק מהחלק שאמור להתלבש עליו:

image.thumb.png.98c313db377b9375897f943c391da99e.png

משם לסלייסר (תכנת להכנה להדפסה) -> משם למדפסת והופס התוצר הסופי (הדפסתי שניים כאלו כי הצד השני סימטרי)

image.png.3c0bc2eccbd01f325b2f30f445ff2a34.png

וזה התוצר הסופי. 

השנה הדפסתי ככה תושבות לרמקולים. 

תושבות ללוחיות רישוי של אפניים וקורקינטים שלי ושל החברים לעבודה (גם תושבת למראת צד לקורקינט)

הדפסתי ככה דגם של כלבה הוואנזית! של חבר לעבודה.

ייצרתי לחבר מהעבודה שחקן למשחק לוח שהיה חסר לו ונאבד לו משחקן קיים 

ועוד מלא פרוייקטים קטנים ומגניבים. 

מה שאפשר לעשות היום עם ציוד ב2K שקלים זה פשוט לא להאמין. 

כרגע אני עם גב תפוס אז לא יודע אם השבוע יצא לי לעשות את הסדר בחיווט אלא רק לחבר את השלט נונשלונט - אבל אחרי שאבצע את ההסלקה של רוב הדברים שם אעלה תמונה עדכנית של הכל. 

וכן השבוע היו דברים קריטיים שלהם בניתי מאוד על זה שהרכב יהיה תקין ובתקופה הקרובה גם - מאוד רגיש. 

קצת FUN בשרשור הזה לשם שינוי. 

• אהבתי 8

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעה, lanosforce כתב:

אז מה לבינתיים? 

מה קורה עד שאקבל כמה תשובות לגבי מה אני רוצה לעשות הלאה - מצ'עמם! 

מצ'עמם לי את הצ'תעממתי! 

המסלול השלישי שהוא גם הרביעי - שם כבר אני צריך מטען 160 וואט עם שלושה כבלים + שלט ווליום USB + מגנט נוסף + תושבת נוספת שתיכף ארחיב עליה וכאן מגיע כל הכיף. 

קצת FUN בשרשור הזה לשם שינוי. 

ציטוט

הבטלה מביאה לידי שעמום והשעמום מביא לידי חטא (כתובות נ״ט)

160W? זה המון, גם לפטופים חזקים מגיעים עם מטען 75W.

זה לא יצור לך בעיית חום?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 6 דקות, borsood כתב:

160W? זה המון, גם לפטופים חזקים מגיעים עם מטען 75W.

זה לא יצור לך בעיית חום?

אתה צודק וגם אני חששתי בייחוד כששקע מצית מוגבל בד"כ ל120 וואט (פיוז 10 אמפר על מתח 12V) אבל הצריכה של הטאבלטים שלי מאוד נמוכה - הטלפון במקרה הכי גרוע יכול לצרוך עד 65וואט. 

אני קניתי מטען של בסוס שיש לו תמיכה גם בתקן PD וגם בתקן QC 

הטאבלטים שלי של סרפייס - מספיק להם PD - כלומר POWER DELIVERY

אבל הטאבלט של HP שהוא דווקא ישן יותר דורש QC וכבל C שיכול להעביר מעל 3 אמפר 

לבסוס יש שלושה שקעים - אחד PD טייפ C, אחד QC טייפ C ואחד A עד 3 אמפר. 

שלושת המכשירים נטענים ואין שום בעיה אבל בגדול אני תמיד טוען רק 2 מכשירים. 

המצב כרגע:

image.png.7ae3b59916bf7a26c5829a2c88bc5d8c.png

אני מניח שבימים הקרובים כשהגב שלי יחזור לעצמו - המפצל USB ורוב החיווט שם יוסלקו - מתחת לקונסולה והדברים יראו הרבה יותר נעים לעין. 

ואם תביטו היטב - תראו איך השלט ווליום של FIIO יושב על תושבת מודפסת שמתאימה בול! לקונטור של הקונסולה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

אני לא מבין גדול במטענים, אבל אני יודע שיש פרוטוקול החלטה בין המטען למכשיר כדי להחליט באיזה פרוטוקול הטענה להשתמש.

אני משער שבדקת שהמכשירים נטענים בפרוטוקול ה"נכון" לכל אחד מהם כשכולם מחוברים אחרי המפצל ולא מבלבלים את המטען?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...