Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 939 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,
חבר טס עם משפחה לסוג של רילוקיישן בפורטוגל ומחפש לרכוש שם רכב משומש. שלח לי אתר שהוא סוג של יד2 מקומי. יש שם מוכרים פרטיים וגם חברות\סוחרים.
קודם כל הופתעתי מאוד מהמחירים - רכבים בני 13-20, משפחתיות ידניות, רובם עם מנועי טורבו דיזל פרט לכמה ואגיות שהן טורבו בנזין - במחירים שנעים בין 4 ל 8 אלף יורו. מאוד יקר לרכבים בגילאים האלה, במיוחד בהתחשב בעובדה שרכב חדש עולה שם בערך חצי מהמחיר בישראל.
מדובר על רכבים כמו גולף סטיישן, קורולה סטיישן וכו'.
למשל - 
https://www.standvirtual.com/carros/anuncio/vw-golf-variant-1-4-tsi-confortline-ID8Pz1hP.html#map

אמרתי לחבר - יופי אני רואה תמונות וקילומטרז' אבל זה לא אומר כלום לגבי המצב האמיתי של הרכב המשומש (מאוד משומש).

השאלה שלי - מישהו מכיר את שוק המשומשות בפורטוגל?
בדיקה לפני קנייה?
החבר טוען שיש אחריות על הרכבים שנמכרים דרך חברה. אני אומר שזה הזוי ולא הגיוני לתת אחריות כלשהי על רכב בן 15, אם יש איזשהי אחריות אז היא ריקה מתוכן.

בקיצור אשמח לשמוע מידע ממי שמכיר איך זה עובד שם.

תודה

פורסם

לא מכיר את השוק שם.

יכול לרכוש רכב בלונדון במחירי רצפה, לעשות ביטוח אירופאי ולנסוע על מעבורת בתעלה לקאלה בצרפת ומשם קרקעית.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 33 דקות, tinoki כתב:

לא מכיר את השוק שם.

יכול לרכוש רכב בלונדון במחירי רצפה, לעשות ביטוח אירופאי ולנסוע על מעבורת בתעלה לקאלה בצרפת ומשם קרקעית.

ההגה בימין

פורסם

באנגליה אכן ההגה בצד השני, 
אבל נתת רעיון - אמרתי נלך עד הסוף. גרמניה.
מריפרוף קצר אני רואה שההבדלים במחיר הם לא דרמטיים.
כלומר אם אני משווה גולף לגולף אז אין הבדל גדול. זה לא שבאותו מחיר הוא יכול לקבל שנתון הרבה יותר מתקדם.
מה שכן זה שבתוספת כמעט זניחה הוא יכול לקבל מרצדס סי קלאס למשל, אבל זה לא מה שהוא מחפש.

בכל מקרה אמרתי לו על הרעיון, אמר שיבדוק גם בספרד.

פורסם

אותו הדבר בארה"ב.

עד לפני 2020, היה אפשר לרכוש רכב ישן ובלוי אבל תקין ונוסע ב-800 דולר בכמעט כל מקום.

למשל קורולה\סיוויק בת 15, חבוטה עם 250,000 מייל.

ורכב זול יותר לגיטימי (לא Beater) בכמה אלפים בודדים.

סתם דוגמה שאני זורק (אבל אני לא זוכר בדיוק):

משהו בסגנון של פורד אדג' בן 7-8 שנים, עם 120,000 מייל במשהו כמו 5,000 דולר.

היום? יש אזורים שלמים שאין רכבים (בכלל!) בפחות מ-5,000 דולר, ובמקומות שכן יש זה מקסימום קורולה בת 20 עם בעיות גיר ב-3,000 דולר. הזוי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

את הרעיון של לקנות רכב במדינה אחרת צריך לבדוק לעומק... תכנס לאתר משרד הרישוי/תחבורה הפורטוגלי ותבדוק מה התנאים לרכב מבחוץ.

אני לא ממש מכיר את פורטוגל חוץ מטיולים, אבל כן את האיחוד בכללי (אזרח וגדלתי במדינה אחרת) והדברים לא תמיד פשוטים.

ניתן לעבור ולנסוע עם רכב חופשי בכל מדינות האיחוד ולא צריך לעשות ביטוח מיוחד

אממה, ברוב המדינות יש תנאים לשהייה מעל שנה או מעל זמן מסוים שקבעה המדינה

אם הרשויות יקבעו שאתה בעצם "ייבאת" רכב אתה תשלם מס שברוב המקרים לא משתלם בעליל.

תחשוב שאחרי מקסימום שנה גם ככה תצטרך להביא את הרכב לטסט וזה יכול לעשות בעיות אם לא יהיה לך מסמכים מתאימים

אפילו במעמד הקניה יכול להיות לך בעיות. במדינה בה אני אזרח אי אפשר לעשות העברת בעלות בלי להיות תושב המדינה, אלא אם כן הולכים להוציא מסמכים מיוחדים

שכבר לא שווים את הכאב ראש והבלאגן. בקיצור אני היתי מקבל את רוע הגזרה ולא מתעסק בזה...

המחירים באירופה אכן קפצו בשנים האחרונות. לא רק רכבים... אירופה לא זולה בכלל.

בתאריך 21.11.2023 בשעה 20:14, rolling_stony כתב:

החבר טוען שיש אחריות על הרכבים שנמכרים דרך חברה

אחריות לא שווה כלום. אתה לגמרי צודק שהיא ריקה מתוכן. תקראו את האותיות הקטנות זה בדר"כ אחריות על מכלולים חשובים עד גיל וק"מ מסוים ורכבים כאלה מזמן עברו...

אפשר וצריך לא להתייחס לזה.

פורסם (נערך)

אני מכיר קצת את השוק בספרד ופורטוגל.

זה שוק שונה מאוד מישראל. הנה מספר הבדלים:

1. סוגי הרכבים עם חיבה לדיזל וידני. למרות שעם השנים בשני הפרמטרים יש שינוי לכיוון רובוטי/אוטומטי ובנזין. שים לב שיש ערים בהן יש חקיקה נגד כניסת רכבי דיזל ישנים. וזה לקראת החמרה מה שיגרום לאיסורים לרכבים שאתה אולי מתעניין בהם.

2. הרגלי קניה שונים. במדינות האלו רוב האנשים רוכשים רכבים חדשים. ומחזיקים בהם שנים רבות. גם אנשים אמידים עם רכבים יקרים. לא נדיר בכלל אנשים שקונים רק רכבים חדשים ומחזיקים בהם 10-12 שנים ומחליפים בחדש. בארץ יש מעט מאוד אנשים עם התנהלות כזו.

3. בגלל 2 שוק היד שניה מפרטיים מאוד מצומצם. במקביל אלו 2 מדינות עם המון המון רכבים מושכרים על הכבישים. בעיקר תיירות. הם שחקן משמעותי בשוק יד 2 על אף שאת הרוב המוחלט של הרכבים חברות ההשכרה מיצאות לחו"ל. הרבה למזרח אירופה ולמזרח התיכון (כ 70% מהרכבים ברשות הפלסטינית הם רכבי השכרה משומשים מאירופה. בעיקר מספרד).

4.  כמו שכתב lacoco, המחירים עלו דרמטית בשנים האחרונות. למשומש וגם לחדש. והיום זה לא חצי מחיר לרכב חדש בהשוואה לישראל. יותר לכיוון של 60-70 אחוז לדגמים מקבילים. במודעות פרסום של רכבים בספרד בד"כ המחיר המוצג הוא למפרט מאוד מאוד נמוך. כולל ביחס למנוע בסיסי מאוד שבד"כ לא מוצע בישראל (נגיד קליאו 1.0 ליטר אטמוספרי). השוואה מדוייקת יותר תגלה מחירים שאינם חצי מישראל.

אם אתה יכול, לא הייתי קונה מראש רכב. רכבים להשכרה (בודאי בחורף) זה לא עניין יקר שם. הייתי שוקל לשכור רכב לשבועיים-שלושה (עם אפשרות להחזרה מוקדמת) ורוכש רכב שם אחרי שהתאפסת על עצמך.

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני בארה"ב חשבתי כמוך, בסוף קניתי בספטמבר 2022 מאזדה 3 מודל 2014 עם 95 אלף מייל(שזה 150 אלף קילומטר) ב12,500 אלף דולר(שזה לא נמוך כמו שחשבתי שיהיה) ורוב השוק האמריקאי גם נראה ככה, מאכזב ביחס לחלום שחשבתי  - אז יכול להבין.

אני מאמין שהרבה פעמים זה בגלל שזה רכב עם ביקוש גבוהה נגיד גולף דיזל ידנית עם נסועה נמוכה כ"כ(מודל 2008 עם 119 אלף קילומטר) תימכר במחיר גבוהה - רכבים עם "שוק" חלש יותר יעלו הרבה פחות, נגיד בארה"ב אם תחפש לא מאזדה 3(רכב עם שוק יד שניה מאוד ער בארה"ב) אלא ניסאן סנטרה מאותה קטגוריה כנראה שתצלח למצוא יותר מציאות.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...