Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי מכם הוציא רישיון נשק?

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, יובל .מ. כתב:

אתה בדרך להוציא רישיון נשק ארגוני, כלומר תקבל 2 כרטיסים אחד ירוק אחד כתום, כשתחתום על נשק בחברה תשאיר אצלהם את הכתום ותקבל נספח עם מספר הנשק שיהיה בצמוד לכרטיס הירוק. צריך להסתובב עם שניהם ביחד.

משרד לביטחון פנים עושה בדיקה מאוד מינימלית של תיקים פליליים ודברים כאלה, אין שם יותר מדי עניין. ההצהרה של הרופא לפי מה שאני זוכר אמורה לבוא לפני שהטפסים נשלחים לבט"פ, בדרך כלל עולה 150 שקל משהו כזה.

השאלון זה שאלות פשוטות שחוזרות על עצמן כדי לזהות חריגה, נניח שואלים על אלכוהול כמה פעמים בצורות שונות, אם פעם אחת אתה אומר שלא שותה, פעם שנייה אומר פעם בשבוע ופעם שלישית אתה כבר רושם 3-4 פעמים בשבוע זה ידליק להם נורה. 

תהליך ההוצאה של רישיון ארגוני גם בדיחה.

אז זהו המנהל בחברת אבטחה אמר קודם כל הוא רוצה לבדוק רקע והוא שולח להם את הפרטים(לא יודע למה לא הכל ביחד לשלוח), לאחר מכן אם לא תהיה איזשהי בעיה הוא יעדכן אותי ואז אני אחתים את הרופא משפחה.

עכשיו רופא מחוייב לחתום על ההצהרה על פי חוק? כי אני יודע שיש רופאים שלא רוצים לחתום היה איזה כמה פוסטים שקראתי שרשמו ברשתות הברתיות וגם קראתי איזה כתבה ניתן לראות כאן: https://www.ice.co.il/law/news/article/995589 לכן שואל.

עריכה אחרונה על ידי Liquidator
פורסם
לפני 53 דקות, Liquidator כתב:

אז זהו המנהל בחברת אבטחה אמר קודם כל הוא רוצה לבדוק רקע והוא שולח להם את הפרטים(לא יודע למה לא הכל ביחד לשלוח), לאחר מכן אם לא תהיה איזשהי בעיה הוא יעדכן אותי ואז אני אחתים את הרופא משפחה.

עכשיו רופא מחוייב לחתום על ההצהרה על פי חוק? כי אני יודע שיש רופאים שלא רוצים לחתום היה איזה כמה פוסטים שקראתי שרשמו ברשתות הברתיות וגם קראתי איזה כתבה ניתן לראות כאן: https://www.ice.co.il/law/news/article/995589 לכן שואל.

קודם כל הכתבה מתייחסת לנשק אישי, לטענתם ההליך נהיה חלטורה (ומסכים עם זה) אבל לא מכיר שהוא יכול לא לחתום, בסופו של דבר זה שירות שהוא אמור לתת לך, ואתה משלם על זה (לי אישית אף פעם לא לקחו כסף למרות שיכלו).

רישיון נשק ארגוני יותר מפוקח כי יש שאלון+פסיכולוג, זה לא הכי מקיף שיש אבל לפחות איזה סינון.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 3.7.2024 בשעה 11:56, יובל .מ. כתב:

הוא היה בקו סיום מול ההלקט פרו מבחינתי, בסוף בחרתי בהלקט בגלל אורך קנה עדיף ויותר כדורים אבל הדק פחות טוב.

מה בדיוק פחות טוב בהדק שלו? אני מתלבט בינו לבין בול האצ'ט.

פורסם
לפני 5 שעות, MiniMiz3r כתב:

מה בדיוק פחות טוב בהדק שלו? אני מתלבט בינו לבין בול האצ'ט.

הדקים נמדדים לפי הכול שצריך להפעיל ומהלך ההדק (כמה צריך לשחרר עד חידוש קשר), יש אקדחים רכים יותר ואקדחים קשים.

cz p10c, שההדק שלו מקבל מחמאות בכל ביקורת עם הדק של סביבות 4.5lbs.

לפי גוגל לbul גם כן יש הדק רך יחסית של 4.5-5, לא סגור על המהלך הדק שלו.

ההלקט עם הדק הרבה יותר קשה ומהלך הדק יחסית ארוך, לי יש ניסיון בירי אז לא התקשתי לירות בו, מי שלא רגיל לירות יכול להיות שייפגע פחות טוב (כמובן שאפשר וצריך לשפר עם אימונים).

התשובה הכי טובה והכי משעממת - תירה בשניהם ותרגיש. 

פורסם (נערך)

אלוהים אדירים, 45 עמודים על אקדחים באופטופיק של פורום מכוניות?

שירשור שנפתח בכותרת התמימה:

"מי מכם הוציא רישיון נשק?" 

הפך תירוץ לשיטפון הודעות  בדיון שהתפתח כאן.

אמרתי דיון?

יותר נכון, סטיה של קילומטר מהדיון.

אבל מכיוון ש"פטור בלי כלום אי אפשר":

אז קבלו קישור לסרט קלאסי שמתאר את המשיכה הקריפית של אמריקה לאקדחים.

https://archive.org/details/gun.-crazy.-1950

סרט חבל"ז.

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם
לפני 7 שעות, יובל .מ. כתב:

p10c, שההדק שלו מקבל מחמאות בכל ביקורת עם הדק של סביבות 4.5lbs.

המשקל של רוב ההדרים הסטנדרטים זה בין זה ל5.5

זה חלק פצפון מהסהכ שעושה הדק טוב ולפי זה אי אפשר להגיד כלום.

לp10c יש הדק בינוני. בשבילי לא הבדל מהותי בינו להלקט.

מה גם שבאקדחים פופולארים אפשר לרוב לשפר קצת את ההדק (אייפקס או Glock performance trigger לדוגמא זה שיפור לא רע בכלל)

יוצר טוב מהגלוק הממוצע , לא מתקרב לstriker fire טובים כמו hk, walther ודגמים מסוימים של s&w.

ובכלליות נדיר למצא הדק טוב באמת בstriker fire חוץ מנגיד בpdp pro וגם אז.

בא נגיד שאלא אם אתה קונה אקדח מכוון מטרה מסוימת - את ההבדלים בהדק אפשר לגשר.

הבדלים במה נח ביד - פחות.

לאקדח ראשון עם כמות אימונים וכדורים מוגבלת הייתי מתרכז ב:

1. נוחות ביד 

2. האם אתה מצליח לירות בו טוב

3. גודל שנוח לצורת נשיאה שהחלטת / אתה מתכוון.

כל עוד הוא בא מחברה רצינית והוא אמין ויש חלקי חילוף - לאקדח ראשון - בלי ניסיון ירי משמעותי - מיותר להיתקע על ההדק.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

כל מה שרשמת נכון - לארצות הברית.

אנחנו מדינת ה"נשק אחד", ועם כל הכבוד הסיכוי שלנו להיתקל באירוע חירום גדול פי כמה מהסיכוי שלך. אתה קונה נשק אחד בלבד, וכל דבר קטן פה עולה ארגזים.

אם האפשרות שלי היא נשק ב3500-4000 שקל שיעשה את העבודה, או לחילופין נשק ב4500 שעליו צריך לתת שיפורים בעוד 1000-1500, אני הולך עם הנשק של ה4000.

בגלל זה גם ההמלצה הגורפת היא 9 מ"מ, יש פה כמו זבל ואין סכנה של חוסר במטווחים.

פורסם (נערך)

כל הנשקים שכתבתי הם 9ממ

וכתבת בדיוק מה שאמרתי

עדיף לעשות אופטימיזציה לאיזה נשק נח ביד וכל השאר כמו ההדק זה נחמד אבל לא צריך להיות השיקול העיקרי.

עריכה אחרונה על ידי Liviur

Then dying is forgetting

פורסם

יקר פה באבי, יקר..

נשק 4000+-, הכשרה 600, נרתיק 200, כספת 200, כדור בודד 3 שקל ומעלה.. 

אני אישית מסתכל על נשק כחבילה כוללת, ולא על איך אפשר לשפר. ההלקט פרו יושב לי מצוין ביד אז לקחתי למרות שההדק לא הכי טוב שיש.

אם היה לבול נשק בגודל זהה עם נתונים זהים, מחיר זול יותר והדק יותר טוב הייתי הולך עליו בלי לחשוב פעמיים.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

יקר פה באבי, יקר..

מה עם שוק המשומשים?

אם במכוניות זה מקובל, מדוע שלא יהיה מקובל באקדחים.

רבים מהם לא ירו הרבה והם במצב קרוב לחדש. במידה שקיבלו תחזוקה מינימלית.

באופן אישי אני באקדחים כמו במכוניות, מעדיף את הקלאסיקות, על גבול האספנות.

רק שבאקדחים, בניגוד למכוניות אפשר להשיג קלאסיקה במצב טוב ובמחיר שפוי, אפילו מחיר נמוך.

דוגמא מספר אחת FN 9MM מודל 1935 נקרא גם בראונינג היי-פאוור. היה קיים בכמויות בזמנו במשטרה בצבא וגם בציבור הכללי.

אקדח המחסנית הראשון עם קיבולת מחסנית של 12-13 כדור.

בזכות סידור כדורים אחד לצד השני ולא רק אחד מתחת לשני.

אני בחרתי במשהו יותר קומפקטי של היצרן  FN 7.65MM מודל 1922, אקדח בן מאה שנה. (נוקר פנימי כמו בגלוק).

גימור ניקל. רק 8 כדורים במחסנית.

עלה לי רק 450ש"ח בערך שליש משכורת צבאית.

בשלב מסויים, אחרי 34 שנות אחזקה, נשברתי ממדיניות חידוש הרישיון, טופסי אישור רפואי, הדרכות , רענונים ההוצאות. 

(כמו טסט כל חצי שנה במכוניות. ואישור בלמים / תקינות רכב)

החזרתי את האקדח לתחנת המשטרה הקרובה למקום מגוריי.  

היום אני מסתפק בסכין  בבית ובקילשון מתחת לבית בתור נשק ארוך.  (;

עריכה אחרונה על ידי IsraCar
פורסם

לנשקים יותר ישנים יש כבר בלאי , ענייני שימון ולא מעט פעמים הרבה יותר חלקים (לעומת סטרייקר פיירד מהעשורים האחרונים) ופחות אמינות וזמינות חלקים מחדשים יותר.

במקרה של נשקים - עדיף להיצמד לטויוטה קורולה של העולם -> גלוקים וסיגים למיניהם שהם בין האקדחים הכי נמכרים והכי בשימוש.

(אין בעיה לקנות אקדח בן כמה שנים - במיוחד שעם העלויות ירי בארץ - הסיכוי שהאקדחים האלו ראו יותר מכמה מאות כדורים שזה בקושי ״תקופת הרצה״ לאקדח - דיי אפסי כפי שכתבת)

• מעניין 1

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 3 שעות, Liviur כתב:

לנשקים יותר ישנים יש כבר בלאי , ענייני שימון ולא מעט פעמים הרבה יותר חלקים (לעומת סטרייקר פיירד מהעשורים האחרונים) ופחות אמינות וזמינות חלקים מחדשים יותר.

לגבי בלאי - בן אדם ממוצע יורה 100 כדורים ב3 שנים (וזה רק בשנים האחרונות, קודם היה 50).

נניח שהאקדח בן 20 - זה אומר שירו בו 700 כדור שזה כלום לאקדח. להפך, זו בערך כמות הכדורים שצריך ליורת ב"הרצה" הראשונית.

אז אולי כדאי לקנות אקדח בן 20 שנה בכלל..

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

FN 9MM היה נשק של מערכת הבטחה. ירו בהם אלפי וכנראה עשרות אלפי כדורים בלי שום בעיה. לי אישית אקדח כזה לא נתקע אף פעם. אם ישנה אפשרות לוודא שאקדח היה כל הזמן בבעלות פרטית אז ברוב המקרים אפשר לחשב אותו כמו חדש. כן היה שוקל בסביבות קילו, אבל הסתובבו אתו מוסלק גם בשדות תעופה בחו"ל. אז אם רוצים לחסוך 😊 ...

עריכה אחרונה על ידי mikyl
  • תוכן חדש...