Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בעיית טעינה בAUDI RS3

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם יש לי אודי RS3 שנת 2016 לאחרונה התחלתי לעשות בדיקת טעינה לרכב שאני מניע את האוטו בבוקר בדרך כלל הטעינה 14.3-14.2 אני יכול לנסוע כל היום והטעינה 13.9-13.7 ופתאום יש פעמים שהטעינה נופלת מכה אחת ל12.9-12.7 יש לציין שמנורת אלטרנטור לא נדלקה אף פעם הרכב מניע בנגיעה הסטרטר בריא וחזק וגם המצבר בסדר גמור הלכתי לחשמלאי הבעיה שזה לא קורה כל הזמן אבל מדיי פעם זה קורה מה זה יכול להיות? המצבר מאחורה האם יכול להיות בעיה בפלוס? או במינוס יכול להיות שאלטרנטור אבל יש פעמים שהטעינה מעולה

אשמח לעזרה וטיפים לבדיקה

פורסם

איפה אתה בודק טעינה?

יש הבדל לבדוק ביציאה מהאלטרנטור/על המצבר

לבין לבדוק בשקע מצת (שעליו יש לפעמים מפלי מתח גדולים)

.

פורסם

כשזרם הטעינה גבוה, בגלל צריכת זרם גבוהה, מצבר חלש וכו', ואז מתח הטעינה יהיה נמוך יותר ולהיפך.

יתכן שבזמן הבדיקה מאורר הרדיאטור מתחיל לפעול (והוא צרכן חשמלי גדול) ולכן אז מתח הטעינה יורד.

בברכה  -  רפי לין

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, om2 כתב:

לבין לבדוק בשקע מצת (שעליו יש לפעמים מפלי מתח גדולים)

המתח בשקע המצית יירד רק אם מחוברים אליו צרכנים כבדים.

לפני 11 שעות, tomerrs3 כתב:

שלום לכולם יש לי אודי RS3 שנת 2016 לאחרונה התחלתי לעשות בדיקת טעינה לרכב שאני מניע את האוטו בבוקר בדרך כלל הטעינה 14.3-14.2 אני יכול לנסוע כל היום והטעינה 13.9-13.7 ופתאום יש פעמים שהטעינה נופלת מכה אחת ל12.9-12.7 יש לציין שמנורת אלטרנטור לא נדלקה אף פעם הרכב מניע בנגיעה הסטרטר בריא וחזק וגם המצבר בסדר גמור הלכתי לחשמלאי הבעיה שזה לא קורה כל הזמן אבל מדיי פעם זה קורה מה זה יכול להיות? המצבר מאחורה האם יכול להיות בעיה בפלוס? או במינוס יכול להיות שאלטרנטור אבל יש פעמים שהטעינה מעולה

אשמח לעזרה וטיפים לבדיקה

מתי מתח הטעינה יורד ? האם זה קורה בסל"ד סרק כאשר הרכב עומד ?

האם הרכב מצוייד במערכת Stop / Start ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

הבדיקה שאני בודק היא על המצבר עצמו יש פעמים שאני מזגן ואורות והטעינה על 13.9 מאוורר עובד כמובן

מתח הטעינה יורד באופן אקראי פתאום בסרק נופל ל12.9 12.8 וגם בנסיעה המתח מגיע ל13

אמרו לי להוסיף מינוס וחלק אומרים אולי הפולי של האלטרנטור

שוב הרכב מתנהג רגיל לגמריי

אין לי מערכת Stop / Start

פורסם (נערך)
לפני 40 דקות, tomerrs3 כתב:

הבדיקה שאני בודק היא על המצבר עצמו יש פעמים שאני מזגן ואורות והטעינה על 13.9 מאוורר עובד כמובן

מתח הטעינה יורד באופן אקראי פתאום בסרק נופל ל12.9 12.8 וגם בנסיעה המתח מגיע ל13

אמרו לי להוסיף מינוס וחלק אומרים אולי הפולי של האלטרנטור - סתם קשקשנים. הוספת חיווט בכדי להגדיל את שטח החתך של כבל המינוס הייתה אקטואלית לתקופה של פיאט 127 או אודי 80 ורכבים ישנים שסבלו מחיווט מתפורר.

שוב הרכב מתנהג רגיל לגמריי - סע לשלום.

ברכבך קיימת מערכת טעינה חכמה אשר בתנאים מסויימים בהחלט המתח הנמדד על המצבר עשוי לרדת ל-12.7 וולט.

בכדי לבדוק את מערכת הטעינה ותפקודה יש לבצע סריקת תקלות ולעקוב אחרי נתוני הטעינה בזמן אמת לפי הנחיות ייצרן הרכב.

כול עוד לא מתקיימים התנאים הבאים או אחד מהם אין לך סיבה לחפש בעיה שלא קיימת.

1. מנורת "מצבר" דולקת או הודעה על בעית טעינה.

2. המצבר מתרוקן והרכב סובל מבעיות התנעה.

3. בעיות חשמל שונות כגון: אורות מהבהבים, לוח השעונים מהבהב המזגן מתנתק ללא סיבה נראית לעין.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם

קודם כל תודה רבה על התגובה 

מנורת מצבר לא דולקת או בעיה של טעינה המצבר 

המצב לא מתרוקן הרכב מניע בנגיעה

אורות לא מהבהבים לוח השעונים תקין המזגן לא מתנתק

איפה אני יכול לראות שברכב הזה יש טעינה חכמה? ולבדוק נתוני הטעינה בזמן אמת לפי הנחיות ייצרן?

פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, tomerrs3 כתב:

איפה אני יכול לראות שברכב הזה יש טעינה חכמה? ולבדוק נתוני הטעינה בזמן אמת לפי הנחיות ייצרן?

רק במוסך מורשה או אצל מוסך רון בת"א.

תעלה תמונה של רישיון הרכב ללא פרטים מזהים בכדי שאוכל למצוא לך מידע נוסף.

• תוכן חדש...