Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 25.9.2023 בשעה 21:53, PeppEDogg כתב:

אני יודע שהאופציות דיי שונות אבל באותו איזור מבחינת מה שאני מחפש. אני רוצה רכב חזק ומהנה לנהיגה אבל מצד שני גם פרקטי ליום יום ונוח בנסיעות רגועות וכמובן אמינות ותחזוקה הגיונית לאורך שנים מבחינת טיפולים, מחלות וביטוחים (עד כמה שניתן מרכבים כאלה ). 

בכותרת רשמת התלבטות בין רכב ספורטיבי, ואז נתת דוגמאות של 2 רכבים שהם לא כאלו + היונדאי.

אם אתה רוצה חזק - הלאון. (הAUDI זו אותה גברת בשינוי אדרת, זה רכב מצויין אבל לא מה שרשמת שאתה מחפש ולכן חבל על הכסף)

אם אתה רוצה מהנה - היונדאי.

אם אתה לא יודע תעשה נסיעת מבחן על היונדאי ותראה אם הספורטיבי עושה לך את זה, או שבסוף אתה רוצה תאוצה חזקה.

פורסם
לפני 15 שעות, GTאי כתב:

בכותרת רשמת התלבטות בין רכב ספורטיבי, ואז נתת דוגמאות של 2 רכבים שהם לא כאלו + היונדאי.

אם אתה רוצה חזק - הלאון. (הAUDI זו אותה גברת בשינוי אדרת, זה רכב מצויין אבל לא מה שרשמת שאתה מחפש ולכן חבל על הכסף)

אם אתה רוצה מהנה - היונדאי.

אם אתה לא יודע תעשה נסיעת מבחן על היונדאי ותראה אם הספורטיבי עושה לך את זה, או שבסוף אתה רוצה תאוצה חזקה.

ומדוע אתה אומר ש2 האופציות הראשונות לא עונות על הדרישה הזו? 

ובנוסף למה העדפת את הלאון על הג'ולייטה? 

פורסם

הגרסא הספורטיבית של הלאון היא הקופרה, וזו של האלפא נקראת תלתן ירוק. אלו לא הגרסאות שאתה רשמת.

מה שרשמת זה אחלה רכבים שיש להם מנוע חזק ויודעים להאיץ מהר, אבל המתלים שלהם כמו של רכב רגיל, אין לך דיפ' מוגבל מקדימה ועוד ועוד. לרוב המוחלט של האנשים הרכבים האלה מהנים מאוד והם לא צריכים יותר מזה.

למה לאון? כי אלפא קונים אם רוצים ומוכנים לשלם את המחיר של רכב יותר מיושן בפנים/יקר יותר לאחזקה). אם אתה לא "רוצה" אלפא לך על הלאון ויהיה לך יותר פשוט בחיים.

פורסם (נערך)

אין חוקים בעניין הגדרת רכב ספורטיבי. יש מקובל.

גם לבוש ספורטיבי לא בהכרח מיועד לספורט.

בכל אופן נראה שפות"ש, ואי אפשר לבוא בטענות אליו, מחפש משהו באמצע הדרך, בין הרכב הקיים למה שמקובל אצל חובבי נהיגה להגדיר כספורטיבי. דהיינו רכב מהיר יותר ומפנק יותר מהקיים אך עדיין בסגנון צעיר ולא כבד.

האאודי והסיאט וגם האלפא נמצאות בדיוק שם. היונדאי נמצאת כבר בקצה, ומי שלא מכיר את הפשרות ברכבים כאלו כדאי שקודם יתנסה לראות האם לזה התכוון. יתכן ויתאהב ויתכן ויתפכח.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 38 דקות, GTאי כתב:

הגרסא הספורטיבית של הלאון היא הקופרה, וזו של האלפא נקראת תלתן ירוק. אלו לא הגרסאות שאתה רשמת.

מה שרשמת זה אחלה רכבים שיש להם מנוע חזק ויודעים להאיץ מהר, אבל המתלים שלהם כמו של רכב רגיל, אין לך דיפ' מוגבל מקדימה ועוד ועוד. לרוב המוחלט של האנשים הרכבים האלה מהנים מאוד והם לא צריכים יותר מזה.

למה לאון? כי אלפא קונים אם רוצים ומוכנים לשלם את המחיר של רכב יותר מיושן בפנים/יקר יותר לאחזקה). אם אתה לא "רוצה" אלפא לך על הלאון ויהיה לך יותר פשוט בחיים.

לגבי הלאון אתה צודק. לגבי האלפא, הveloce זו הגרסא שהחליפה את תלתן ירוק ותקנו אותי אם אני טועה ההבדל הוא רק בשם והיא כן מאובזרת ומכוילת על הצד הספורטיבי יותר.

אלפא הייתה חלום רחוק עוד מתקופתי ילדותי ושמעתי דעות לכאן ולכאן לגבי תחזוקה ותקלות ומחלות לכן אני עדיין מבולבל לגביה מה גם שהפנים שלה מיושן לדעתי לרכבים מקבילים בשנתון (2019). 

לפני 24 דקות, מיץ פטל כתב:

אין חוקים בעניין הגדרת רכב ספורטיבי. יש מקובל.

גם לבוש ספורטיבי לא בהכרח מיועד לספורט.

בכל אופן נראה שפות"ש, ואי אפשר לבוא בטענות אליו, מחפש משהו באמצע הדרך, בין הרכב הקיים למה שמקובל אצל חובבי נהיגה להגדיר כספורטיבי. דהיינו רכב מהיר יותר ומפנק יותר מהקיים אך עדיין בסגנון צעיר ולא כבד.

האאודי והסיאט וגם האלפא נמצאות בדיוק שם. היונדאי נמצאת כבר בקצה, ומי שלא מכיר את הפשרות ברכבים כאלו כדאי שקודם יתנסה לראות האם לזה התכוון. יתכן ויתאהב ויתכן ויתפכח.

הגדרת את זה הכי מדויק. אני באמת מחפש את הsweet spot. 

כנראה שעדיף לעשות הנסיעת מבחן על היונדאי כדי להבין סופית אם היא שווה את המימון בלון וכל מה שכרוך בו לעומת הלוואה רגילה לרכב יד 2.

רציתי פשוט לשאול פה אולי יש מישהו שכבר התנסה איתה היות והיא רכב יחסית חדש בארץ למרות שיצאה רישמית בחול אם אני לא טועה באיזור 2020 או קצת אחרי וצפויה בקרוב לעבור מתיחת פנים. 

עריכה אחרונה על ידי PeppEDogg
  • אהבתי 1
פורסם

שלום, 

ראשית, תבדוק עם סוכן הביטוח שלך אם שווה לך להיכנס להרפתקה הזאת. 

בתקופה האחרונה יש עליות אדירות בביטוח ולכן נושא זה עומד בראש סדר העדיפויות אצלי. 

שנית, מה האופי שלך ? רוצה רכב חזק או מוקפד ואיכותי דווקא קורץ יותר ? 

אני מצאתי את עצמי נוהג בהרבה רכבים חזקים (הטופ שלי עד כה AUDI S8 520 כ"ס) אבל יותר הערכתי את האיכות והליטוש של הפנים מאשר את החוזק שלה, כי לאחר תקופה אתה מוצא את עצמך מבלה יותר זמן בפקקים מאשר בכביש פתוח, ואלה האיכויות הקטנות שעושות את כל ההבדל. 

בכל אופן, האופי שלי הוא יותר על הסקאלה של "תן לשייט בשקט ולהרגיש קינג מאשר לזגזג" למרות שלפעמים הרגל חובטת בגז, לפעמים.... 

תגבש דעה ותחזור, אנחנו פה. 

פורסם (נערך)

^^לגבי ה i20N - לא התנסתי איתה אבל כן יש לי ניסיון לא קטן בז'אנר. 

כשאתה קורא מבחן מתלהב ממכונית כזו, קח בחשבון שהוא מזוית ראיה של מי שכותב לקהל המתאים.

ההתלהבות היא מיכולות ספורטיביות ועל כך ניתן המשקל ולעומת זאת כדאי מאוד לזכור שנושא הפרקטיות והנוחות נמדד גם הוא בסולם הקטגוריה ולא סולם של מכוניות "משפחתיות".

כדי שמכונית תצטיין בתכונות הספורטיביות, יש תשלום לעיתים לא קטן בנוקשות (וגם רעש צמיגים ומנוע) שלא בטוח תוכל לחיות איתו, במיוחד במכוניות הקטנות יותר. לכן ההמלצה שלי, לא להסתפק בקריאה או המלצה, אלא נהיגה בכביש יומיומי.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
פורסם
לפני 10 דקות, חולה רכב#1 כתב:

שלום, 

ראשית, תבדוק עם סוכן הביטוח שלך אם שווה לך להיכנס להרפתקה הזאת. 

בתקופה האחרונה יש עליות אדירות בביטוח ולכן נושא זה עומד בראש סדר העדיפויות אצלי. 

שנית, מה האופי שלך ? רוצה רכב חזק או מוקפד ואיכותי דווקא קורץ יותר ? 

אני מצאתי את עצמי נוהג בהרבה רכבים חזקים (הטופ שלי עד כה AUDI S8 520 כ"ס) אבל יותר הערכתי את האיכות והליטוש של הפנים מאשר את החוזק שלה, כי לאחר תקופה אתה מוצא את עצמך מבלה יותר זמן בפקקים מאשר בכביש פתוח, ואלה האיכויות הקטנות שעושות את כל ההבדל. 

בכל אופן, האופי שלי הוא יותר על הסקאלה של "תן לשייט בשקט ולהרגיש קינג מאשר לזגזג" למרות שלפעמים הרגל חובטת בגז, לפעמים.... 

תגבש דעה ותחזור, אנחנו פה. 

אוקיי אז על איזה רכב היית ממליץ לפני האופי שמתאים לך מבין הרכבים שציינתי או משהו אחר לדעתך? 

פורסם
לפני שעתיים, PeppEDogg כתב:

לגבי הלאון אתה צודק. לגבי האלפא, הveloce זו הגרסא שהחליפה את תלתן ירוק ותקנו אותי אם אני טועה ההבדל הוא רק בשם והיא כן מאובזרת ומכוילת על הצד הספורטיבי יותר.

אתה צודק. טעות שלי.

לפני שעתיים, PeppEDogg כתב:

הגדרת את זה הכי מדויק. אני באמת מחפש את הsweet spot. 

כנראה שעדיף לעשות הנסיעת מבחן על היונדאי כדי להבין סופית אם היא שווה את המימון בלון וכל מה שכרוך בו לעומת הלוואה רגילה לרכב יד 2.

רציתי פשוט לשאול פה אולי יש מישהו שכבר התנסה איתה היות והיא רכב יחסית חדש בארץ למרות שיצאה רישמית בחול אם אני לא טועה באיזור 2020 או קצת אחרי וצפויה בקרוב לעבור מתיחת פנים. 

סיכמת לעצמך יפה.

באופן אישי, הייתי באותה צומת לפי כמה שנים. אחרי שעשית נסיעת מבחן על גולף GTI הבנתי (לעצמי) שפחות מזה לא יספק אותי.

אגב, וזה לא קשור לשרשור, תחשוב טוב טוב על הלוואת בלון בתקופת הריבית הנוחכית, אתה תשלם בסופו של דבר הרבה יותר על הרכב מאשר העלות שלו. קנה מה שאתה יכול להרשאות לעצמך ותתקדם לאט ובטוח.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, PeppEDogg כתב:

אוקיי אז על איזה רכב היית ממליץ לפני האופי שמתאים לך מבין הרכבים שציינתי או משהו אחר לדעתך? 

האלפא לא, מיושנת מדי. 

הסיאט, אוטו סולידי עם שוק טוב, צריך לבדוק את הביטוח ואת העלויות. 

היונדאי לפי הביקורות זה רכב הארד קור ולא הייתי רוצה אחד כזה ליום-יום. 

אני בכלל באופי שלי הייתי הולך על לקסוס. 

מבחינת הליטוש הסופי ואיכות הפנים היא מתעלה עליהן. 

ברמה הטכנולוגית יכול להיות יתרון קל לסיאט, תלוי באיזה דגם. 

אבל מה סגנון הנהיגה שלך, אני למשל נוסע הרבה ויוצא לי להיכנס לשבילי קק"ל (כמובן במהירות נמוכה) לכן אין באפשרותי להמליץ לך על רכב ללא ידיעת כל הפרטים הנחוצים. 

אתה גר בעיר, במושב עם עליות שאתה צריך מנוע חזק ? 

מה סדר העדיפויות ? 

אל תבין אותי לא נכון, אני מעריך רכבי ספורט ואוהב אותם מעמקי נשמתי, אך רכב צריך לרכוש עם סיפוק ולא רק לסמן V. 

פורסם
לפני 36 דקות, חולה רכב#1 כתב:

האלפא לא, מיושנת מדי. 

הסיאט, אוטו סולידי עם שוק טוב, צריך לבדוק את הביטוח ואת העלויות. 

היונדאי לפי הביקורות זה רכב הארד קור ולא הייתי רוצה אחד כזה ליום-יום. 

אני בכלל באופי שלי הייתי הולך על לקסוס. 

מבחינת הליטוש הסופי ואיכות הפנים היא מתעלה עליהן. 

ברמה הטכנולוגית יכול להיות יתרון קל לסיאט, תלוי באיזה דגם. 

אבל מה סגנון הנהיגה שלך, אני למשל נוסע הרבה ויוצא לי להיכנס לשבילי קק"ל (כמובן במהירות נמוכה) לכן אין באפשרותי להמליץ לך על רכב ללא ידיעת כל הפרטים הנחוצים. 

אתה גר בעיר, במושב עם עליות שאתה צריך מנוע חזק ? 

מה סדר העדיפויות ? 

אל תבין אותי לא נכון, אני מעריך רכבי ספורט ואוהב אותם מעמקי נשמתי, אך רכב צריך לרכוש עם סיפוק ולא רק לסמן V. 

מסכים מאוד עם הפסקה האחרונה שלך. 

מבחינתי, אני גר בחדרה ונוסע להרצליה לעבודה מהמשרד 3 פעמים בשבוע. בבוקר הנסיעה יותר קצרה ורגועה ובחזור תמיד פקקים. 

כשהכביש ריק אני כן אוהב ללחוץ קצת ולהינות מהנסיעה ואני אפילו מצליח לעשות את זה עם הסקודה 1.2 טורבו הקטנה שלי ( שמתי עליה אפילו stage 1). 

אני מאוד אשמח לרכב שובב יותר שיהיה יותר capable לנסיעות פחות רגועות ואולי בהמשך גם לצאת לנסיעות ארוכות בכבישים מהנים בארץ. 

פורסם (נערך)

אם אתה מחפש משפחתית חמימה הייתי בודק גם פוקוס st-line 1.5: הספק דומה, נראית טוב, כנראה שההתנהגות חדה יותר מהלאון.

לגבי חוויה ספורטיבית:  אצלי המעבר מהפוקוס אקובוסט שהיתה לי (ידנית, 180 כ"ס) ל 308GTI היה דרמטי, ולא רק בגלל ההבדל בכוח. 

הפיג'ו הספורטיבית הרבה יותר חדה, הדיפרנציאל מאפשר לבעוט אותה החוצה מפניות, הבלמים זה עולם אחר לגמרי. 

גם המושבים הספורטיביים הם הבדל משמעותי לעומת אלו שהיו בפורד.

אם אתה שוקל ספורטיבית חדשה מהיבואן עם מימון הייתי שוקל גם אבארט'.

היא כיפית ומלהיבה, נוחות הנסיעה לא נוראית, האגזוז הרועם מוסיף לחוייה (במהירות נמכוה, בגבוהה יש יותר מידי רעשי רוח).

בזמנו עשיתי נסיעת מבחן וממש חיבבתי אותה אבל היה חסר לי כוח (בגרסת הבסיס, לעומת הגרסאות הבכירות).

מאז גם גרסת הבסיס קיבלה את אותו הטורבו כמו הגרסאות הבכירות וההספק עלה ב30 כ"ס ל165.

בנוסף, מה שקסם לי אז זאת הקהילה הפעילה שמארגנת טיולים.

עריכה אחרונה על ידי mcshmupi

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 5 שעות, PeppEDogg כתב:

אני מאוד אשמח לרכב שובב יותר שיהיה יותר capable לנסיעות פחות רגועות ואולי בהמשך גם לצאת לנסיעות ארוכות בכבישים מהנים בארץ. 

כשאתה אומר ״שובב״, מה הכוונה? ללחוץ סתם כשאפשר? אז תקנה את הלאון. אני בטוח שהיא תספק אותך מעל ומעבר.

אם אתה מחפש משהו יותר ״שובב״/״כיפי״, תלוי בהגדרה שלך - קח בחשבון שכל הרכבים האלה הנעה קדמית וזה גם יגביל אותך באופן מסוים.

2016 BMW M235i.

• תוכן חדש...