Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תשובת מוסך מורשה לבעיית אי יציאת מים למתזים ...

מעבר לפיתרון נפתר ע"י dani666,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
רכב  Ford EDGE  חדש בן שנה וחצי  - 12000 קמ בלבד !

לפני כעשרה ימים פסקו המתזים לעבוד. פנינו לשירות ואמרו לנו שצריך להגיע למרכז שירות.

במרכז שירות ( מוסך מורשה ) בדקו את הרכב והאשימו אותי שבגלל שימוש בנוזל שמשות קטנטן תוצרת Sonax ( ראו תמונה ) נסתם הפילטר הפנימי בתוך מכל המים הממוקם עמוק בתוך המנוע …
ולשם כך בשלב ראשון,  צריך לפרק את הכנף הקדמית ימנית על מנת להגיע למכלֿ, לפרק אותו ולנקות את הפילטר הפנימי שבתוכו.

התנגדתי בתוקף כי פירוק כנף עלול להתפרש בעת מכירת הרכב כעדות לתאונה ופגיעה ברכב על כל המשתמע מכך. הבטיחו לבדוק שוב 
אחרי חצי שעה נוספת, נמסר כי אין צורך לפרק את הכנף , אלא יש צורך לפרק את הכיסוי הפנימי מעל הגלגלים המחובר למרכב הרכב על מנת להגיע לאותו מכל ועל כך עלי לשלם שעת עבודה כי אין לו מי שיכסה את העלות.

אמרתי  שהרכב באחריות. והמוסך האשים אותי - הקרבן - כגורם לתקלה ולכן, אמר, עלי לשלם.

לא נראה לי הגיוני שתרכיז איכותי גרמני Sonax עלול לסתום פילטר מים במשאבה ( שעובדת ) - מה גם ששנים אני משתמש בחומר ובמכוניות רבות ונוספות שהיו ויש לי וללא כל בעיות. 
לא נראה לי הגיוני שעלי לשלם על התיקון כי יש אחריות 
ביקשתי לפנות למישהו גבוה יותר ברשת היבואן אבל נאמר לי שעד שהמוסך שטיפל לא  ״משחרר״ אותי   - לא אוכל . ( למעט אפשרות של בדיקה נוספת של מוסך אחר ...)

אני שבוי בידי המוסך הנוכחי והם מורחים אותי בזמן לקביעת פגישה עם יועץ בכיר ...( לא ידוע להם מתי יגיע - אולי ״אחרי החגים )

אשמח על דעתכם. 

IMG_7718.jpeg

עריכה אחרונה על ידי new here
  • תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
  • פיתרון
פורסם

תוציא את הרכב מהמוסך ונסה במוסך אחר.

נשמע הנפצה מהאגדות.

• רעיון טוב! 3
פורסם

איך אתה מכין את הנוזל?

אגב, לפני שנים רבות היה לי סיפור של קרע בצינור של נוזל ניקוי השמשות. לצורך החלפתו היה צורך לפרק את בטנת הגלגל. מחיר החלק - 5 ש"ח. עבודה - כמה מאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

@new here אם הם הגיעו למסקנה שהבעיה בפילטר, זה אומר שלדעתם מנוע משאבת המים תקין והם שמעו אותו עובד. הייתי פותח סוויץ' ללא התנעה, מרים וישרים כך שלא יהיו צמודים לשמשה, לוחץ על מתג המתזים, ומנסה לשמוע את המנוע. שומע אותו? אכן נראה שהפילטר סתום. לא שומע? נראה שמדובר במשהו אחר פגום ולא הפילטר, או שהפיוז שלו נשרף, שגם אותו הייתי בודק.

עריכה אחרונה על ידי mcaspi
פורסם

מי שאמר שצריך לפרק כנף בכדי להגיע לזה או שיודע איפה זה ממוקם ולא עשה את העבודה בחייו, או שמשקר במצח נחושה.

אני גם משתמש אך ורק בSONAX, אבל בגלל שאני לא סומך על עצמי עם תרכיזים, אני קונה את הגלון המוכן ויש לי ראש שקט

כבר חתמתי...

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, sperial כתב:

איך אתה מכין את הנוזל?

אגב, לפני שנים רבות היה לי סיפור של קרע בצינור של נוזל ניקוי השמשות. לצורך החלפתו היה צורך לפרק את בטנת הגלגל. מחיר החלק - 5 ש"ח. עבודה - כמה מאות.

הכנה : מוהל את תכולת הבקבוקון ב 2.5 ליטר מים ןאת התמיסה שופך למיכל. 

לגבי קרע בצינור : אין קרע , הרכב ממש חדש ובמוסך בדקו הכל . גם המשאבה עובדת ואין סתימה בחורים של השפריצרים למעלה בשימשה. 

עריכה אחרונה על ידי new here
פורסם
לפני כשעה, mcaspi כתב:

@new here אם הם הגיעו למסקנה שהבעיה בפילטר, זה אומר שלדעתם מנוע משאבת המים תקין והם שמעו אותו עובד. הייתי פותח סוויץ' ללא התנעה, מרים וישרים כך שלא יהיו צמודים לשמשה, לוחץ על מתג המתזים, ומנסה לשמוע את המנוע. שומע אותו? אכן נראה שהפילטר סתום. לא שומע? נראה שמדובר במשהו אחר פגום ולא הפילטר, או שהפיוז שלו נשרף, שגם אותו הייתי בודק.

בדקו הכל. הכל עובד ולכן חושבים על הפילטר שממוקם בתחתית המנוע בחלק התחתון של המכל. 

לפני 58 דקות, yairw כתב:

מי שאמר שצריך לפרק כנף בכדי להגיע לזה או שיודע איפה זה ממוקם ולא עשה את העבודה בחייו, או שמשקר במצח נחושה.

אני גם משתמש אך ורק בSONAX, אבל בגלל שאני לא סומך על עצמי עם תרכיזים, אני קונה את הגלון המוכן ויש לי ראש שקט

כפי שציינתי. שנים אני עם אותו מוצר. גם כעת ברכב השני שלי וזה שהעברתי לילדים  - עם אותו מוצר. 

לדעתי , אם הפילטר סתום זה אומר שהוא עדין ורגיש מידי ולכן זה בעיה של תכנון החלק של היצרן - מה שמשליך על התיקון שלא יהיה על חשבוני. ( לא מוכן לגעת בכנף ) 

פורסם (נערך)

ובאיזה מים אתה משתמש?

את עניין הקרע בצינור ציינתי בגלל הקושי בגישה לצורך תיקון התקלה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מצחיק 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 35 דקות, sperial כתב:

ובאיזה מים אתה משתמש?

מים שבורכו על ידי הבאבא סאלי O_o

מים מהברז הבייתי שיש בו סנן לחול וגופים זרים מספיק טובים למערכת ניקוי השמשות.

• מצחיק 2

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 5 שעות, new here כתב:
רכב  Ford EDGE  חדש בן שנה וחצי  - 12000 קמ בלבד !

לפני כעשרה ימים פסקו המתזים לעבוד. פנינו לשירות ואמרו לנו שצריך להגיע למרכז שירות.

במרכז שירות ( מוסך מורשה ) בדקו את הרכב והאשימו אותי שבגלל שימוש בנוזל שמשות קטנטן תוצרת Sonax ( ראו תמונה ) נסתם הפילטר הפנימי בתוך מכל המים הממוקם עמוק בתוך המנוע …
ולשם כך בשלב ראשון,  צריך לפרק את הכנף הקדמית ימנית על מנת להגיע למכלֿ, לפרק אותו ולנקות את הפילטר הפנימי שבתוכו.

אני די בטוח שלא קיים פילטר פנימי בתוך המיכל. בדרך כלל קיים בחלק מהרכבים פילטר בצורת רשת בתחתית פתח המילוי של נוזל השמשות שתפקידו לסנן גופים זרים לבל יכנסו למיכל המים.

אם הפילטר סתום לא תוכל למלא מים אבל הוא לא מפריע לעבודת המשאבה.

תבקש מהמוסך לראות את הפילטר שנסתם.

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני שעתיים, מרק10 כתב:

מים שבורכו על ידי הבאבא סאלי O_o

מים מהברז הבייתי שיש בו סנן לחול וגופים זרים מספיק טובים למערכת ניקוי השמשות.

מעניים בכמה סידן בורכו המים.

פורסם
לפני 4 שעות, sperial כתב:

ובאיזה מים אתה משתמש?

את עניין הקרע בצינור ציינתי בגלל הקושי בגישה לצורך תיקון התקלה.

מים מזוקקים. 

לפני שעתיים, מרק10 כתב:

אני די בטוח שלא קיים פילטר פנימי בתוך המיכל. בדרך כלל קיים בחלק מהרכבים פילטר בצורת רשת בתחתית פתח המילוי של נוזל השמשות שתפקידו לסנן גופים זרים לבל יכנסו למיכל המים.

אם הפילטר סתום לא תוכל למלא מים אבל הוא לא מפריע לעבודת המשאבה.

תבקש מהמוסך לראות את הפילטר שנסתם.

תודה. בשביל לראות את הפילטר , הבנתי שצריך לפרק או את הכנף או את החלק הפנימי מעל הגלגל ולהוציא את המשאבה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

שמעתי שמוסך עד מורשה פורד ברעננה מאוד שרותיים, הייתי מנסה ליצור איתם קשר לחוות דעת נוספת.

אם יוחלט לתקן בתשלום, תהיה נוכח לראות מה סתם את הפילטר.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.

• תוכן חדש...