Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך צובעים כורסת עץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי כורסת נדנדה שהצלתי לפני איזה 20 שנה מהזבל, שיפצתי במינימום, והשתמשתי בה עד עכשיו - היא כנראה משנות החמישים של המאה הקודמת. כרגע היא זקוקה לסיבוב שיפוץ נוסף, אז החלטתי לעשות את זה הפעם ברצינות כי היא גם צריכה שינוי צבע כדי להתאים לסלון החדש.

כרגע אני בשלבים של לשייף את כל הצבע הישן עד לעץ עצמו - גם עם משייפת חשמלית זו עבודה הרבה יותר קשה ממה שחשבתי שתהיה - אבל כשהכל יהיה עץ משוייף, אני מנסה להבין מה השלב הבא. מקריאה הבנתי שבלכות יש כל מיני סוגים, אקרילי, לא אקרילי, לפנים, לחוץ, עם גיוון, בלי גיוון, יש במריחה ויש בספריי, ושבכלל מעבר ללקות יש גם סוג של שמן שמורחים על העץ וזה במקום לכה. מרוב קריאה על זה באינטרנט כבר התבלבלתי.

מי עוסק בעץ ויכול להאיר את עיני בנושא?

• אהבתי 1
פורסם

נתחיל קודם כל עם איזה צבע האישה בחרה?

• מצחיק 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@DareDevil אלו הכורסאות המדוברות, הן יושבות אחת ליד השניה אז צבע העץ של זו שאני משפץ צריך להתאים לצבע של זו הקיימת. כיון שאני קצת עיוור צבעים, לא יודע להגדיר איזה צבע זה בדיוק 🤣

IMG_7989.jpeg

IMG_7988.jpeg

לפני 3 דקות, cohen motor 377 כתב:

כורסה ענתיקה

היא לא ממש ענתיקה, מעריך שהיא משנות החמישים של המאה שעברה, וכמו שכתבתי היא צריכה להתאים לכורסה שלידה.

פורסם
לפני 13 דקות, Fazer כתב:

@DareDevil אלו הכורסאות המדוברות, הן יושבות אחת ליד השניה אז צבע העץ של זו שאני משפץ צריך להתאים לצבע של זו הקיימת. כיון שאני קצת עיוור צבעים, לא יודע להגדיר איזה צבע זה בדיוק 🤣

IMG_7989.jpeg

IMG_7988.jpeg

היא לא ממש ענתיקה, מעריך שהיא משנות החמישים של המאה שעברה, וכמו שכתבתי היא צריכה להתאים לכורסה שלידה.

מכיר את הכורסאות הללו, נוחות בטירוף במידה ויש את הכריות המקוריות.

אני אוהב את הגוון של עץ עצמו ולא מרגיש צורך להוסיף גוונים בהירים/כהים יותר. אני הייתי הולך על צבע מט, למרות שאצלך זה צריך להיות מבריק.

לגבי איזה חומר להשתמש זה כבר מה שנוח לך, הייתי ממתין עד שהברווז יגיע וימליץ לך על צבע ספציפי.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@DareDevil כבר הרבה שנים אין את הכריות המקוריות - כשאני מצאתי את זה, הכורסה היתה שלד עץ בלבד. אני מסכים לגבי הגוון של העץ, זה אומר הרבה עבודה בלהסיר את הצבע הישן, אבל זה כנראה יהיה הכי נאה, וצבע מט זה רעיון לא רע, תודה.

• אהבתי 1
פורסם

הייתי בוחר אחת מהשתיים:

פוליטורה שקופה/בהירה (שלאק).

לכה מט על בסיס מים, תשתדל שכבות דקות ככל הניתן, וזהו.

יש מעט מאוד גימורי שמן שלא מכהים את העץ, ואילו פה, ממה שאני יכול לנחש, הגוון כבר קרוב מאוד ומה שצריך זאת שכבת הגנה שמשפיעה במינימום על הגוון, אתה כבר קרוב מאוד למה שקיים וכל ניסיון להגיע בול לאותו דבר נידון לכישלון - זה דורש כבר ניסיון עם פיגמנטים וכו, אל תלך לשם.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 14 דקות, hans כתב:

פוליטורה שקופה/בהירה (שלאק)

סליחה על השאלה האדיוטית: פוליטורה זה לא לכה?

אני לא מנסה להתאים בדיוק את הגוון, שה אבוד מראש ומיותר, אני מנסה להגיע למשהו שידבר באותה שפה, בהיר, גוון עץ טבעי.

פורסם (נערך)

פוליטורה זה שלאק, הרכב כימי שונה לגמרי מלכות אחרות. לא ניכנס לזה, זה מאוד מורכב.

על קצה המזלג - זה מסיס באלכוהול ומתייבש בזריזות ללא ריח בכלל, עם שכבות דקות מאוד. עמידות טובה למכות, עמידות בינונית למים ואפס עמידות לאלכוהול. יש בערך בכל טמבוריה בקבוקון קטן, קנה ותנסה בפינה נסתרת אם בא לך.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ובאותן טמבוריות (או בחנויות שאני פוקד תדיר, לפחות) באיזור של הגימורי עץ, יש גם לוחות הדגמה של הצבעים כך שניתן לראות בערך, בגדול, בלי נדר, ללא התחייבות, ט.ל.ח ושות' את ההתאמה של הצבע ואיך ייראה אחרי הייבוש.

אני עדיין טרי בקטע של הגימורים, כך שבינתיים אני עוקב אחרי העצות שאני מקבל מ HANS :lol: ומרוצה מהתוצאות.

(נראה לי שאני מחרפן אותו עם השאלות שלי כל הזמן :lol:)

השנקל שאני כן יכול לתרום מניסיון אישי שלי, זה שלכות בגוון ממש לא בהכרח נותנות את הגוון שהיית מצפה לו. רכשתי בעבר לכה בגוון אגוז, לשימוש על עץ אורן (בניתי מסגרת לתמונה יקרה לליבי). 

אגוז זה לא. זה יצא סתם חום. סביר מאד להניח שזה באשמתי, והחוסר ידע שלי, אבל יש בהחלט אשם תורם כבד לאי ההתאמה של צבע הלכה לצבע הציפיות שלך. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@hans @ברווז תגיד מה דעתכם:

המחשבה הראשונית (והנאיבית) שלי היתה לשייף את כל הצבע/לכה הישנים, להגיע לעץ עצמו, ואז לצבוע בלכה משי (הסתכלתי ברשת על מט ועל משי, ונראה היה לי שמשי יותר מוצלח, אבל עד שלא מנסים לא יודעים אני מניח). אפילו קניתי מלטשת 5 אינץ' מאיזה מותג מדבקה כלשהו כדי לנסות לעשות את העבודה מהר ויעיל. המלטשת עשתה עבודה נחמדה בחלקים הישרים, אבל בכורסה הזו יש הרבה מקומות מעוגלים או חללים קטנים מדי שהמלטשת לא מצליחה להיכנס אליהם, ולכן חזרתי להרבה מאוד שיוף ידני מתיש (עם הדיסקיות של המלטשת...).

הבעיה היא שגם אחרי הרבה מאוד שיוף, יש מקומות שלא הצלחתי להגיע אליהם, או שהצבע כנראה נספג יותר מדי בעץ, ולכן כרגע זה נראה ככה:

image.thumb.jpeg.7baacce56624e34f4421df25d566157a.jpeg

image.thumb.jpeg.49372d1828065f618c63acdc55427db1.jpeg

image.thumb.jpeg.909cb4449b0be14aacaa84b2c75494e9.jpeg

וכאן נשאלת השאלה:

מסיר צבע, כן או לא?

מצד אחד לא בא לי להשתמש בחומרים כימיים חריפים על עץ, ושחומרים כימיים חזקים יספגו בעץ, ומצד שני ממה שקראתי גם נגרים ומשפצי רהיטים משתמשים במסירי צבע כימיים, כך שאני מניח שזה לא מסוכן מדי. יש מחשבות/תובנות בנושא?

ועוד דבר: שיוף ידני לחלוטין (עם נייר השיוף ביד) או כמו ברכב עם בלוק שיוף? מה הדעות בנושא?

פורסם

גם אחרי מסיר צבע תצטרך לגרד איך שהוא את הצבע שנתקע בתוך הנקבוביות של העץ. בשלב הנוכחי של העבודה אין כבר טעם במסיר צבע.

אתה תצליח להסיר עם שיוף, ידני או לא, זה רק עניין של זמן ונחישות. אני הייתי מרים ידיים מזמן. ייקח עוד כמה שעות טובות.

לדעתי האישית והבלתי מחייבת - זה נראה סבבה *כמו שהוא* עכשיו, כל שיוף נוסף במקומות הנסתרים לעין הוא בזבוז זמן של החיים. אני הייתי משלים את השיוף במשענות היד ובצד העליון של משענת הגב וזהו, לכה. אף אחד לא שם לב לגוון אחר או שאריות של גוון אחר ברגליים, למשל.

• רעיון טוב! 1

פורסם

אין לי ניסיון עם מסיר צבע, מעולם לא השתמשתי. 

עקרונית אני עם האנס- תמשיך לשייף, הכל יירד בסוף. רק לא להתייאש ולהמשיך לשפשף. שים לב לנקודה מעניינת- היחיד!!! שיהיה מודע ל"חסרונות" של "לא הורדתי את כל הלכה\לא שייפתי עד הסוף\יכלתי לעשות את זה אחרת\לא יצא 100% יפה בפינה מאחור" וכו- יהיה אתה! ואתה בלבד. כל מי שיסתכל על הכסאות וישמע את הסיפור של שיחזרת לבד, יתלהב- ולא יהיה מודע לעיזים הקטנות בכלל. 

אני עדיין עובד על עצמי בקטע הזה, לא קל לעכל את הנקודה הזו...:lol:

אם אתה רוצה להמשיך לשפשף, זה סבבה וחצי. אפשר ידנית (אין שום רע בלעבוד עם הדיסקיות ליטוש לשיוף הנ"ל), ואפשר גם לקנות מלטשות יעודיות לפינות ומקומות צפופים. עד כמה הן עובדות, אני לא יודע- לי אין כזו, לא ראיתי צורך באחת. 

אם אתה רוצה להפסיק לשייף, זה גם לחלוטין סבבה- אתה עדיין תקבל תוצאה נהדרת לפי המצב של הכסאות עכשיו. 

זה כבר תלוי בך, ובעד כמה אתה רוצה לקחת את ה-DIY שלך קדימה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

@ברווז מכיר את הרס"רים האלו שאחרי שאתה חושב שניקית את כל החדר, אחרי שעברת עם סמרטוט על המשקופים, מסילות החלונות, ואפילו על המנורה והטוסטר לחיצה, נכנסים לחדר, מפרקים לך את בית המנורה, מעבירים חוטר בצנרת החשמל וכשהם מוצאים שם אבק אתה מקבל שבת?

אז כזה, רק באשתי...

😄

היא מתה להעיף את הכורסה הזו, שאני משום מה מחבב מאוד (ולא רק בגלל שאני שיפצתי אותה והיא איתי כבר המון זמן, גם בגלל שאני חושב שהיא מספרת סיפור), ולקנות כורסה חדשה נוספת במקומה, וכל תירוץ יהיה טוב בשבילה, כולל "אופס, פיספסת כאן קצת מהצבע הישן שאני שונאת". אז בינתיים היא מוותרת, כי לשייף כורסאות זו תעסוקה יותר טוב לילדים בחופש מאשר להיות עוד כמה שעות במסכים, וברור לי שגם אחרי שבוע שיוף היא תמצא איפה נשאר מילימטר מרובע של צבע ישן, אבל אני משתדל למזער נזקים...

• תוכן חדש...