Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרירת רכב, מוצדקת או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7684 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי פורום נכבדים, שלום.

אמתול אבי נסע לת"א והחנה את רכבו ברחוב ברקוביץ' (מספר 10).

כאשר אבי חזר הרכב לא היה שם ונגרר...

הרכב הוחנה על יד מדרכה בצבע אדום כחול.

יש לציין שלאבי יש תו נכה.

משיחה עם עריית ת"א נאמר כי הרכב הוחנה על יד מקום הורדה של רכבים שמביאים ילדים למעון שנמצא בקרבת האיזור. אבי טוען כי לא הפריע לאיש, וכי אם היה בא רכב שהיה צריך להוריד ילדים למעון, הוא היה יכול לעשות זאת ללא כל בעיה.

התוצאה של הגרירה היא 260 שקל עבור הגרירה עצמה ועוד 250 שקל קנס.

השאלות שלי הן כאלו:

1. האם מותר להחנות במקום שאבי החנה?

2. במידה והתשובה ל 1 היא לא, האם תו הנכה שיש לאבי מקנה לו זכויות אשר היו אמורות למנוע את האי נעימות הזו?

3. אבי שוקל להגיש מכתב עירעור על הקנס שקיבל. האם כדאי לו לעשות זאת?

ראוי לציין כי אבי אינו הנכה (אלא אחי הקטן), ואם אחי היה נוכח הייתה נגרמת לנו עוגמת נפש, ובעיה בחזרה הבייתה (למודיעין) כיוון שאין לאחי אפשרות לנסוע באוטובוס (בגלל מגבלותיו).

בתודה מראש,

רועי

פורסם

1. יש לבדוק האם לפני ה"אדום כחול" הזה יש תמרור (שלט) המסביר מה ההגבלות על הקטע הזה. משהו בסגנון של "אין עצירה למעט העלאת והורדת נוסעים, בשעות 7:00-19:00". אם יש תמרור והחניה נעשתה בניגוד להוראותיו - הגרירה חוקית.

2. אם הנכה אינו נוכח ברכב השימוש בתו הנכה הינו עבירה פלילית, וחוצפה ממדרגה ראשונה. רד מזה.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

רגע רגע,

אם נכה איננו נמצא ברכב, אזי התו נכה המתנוסס על החלון אינו סיבה מצודקת לעמוד היכן שארצה? (סלחו לי על הביטוי, אבל זו השאלה תכלס.)

פורסם

לא .! למה שתוכל ? כי אחיך נכה אז אתה צריך לחנות במקום מישהו שבאמת לא יכול ללכת ?

תחשוב על המטרה של התו הזה

זה הרי ידוע שגם אם תלך לקניונים ותסתכל דקה על חניית הנכים פתאום תראה נשים שהולכות אפילו טוב מדי לאיך שהם נראות נכנסות למכוניות שחונים בחניית הנכים

פורסם

תראו , אתם צודקים שאבא שלי משתמש בתו הנכה גם כאשר אח שלי לא באותו, וזה לא בסדר.

אבל, זו לא השאלה שלי...

השאלה היא האם אבא שלי חנה כחוק?

ואם לא, כאשר יש תו נכה (לא משנה אם הוא נוכח באוטו או לא.. שכן בגרע הגרירה אין איש באוטו),האם מותר לגרור את המכונית? מה החק אומר לגבי גרירת רכב של נכה?

2. אם הנכה אינו נוכח ברכב השימוש בתו הנכה הינו עבירה פלילית, וחוצפה ממדרגה ראשונה. רד מזה

לדעתי, זו חוצפה ממדרגה ראשונה לגרור מכונית של אדם נכה! (שכן הגורר לא יודע אם הנכה נוכח ברכב או לא...)

מה גם שהנסיעה של אבי הייתה כדי להסדיר עניינים כאלו ואחרים לגבי אחי הנכה.

אבקשכם להגיב רק לשאלות שנשאלו פה, ולא לתת את דעתכם אם שימוש כזה או אחר בתו הנכה הוא חוקי או לא. (זה ברור שלאבי אסור להשתמש בתו כאשר אחי הקטן אינו באוטו.. אך לא על זה שאלתי)

בתודה מראש,

רועי

פורסם

זה לא בושה ולא טעות לגרור מכונית של אדם נכה

עם כל הכבוד ואני מעריך כל אדם עם מגבלות , זה שיש לו מגבלות לא מאפשרות לו לעבור על החוק

מדינת ישראל עושה הרבה מאד בשביל הנכים ואפשר אפילו לראות את זה באכיפה הכבדה של חניית הנכים ! (כמובן שזה גם מנפח לביבי וחברינו את הכיסים)

אם יש לי תו נכה אז אני יכול לנסוע 200 לחנות באדום לבן ולא לעצור במעבר חציה כאשר עובר שם מישהו , ואז שבאים לתת לי דו"ח להגיד שאני נכה ?!

באמת אנשים

פורסם
זה לא בושה ולא טעות לגרור מכונית של אדם נכה

עם כל הכבוד ואני מעריך כל אדם עם מגבלות , זה שיש לו מגבלות לא מאפשרות לו לעבור על החוק

מדינת ישראל עושה הרבה מאד בשביל הנכים ואפשר אפילו לראות את זה באכיפה הכבדה של חניית הנכים ! (כמובן שזה גם מנפח לביבי וחברינו את הכיסים)

אם יש לי תו נכה אז אני יכול לנסוע 200 לחנות באדום לבן ולא לעצור במעבר חציה כאשר עובר שם מישהו , ואז שבאים לתת לי דו"ח להגיד שאני נכה ?!

באמת אנשים

ילד, אין לך מושג מה אתה מדבר. אימי אישה נכה ואני יודע ממקור ראשון שמדינת ישראל

לא סופרת את אזרחיה, לרבות מספר מקומות החנייה לנכים במקומות ציבוריים.

בברכה

חיים

פורסם

כמי שמשתמש בתו נכה למעלה מעשרים שנה, הרשה לי נא לי לשתף אותך בניסיוני:

עיריית תל-אביב גוררת רכבי נכים כאשר הם חונים בציר מהיר (ללא דוח - התשלום על הגרירה בלבד)

או כאשר הרכבים עומדים במקומות חניה/עצירה השמורים לצרכים/כלי רכב אחרים.

תו הנכה מותר לשימוש אך ורק כאשר הכנה נמצא ברכב או כאשר אביך משתמש ברכב להסעת אחיך הקטן.

אין להשתמש בתו כאשר התנאי הנ"ל לא מתקיים. (ואני לא מציע לאבא שלך לנסות לערער...)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אבל מה ביקשתי ?!

להגיב ולנסות לענות לי אך ורק על מה ששאלתי.

לא שאלתי אם זה בסדר או לא שאבא שלי נוסע עם תו נכה גם שהוא לא צריך.

(אני מודע לזה שזה לא בסדר... ואני מבקש ממך, SagiLo, אם יש לך עוד משהו להוסיף, שלא קשור לשאלות ששאלתי, דבר איתי בפרטי).

אם היית קורא את מה ששאלתי היית מבין שברצוני לדעת אם אבא שלי אכן עבר על החוק בכך שחנה במקום שתואר.

אני ישאל שוב:

1. האם אבא שלי חנה כחק?

2. האם מותר לגרור רכב שעליו יש תו נכה?

אני מבין את נושא הגרירה כך: כאשר רכב חונה שלא כחק והוא מהווה הפרעה לתנועה, גוררים אותו.

אבא שלי לא הפריע לתנועה, להורדת נוסעים, לאוטובוסים או לכל אדם אחר, ע"י כך שהוא חנה היכן שחנה. ולכן אני לא מבין את פשר גרירת הרכב.

מה גם שעל הרכב היה תו נכה וברצוני לדעת מה אומר החק לגבי רכב שעליו תו נכה, שלא מהווה הפרעה לתנועה?

פורסם
עיריית תל-אביב גוררת רכבי נכים כאשר הם חונים בציר מהיר (ללא דוח - התשלום על הגרירה בלבד) או כאשר הרכבים עומדים במקומות חניה/עצירה השמורים לצרכים/כלי רכב אחרים.

ענית לי על שאלה 2... תודה רבה :-)
פורסם

2. (א) נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1) בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2) בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3) החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4) החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(ב) הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב, אלא אם כן תג הנכה ניתן לנכה בהתאם להוראות סעיף 1ב.

3. מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו- (4), לא יחול ההיתר  שבסעיף 2 על חניה -

(1) בתוך צומת או בתחום שנים- עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(2) במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

(3) בתוך מעבר חציה או בתחום שנים- עשר מטרים לפניו;

(4) בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור - בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים- עשר מטרים או יותר;

(5) בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

(6) בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית;

(7) בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אוקיי, קודם כל תודה.

ולפי כל הסעיפים שכתובים שם, רכב שהיה עם תו נכה והחנה במקום המדובר, ללא הפרעה לאחרים וסיכונם, לא היה אמור להיגרר? (לא היה צומת, ברז כיבוי או נתיב לתחבורה ציבורית במקום, לכן כל הסעיף השלישי לא רלוונטי)

פורסם
משיחה עם עריית ת"א נאמר כי הרכב הוחנה על יד מקום הורדה של רכבים שמביאים ילדים למעון שנמצא בקרבת האיזור

הוא חנה במקום שהפריע את השימוש לאחרים שצריכים להשתמש במקום - ולכן נגרר.

(תשובה לסעיף 1)

אם הוא רוצה להסתבך ברישום פלילי/בשקרים שיכתוב מכתב ערעור

(תשובה לסעיף 3)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
הרכב הוחנה על יד מדרכה בצבע אדום כחול.

ערכתי חיפוש בתאי המוח האפלים ביותר, באינטרנט ושאלתי כמה אנשים. החוק לא מתייחס למדרכה הצבועה אדום כחול, לכן מותר לחנות לידה ואסור לגרור רכב שחנה ליד מדרכה כזאת אלא עם הפריע לתנועה.

אביך לא עבר עבירה כלשהי, ערער נא על הדו"ח ושיהיה בהצלחה.

לא חכמה להטיף, יש לבדוק את מהות העניין.

dirty old man

need love too

• תוכן חדש...