Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניסאן אקס טרייל 2019

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1017 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתעניין בניסאן אקס טרייל 2019 1.3 טורבו 
שמעתי מגיסי שנוסע בזה שהוא מאוד מבסוט ורכב מעולה וכו'
אבל מוסכניק אחד אמר לי לא להתקרב לזה!!
מישהו מכיר?

פורסם

אם המוסכניק לא מוסכניק שמתמחה בניסאן - הוא פשוט לא מכיר את הרכב ויחידת המנוע/גיר. היחידה הנ"ל נחשבת מוצלחת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

אחלה של רכב מנוע מוצלח ואמין. הגישו תביעה על הבית תרמוסטט שנהרס לכמה אנשים וגרם לנזקים במנוע כביכול , ומאז אנשים התחילו לפחד ממנו ולהפיץ שהוא לא אמין למרות שהתביעה יחסית קטנה ולא רחבת היקף מספיק כדי לפסול את המנוע. המנוע מותקן במרצדס ובעוד 3 מותגי רכב וחוץ מהתביעה על הניסאן לא שמעתי תלונות עליו מבעלי המותגים האחרים. גם במרצדס הוא נחשב אמין בהיצע.

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
פורסם

@nissan1211 המנוע אכן פותח בשיתוף פעולה עם מרצדס אך אינו זהה לו לגמרי.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)
לפני 47 דקות, nissan1211 כתב:

אמין.

המספרים של משרד התחבורה מספרים משהו אחר:

"11% מכל מנועי HR 13 של ניסאן שהיו רשומים בישראל בשנת 2019 (2,979 בסה"כ) הוחלפו במנועים חדשים (331 מנועים), ובשנת 2020 הוחלפו 148 מנועים נוספים. בשנת 2021 היו רשומים בישראל 4,504 כלי רכב כאלה (שלפחות ב-450 מהם הוחלפו כבר מנועים בשנתיים הקודמות) ול-83 מהם הוחלפו מנועים."

זה מספר ממש לא קטן של מנועים. אמנם לא בקנה מידה של הפיורטק או המנוע המקולל 1.2 של רנו ניסאן אבל המספר הזה ממש לא נמוך.

ואנחנו פה עוד מדברים על החלפות מנועים ברכבים כשהיו חדשים שנה ושנתיים על הכביש.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם (נערך)
לפני שעה, zvit כתב:

@nissan1211 המנוע אכן פותח בשיתוף פעולה עם מרצדס אך אינו זהה לו לגמרי.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_M282_engine

https://www.motorreviewer.com/engine.php?engine_id=198

https://www.motorreviewer.com/engine.php?engine_id=199

המנוע הוא אותו מנוע עם אותו הנפח בדיוק, מצטט "m282 engine also called hr13ddt and h5h5" ההבדל היחיד הוא שמרצדס מייצרת אותו בגרמניה והאחרות לא. 

אותו נפח, אותו יחס דחיסה, אותו טורבו ואותה תכולת וסוג שמן. בכל מקום שסוקר את המנוע נאמר שזה אותו מנוע שהם חולקים ולא רק פותח בשיתוף. 

לפני כשעה, TZR84 כתב:

המספרים של משרד התחבורה מספרים משהו אחר:

"11% מכל מנועי HR 13 של ניסאן שהיו רשומים בישראל בשנת 2019 (2,979 בסה"כ) הוחלפו במנועים חדשים (331 מנועים), ובשנת 2020 הוחלפו 148 מנועים נוספים. בשנת 2021 היו רשומים בישראל 4,504 כלי רכב כאלה (שלפחות ב-450 מהם הוחלפו כבר מנועים בשנתיים הקודמות) ול-83 מהם הוחלפו מנועים."

זה מספר ממש לא קטן של מנועים. אמנם לא בקנה מידה של הפיורטק או המנוע המקולל 1.2 של רנו ניסאן אבל המספר הזה ממש לא נמוך.

ואנחנו פה עוד מדברים על החלפות מנועים ברכבים כשהיו חדשים שנה ושנתיים על הכביש.

קראתי את זה בכתבה שלו, לא מצוינת סיבת החלפת המנועים האלו ולא מוכח בשום צורה שזה נובע מבית התרמוסטט ולא מדברים אחרים. מלבד זאת ניתן לראות שמרבית המנועים הוחלפו רק ב2019 והכמות הולכת ופוחתת מדי שנה מה שמצביע על כך שהתקלות לא אחידות ואילו היו כאלה אז קצב החלפת המנועים היה דומה ולא קטן יותר ויותר. במילים אחרות הנתונים האלה לא מבססים בעיה ידועה ונפוצה מספיק במנועים האלה בצורה אחידה ולכן מבחינתי לא רלוונטים. לכן אני הייתי רוכש רכב עם המנוע הזה ולא סומך על הנתונים האלה.

פרט חשוב שלא הזכרת- המנועים מותקנים גם ברנו דאציה ומרצדס , שם התובעים לא הביאו נתונים אלא הסתפקו בטענה כללית שהבעיה נפוצה כביכול רק שם, זה יוצר תמונת מצב כאילו התובעים לא מתארים את המצב בשלמותו אלא הביאו רק את הנתונים שעשויים לעזור להם תוך השמטת הנתונים האחרים וזה דבר שלא שווה מבחינתי להסתמך עליו. 

נוסף על כך גם בחו"ל המנועים האלה נפוצים ולא מצאתי איזו כמות תלונות מדאיגה לגבי המנוע הזה. 

לסיכום- מבחינתי אני מחשיב את המנוע אמין, מי שמפחד מהתביעה ומטענות כאלה שלא יקנה. אני הייתי קונה 

עריכה אחרונה על ידי nissan1211
  • תוכן חדש...