Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1004 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום. 

אשמח אם תוכלו לעזור לי בהתלבטות לא קלה-

קצת עלי: 

נשוי + 3, מתחיל ללמוד באוק' בע"ה. 

הגענו למסקנה שאין מנוס מלרכוש רכב שני למשפחה לפחות לתקופת הלימודים. יחד עם זאת- מחפשים לחסוך הוצאות כמה שניתן, והמסקנה המתבקשת היא שאם הרשיון מקנה את היכולת ליסוע על רכב ידני, למה לא לנצל זאת?

אחזקה זולה יותר, ביטוחים,אמינות עדיפה וכמובן צריכת דלק.. 

היות והרכב ישמש גם את המשפחה מפעם לפעם, הרצון הוא לרכוש רכב סופר מיני ומעלה, כך שרכבים כמו ספארק,פיקנטו ודומיהם לא רלוונטיים. 

שני הרכבים שחשבתי עליהם הם- 

קיה ריו 2013-2014

פיז'ו 208 2013-2014

יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאופציות:

הפיז'ו מיוחדת וקורצת יותר, אין מה לעשות ( ואני אחד שאוהב להיות מחוץ למיינסטרים).לפי חכמת ההמונים הרכב חזק יותר, נח יותר, מאובזר הרבה יותר ומתאים מאד למי שרוצה ליהנות מחווית נהיגה אולי הטובה בקבוצה. 

חסרונות בולטים- יש תלונות על שחיקת יתר בכל מה שקשור לרצועת טיימינג בפרט( לעומת שרשרת בריו..) ואמינות נחותה יותר ביחס לריו בכלל, סחירות נמוכה יחסית ( זה החסרון לא להיות במיינסטרים, וזה דיי קריטי מבחינתי, היות ואחרי סיום הלימודים בעוד כשלש שנים לערך אני מתכנן למכור,ודיי חושש שלרכב אין שוק).

לגבי קיה ריו, יש לי נסיון כביש איתה בגרסה האוטומטית. 

חייב לציין לטובה שהאוטו מרגיש דווקא דיי זריז למרות מנוע קטן ותיבת הילוכים מסרסת. בנוסף, פנים הרכב נראה יחסית עדכני, אבזור סביר, הגה קל, מרווח פנים עדיף.

מבחינת עלויות אחזקה וטיפול הריו כנראה תהיה זולה ועמידה יותר ( עם עבודה, לימודים ולבסוף ילדים ,זמן פנוי לא יהיה לי יותר מדי,בטח שלא ארצה לבלות אותו בין היתר בביקורים במוסך). ובסוף, ככל הנראה שיהיה יותר קל למכור אותה בבוא העת.

לשלילה- המושבים לא נוחים ולא תומכים בעליל, תנוחת הישיבה בהם טעונת שיפור גם היא, רעשי רוח וכביש נכנסים לתא הנוסעים דיי מוקדם, מנוע קטן,רועש ודיי עייף (אולי בגרסה הידנית זה פחות מורגש?). 

אשמח לחוות דעת מכם ובנוסף, למי מכם שיש עוד אופציה מעניינת אשמח לשמוע.

ובכל אופן בהתחשב בנתונים וברכבים שהצעתי, מי מבין השניים עדיפה יותר?

תודה רבה לכל העוזרים!!  

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי הרבה המלצות על פורד פיאסטה ידנית.

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם
לפני 10 דקות, GREEN. כתב:

ראיתי הרבה המלצות על פורד פיאסטה ידנית.

תודה רבה על התגובה, 

יצא לי לבדוק גם עליה, באופן כללי גם הפיאסטה דיי מרשימה, 

ראיתי שצריכת הדלק לא מצטיינת בלשון המעטה, ובגלל שכך החלטתי לרדת מזה.

יש לך אולי נתון אחר לגבי צריכת הדלק של הפיאסטה? 

פורסם

ממליץ לך על סקודה פאביה/פולו/איביזה ידנית מנוע 1.4 אטמוספרי, אמין וזריז, או אוקטביה/לאון/גולף מנוע 1.2 טורבו ליותר ביצועים וקצת פחות אמינות 

רכבים אמינים מאוד וגדולים יותר : קשקאי וגוק מנוע 1.6 ידניות , סיוויק 1.8 , sx4 ידנית , פוקוס 1.6 ידנית (נדירה) , סוויפט ידנית 

לגבי האפשרויות שהעלת- הפיג'ו מהנה לנהיגה ומעוצבת יפה אבל המנוע הזה בשנים המוקדמות היה מרתיע אותי אישית, אם אתה ממש אוהב ורוצה אז רק אחרי החלפת טיימינג בזמן או טיפולים אדוקים עם השמן הנכון במוסך שמבין בצרפתיות. לחלופין שמעתי דברים טובים יותר על המנוע 1.6 של ה208 עם גיר ידני שזה יותר נדיר למצוא 

קיה ריו - רכב שיעשה את העבודה אבל הוא פשוט ודל מבחינת אבזור ועיצוב וזה הופך אותו לפחות אטרקטיבי מול המתחרות 

פורסם

אני לא בטוח שחיסכון בדלק ועוד שניים שלושה ק"מ לליטר זה השיקול העיקרי ברכישת רכב עממי בן עשר שנים... תיקון אחד משמעותי מוחק חיסכון של שנים...

ל-208 מהשנים הללו אין שום בעיה עם רצועת הטיימינג, מדובר במנוע 1600 ולא 1200... המנוע אמין, תיבת ההילוכים נוטה מעט לתקלות אחת לכמה שנים (יש צורך בהחלפת שסתומים קרי שיפוץ גיר) אך השיפוץ לא מאד יקר  והסיכוי להוצאה כזו די דומה בסופו של דבר לכל רכב בגיל הזה.

אני לא חושב שהפיאסטה הידנית שנפסלה פחות חסכונית מהריו, דווקא ההיפך מסתבר יותר.

מה שחשוב באמת זה למצוא רכב מטופל עם קילומטרז שפוי.

והמלצה? אז לי יש פיאט 500L ידנית 1.4 מודל 2015, סוס עבודה, אמינה מרווחת מאד עם תא מטען ענק, רכב מצוין שאין לו שוק וניתן לרכוש מכוניות שמורות במעט כסף... לא בטוח שזה מה שמתאים לפותח השרשור אבל הנחתי את זה כאן..

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

208 ידנית הגיע עם מנוע 1.2, ה1.6 עם מגיר  אוטומטי.

מנוע 1.2 נחשב לאמין מאשר ה 1.2 טורבו אך לא חסין.

כרכב הפיגו נוחה יותר וגם לי המושבים בריו היו פחות נוחים.

האופציה לפאביה 1.4 או איביזה טובות, אם אתה מחפש ביצועים אפשר לחפש איביזה 1.2 טורבו.

יש גם את הפולו שמרגישה איכותית יותר עם מושבים נוחים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

208 ידנית הגיע עם מנוע 1.2, ה1.6 עם מגיר  אוטומטי.

מנוע 1.2 נחשב לאמין מאשר ה 1.2 טורבו אך לא חסין.

כרכב הפיגו נוחה יותר וגם לי המושבים בריו היו פחות נוחים.

האופציה לפאביה 1.4 או איביזה טובות, אם אתה מחפש ביצועים אפשר לחפש איביזה 1.2 טורבו.

יש גם את הפולו שמרגישה איכותית יותר עם מושבים נוחים.

גם חשבתי ככה עד שראיתי את זה : https://www.yad2.co.il/s/c/0fikmgts אולי זה יחידה בודדת או טעות של הבעלים

פורסם

זאת טעות באתר או בחירת דגם, אם תבדוק באתר משומשת, הגיר הוא אוטומטי.

הגעת ה 208

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

מנוע ה 1600 מגיע רק עם תיבה אוטומטית כמדומני. 

לי יש פיג'ו 208 ידנית 1200 מסוף 2014 עם 77000 ק"מ.

אני יד 2 (הרכב נרכש מאישה מבוגרת שבקושי נסעה) והרכב אצלי כ- 3.5 שנים. 

לגביי הטיימינג - ביצעתי החלפה יזומה אצל אורן שירותי רכב כי לא רציתי לקחת סיכונים, בכל זאת הרכב ישן.
ההחלפה בוצעה לפני כשנה + ולא היו בעיות עם זה.

לאחרונה התקלקל  ממיר קטליטי. עסק לא זול וזו מחלה של הרכב הזה. 

היה גם פעם שנדלקה נורת ABS והיה צריך לבצע עדכון תוכנה.

מעבר לזה- לא היו בעיות נוספות. (הטיימינג זו לא בעיה, יכולתי לחכות עוד אבל העדפתי לא לקחת סיכון ולהחליף למרות הק"מ הנמוך). 

הרכב כייפי לנהיגה, זריז אפילו שזה 1200. לא הכי מרווח אבל עושה את העבודה (זוג+2).

מבחינת דלק - אני נוסע נסיעות משולבות ויוצא לי צריכת דלק של 1:13 עם פקקי תנועה ומזגן (שלא הכי מקרר מי יודע מה).

היתרון שלה שהמחיר דיי נמוך (לצורך העניין המחיר של האוטו שלי סביב 16K).

הפולו/פאביה/איביזה עם מנוע 1400 וגיר רגיל זה סוס עבודה. מה שכן- גם שם צריך להחליף טיימינג וזה עסק לא זול אבל מניסיון של כמה מכוניות כאלו במשפחה - אחלה אוטו ומאוד חסכוני בדלק, יותר מהפיגו. 

עריכה אחרונה על ידי itamarg
פורסם

ל 208 יש גם מחלה בדמות גומי מתפורר/נקרע בחלון האחורי.

פורסם
לפני שעה, Royph.nadlan כתב:

תודה רבה על התגובה, 

יצא לי לבדוק גם עליה, באופן כללי גם הפיאסטה דיי מרשימה, 

ראיתי שצריכת הדלק לא מצטיינת בלשון המעטה, ובגלל שכך החלטתי לרדת מזה.

יש לך אולי נתון אחר לגבי צריכת הדלק של הפיאסטה? 

פיאסטה ידנית 13.5 לליטר

אם אתה מתכנן לעשות הרבה נסיעות עם רכב עמוס, לא ממליץ

פורסם
לפני 14 דקות, itamarg כתב:

מנוע ה 1600 מגיע רק עם תיבה אוטומטית כמדומני. 

היו בודדות ידניות.

אני היית מוסיף להתלבטות גם קליאו 4 עם מנוע 0.9T.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הייתה לנו במשפחה ריו 1.2 ידנית 2014 שנרכשה חדשה ונמכרה לפני כמה חודשים עם 151 אלף ק"מ. 

בכל התקופה היו 3 תקלות:

1. גומיה של כפתור דלת תא מטען נקרעה, ההחפתי את הכפתור שהזמנתי באינטרנט בכמה שקלים.

2. בולמי גז למכסה תא מטען נחלשו והוחלפו. 

3. מנועל דלת נהג הפסיק לעבוד, החלפתי במקורי חדש שעלה 650 ש"ח. 

זהו. 

מה שרשמת לגבי מושבים ותנוחת ישיבה, נכון מאוד. זה לא אוטו נוח במיוחד.

הדגם הידני 1.2 לא מרגיש חלש במידה מטרידה, מניח שדי דומה ל 1.4 אוטומטי. רעשי רוח וכביש בידני ובאוטומטי - אותו דבר.

זה אוטו שקל מאוד לטיפול, מבנה מאוד פשוט, הכל נגיש, לא צריך מוסך מומחה, חלקים זולים.

חוץ מעניין הנוחות הוא לא נכשל ולא מצויין במשהו אלא מציע תכליתיות, פשטות והוצאות נמוכות, בהנחה שקנית רכב שמור שהתייחסו אליו יפה בידיים הקודמות. 

לפני שרכשנו את הריו, הלכנו לראות גם פיז'ו 208 ידנית 1.2 (ששוקה בארץ עם המנוע הזה כבר מ 2012 ולא עם שום מנוע אחר בשילוב גיר ידני).

דגם אקסס הבסיסי מאובזר הרבה פחות מריו, ובכלל היה עם איבזור עלוב, דגם אקטיב מאובזר אותו דבר + מערכת מולטימדיה שאין בריו. (אפשר להתקין אפטרמרקט) 

מנוע אטמוספרי של פיז'ו לא יותר חזק, כן יותר גמיש בסל"ד נמוך, חווית נהיגה ונוחות בהחלט טובים יותר בפיז'ו. הגרסה האטמוספרית 82 כ"ס פחות מושפעת מבעיית הטיימינג המפורסמת, רוב הבעיות בעניין הזה הן בדגם הטורבו. 

פורסם

לא חושב שרצוי להתמקד בידנית

אמינות של גיר פלנטרי כיום לא נופלת מגיר ידני רגיל... 

רק שבגיר פלנטרי יש המון היצע לעומת הידני.

גם מבחינת צריכת דלק המרווח הצטמצם.

• רעיון טוב! 1

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

מבחינת צריכת דלק המרווח הצטמצם בתיבות רציפות או רובוטיות או פלנטריות מודרניות עם הרבה הילוכים.

גיר פלנטרי פשוט 4 הילוכים עדיין צורך 20%-25% יותר מידני בנסיעות בעיר ומשהו כמו  10%-15% יותר בבינעירוני.

• תוכן חדש...