Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם

אני מחפש משטח בידוד כגון צמר סלעים ,פילדס וכו ...

עבור ריצפת הרכב (בפנים הרכב ,מתחת לכיסוי הגומי)

איזה חומר בידוד המומלץ ביותר ?

ומהיכן ניתן לקנות ??

 

ירון מאיר

פורסם

מהי מטרת הבידוד:

1 - למנוע הדהוד של רעש בחלל הרכב?

2 - לבודד ככל הניתן את פנים הרכב מרעשים חיצוניים (רעשים שיוצרים הצמיגים על האספלט, רעשי רוח וכדומה)?

 

למטרה מספר 2 קיימות יריעות זפת המכילות שכבה דקה של מתכת. קיימות יעודיות לרכב אך משקלן בזהב, ובתוצאות כמעט זהות ניתן להשתמש ב'מחסום אדים' - יריעת זפת הכוללת אף היא שכבת אלומיניום והמיוצרת במפעל 'פזקר' באזור התעשיה אלון-תבור שסמוך לעפולה. היריעה נקראת 'אלומיניום טייט' והיא נמכרת בגלילים ברוחב 1 מטר ובאורך 20 מטר רץ. המחיר זול מאד יחסית, ובאותה הזדמנות תוכל לבודד את פנים הדלתות וכדומה. גב היריעה נדבק מאליו (מצופה בדבק) ויש להדביקו על משטח נקי וחמים יחסית, רצוי מעל 20 מעלות. יום קיץ חם מספיק לשם כך.

כדי להקטין הדהוד בחלל ניתן להשתמש ביריעות לבד (קנה סוג זול של יריעות שטיח לבד, סוג זול של שטיח מקיר לקיר).

 

יוסי

פורסם
גבר לבודד רכב עם דנמייט זה דיי יקר
אפשר עם דינמיט...:wink:

היה שירשור קודם בקשר ליריעות הזפת, שם נטען שעל משטחים אנכיים הזפת נוזל עקב החום בתא הנוסעים בקיץ.

דני.

פיאסטה MK1 שנת 79 בשלבי שיפוץ ->[thread=41214]כאן[/thread]

מנוע:1L, ממוזגת+ תוספות.

פורסם

אז אם רוצים לבודד מרעש משהו שהוא לא רצפת הרכב, איך עושים את זה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

ואת הקביעה שדינמייט איכותי יותר לצורכי בידוד אקוסטי אתה הסקת כמובן לאחר בדיקה השוואתית עם אנלייזר רעש בעל יכולת הפרדה של שליש אוקטבה ומקור רעש מכויל? הבדיקה גם העלתה בכמה שברירי דציבל הוא עדיף, ובאיזה טווחי תדר?

במקרה יש לי תוצאות של בדיקה השוואתית (אומנם לא לצרכי מוזיקה אלא לצורכי השתקת רעשי גשם), וללא ספק התוספת של יריעת יבוא (לא של דינמייט) היא שולית לעומת תוספת העלות.

לצרכים רגילים גם חאפר מתחת לבית הוא פתרון לא רע, השאלה היא מהו חאפר להגדרתך. הרבה מהחברים בפורום עובדים ללא הסמכה פורמלית, ובתוצאות מעולות.

אם אתה מבודד את פנים הדלת (ולא את הפח החיצוני, פח החיפוי) ניתן גם להשתמש בכמה ברגי פח ולייצב את היריעה המקומית, ועדיין לחסוך הון.

 

יוסי

×
×
  • תוכן חדש...