Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השוואה בין רכב 1.6 ל 1.8

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1046 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

באחת מסוכנויות הרכב נאמר לי שרכב עם מנוע 1.8 לא צורך יותר דלק ממנוע של 1.6 מכיוון שהמנוע יותר גדול והוא פחות מתאמץ

האם זה נכון?

פורסם

בהנחה ששני המנועים הם בשתי גרסאות של אותו רכב ועם אותו גיר - בעיר, בתנועה איטית ובנסיעה רגועה ה 1.6 יהיה חסכוני יותר כי בכל מחזור פעולה הוא יונק פחות דלק והוא לא צריך להתאמץ בשביל לעמוד בפקק או לנסוע ב 50 קמ"ש בעיר. בתנאי עומס, בעליות וכו' יתכן שה 1.8 יהיה חסכוני יותר כי יכל לעלות באותה עליה בהילוך גבוה יותר למשל. 

במציאות אני מהמר שזה לא אותו דגם אלא שתי מכוניות שונות ואז יש את העניין של משקל הרכב, מספר הילוכים בגיר, חלוקת יחסי העברה בגיר, האווירודינאמיות של הרכב, עקומת המומנט של המנוע ועוד משתנים לכן אני לא הייתי נותן שום משקל להבדלים בצריכת שלק.

גם אם יהיה הבדל בצריכת דלק של  5% או 7%, זה די זניח בהשוואה להוצאות אחזקה אחרות. 

• אהבתי 3

פורסם
לפני 7 שעות, Buki כתב:

בהנחה ששני המנועים הם בשתי גרסאות של אותו רכב ועם אותו גיר - בעיר, בתנועה איטית ובנסיעה רגועה ה 1.6 יהיה חסכוני יותר כי בכל מחזור פעולה הוא יונק פחות דלק והוא לא צריך להתאמץ בשביל לעמוד בפקק או לנסוע ב 50 קמ"ש בעיר. בתנאי עומס, בעליות וכו' יתכן שה 1.8 יהיה חסכוני יותר כי יכל לעלות באותה עליה בהילוך גבוה יותר למשל. 

במציאות אני מהמר שזה לא אותו דגם אלא שתי מכוניות שונות ואז יש את העניין של משקל הרכב, מספר הילוכים בגיר, חלוקת יחסי העברה בגיר, האווירודינאמיות של הרכב, עקומת המומנט של המנוע ועוד משתנים לכן אני לא הייתי נותן שום משקל להבדלים בצריכת שלק.

גם אם יהיה הבדל בצריכת דלק של  5% או 7%, זה די זניח בהשוואה להוצאות אחזקה אחרות. 

אז היית ממליץ על על 1.6 או 1.8?

פורסם (נערך)

כדאי לך לדייק דווקא בדגמים של סקודה ( וגם השנתונים) .

אם מדובר במנוע 1.8 TSI,  זה לא רכב חסכוני וגם לא מנוע עם אמינות גבוהה. גם הגיר הרובוטי הכפול מצמדי לא שיא האמינות ( בעיקר לנסיעות בעיר).

מנוע 1.6 של סקודה , ממה שאני מכיר, מנוע ללא טורבו, 105 כ"ס בלבד,  הרבה יותר חלש, אבל ללא בעיות רציניות. 1.6 בנזין היה בדגמים יחסית ישנים.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 11 שעות, ליאור פ כתב:

האם זה נכון?

ברמת העקרון זה אפשרי וקיים, אבל זה בטח לא כלל אצבע. יש הרבה משתנים בדרך.

דוגמה שאני מכיר מקרוב:

סובארו אאוטבק עם מנוע 2.5L וסובארו XV עם מנוע 2.0L צורכים שניהם 1:10 בממוצע.

נסועה דומה בעיר ומחוץ.

פורסם

הייתי שואל אותו אם ככה, אז מנוע 3.5 ל' אמור להיות חסכוני בטירוף אפילו יותר ממנוע 1.2  ל' כי הוא בכלל לא מתאמץ?!  😏

• מצחיק 1

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 22.5.2023 בשעה 11:45, Buki כתב:

מתעלק על השרשור: 

במאזדה 3 בדור הראשון דיברו על זה המון 

שה2.0 ליטר קצת יותר חסכונית ,בגלל שהמאזדה נחשבת רכב כבד? 

פורסם

שטות של 'מבינים' שהתפשטה.

עם הפרש ממש לא משמעותי אמנם אבל עדיין מנוע 2.0 ל' פחות חסכוני.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

היה לי מאזדה 6 מנוע 2.0. עכשיו אני עם מאזדה 6 מנוע 2.5 - שתיהם משנתון 2016.

במנוע 2.0 צריכת הדלק הממוצעת הייתה 11.08

במנוע 2.5 עד עכשיו צריכת הדלק היא בממוצע 9.74 (מאמין שבהמשך זה יהיה קצת יותר טוב כי בינתיים כמעט לא עשיתי נסיעות בין ערוניות).

• תוכן חדש...