Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רצפת אפוקסי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לאחרונה הפייסבוק שלי מוצף בסרטונים מדרום אמריקה, שבהם מיישמים רצפת אפוקסי בבתים פרטיים. 

גיגלתי קצת, ועל פניו נראה שיטת "ריצוף" מלאת יתרונות - ישום מהיר, שלל צבעים, שלל טקסטורות, כנראה שעמיד כי אני מכיר את זה מחניונים ומפעלים, ואולי יש עוד. 

אין לי מושג לגבי המחיר. 

מה החסרונות של רצפה כזו? 

למה זה לא נפוץ בבתים פרטיים? 

עריכה אחרונה על ידי SurfHigh

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

ברצפת העבודה אצלנו במעבדות יש מדה מתפלסת ועליה אפוקסי

האפוקסי נפצע מאוד, סופג כתמים ובכלל די עדין. מדובר על מעבדות ולא בית פרטי כמובן אבל בכל זאת

ייתכן ואם היה מתבצע על בטון מוחלק ולא מדה המצב היה טוב יותר, אני לא בטוח...

פורסם

שאלה בקשר לריצוף...

ראיתי סרטונים איך עושים ריצוף באירופה, התהליך די שונה מאשר אצלינו...

באירופה מקבעים את כול התשתיות לרצפה, אחרי זה עושים שכבת בטון ישרה שתכסה את הכול, ובסוף מדביקים את הריצוף על המשטח בטון שנוצר.

אצלינו מפזרים חצץ על הרצפה כדי שיכסה את כול התשתיות ועלו מדביקים עם בטון את המרצפות.

איזה שיטה עדיפה?

• מעניין 1
פורסם
בתאריך 21.5.2023 בשעה 21:41, SurfHigh כתב:

אין לי מושג לגבי המחיר. 

למה זה לא נפוץ בבתים פרטיים? 

העלות...

אין לי מושג אם זה נוח בסביבה ביתית (ללא נעליים למשל), אם זה חלק או מחוספס מול בלטות וכדומה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בניה זה תחום שמרני, אנשים רוצים מרצפות בבית בעיקר כי ככה הם רגילים. 

לא חושב שיש עם זה חסרונות משמעותיים.

אולי, במידה ובעתיד תצטרך לפתוח את הרצפה לתיקון, לא ניתן לשחזר את הריצוף ככה שלא יראו שינוי במקום שפתחו. ככה זה עם בטון מוחלק בכל אופן. לא יודע אם גם באפוקסי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 7 שעות, דניאל1983 כתב:

באירופה מקבעים את כול התשתיות לרצפה, אחרי זה עושים שכבת בטון ישרה שתכסה את הכול, ובסוף מדביקים את הריצוף על המשטח בטון שנוצר.

אצלינו מפזרים חצץ על הרצפה כדי שיכסה את כול התשתיות ועלו מדביקים עם בטון את המרצפות.

איזה שיטה עדיפה?

כמובן שהשיטה האירופית.

השיטה הישראלית היא הקומבינה.

פעם, היו מרצפים על חול, ומערבבים כמה שקי מלט בחול כי זה "מייצב את התשתית".

עכשיו, עם השומשום, סומכים עליו שייצב את עצמו.

כמובן שבמפרטים של יצרני הריצוף האירופים (במיוחד בסדרות הדקות) כתוב בפירוש שיש לרצף על תשתית קשיחה.

אבל היהודים יותר חכמים מכולם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

אם אני לא טועה אחד ההבדלים הכי גדולים בין השיטה האמריקאית לישראלית זה שצנרות האינסטלציה עוברות בתקרה ובקירות ולא מתחת לריצוף

אם פעם בכמה שנים צריך להרים אריח ולתקן נזק של נזילה או לפחות לשמור את הזכות לעשות זאת מדובר בדבר שלא אפשרי ברצפת אפוקסי אחידה 

• תוכן חדש...