Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם, נתקעתי בלופ האכזרי הזה וכבר לא יודע מה לעשות.

בשנתיים-שלוש האחרונות עבדתי כמנהל מוצר בתפקיד האחרון בחברת איקומרס, כך יצא שכמו אבים קיצצו אצלנו.

לפני ניהול מוצר הייתי 5 שנים אינטגרטור של מכונות להדפסה בלייזר וoptical inspection.

אני כבר חצי שנה תקוע ולא מצליח למצוא עבודה, יצא לי להיות בכמה ראיונות (אחד לחודש בערך) אבל לא משהו שהתקדם. 

הבנתי שזאת תקופה לא טובה למנהלי מוצר "צעירים" אז החלטתי שאולי שווה לחזור בינתיים לאינטגרציה או תפקיד טכני דומה, שזאת החלטה לא כיפית כי זה קיצוץ של 50-40% בשכר אבל חודשיים אחרי מסתבר שגם שם אין טלפונים.

דיברתי בינתיים כבר עם איזה 10 אנשים מתחום המוצר והHR לקבלת פידבק על הקו"ח, עשיתי כמה רוויזיות ואני עובד חזק על פרופיל הלינקדין שלי ופעיל שם. אבל עדיין 0 תוצאות.

פורסם

הייתי במצב דומה ב2009, אחרי שהצוות שלי נסגר ובשוק כמעט שלא היו משרות.

אצלי מה שעבד בסוף זה קשרים עם חברים ששעבדו איתי בעבר. דרכם הגעתי לפרוייקט קצר, של אאוטסורס שחיפשו מישהו עם נסיון מאוד ספציפי, שהיה לי.

בזמן שעבדתי על הפרוייקט הזה (3 חודשים בערך), הגעתי למשרה אחרת, שוב דרך מנהל שלי לשעבר שידע שאני מחפש עבודה והיה צריך מישהו עם הנסיון שלי.

אז העיצה הכי חשובה שלי: לינקדאין, מודעות, חברות השמה וכו׳ זה חשוב מאוד, אבל תשקיע בלחדש קשרים עם קולגות מהעבר, תיידע אנשים שאתה מכיר מהתחום שאתה מחפש עבודה.

הערוץ האישי, הוא הכי יעיל. בטח בתקופות כאלו כמספר המשרות הפנויות קטן. במקרה שלי הגעתי ככה לשתי משרות, עוד לפני שבכלל פירסמו מודעה או פנו לחברת השמה. וכמובן שעוזר מאוד שאתה מגיע דרך מישהו שמכיר אותך אישית ועבד איתך בעבר.

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

לפני ניהול מוצר הייתי 5 שנים אינטגרטור של מכונות להדפסה בלייזר וoptical inspection.

נשמע כמו אינדיגו/AVT/אורבוטק וכל התעשייה של דפוסמיקונדוטורים שבישראל היא גילוי עריות אחד גדול. אם אתה מוכן לחזור לשם - לינקדאין והודעות וואטסאפ לכל מי שעדיין זוכר אותך זו הדרך. יש לא מעט משרות פתוחות, אבל ניתנת עדיפות ברורה לגל המפוטרים האחרון מהחטיבות השונות של HP, לכן לא כל ג'וב שנפתח מתפרסם בפרהסיה.

אישית - הסכמתי לשוב למשרת אינטגרטור (ועוד בתור עובד קבלן) אחרי מספר שנים שבהן כבר הייתי בדרגה גבוהה יותר, כי זה הג'וב היחידי שהצלחתי למצוא (דרך קשרי עבר) עם החזרה לארץ. כדרכם של תאגידים, הפרוייקט שלי בוטל באישזהו שלב אבל עד אז כבר הספקתי לרענן קשרים ולבסס מחדש את המוניטין, כך שאחרי פחות משנה כבר הייתי על המטוס בדרך לרילוקיישן ולתפקיד הבכיר הבא. אז כן, במשך 9 חודשים הרווחתי שכר צנוע יחסית ושוב לבשתי בגדי עבודה ספוגי דיו, אבל זו הייתה הכנסה יציבה וירידה לצורך עליה משמעותית. כמו שרשמת - הייתי מתמקד כרגע בתחום הזה ולא ננעל יותר מדי על משרות 'מנהל וואטאבר' עד שהאקלים התעסוקתי ישתפר מעט, אבל חשוב להתעדכן באתרי החברות הרלוונטיות ולהיות בקשר עם האנשים מדי שבועיים או חודש כדי לא לפספס את ההזדמנות לכשתגיע.

עריכה אחרונה על ידי Derish
פורסם (נערך)

לינקדאין - לי אישית יצא ראיון עבודה אחד בתקופה של חצי שנה בערך שאני מחפש בתחום ה-QA אחרי שעשיתי קורס שהתברר כבזבוז כסף וזמן. וגם מהראיון הזה לא יצא שום דבר. אבל אני גר בצפון אולי זאת אחת הסיבות. למזלי אני עובד במשרה היברידית עם שכר סביר (לא הייטק).

תנסה אתרים בסגנון אול ג'ובס. ובתכלס, ככה זה בהייטק אין מה לעשות. 100 מתמודדים על כל משרה מסכנה.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם
לפני 9 דקות, Liran3331 כתב:

לינקדאין - לי אישית יצא ראיון עבודה אחד בתקופה של חצי שנה בערך שאני מחפש בתחום ה-QA אחרי שעשיתי קורס שהתברר כבזבוז כסף וזמן

הבעיה היא לא בלינקדאין, אלא בזה שאין לך אפילו יום אחד של נסיון, ועשית קורס קצר שאתה בעצמך אומר שהיה בזבוז זמן.

אני הגעתי דרך לינקדאין לראיונות רלוונטיים מאוד, כולל למשרה הנוכחית שלי.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

באופן כללי, התקופה הנוכחית בעייתית מאד למחפשי עבודה. יש המון מועמדים שנפלטו בסבבי הפיטורים האחרונים, כולל מהחברות המובילות (GAFAM). השוק חזר להיות שוק של מגייסים. כמות הגיוסים בכל השוק קטנה משמעותית, ומי שמגייס בורר היטב את המועמדים ולוקח את הזמן לבחור את המועמד האופטימלי לדרישות התפקיד. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, פינדר כתב:

הבעיה היא לא בלינקדאין, אלא בזה שאין לך אפילו יום אחד של נסיון, ועשית קורס קצר שאתה בעצמך אומר שהיה בזבוז זמן.

אני הגעתי דרך לינקדאין לראיונות רלוונטיים מאוד, כולל למשרה הנוכחית שלי.

אם אתה לוקח את המקרה שלי, אז הקורס היה בזבוז זמן כי בתכלס למדתי את הרוב עצמאית ולא מהמרצה, אבל הוא כן נתן הכוונה ראשונית.

וניסיון יש לי בעבודה על פרויקטים בצורה עצמאית ולא בחברה בתור שכיר. אחרי שקראתי על אנשים עם תואר במדעי המחשב שלא מוצאים תעסוקה החלטתי בכלל להפסיק לחפש... כנראה שהגישה של המעסיקים היא כמו שלך.

עריכה אחרונה על ידי Liran3331
פורסם

מחפשים אצלנו כ5 מנהלי מוצר עכשיו, אפיליאציה.

שלח לי קו"ח למייל [email protected] אני אגיש אותך.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

1. ראיון אחד לחודש זה כלום. נסה לכוון לפעמיים בשבוע...

2. מנהלי מוצר זה אחד התפקידים הקשים לפיענוח בראיון עבודה, גם כשהשוק צמא לידיים עובדות. אל תתייאש.

3. תתחיל להרים טלפון *לכל מי שעבדת איתו אי פעם* (ולא הסתכסכסת...).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

היום השוק רווי מאוד אבל אפשר למצוא עבודה, אם איך שאני רואה ושומע את הHR בעבודות שאני מגיש אליהם (ואני לא עובד בהייטק) אז אצלך בטח יהיה יותר נוראי לעבוד מולן (חלקן אפילו לא נחמדות ונעימות, שזה די עצוב לHR), כנראה שאתה לא עובר מסך אצל הHR וזה דבר מאוד טריקי, כי לך תייצר רפורט דרך הטלפון או שיחת זום בתוך 2-3-4 דקות ולכן כנראה המליצו לך ובצדק לעבוד דרך גיוס חברים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

רק רוצה לחזק אותך, 

אני עזבתי עבודה בתחילת הקורונה. הייתי כשנה בבית. לא ראיתי את הסוף. אבל לא התפשרתי על מה שבאמת רציתי.

בסוף זה הגיע ובגדול.

לא רוצה להבטיח כזה הפי הנד, כי גם אצלי זה היה יכול להיגמר אחרת.

אבל רוצה לחזק את ידך בשעה קשה זו :)

אם תרצה פרטים נוספים אוכל לשלוח לך בפרטי.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 21 שעות, Liran3331 כתב:

אם אתה לוקח את המקרה שלי, אז הקורס היה בזבוז זמן כי בתכלס למדתי את הרוב עצמאית ולא מהמרצה, אבל הוא כן נתן הכוונה ראשונית.

וניסיון יש לי בעבודה על פרויקטים בצורה עצמאית ולא בחברה בתור שכיר. אחרי שקראתי על אנשים עם תואר במדעי המחשב שלא מוצאים תעסוקה החלטתי בכלל להפסיק לחפש... כנראה שהגישה של המעסיקים היא כמו שלך.

הבעיה שאנשים ראו כמה כתבות על החיים הנוצצים בהייטק, וקיבלו את הרושם שלסיים תואר או קורס שקר כלשהו ייתן להם ישר 30K+טסלה.

השוק הזה קשוח ואכזרי, וזה לא משנה כמה יעטפו את זה באירועי חברה בתקופות יפות. לסיים תואר זאת רק ההתחלה.

אני סיימתי הנדסת חשמל במכללה, היה קשה למצוא עבודה כי בשנה ג'+חצי ראשון שנה ד' לא היו גיוסים בגלל הקורונה, ובסוף שנה ד' לא רצו סטודנט לחצי שנה. אחרי התואר? תבוא עם שנה-שנתיים ניסיון, בתוספת לעובדה שאני בוגר מכללה ולא אוניברסיטה מובילה.

במקום לשבת לבכות נרשמתי לקורסים מקצועיים, עשיתי כמה דברים מהצד, ומצאתי משרה ראשונה כמו שצריך.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא הייתי פוסל מסלול תואר שני בארה"ב ולאחר מכן לנסות להתברג לחברה שמה על מנת לקבל גרין קארד.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תוכן חדש...