Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה היה נכון תמיד.

לפני 18 שעות, menir1 כתב:

כתבתי את זה פעם, הבעיה ברוב ההוט האץ׳ המודרניות, היא שכדי להנות מהן צריך לנהוג אותן מאד חזק ואז זה ממש מסוכן. להבדיל הברז/מיאטה יודעות להיות מאד מהנות (ומתקשרות) במהירויות שפויות לחלוטין.

זה נכון לכל המכוניות המודרניות, להוציא באמת אלו שציינת. 

כשהמגבלות כן נגישות, אז מסרסים אותן עם בקרות (למשל אבארט)

אוהבים לקשור לזה כל מיני סופרלטיבים אמורפיים כמו ״רגש״, כאילו מדובר באיזה משהו מטאפיסי, אבל זה אותה פיסיקה פשוטה של משקל קל, איזון, כיול ולא יותר מדי אחיזה.

אין פה קסם, יש פה תכנון.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, falou כתב:

זה היה נכון תמיד.

לא יודע. לא קיבלתי ברקסים מהגברת על עניינים כאלה או שטויות שאני קונה בכלל, וזה לא רק כי אני יכול, מכיר הרבה אנשים שיכולים ועדיין מקבלים ברקסים.
אפילו כשאמרתי לה שאני קצת מתגעגע לסובארו ואולי אקנה אותה שוב היא רק הסתכלה עליי מוזר במבט של "אתה דפוק" אבל היא לא אמרה "לא".

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • מצחיק 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

זה רכב או מאהבת. התגובה שלה סבירה + לסיטואציה

זה מזכיר לי את התגובה של אשתי כשיום אחד חזרתי הביתה עם גריל של Audi בשביל פרויקט שמעולם לא יצא לפועל. פעם אחת תליתי אותו בסוכה ביחד עם הקישוטים.

עריכה אחרונה על ידי GTאי
  • מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 26 דקות, GTאי כתב:

זה רכב או מאהבת. התגובה שלה סבירה + לסיטואציה

זו דרך מעניינת לגרום לבת הזוג להסתכל קצת פחות עקום על שטויות שאני מזמין לרכב מרחבי הגלובוס. נעדכן עם תוצאות.

לפני 43 דקות, falou כתב:

אוהבים לקשור לזה כל מיני סופרלטיבים אמורפיים כמו ״רגש״

כי רגש מוכר, בטח ברכב ספורטיבי שהקנייה שלו לא באמת הגיונית ליקה הממוצע ואפשר להגיע מא' לב' עם פיאט 500 בסיסית שלא נשטפה מאז יצאה מהמפעל.

having said that, רכב הוא אוסף של המון משתנים והסכום שלהם עלול ליצור איזשהו רגש אצל מי שמחזיק בו/נוהג בו. יצא ורכבים כמו ברז מצטיינים ביצירת רגש שמתבטא כחיוך מטומטם בכל פעם שנכנסים לרכב.

עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם
לפני 21 דקות, nadavd4 כתב:

כי רגש מוכר

רגש מוכר בכל דבר, בגלל זה יש כלבלבים עם נייר טואלט, אבל מה זה קשור לאוטואים?

הסיבה שמכוניות כמו ברז (שלא נהגתי) עושות שמייח זה בגלל שהן פשוט מתוכננות נכון וטוב לעשות דברים מסוימים שמי שלמד איך לנהוג יודע להעריך אותם. בעוד את הקשר בין לשים כלבלב לזה שתבחר לנגב את התחת עם מוצר מסוים באמת צריך פסיכולוג להסביר, קל מאוד להסביר למה מכונית כמו הברז עושה את מה שהיא עושה. זה לא קסם, זו הנדסה.

פורסם (נערך)
לפני שעה, nadavd4 כתב:

דרך מעניינת לגרום לבת הזוג להסתכל קצת פחות עקום על שטויות שאני מזמין לרכב

זה כבר נושא לדיון נפרד 😛

עד היום זה היה ציוד דיטיילינג, כלי עבודה וכלים יעודיים לרכב. 😉 

זה כבר גולש לערכת תיקון והחלפת סוללות לשעונים 😁. אבל אף מילה על ההזמנות השבועיות שלה מטרמינל, אסוס ונקסט 😜

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1
  • מצחיק 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 51 דקות, nadavd4 כתב:

צפית בפרסומות רכב לאחרונה?

הן יותר קרובות לניסוי של פבלוב מאשר להנדסה.

הדוגמא לפרסומת הייתה לאופן בו עובדת רכישה רגשית גרידא. רכישה של ברז היא מאוד רציונאלית. אתה רוצה כלי שעובד באופן מסויים והוא עושה מה שאתה רוצה. הסיפוק הרגשי הוא מזה שהכלי עובד כמצופה, והאופן בו הוא עובד מביא סיפוק. זה בניגוד לנייר טואלט, שעושה את העבודה בלי קשר לעובדה שקניתי אותו כי היה לידו תמונה של כלב וכלב זה חמוד.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, falou כתב:

רכישה של ברז היא מאוד רציונאלית.

נסכים שלא להסכים על זה.

זה לא מסביר את התופעה (המאוד נפוצה) של חלק משמעותי מרכבי הספורט שעוברים ידיים באופן תכוף.

פורסם

רכבי הספורט ברובם לא מתאימים לשמש כרכב יחיד למשפחות (לא לקפוץ ) . רכב ספורט הוא משאת נפשם של צעירים מהרגע שבו הבינו מה זה רכב . 

כמעט כל מי שידו משגת לרכוש רכב כזה מחזיק בו עד לנקודת ״שבירה״ :

כי עלות האחזקה גבוהה מידי.

כי הוא כבר לא לבד והרכב לא מתאים למשפחה החדשה/לבת הזוג.

כי יצא רכב חדש יותר.

כי הוא מיצה את חויית הבעלות.

כי איבד את הרשיון לתקופה משמעותית 🙄

כי הוא כבר לא חד כמו פעם ולא מנצל את הרכב כראוי.

יש בוודאי עוד. 

זה לא אומר שצריך לוותר על החלום/הרצון להחזיק ברכב כזה. אבל יש את זה ויש את החיים עצמם.

אני חיכיתי כמה עשורים עד שרכשתי את הרכב הנוכחי. יש בוודאי רבים כמוני. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני אחדד, כי איבדת את ההקשר של השיחה, והיא הברז כרכב נהיגה. 

רכישה של ברז כרכב נהיגה היא מאוד רציונלית.

@nadavd4

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, falou כתב:

אני אחדד, כי איבדת את ההקשר של השיחה, והיא הברז כרכב נהיגה. 

רכישה של ברז כרכב נהיגה היא מאוד רציונלית.

@nadavd4

מבחינת ההיגיון הפנימי שלך, כן.

מבחינת עשרות בעלי ברזים ושאר רכבים ספורטיביים אחרים, לא. הרכישה היא רגשית ומכירת הרכב היא הפעולה הרציונלית, כמו ש @zaf הסביר - לאנשים יש חלום והם רוצים לממש אותו.

אני מכיר יותר בעלי רכבי ספורט שקנו את מה שקנו נטו כי זה היה החלום. ולא מעט שעוד לא מימשו אבל יש סיכוי שבעתיד הם יצליחו.

• אהבתי 1
פורסם

טוב, עכשיו זה כבר סתם הופך לדיון על משמעות המילה "רציונלי". או, אם רוצים (ובהנחה שכולם מסכימים שבחירה רציונלית היא בחירה המבוססת על הגיון ועובדות), הרי שזה דיון על מה כל אחד רואה בתור עובדות הבסיס בעת רכישת רכב. אם בן אדם מעריך את חוויית הנהיגה ברכב כמשהו חשוב לא פחות מהאפשרות להסיע בו משפחה שלמה, אזי רכישה של רכב בעל מאפיינים כאלה היא רציונלית. היא לא רציונלית בעיניי מישהו עם דעות שונות, אבל זה סובייקטיבי (וכן, רציונליות לא חייבת להיות אובייקטיבית).

אל תשכח שאם נניח שבנסיון להגדיר רכישה כרציונלית אתה הולך לכיוון של אופטימיזציה מבחינת חסכון בכסף (וזה אכן נשמע כך, כי אפשר להחזיק ברכב כזה כרכב נוסף, אבל משום מה @nadavd4 אומר שזה לא רציונלי; בפועל זה פשוט עלות כספית), אז הבחירה הכי יעילה כספית היא לא להחזיק רכב בכלל (כן כן, אפילו עם התחבורה הגרועה בארץ). אבל מה - זה לא כיף. אתה הרי יכול לא לנסוע לבקר משפחה בשישי בערב, במקום זה תשב ותתבונן על המאזן הכספי בבנק ותתפעל איך הוא גבוה יותר משנה שעברה כשהיית עם רכב. אבל בפועל, הבחירה הרציונלית (בעיניי לפחות) היא למקסם את הנעתך מהחיים, וכסף הוא האמצעי והלא המטרה. לכן, אם יש יכולת כלכלית להחזיק רכב נהיגה, ולהנות מנסיעות איתו, זה רציונלי. אם אין יכולת כלכלית כזו, והחזקתו פוגעת בדברים אחרים בחיים - זה סיפור אחר.

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

פעם אחת תליתי אותו בסוכה ביחד עם הקישוטים

לא יודע לגבי הגריל אבל הסמל לחלוטין נראה כמו שרשרת שתולים בסוכה.

• מצחיק 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בחירה רציונלית זה פיקנטו למי שרוצה קטנה, קורולה למי שרוצה גדולה, והדאצ'יה 7 מושבים למי שיש לו משפחה גדולה. כל בחירה אחרת היא רצון, גחמה, איך שלא תרצו לקרוא לזה. וזה בסדר.

• אהבתי 2

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...