Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

המצחיק (או עצוב בעצם) הוא שמאז הקוילאוברים, בגלל המלחמה והכל, כמעט ולא הייתי במסלולים, וכשהייתי לא שברתי את השיאים שלפני בגלל גשם וכו'. אני מתייחס למתלים סטוק וקאפ 2.

עכשיו שהמלחמה נגמרה צריך באמת לחזור לתלם. יש CRS, צריך לנצל.

• אהבתי 1

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 472
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גם לי המלחמה הרגה חשק לנהוג בעיקר בשנה הראשונה, אחר כך "מנרמלים" כמו שבני אדם יודעים לעשות. מקווה לחזור גם לפצאל שלא נסעתי אליו שנתיים בגלל המעבר דרך השטחים.

וקדימה - CRS שלא רואה מסלול זאת התעללות קטנה 😆

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני חושב שזה גם תלוי ברוחב הג׳נט ולא רק בצמיג. אתה מתכוון להישאר עם רוחב 7.5? למה לא לעבור ל 225/40/18?
בקודמת שלי עברתי מרוחב 7 לרוחב 8 וזה שיפר זמנים בוודאות, בפצאל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אנחנו היינו יורדים מידה בברז בשביל שיהיה יותר כח לדריפטים, לא ברור לי כיצד ישפר זמנים במסלול.

או להגדיל רוחב צמיג, או להחליף לצמיג אוחז יותר (CRS שכרגע מאוד נפוץ במסלול).

פורסם
לפני 6 שעות, GTאי כתב:

שאלת BRZ.

היום עם 215/40/18 מקורי.

האם שינוי ל215/45/17 או 225/45/17 יעזור לי לקזז זמנים על המסלול?

225/45/17 - סביר להניח שכן.

215/45/17 - אולי מעט, אם הגלגלים יהיו קלים יותר מה 18 המקוריים.

ככלל הגדלת רוחב צמיג ו/או גלגל ישפרו אחיזה בפניות אבל יקטינו ביצועים בקו ישר בגלל חיכוך ומשקל. השילוב האופטימלי תלוי במסלול.

Tyre Rack בחנו הרבה שילובים בגודל 17" במסלול ספציפי.

Track.thumb.jpg.f3479a584a3a423fe6ed71fabcd23d96.jpg

• רעיון טוב! 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שוב מתלבש על שרשור ה BRZ.

בלמים ורפידות למסלול - על מה אתם נוסעים מקדימה

כרגע עם שילוב של M72+ וצלחות של DBA T3 (סט חדש, עוד אין לי דעה עליו).

ירדו מהרכב סט של M72+ וצלחות של ברמבו אקסטרא שהחזיקו 6-7 ימי מסלול ואימונים (חזקים מאוד...) - מבחינתי היו טובים מאוד אבל בתחושה שלי נגמרו מהר מאוד.

בגלל חוסר זמינות של רכיבים אני רוצה לקנות סט שיחכה לפעם הבא. 

רעיונות? שילוב של project-mu + M72?  אני לא מחפש לייבא, קונה רק מה שזמין בישראל.

תודה

פורסם

כרגע צלחות מקוריות, רד אטאק מלפנים, מקוריות מאחור. יש בהיכון עוד סט רד אטאק וסט אנדלס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם (נערך)

יומולדת 3 שנים. 49000 ק"מ.

לכבוד המועד אגרת הרישוי ירדה ל 2958 ש"ח והרכב עבר טסט לראשונה (120 ש"ח) ללא בעיות כצפוי.

הביטוח ירד ל 6215 ש"ח. עלות האיתוראן השנתית נותרה 698 ש"ח.

בק"מ 45000 לערך הצמיגים הוחלפו בסט זהה של פירלי P ZERO PZ4 שעלה 3400 ש"ח.

בחו"ל החלה להמכר הגרסה המשודרגת של הצמיג הזה, PZ5, אבל אין ייבוא סדיר שלו לארץ ולפי האתר של פירלי הוא לא מיוצר במידה של הברז, 215/40/18. חבל, כי הביקורות מחמיאות. מכל מקום ה PZ4 מעולה.

בק"מ 46000 לערך בוצע כיוון זוויות גלגלים תקופתי שעלה 472 ש"ח.

PXL_20260201_112914537_MP.thumb.jpg.71b76a90df1f5e80b0b4bb6fa8529d24.jpg

PXL_20260201_114017888.thumb.jpg.36e3c01ff39b67f97071e04c4a76d777.jpg

בק"מ 49000 לערך הוחלף נוזל הבלמים בזהה (RBF 600) בעלות 450 ש"ח. בדרך כלל אני מחליף נוזל כל חצי שנה אבל הפעם ההחלפה נדחתה ל 10 חודשים לאור חוסר זמינות של איש הבלמים שלי (יבואן טארוקס) והעדר דחיפות מצידי מכיוון שלא ביקרתי במסלול בתקופה הזאת. כבר בנסיעה הביתה הורגש שיפור של 10%-20% בקשיחות הדוושה, מה שאומר שהנוזל התחמצן במידת מה וחכמת הפורומים לגבי מרווח החלפה של חצי שנה הגיונית מאוד. אין המלצה רשמית של מוטול.

הרפידות האחוריות הוחלפו ברפידות זהות (טארוקס קורסה) בעלות 1000 ש"ח. הרפידות שירדו מהרכב היו עליו כ 30000 ק"מ שכללו 9 ימי מסלול ונותר בהן סביבות 50% בשר אז ההחלפה במועד הזה הייתה קצת בזבזנית. מכיוון שכבר הייתי אצל המתקין ביקשתי להחליף בכל מקרה - להבא אזכור שהן יכולות לעבור עוד 2-3 ימי מסלול בלי בעיה. יוצא אורך חיים של פי 2.5 בקירוב לעומת הרפידות הקדמיות.

בין ק"מ 40000 שבו בוצע הטיפול האחרון לבדיקה שביצעתי בק"מ 46000 המנוע צרך 330 סמ"ק של שמן, שמילאתי חזרה. התקופה הזאת כללה שני ימי מסלול וטיול נהיגה כמעט כל סופ"ש. מדובר בצריכה דומה למה שמדווחים בעלי ברזים אחרים ותקינה לפי ספר הרכב. זה אומר שמי שמטפל במרווח המומלץ של 15000 ק"מ ולא בודק מפלס בין טיפולים עלול לנסוע עם ליטר פחות מהמקסימום שהוא גם סימון המינימום במדיד. לאור הקשר בין המפלס ללחץ שמן בפניות ב G גבוה שדנו בו בשרשור לא הייתי רוצה להיות הנהג הזה במסלול (ויש כנראה רבים כאלו).

הקלאץ' חזר לחרוק לסירוגין. לפני שנה וחצי הבעיה נפתרה ע"י גירוז המזלג. ייבדק בטיפול הקרוב.

ונעבור לפינתינו: "באמת, סובארו? אחרי עשור שהיה לכם לעבוד על זה?"

בקרת השיוט מתבטלת כשמשנים את פיקוד המהירות. חוויתי בעיה זהה בברז הקודמת שנפתרה ע"י החלפת מנוף בקרת השיוט. ייבדק בטיפול הקרוב.

גימור הדשבורד מעל פתחי המזגן המרכזיים התרומם ב 1-2 מ"מ. לא הייתי שם לב זה אלמלא רגישות לנושא מהדור הקודם של הברז שזו הייתה מחלה שלו והגימור היה יכול להפרד לגמרי מהדשבורד. אצלי המצב היה סביר כשמכרתי את הרכב אחרי 3.5 שנים אבל החמיר אצל הקונה ונדרש תיקון אחרי כשנה. מצחיק/עצוב שזה קורה גם בדור הזה שמכיל דשבורד בעיצוב שונה לגמרי. צרות קטנות, אני יודע... פריט למעקב.

PXL_20260428_191524571.thumb.jpg.10d58247b05f4fe59aa15fff63f98ac6.jpg

שנה 1 שנה 2 שנה 3 שנה 4 (חודש 1)
רישוי 0 3693 3803 3078
ביטוח ואיתוראן 7196 7396 7196 6913
טיפולים 720 2929 2431 0
בלמים 4639 9020 2450 1450
תקלות 0 607 580 0
צמיגים 3510 6900 3400 0
כיווני גלגלים 700 800 1180 0
דלק 17254 14078 11718 500
שדרוגים 450 7175 0 0
דיטיילינג 4300 2500 2590 0
שונות 5000 0 0 0

סה"כ 43769 55098 35348 11941

PXL_20251230_2217050722.thumb.jpg.03cee7c8c47c200a3f830e215392014a.jpg

PXL_20260312_135136136.thumb.jpg.b863341c2feb7e57248d3055d8481f75.jpg

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
  • אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 51 דקות, itaimoto כתב:

בק"מ 49000 לערך הוחלף נוזל הבלמים בזהה (RBF 600) בעלות 450 ש"ח. בדרך כלל אני מחליף נוזל כל חצי שנה אבל הפעם ההחלפה נדחתה ל 10 חודשים לאור חוסר זמינות של איש הבלמים שלי (יבואן טארוקס) והעדר דחיפות מצידי מכיוון שלא ביקרתי במסלול בתקופה הזאת. כבר בנסיעה הביתה הורגש שיפור של 10%-20% בקשיחות הדוושה, מה שאומר שהנוזל התחמצן במידת מה וחכמת הפורומים לגבי מרווח החלפה של חצי שנה הגיונית מאוד. אין המלצה רשמית של מוטול.

כמה שאני זוכר זה כל שנה.

מעניין - אני לא הרגשתי את זה בזמנו (לא עם 600 ולא עם 660 - עם הרכב הקודם)

לפני 53 דקות, itaimoto כתב:

גימור הדשבורד מעל פתחי המזגן המרכזיים התרומם ב 1-2 מ"מ.

אני בהלם.... אני אנסה לבדוק פעם הבאה שאני לוקח את שלי לסיבוב..... 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 15 דקות, Liviur כתב:

כמה שאני זוכר זה כל שנה.

מעניין - אני לא הרגשתי את זה בזמנו (לא עם 600 ולא עם 660 - עם הרכב הקודם)

אני גם מכיר כל שנה.

בדיוק השבוע החלפתי אחרי שנה והייתי בטוח שגם הרפידות קדימה נגמרו וזו התחושת חוסר בלימה שהרגשתי, אבל הסתבר שיש עליהם עוד בשר.

בשישי אני במסלול נראה ההחלפה באמת שינתה משהו בתחושה.

פורסם (נערך)

לשימוש מעורב כמו שלי ההמלצה המקובלת בפורומים של נהגים וסדנאות היא להחליף את ה RBF 600 כל חצי שנה. המחמירים אומרים אפילו שצריך להחליף כל יום מסלול בתנאי קצה של תחרויות. כשהתחלתי להשתמש בנוזל הזה חיפשתי המלצה רשמית של היצרן אבל לא מצאתי, כנראה כי זה מאוד תלוי שימוש.

כשחיפשתי שדרוג לבלמים המקוריים נהגתי במסלול על ברז עם קיט בלמים רציני ו RBF 600 "מיושן" (הבעלים רק אמר שהוא מחליף כל שנה +) - הדוושה לא הרגישה טוב למרות הקיט. אחרי הקפה אחת לא הרגשתי הבדל לעומת הבלמים סטוק, שזה אומר טווח מת בהתחלה ואז דוושה רכה למדי, מה שמאוד הפתיע אותי. הרכב בלם , אבל זה לא היה סימן טוב.

עריכה אחרונה על ידי itaimoto
פורסם
לפני 8 שעות, GTאי כתב:

אני גם מכיר כל שנה.

בדיוק השבוע החלפתי אחרי שנה והייתי בטוח שגם הרפידות קדימה נגמרו וזו התחושת חוסר בלימה שהרגשתי, אבל הסתבר שיש עליהם עוד בשר.

בשישי אני במסלול נראה ההחלפה באמת שינתה משהו בתחושה.

אם היה לך כזה הבדל - אז יש מצב טוב ש״טיגנת״ את הנוזל בלימה באיזשהו שלב.

היתה לך נקודה אחרי סשן כבד שהדוושה קצת ״צנחה״ לך לכמה דקות / שעה ?

וכנל איתי. יכול להיות גם הצטברות מימי מסלול.

זה לגמרי אפשרי עם 600 (קצת יותר קשה עם 660) במיוחד במסלולים שיש בהם בלימה ארוכה וחזקה בסוף הישורת + צמיגי 200TW.

לפני 8 שעות, itaimoto כתב:

המחמירים אומרים אפילו שצריך להחליף כל יום מסלול בתנאי קצה של תחרויות

ברכב שמתחרה דוגרי -> במיוחד אם הוא של סדנא / משהו שעובד על הרכב שלו לבד - אין שאלה - זה גרושים בהתחשב בכל העלות מסביב.

לא בטוח שהייתי אבל לוקח המלצות מהאמריקאים - מחליפים פה גם שמן כל חצי שנה בטויוטה קורולה הממוצעת … 

לפני 8 שעות, itaimoto כתב:

הדוושה לא הרגישה טוב למרות הקיט. אחרי הקפה אחת לא הרגשתי הבדל לעומת הבלמים סטוק, שזה אומר טווח מת בהתחלה ואז דוושה רכה למדי, מה שמאוד הפתיע אותי. הרכב בלם , אבל זה לא היה סימן טוב.

אז או שהנוזל אצלו היה גמור או שהצינורות המקוריים התחילו להתעייף.

אבל כן - זה נוזל שדורש החלפה בקו השנה.

אם עושים כמות של ימי מסלול זה מקצר את זה עוד מן הסתם.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא היה מקרה של "טיגון" נוזל או צניחת דוושה.

ב 10 חודשים שהנוזל היה ברכב הייתי בשני ימי מסלול - פחות מבדרך כלל בגלל שילוב של המלחמה ומז"א.

בהחלפות נוזל הקודמות שבוצעו אחרי כחצי שנה לא הורגש הבדל בתחושת דוושה בכביש כפי שהורגש בהחלפה האחרונה. במסלול דווקא כן היה הבדל סביב החודש השישי (זה מה שהטריג את ההחלפות הקודמות). הזמן הוא המשתנה העיקרי כאן. נוזל בלמים עם טמפ' רתיחה גבוהה סופח יותר מים ונוטה להתחמצן יותר.

לפני 3 שעות, Liviur כתב:

לא בטוח שהייתי אבל לוקח המלצות מהאמריקאים - מחליפים פה גם שמן כל חצי שנה בטויוטה קורולה הממוצעת … 

מצד שני, לא מחליפים צמיגים בהייפרקאר במשך עשור "כי הרכב לא נוסע" 😬 רואים רכבים כאלו ב Cars and Bids וזה היה המצב ב Carrera GT בתאונה של פול ווקר.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...