Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת check engine, אופל אסטרה 2012

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Moshe c,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1158 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז לפני שבועיים נדלקה לי נורה כתומה של המנוע. ניגשתי למוסך, הוא איפס לי את זה ואמר שאם הנורה תחזור יכול להיות שצריך להחליף פלאגים. 

הנורה חזרה אחרי יומיים. חזרתי למוסך והוא אמר למ שצריך טיפול לאוטו (עברו בערך 7500 קילומטר מהטיפול האחרון). עשיתי את הטיפול (טיפול שגרתי. לא הוחלפו פלאגים).. למחרת הנורה חזרה לפעול. 

מה הסיפור? סתם דחפו לי טיפול לפני הזמן? לא הבנתי משהו- אם הוא חשב בהתחלה שאולי צריך להחליף פלאגים, למה בסוף הוא לא החליף והחליט לעשות טיפול שגרתי של החלפת שמן מנוע ופילטרים? לא הייתי ליד הרכב בזמן הטיפול.. יש סיכוי שהוא בדק את הפלאגים והם היו בסדר? 

אין לי מושג מה הקוד של התקלה.. הרכב זה אופל אסטרה 2012. הרכב נוסע רגיל. בהתנעה הכל בסדר פרט לצליל קצת מוזר שמופיע לשבריר שניה. צליל שלא היה, מצד שני זה לא נשמע מקרטע או שהאוטו "מתקשה" בהתנעה. וזה באמת צליל שמופיע לשבריר של שניה.

אשמח לשמוע תובנות שלכם (ולקוות שלא הלכו לי סתם 500 שח על הטיפול).

פורסם

טיפול לא מתקן צק אנגין... אבל אני לא יודע מה היה המצב של השמן או פילטרים שלך אז אני לא אחד שיכול להגיד אם דחפו טיפול או לא.
הכל תלוי בתקלה כי צק אנגין זה כללי, זה יכול להיות חמישים דברים שונים שגורמים לתקלה. אם הצק אנגין מהבהב אז זה כנראה באמת יכול להיות פלאגים או כוהלים, אם לא יכול להיות משהו פשוט כמו חיישן.

הדרך היחידה לדעת זה לחבר מחשב, ולבדוק מה קוד התקלה ומשם להתקדם. וזה משהו שרק מוסך יכול לעשות או מישהו עם מחשב קורא OBD.

פורסם
לפני 19 דקות, ילד מגאן כתב:

טיפול לא מתקן צק אנגין... אבל אני לא יודע מה היה המצב של השמן או פילטרים שלך אז אני לא אחד שיכול להגיד אם דחפו טיפול או לא.
הכל תלוי בתקלה כי צק אנגין זה כללי, זה יכול להיות חמישים דברים שונים שגורמים לתקלה. אם הצק אנגין מהבהב אז זה כנראה באמת יכול להיות פלאגים או כוהלים, אם לא יכול להיות משהו פשוט כמו חיישן.

הדרך היחידה לדעת זה לחבר מחשב, ולבדוק מה קוד התקלה ומשם להתקדם. וזה משהו שרק מוסך יכול לעשות או מישהו עם מחשב קורא OBD.

תודה על התגובה :)

הנורה לא מהבהבת. 

מה שמוזר לי זה שבפעם הראשונה שנגשתי למוסך עם התקלה אמרו לי ש"אולי" זה פלאגים. לא אמרו חיישן או משהו. אם זה היה חיישן לא נראה לי שהיו מזכירים בכלל פלאגים. 

פורסם

בכל פעם שנדלקת נורת Check, מחשב מנוע רושם קוד תקלה. 

לכל תקלה יש קוד, יש מאות קודים שונים. 

לפני שמאפסים את הקוד רצוי לצלם את המסך של הסורק תקלות בשביל לדעת איזה קוד היה.

אחרי זה חיפוש לפי הקוד באינטרנט יתן את הפירוש שלו וכיוונים  אפשריים לפתרון התקלה, אם כי לא תמיד הקוד מצביע באופן מדוייק על התקלה. אבל תמיד נותן כיוון.

ללא קוד תקלה אי אפשר לאמור כלום, זה יכול להיות הרבה דברים. 

• פיתרון
פורסם

הטיפול כבר נעשה, לא נורא אבל נשמע שאתה צריך להחליף מוסך אם המוסך הזה לא יודע לאבחן תקלות ומקשר בין טיפול בסיסי לנורת מנוע. 

• תוכן חדש...