Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שנתיים במרץ חבר שאל אותי אם כדאי להירשם להזמנה מוקדמת של הטוסון החדשה שתושק ב20.04 "הרכב נראה אש ובטח יהיה אמין וישמור על ערך כמו קודמיו", התשובה שלי הייתה שחבל על ההמתנה וכל עוד אין דגם היברידי אין הצדקה לרכוש רכב עם מנוע 2 ליטר מיושן או טורבו עם אמינות בעייתית (זהה לספורטאז'). ככה לפחות חשבתי, רק שבאותו זמן לא העליתי בדעתי שזה הולך להיות הרכב הבא שלי.

בחזרה להווה- פגישת מסדרון מובילה את השיחה לכך שהגיע הזמן להחליף רכב ובדיוק יש טוסון בהכנה אז מה אתה אומר?  מתחיל לסקור את קטגוריית הג'יפונים במהירות בראש, "קח יומיים תחשוב על זה- יש הרבה שירצו את הטוסון". הצבת הצרכים שלי מהרכב בטבלת בעד ונגד +זמינות מהירה (כזכור ביולי-אוגוסט 22 היינו עוד בשיאו של המחסור ברכבים) הביאו אותי להחלטה שהולכים עליו וכעבור יומיים ניתן אור ירוק לרשום עבורי את הרכב.
בשבועיים המתנה כבר לא פספסתי אף טוסון על הכביש, מצאתי את עצמי מתחבר לעיצוב הלא שגרתי של הרכב, הגריל הענק עם שילוב הפנסים, הקימורים בדלתות ובכנפיים (שיעשו אגב חיים קשים לפחחים) יחד עם הפנסים המשולשים מאחור מביאים חבילה של רכב ייחודי, יש מי שאוהב יותר ויש מי שפחות- אני אהבתי.

בפנים הרכב העיצוב פחות נועז אבל גם פה מוצלח מאוד לטעמי הקונסולה המרכזית ופסי הכרום לרוחב הדשבורד בשילוב צבעים שחור פסנתר ובהיר נראים טוב ומודרניים, איכות ההרכבה והחומרים בהחלט טובה, האבזור ברמת גימור פרמיום הבסיסית כוללת רשימת אבזור ארוכה: כניסת והנעה ללא מפתח, אוטו הולד, אבזור בטיחות מלא כולל התראה בשטח מת של המראות, התראה על תנועה חוצה מאחור, התראה בפתיחת דלת, התקדמות של הרכב מלפנים ועוד, מולטימדיה מקורית תומכת קארפליי ואנדרואיד אוטו שבפתיחת מסך עובד ללא כבל! (הממשק של המולטימדיה מעט מיושן אבל אני מניח שרוב המשתמשים לא יסבלו מזה) הנעה מרחוק, תאורת אווירה, חלונות אחוריים מושחרים, בקרת אקלים מפוצלת ל3 אזורים והרשימה עוד ארוכה, בהחלט מרשים לרמת גימור בסיסית. 
בלטו בחסרונם: מושב נהג חשמלי, לוח שעונים דיגיטלי, תצוגת 360 ובקרת שיוט אדפטיבית- פחות רלוונטי לי.

אחד השיקולים המוביל בבחירת הטוסון אחרי הבטיחות הוא המרווח הפנימי ותא המטען. המושב הקדמי מרווח עם משענת יד רחבה ונוחה ליד, מכילה תא אחסון גדול בין המושבים הקדמיים, בכלל יש מספיק מקומות אחסון ברכב. 
המושב האחורי עם רצפה כמעט שטוחה מאכלס בכבוד 2 כסאות בטיחות גדולים ואת אשתי ביניהם בקלילות, מה שלא התאפשר באאוטלנדר, נסיעה עם 3 מבוגרים מאחור גם עברה בשלום ללא תלונות משמעותיות. 
תא המטען בעל רצפה כפולה מספק לפי המפרט נפח של 515 ליטר, בפועל הוא ענק, עגלה, מזוודות וכל מה שנדרש למשפחה לסופ"ש נכנס בקלילות.

הנדסת האנוש של הרכב בסה"כ טובה ודי צפויה, שני דברים שמפריעים לי הם לחצני מגע לתפעול מיזוג האוויר (מתרגלים), קשה לכוון מבלי להסיט את העיניים ועדיין זה עדיף על שליטה דרך המולטימדיה, לחצני הטמפרטורה פיזיים וזה לגמרי יתרון, הדבר השני הוא תצוגת המהירות בלוח השעונים (ברמת גימור זו בלבד) שעון המהירות קטן והשנתות די צפופות מה שדורש יותר מהסטת העיניים כדי להבין על איזה מהירות אתה בדיוק נמצא, הפתרון מבחינתי הוא להיות תמיד במסך המרכזי הדיגיטלי על תצוגת מהירות. 

על הכביש הטוסון נוח מאוד גם בעיר וגם בדרכים בין עירוניות, איזון מצוין בין רכב רך לרכב קשיח, בכביש גלי ארוך המרכב קצת מטלטל אבל סה"כ בסדר, בורות גדולים גם מורגשים אבל הרכב לא נחבט כנראה אודות לצמיגי 17" עם החתך הגבוה. המושב נוח וקל למצוא תנוחה טובה, גלגלת לכיוון משענת הגב זה דבר שפחות אהבתי, נהיגה של 3 וחצי שעות מאילת ללא עצירות מחזקת את הטענה שהמושבים נוחים ולא מעייפים,  בידוד הרעשים מצוין ורק במאמץ מ4000 סלד נשמעים רעשי מנוע לא מאוד מטרידים.
על הכביש הטוסון מאוד יציב, משרה המון ביטחון על הנהג בכביש המפותל לא נגזים ונאמר מהנה כי הוא לא ואפילו קצת משעמם אבל עדיין מפתיע שמרגיש יותר יציב משמעותית מחלק נכבד מהמשפחתיות בעלות מרכז כובד נמוך יותר.

ביצועים כפי שכתבתי מעלה מדובר במנוע בנפח 2.0 ליטר, 155 כ"ס, 19.6 קגמ, בעל תיבת הילוכים פלנטרית 6 הילוכים. 
האמת שקשה לי להתרשם ממנוע לא מטורבת או בעל הנעה חשמלית והתחושה בטוסון 2.0 בהתאם, הביצועים חסרי מחץ, האצה סבירה, כל תוספת של קמשים בודדים ביציאה לעקיפה או אפילו סתם כשהנתיב השתחרר גוררת השהייה ארוכה עד להורדת הילוך או 2, בעליות לירושלים עם 5 מבוגרים ומזגן מצאתי את עצמי לא פעם מדביק את הדוושה לריצפה כדי לשמור על קצב יחסית מהיר, עם הזמן למדתי שהפתרון לנהיגה בכביש הררי הוא בחירת מצב ספורט בעליות וכך נמנעים מהורדות הילוכים תכופות, את המחיר משלמים בתחנת הדלק. אם להיות כנה לנהג הממהר הביצועים מעט מאכזבים, למשפחה ממוצעת הוא כנראה יהיה בסדר, האצות דומות למשפחתית ממוצעת כמו איוניק/ קורולה ואין לו בעיה לשייט ב130 קמש וצפונה בצורה נעימה ושקטה, לזכותה של תיבת ההילוכים ההחלפות חלקות בשונה מתיבות רציפות רועשות או רובוטיות הססניות. 
צריכת הדלק הממוצעת עומדת אצלי על כ- 1/9.8-10.5 קמ לליטר. בנהיגה אגרסיבית 1/8.5, צריכת דלק בשיוט רגוע מאוד מאוד שלא מייצגת נהיגה יומיומית מגרדת 1/14 ובעיר נעה סביב 1/7-1/8, המזגן אצלי תמיד עובד והוא אגב מצויין. 

לסיכום עד כה אני מאוד מרוצה מהבחירה, היתרונות הבולטים של הרכב מתבטאים בעיניי בעיצוב המרשים, באבזור בטיחותי מצויין פסיבי ואקטיבי, אבזור נוחות מעל הסטנדרט- החיבור של האנדרואיד אוטו בלי כבל משדרג מאוד את החוויה, מרווח פנימי ותא מטען מצוינים, נוחות נסיעה טובה ותחושה של רכב יציב.
בצד החסרונות כפי שהזכרתי קודם המנוע מעט עייף, טורבו ועוד כמה סוסים כנראה יעשו את העבודה, צריכת הדלק לא תואמת בעיניי רכב מפיתוח של 2020 והאבזור מחסיר פריטים נחוצים כמו: מצלמה קדמית/ תצוגה 360, מושב נהג חשמלי, לוח שעונים קריא ועוד. מה שכן את המענה לכל החסרונות שהצגתי מלבד הדלק ואמינות נראה שניתן עבורם מענה בדגם ה-1.6 טורבו. 
בצד האמינות נכון לכתיבת שורות אלו הרכב אצלי כחצי שנה עם כ-17,000 ק"מ, צפוי לעבור כ-K35 קמ בשנה שהם מעט יותר מהממוצע שלי, עד כה הרכב עבר טיפול אחד ו-0 תקלות בינתיים, לטובת מי שהרכב מעניין אותו אני אעדכן פה מפעם לפעם אם הטוסון החדשה מצדיקה את מוניטין האמינות שלה, אני מהמר שכן, ימים יגידו.    
אני אסיים בדבר הנהגת: "הרכב נראה מדהים, בין הרכבים היפים בכביש, הנהיגה מושלמת וכייפית. 
אם אתה מחליף לי את הקיה אז רק לכזה."

20230331_002603.jpg

20221208_220956.jpg

20220911_174847.jpg

• אהבתי 5
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

נכון:) כמעט 3 שנים חלפו והגיע הזמן לסכם.

סה"כ הרכב צבר קצת יותר מ-93,000 קמ, בתקופה הזאת פרצה מלחמת חרבות ברזל וכמי שמשרת במילואים בתפקידי לחימה הרכב היה חלק בלתי נפרד מהשירות, מצד אחד עמד לפרקי זמן ארוכים בשטחי כינוס (בעיקר בתחילת המלחמה) מצד שני טחן כמעט כל כביש בצפון ובדרום המדינה, אני מניח שיכל לצבור יותר קמ אלמלא התקופות שעמד. 

מבחינת אחזקה:

אני אתחיל מזה שלא היו תקלות משביתות, אפילו המצבר מקורי כך שאף פעם לא היה מצב שנתקעתי עם הרכב. 

הרכב עבר טיפולים כל 15 אלף, בטיפולים 30,45,60 ועוד פעם יזומה הוחלפו ברקסים קד+אח, ב- 30 מבלאי ומאז בגלל רעידות בבלימה, הבעיה נפתרה כשהותקן סט סביר ולא סיני מוגזם. 

כל הטיפולים היו בסיסיים+ פילטר מזגן, לא הוחלפו ברכב פלאגים. 

תקלות: 

פעמיים נדלקה נורת צק אנגין, פעם ראשונה ב83 אלף ופעם שניה ב90 אלף, פעמיים אחרי תדלוק, נכבתה מעצמה אחרי 200-300 קמ. 

שאר התקלות היו במולטימדיה, שיחות שנמשכות לבד למכשיר, ניתוק הוויפי במכשיר ובעיות בטאצ'. 

צמיגים הוחלף סט אחד, ב60 אלף קמ קדמיים וב70 אחוריים.

מלבד הנ"ל לא היה איבוד שמן או נוזל קירור, אמינות מוחלטת. 

ולגבי משפט הסיכום בהודעת הפתיחה, זה לקח קצת יותר משנתיים אבל אשתי בסוף התחדשה בטוסון משלה.

20250811_220938.jpg

• אהבתי 4

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...