Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדר"כ מדובר ביציאה מהירה מהבית, עם הצורך לשהות בחוץ לכמה ימים.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

מבקש המלצה על תיק איכותי שלא ייקרע אחרי 2 דקות. 

לגבי התכולה אני די סגור על עצמי, אבל בהחלט אשמח לשמוע טיפים מעניינים אם יש.

תודה לעונים.

איך תזחל בהריסות עם תיקעל הגב?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

להיות קבור זה נורא.

קצת בסטיה מהנושא המקורי, אבל עם קשר לאסונות טבע 

הייתי בשבוע השרדות בשלג בהרים.

וחלק מהזמן למדנו מה מרגישים בעת מפולת שלג, והיקברות בשלג. הנתון הכי מפחיד היה שאם תוך כ 20 דקות לא מצילים אותך, סיכוי למוות מטפס ל 90%.

הבעיה הכי גדולה שאתה שאנשים לא יודעים את הכיוון, שהם חווים ורטיגו, בגלל כל הטילטולים והגילגולים. ואז הם חסרי כיוון, ולפעמים פשוט חופרים למטה,במקום למעלה.

אז התרגיל המסכם היה שקברו אותנו בשלג בעומק חצי מטר למשך 5 דקות. זה היה המקסימום, הרבה לא הצליחו,חלק אפילו התעלפו.

אתה שוכב על הבטן ויוצר כיס אוויר עם ידיים סביב הראש,הדבר הראשון ששים לב,שלא קר, השלג מבודד מעולה,הדבר השני שהנשימות נעשות מאוד מהירות, הגוף מוצף באנדרנלין ופניקה, וקשה לנשום סדיר.

עוד משהוא, חושבים חצי מטר שלג, אני פשוט אקום, אי אפשר, השלג נדחס כמו בטון, ויש לו משקל אדיר. פשוט אי אפשר לזוז.

שם למטה אתה שומע את כולם מדברים, כאילו הם לידך צמודים לאוזן. והם לא שומעים אותך, גם אם תצעק.

• אהבתי 1
  • מעניין 3

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

לא נושמים, בגלל זה סיכוי ההשרדות מאוד נמוך,

בתרגיל יצרנו כיס אוויר עם הידיים, ויכולנו להחזיק 5 דקות במקסימום, למי שהצליח לא להכנס לפניקה.

גם אם יש מכשיר כזה, עדיין תלוי באנשים שיכולים לחלץ אותך תוך זמן קצר, בהנחה שהם בסביבה

• אהבתי 1

יאריס 2005

פורסם

ונחיתה למציאות הישראלית, דווקא אדון @ברווז צריך להתכונן לנפילת טילים באזור המפעלים המזהמים, צונאמי, רעידות אדמה ומתקפת זומבים.

ככה שנראה לי שתיק לשבוע יספיק לו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 19 שעות, arik100 כתב:

מה זה פרפרס?

אנשים שאוספים ציוד לטובת האיש החמוש הראשון שהם יפגשו למקרה של אפוקליפסה

• מצחיק 3

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם
בתאריך 9.2.2023 בשעה 15:50, DareDevil כתב:

המטרה היא לשמור על כל העניין בסוד על מנת לא למשוך צרות אלייך. 

תיאוריית האדם האפור היא דרך להיעלם בתוך ההמון, כך שתוכל לזוז מבלי לשים לב כאשר יתרחש אסון/

תורגם מהאתר - https://www.thebugoutbagguide.com/gray-man-theory/

@ברווז חשבתי ואני דווקא ממליץ ללכת על יד שנייה או משומש ל"צורכי טיולי שטח". תיקים חדשים יכולים למשוך אנשים לא רצויים וצריכים להיראות כאילו מדובר באריזה חפוזה.

עוד יותר אני לא הייתי מחפש בקבוצות שיש את המשפחה המורחבת שלך נוכחת בהם. 

אפשר למצוא באתר אגורה/קבוצות למסירה בפייסבוק 

מעלה ומוסיף, להשתמש בטלפון חד פעמי בכל הנוגע לאיסוף תיק שכזה, אם אתה באקסטרים. וכמובן עניינים יותר אישיים ומצריכים חיסיון מסוים ואתה מעוניין לשמור על הפרטיות, יש את המשתמש האנונימי בפורום לעניינים כאלה.

O_o

לקחת את זה לקיצוניות משהו...תודה על ההצעות, מעניין למחשבה. 

לפני 21 שעות, om2 כתב:

אני לא הייתי הולך רחוק עם אוכל ומים לשבוע.

אוכל ומים ל24/48 שעות זה בהחלט מספיק.

ותשים לך גם כסף מזומן

ואם אתה מאמין שהשקל יאבד מערכו במצב כזה תשים לך אירו/דולרים 

48 לא בהכרח יספיק, פלוס- אוכל לשבוע עם הקצבה יכול להחזיק יותר. 

כסף מזומן אצטרך לקחת מפרפר אחר...

לפני 20 שעות, אורי מ. כתב:

לא הבנתי מה התסריט שאליו אתה מנסה להתכונן. 

האם למקרה של יציאה מהירה מהבית בלי יכולת לחזור אליו או למקרה שאתה נלכד בבית. 

במקרי רעידת אדמה, אם הראשון לא קורה אז אתה כנראה בתוך השני. 

לפני 19 שעות, Night Driver כתב:

איך תזחל בהריסות עם תיקעל הגב?

מה על הגב, בין השיניים!

לא יודע. חשבתי על הנקודה. מי יודע, עם המזל שלי התיק ייפול עלי ברעידה וישבור לי את היד. כך שיהיה נגיש רק שלא אוכל להשתמש...

לפני 17 שעות, DareDevil כתב:

ונחיתה למציאות הישראלית, דווקא אדון @ברווז צריך להתכונן לנפילת טילים באזור המפעלים המזהמים, צונאמי, רעידות אדמה ומתקפת זומבים.

ככה שנראה לי שתיק לשבוע יספיק לו.

פחות מטריד אותי נפילת טילים במפעלים כי אין לי אפשרות כל כך לשרוד בתרחיש הזה; פחות מטריד אותי צונאמי כי אני די גבוה מעל פני הים; רעידות אדמה כן מטרידות אותי ולכן הפוסט, ומתקפת זומבים לא מטרידה אותי כי פשוט אשים את ההליכון שלי לפני הדלת ובהצלחה להם להגיע אליי.

Zombie Treadmill Defense | Zombie humor, Zombie apocalypse ...

לפני 6 שעות, Mech Morphix כתב:

אנשים שאוספים ציוד לטובת האיש החמוש הראשון שהם יפגשו למקרה של אפוקליפסה

הגדרה מצויינת :lol:

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 21 שעות, אורי מ. כתב:

לא הבנתי מה התסריט שאליו אתה מנסה להתכונן. 

האם למקרה של יציאה מהירה מהבית בלי יכולת לחזור אליו או למקרה שאתה נלכד בבית. 

לראשון הייתי דואג לארנק עם כרטיס אשראי בכיס ולשני קבנוס בכיס, שכלבי ההצלה ימצאו אותך מהר. 

לא בטוח עד כמה ארנק עם כרטיס אשראי יעזור לך במקרה שהכל קורס סביבך, ואין חנויות, חשמל, מים, כוחות הצלה או אכיפת חוק.

תחשוב שתצטרך לברוח מהעיר ולחיות בטבע לזמן מה, עד שהציביליזציה תחזור.

ז"א ארנק עם כ.אשראי ומסמכים חשובים תביא איתך בכל מקרה, רק שבמקרה של אפוקליפסה הם לא יהיו שווים הרבה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, ברווז כתב:

O_o

לקחת את זה לקיצוניות משהו...תודה על ההצעות, מעניין למחשבה. 

שורה תחתונה לא לספר את זה בתור הגיג לאנשים במסיבות.

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

פורסם
לפני 16 שעות, ברווז כתב:

רעידות אדמה כן מטרידות אותי ולכן הפוסט,

אני חושב שאתה מדמיין אירוע של רעידת אדמה בצורה קיצונית הרבה יותר ממה שככל הנראה יקרה.

אין תסריט של רעידת אדמה בישראל שבו כל המדינה באפס תפקוד ואתה תצטרך לשרוד כמו באפוקליפסה הוליוודית.

המדינה נערכת לטיפול ברעידת אדמה משמעותית לא מעט. נכון, אנחנו לא יפן, אבל זה לא אומר שאין שום הערכות. כולל טיפול בכמות גדולה של חסרי בית שיהיו כתוצאה מרעידה.

יש קבוצת מחקר במכון הגיאולוגי שמייצרת תסריטים למקרה של רעידת אדמה, הנה דוגמא לתרגיל כזה שנערך לפני כמה שנים (זה לא אומר שמאז לא עשו כלום, נעשה הרבה מאוד מאז).

אמנם אי אפשר להכנס לנתונים עצמם בלי הרשאה מתאימה אבל תוכל לראות את כל הנושאים שנלקחים בחשבון.

המערכת מבוססת על מודל שפותח בארה"ב ולוקחת בחשבון מידע רב שיש לרשויות וגופים שונים במדינה.

האם זה יעבוד מושלם? ברור שלא, אבל אני לא חושב שתצטרך לשרוד לבד בטבע למשך שבוע או מספר ימים דומה.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

כמה דברים - כמו שצינו השאלה לאיזה תרחיש מכוונים,

יש מספיק תוכניות על אנשים שבונים מקלטים אטומים פרטיים בארה"ב לשהיה של 3 חודשים ויותר למשל, ואני שואל את עצמי - יופי, שרדת 3 חודשים, אם היית צריך מקלט אטומי ואת ה 3 חודשים האלה אללה-יוסטור מה הולך בחוץ, באמת ה 3 חודשים האלה זה מה שאתה צריך בחיים?

אם צריך לארוז אוכל ומים בתיק ליותר מ 72 שעות, משהו ממש ממש נורא קרה פה, נגיר רעידת אדמה של יותר מ 8 ממש בשטח של מדינת ישראל - זה מצריך הערכות של הרבה יותר מתיק, זה מצריך בגאז מלא בכל טוב קבוע באוטו ולהחנות תמיד במחשבה של "מפה יהיה קל לצאת, גם במקרה חירום" (ואולי גם רכב מתאים)

בקיצור תרחישי יום הדין אפשר החל מ"פורץ נכנס אלי הביתה ויש לו 5 דקות לעשות לי נזק - איך אני מתמגן מול זה" דרך "נשרף לי הבית או יש צו הריסה לבניין בלי שאני יכול להיכנס אליו יותר"ועד יש הרס של השכונה, יש הרס של האזור, יש נזק של המדינה וכו.

אני אישית מגובה על כל המידע הדיגיטלי שחשוב לי (שזה כמה טרות) בבית של מישהו אחר במרחק כמה עשרות ק"מ מהמקום שאני גר בו למשל.
אני מחיזק בכסף מזומן בכמה סוגי מטבעות זמין למיידית.
יש לי תיק עם דברים אישיים ל 48 שעות מעכשיו לעכשיו לא כולל מים ומזון אבל כן כמה חטיפי חלבון לשעות הראשונות.

אין תשובה אחת ואין תרחיש אחד, כל אחד מתכונן אחרת (אם בכלל, גם סטוק של אלכוהול וגראס להעביר בכיף את הסוף זו אופציה) וכשיגיע רגע האמת שיהיה לנו בהצלחה 😄

• רעיון טוב! 1

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני חושב שאתה מדמיין אירוע של רעידת אדמה בצורה קיצונית הרבה יותר ממה שככל הנראה יקרה.

אין תסריט של רעידת אדמה בישראל שבו כל המדינה באפס תפקוד ואתה תצטרך לשרוד כמו באפוקליפסה הוליוודית.

אני מעדיף לסמוך על עצמי ועל ההכנות שלי, וברגע האמת לגלות שטעיתי וסתם נסחבתי עם 30 ק"ג על הגב- מאשר לגלות שהייתי צריך להתארגן בצורה יסודית יותר כי חסר לי משהו קריטי ברגע האמת.

כן קיצוני, לא קיצוני, אפס תפקוד, חצי תפקוד- יש מצב אמיתי אפשרי של למצוא את עצמי עם בית ממוטט, יחד עם לפחות חצי שכונה ממוטטת, וצורך להעביר לפחות לילה אחד "בשטח".

ואתה באמת חושב שלסמוך על המדינה זה רעיון טוב?:(

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אם אתה רוצה יכולת לשרוד בקטסרופה.

תתחיל ללמוד ליקוט, מה אפשר לאכול בטבע, תצטייד בגלולות לטיהור מים, ובמקל מגנזיום שמייצר שבבים להדלקת אש גם בתנאים לחים.

תלמד איך בונים מכסה מחומרים זמינים.

לא משנה כמה אתה גדול וחזק, הטבע ילעס אותך וירק החוצה. למרות שבארצנו הקטנה אין ממש טבע פראי, ולכן יותר קשה להסתדר בו באופן עצמאי.

תדאג לזוג נעליים טובות ועמידות למים!

קרם הגנה מהשמש.

להסחב עם שימורים זה כבד. עדיף מנות קרב יבשות שמחזיקות שנים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

יאריס 2005

• תוכן חדש...