Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשאתה אומר בCHATGPT, אתה מכוון לAI?
אם כן אז אני מקווה שהטכנולוגיה הזאת תציל את כלכלת העולם ותהיה מהפכה לא פחות חשובה מהמהפכה התעשייתית.
רוב המדינות המערביות המתקדמות נמצאות כיום במצב לא קל של ילודה שלילית או קרובה לשלילית, מה שיותר סטגנציה ומשברים כלכליים כמו שאנחנו רואים כיום ביפן.
התפתחות טכנולוגיית ה AI תאפשר בגדול לשחרר אותנו מעבודה משרדית, מה שיחזק את הכלכלה ויגדיל את התפוקה שלנו.

פורסם
לפני 21 דקות, Gavrik כתב:

התפתחות טכנולוגיית ה AI תאפשר בגדול לשחרר אותנו מעבודה משרדית, מה שיחזק את הכלכלה ויגדיל את התפוקה שלנו.

כבר היום אף אחד לא רוצה עבודת כפיים. תיקח גם את העבודה במשרדית והיהודים יהיו בכלל מיותרים.

• אהבתי 2
  • מצחיק 3
  • מבאס 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 1 דקה, Night Driver כתב:

כבר היום אף אחד לא רוצה עבודת כפיים. תיקח גם את העבודה במשרדית והיהודים יהיו בכלל מיותרים.

אף אחד לא רוצה עבודת כפיים כי היא לא מתוגמלת כראוי, אני בעצמי עברתי את המסלול הזה שבו עברתי מעבודת ידיים טכנית לעבודה משרדית מהסיבה שעבודה משרדית מתוגמלת ב50%+ יותר בשכר ויש בה אפיקי התפתחות והתקדמות.
אבל אם בעתיד משוואת הביקוש תשתנה בזכות הAI, אני בשמחה אחזור לבצע עבודת ידיים.

AI יכול להחליף בגדול מתכנתים\אנשים שיווק\מעצבים\אנשי מוצר תוך 5-10 שנים, אבל להחליף איש אחזקה שמתקן מטוסים? בשביל זה הAI צריך ידיים ורגליים מאוד מורכבות מה שכנראה עוד לא יהיה לו בעתיד הקרוב.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אוהבים להקפיץ את הדיון הזה אבל נראה שהרבה מאוד אנשים לא ממש הבינו מה זה CHATGPT וכל החברים המתוכנתים שלו- זה לא AGI שיכול לדמות מחשבה חופשית, להיות יצירתי ולפתור בעיות אי ודאות. מדובר במודל חיזוי שפה.

מה זה למעשה אומר-

נתנו לו פחות או יותר ללעוס את האינטרנט. הוא ראה, למשל, שהשילוב "אני אוהב שוקולד" הוא אחד הנפוצים באינטרנט, ולכן במהלך שיחה אם תתקילו אותו ב "מה נראה לך שאני אוהב?"

המילים הבאות הנפוצות ביותר קשורות לשוקולד, אז אם לא תצמצמו את התנאים לשאלה כנראה שזו התשובה שתקבלו.

אם נבקש את דעתו לגבי כמות המלח במרק- הוא יבצע השלמה מתוך הטריינינג שלו על המושגים הרלוונטיים. וכך הלאה וכך הלאה.

שיחקתי עם זה לא מעט, כמה דברים שנתתי לו:

לממש פונקציה די פשוטה בתוכנה שצריכה להפעיל מניפולציות ופעולות שונות על קלט ולהחזיר פלט מתאים בהתאם למספר סטים של תנאים (עשה בקלות)

לכתוב בשבילי תוכנה שלמה דומה עם תיאור כללי יותר (נכשל)

להדריך מהנדס איך לתכנן חלק בתיב"מ על בסיס הצורך שהחלק הזה צריך למלא (לא ידע לאן ללכת בכלל ואיך לאכול את זה, למרות שהבקשה הייתה מוגדרת היטב)

לחוות את דעתו בנוגע למצב הגיאופוליטי במזה"ת. התשובה בהתאם לכל נוסח של השאלה הייתה שונה, אפילו מאוד.

זה מגניב, אפשר להשתמש בזה ככלי עזר נהדר, וכנראה שאת בוטי הצ'אט ושאר שירות לקוחות ברמת בסיס זה יכול להחליף עבור פעולות פשוטות אפילו עכשיו.

מקצועות של הרבה אי ודאות או שדורשים יצירתיות- זה עוד ממש לא שם (רוצה לומר, code monkey למשל זה כנראה יוכל להחליף בעתיד הקרוב, ארכיטקט תוכנה/מהנדס אנליזה/בקרה/תכן מכני, לדעתי לא בעתיד הנראה לעין)

• אהבתי 3
פורסם

מתאר לעצמי שעובדים אנושיים יהיו כמו סוסים בתחילת המאה ה20.

מכונית שחררה את הסוס מהעבודה הקשה של סחיבת עגלות/אנשים/מחרשות וכו', אבל מכונית גם בעצם הפכה את הסוס למיותר, חוץ מלתפקידים מאוד ספציפיים.

לפני 47 דקות, Night Driver כתב:

את ממשלת ישראל כבר מעכשיו אפשר להחליף בAI

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ChatGPT כותב כבר חודשיים את כל ההודעות שלי בפורום ועונה למיילים בעבודה, בזמן שאני לומד סינית כדי להכין את עצמי לעשורים הבאים.

וברצינות, כמו שהפנדמיה הכתה קשות במוסד המיותר והמטומטם של להגיע למשרד בשביל עבודה שאפשר לעשות מהבית, כך אני מקווה שהבינה המלאכותית תדביר את התופעה של שיעורי בית לתלמידי בי"ס ועבודות גמר לסטודנטים. פאקינג מגה-בזבוז זמן שהאנושות גוררת במשך עשורים כי לאף אחד אין זין לפתח אמצעים מתקדמים ויעילים יותר. עכשיו לא תהיה להם ברירה, כמו ששוק העבודה הפך להיות כזה שבו העובדים מכתיבים את האג'נדה, כך גם מוסדות הלימודים יצטרכו לשפר את טקטיקות הלימוד ולא רק להיות משאבות כסף וזמן שהורגות כל שריד של חשיבה יצירתית.

עכשיו נשאר רק לעשות משהו עם כוחות ה'בטחון' בנמלי תעופה ואפשר יהיה לומר שהמאה ה-21 סוף סוף הגיעה.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

הצא'ט מביא המידע שלו ממקורות שאנשים יצרו, כן כאלו מלומדים (גם אם לא מתעודה) אשר רושמים מאמרים באינטרנט ותשובות בStackOverFlow ומשם הצ'אט לומד, ברגע שכולם יעברו לצ'אט, ואנשים כבר לא ישאלו שאלות באינטרנט ויתנו תשובות, אז מאיפה הוא יוזן?

עריכה אחרונה על ידי adi89
  • אהבתי 2
פורסם

בשפה העברית אגב הוא על הפנים.

גם חצי מהתשובה זה חזרה על השאלה שלך ( יעני תשובה מלאה)

זה מתיש ומעצבן.

לשחק עם מידג'ורני יותר כיף. אם כי גם שם בין מה שאתה מדמייןל מה שיוצא אין הרבה קשר אם בכלל.

פורסם

הבעיה הגדולה שלו כרגע היא, שכשהוא לא יודע את התשובה, הוא פשוט מחרטט (או יותר גרוע, הוא לא יודע שהוא מחרטט).

ולא תמיד קל לראות במבט ראשון שזה חרטוט.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

@פינדר בדיוק.

הוא מחרטט לא מעט, ולא רק מחרטט - מחרטט בביטחון ! עם דוגמאות והוכחות ותאוריות שמסבירות למה מה שהוא אומר זה נכון.

כשאתה מבזבז חצי יום להבין שזה חרטוט מצוץ מהאצבע ופשוט אומר לו - אבל זה פשוט לא נכון מה שאתה אומר - הוא אומר אה צודק ! ואז נותן חירטוט אחר.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 16 דקות, stum כתב:

@פינדר בדיוק.

הוא מחרטט לא מעט, ולא רק מחרטט - מחרטט בביטחון ! עם דוגמאות והוכחות ותאוריות שמסבירות למה מה שהוא אומר זה נכון.

כשאתה מבזבז חצי יום להבין שזה חרטוט מצוץ מהאצבע ופשוט אומר לו - אבל זה פשוט לא נכון מה שאתה אומר - הוא אומר אה צודק ! ואז נותן חירטוט אחר.

נשמע אנושי לגמרי.. מכיר מלא כאלו, חלקם בנו על זה קריירה

• אהבתי 4
  • מצחיק 6

יום טוב גם לך

פורסם
לפני שעתיים, stum כתב:

כשאתה מבזבז חצי יום להבין שזה חרטוט מצוץ מהאצבע ופשוט אומר לו - אבל זה פשוט לא נכון מה שאתה אומר - הוא אומר אה צודק ! ואז נותן חירטוט אחר

AI ישראלי היה מתווכח איתך שהוא צודק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

עבודות גמר לסטודנטים. פאקינג מגה-בזבוז זמן

חשבתי שלמדת בחול?

מה רע בפרוייקט ועבודת גמר? צריך לדעת איך לעשות דברים...

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...