Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 5.2.2023 בשעה 10:29, vadim6385 כתב:

AI ישראלי היה מתווכח איתך שהוא צודק.

אז chatgpt הוא ישראלי כשזה נוגע לנושאים "אסורים".

למשל אם תבקש לכתוב משהו בעד טראמפ ונגד ביידן, או נגד הדיעה הרווחת על covid19 אתה תראה איך הוא עומד על שלו כמו ישראלי אמיתי.

בתאריך 4.2.2023 בשעה 23:34, Derish כתב:

וברצינות, כמו שהפנדמיה הכתה קשות במוסד המיותר והמטומטם של להגיע למשרד בשביל עבודה שאפשר לעשות מהבית

לא יודע אם אנחנו באותו ההייטק, אבל חברות רבות החזירו את העובדים ל-3-4 ימים מהמשרד בחודשים האחרונים.

ככה שלא הייתי ממהר להכריז שהפנדמיה לימדה משהו את המעסיקים.

הנה כתבה מאתמול:

https://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1001438550

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

זה המצב בישראל ובארה"ב, מדינות שבהן הקפיטליזם די חסר מעצורים ולעובדים באופן כללי אין הרבה זכויות או חשיבות. באירופה מהלך כזה צריך לעבור את משוכת האיגודים המקצועיים (כולל בהייטק) ולכן המעסיקים חושבים פעמיים לפני שיוצאים בהכרזות חד-צדדיות. 'אצלנו' בספרד אמנם התבקשנו לחזור למשרד יומיים בשבוע, אך הנושא של עבודה מהבית הוסדר באופן רשמי וגם קיבלנו עליו השתתפות בהוצאות. אף אחד פה לא עושה לאף אחד טובות, אלא יש הבנה די ברורה שלשני הצדדים יש מה להרוויח ומה להפסיד. מצד שני, המשכורות פה אף פעם לא היו גבוהות ולכן גם לא צנחו משמעותית - שוק העבודה היה וממשיך להיות יציב למדי. הקולגות שלנו בגרמניה ובבלגיה קיבלו השנה העלאה משמעותית בשכר עקב עליית יוקר המחיה, משום שהאיגודים שלהם עוד יותר חזקים ונהנים מתמיכה ממשלתית. כל זה מוביל את המעסיקים לקבלת החלטות שקולות והגיוניות במקום סתם לעשות שרירים ולהזכיר לעובדים מי הבוס.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם
בתאריך 7.2.2023 בשעה 13:43, Gavrik כתב:

מגיבים בקארספורום: CHATGPT לא יכול להחליף מתכנתים, הוא כותב קוד עם המון טעויות ויכול לעשות את זה ברמה מאוד בסיסית.
CHATGPT: HOLD MY BEER
image.thumb.png.dfb09eca0501a3d57b894f78071ea1ab.png
https://www.pcmag.com/news/chatgpt-passes-google-coding-interview-for-level-3-engineer-with-183k-salary

נ.ב, ברור לי שזה מקרה יחידני וזה סתם כותרות, אבל צריך לזכור ש CHATGPT זה רק מודל שפה בסיסי שמהווה את הניצנים של הטכנולוגיה הזאת. תארו לכם מה יקרה בעוד 5 שנים כשיהיו מודלי AI שבנויים ומאומנים לכתוב קוד, או לעשות QA, או לצייר אינטרפייסים.

בהתחשב בזה שהשאלות של גוגל מופיעות ב... גוגל (או מאגרי קוד אחרים), אז הרבה יותר קל לציפיטפוט הזה לעבור את הראיון של גוגל מאשר לפתור תרגיל שגוסר המציא ממוחו הקודח.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 51 דקות, Derish כתב:

זה המצב בישראל ובארה"ב, מדינות שבהן הקפיטליזם די חסר מעצורים ולעובדים באופן כללי אין הרבה זכויות או חשיבות. באירופה מהלך כזה צריך לעבור את משוכת האיגודים המקצועיים (כולל בהייטק) ולכן המעסיקים חושבים פעמיים לפני שיוצאים בהכרזות חד-צדדיות. 'אצלנו' בספרד אמנם התבקשנו לחזור למשרד יומיים בשבוע, אך הנושא של עבודה מהבית הוסדר באופן רשמי וגם קיבלנו עליו השתתפות בהוצאות. אף אחד פה לא עושה לאף אחד טובות, אלא יש הבנה די ברורה שלשני הצדדים יש מה להרוויח ומה להפסיד. מצד שני, המשכורות פה אף פעם לא היו גבוהות ולכן גם לא צנחו משמעותית - שוק העבודה היה וממשיך להיות יציב למדי. הקולגות שלנו בגרמניה ובבלגיה קיבלו השנה העלאה משמעותית בשכר עקב עליית יוקר המחיה, משום שהאיגודים שלהם עוד יותר חזקים ונהנים מתמיכה ממשלתית. כל זה מוביל את המעסיקים לקבלת החלטות שקולות והגיוניות במקום סתם לעשות שרירים ולהזכיר לעובדים מי הבוס.

כתבת יפה.

התחושה היא באמת שמדובר ב"עשיית שרירים".

כאילו המעסיקים אומרים "2-3 שנים אתם העובדים נתתם את הטון ועכשיו אנחנו החזקים וכל עוד זה המצב, אתם הולכים לחטוף חזק", בזמן שאין פה שום דיון רציני על מה טוב לשני הצדדים בהקשר של עבודה מהבית.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

באירופה מהלך כזה צריך לעבור את משוכת האיגודים המקצועיים (כולל בהייטק) ולכן המעסיקים חושבים פעמיים לפני שיוצאים בהכרזות חד-צדדיות

מצד שני זה למה אין חברות הייטק אירופאיות בסדר גודל של חברות FAANG, סמסונג, או המקבילות הסיניות שלהן.

לא בטוח אם זה רע או טוב.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

לעובדים באופן כללי אין הרבה זכויות או חשיבות. באירופה מהלך כזה צריך לעבור את משוכת האיגודים המקצועיים (כולל בהייטק) ולכן המעסיקים חושבים פעמיים לפני שיוצאים בהכרזות חד-צדדיות.

לא יודע, אצלי העבירו מהר מאוד ל "או 5 פעמים במשרד, או 3 פעמים היברידי". אבל זאת חברה אמריקאית, כמו גם אצלך.

אבל, האיגוד שלח שאלונים לגבי תנאי העבודה בבית, כדי שלא יצא שהמעסיק שולח אותך לעבוד בבית ולא מספק לך את התנאים הנאותים. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 26 דקות, David32 כתב:

לא יודע, אצלי העבירו מהר מאוד ל "או 5 פעמים במשרד, או 3 פעמים היברידי". אבל זאת חברה אמריקאית, כמו גם אצלך.

אבל, האיגוד שלח שאלונים לגבי תנאי העבודה בבית, כדי שלא יצא שהמעסיק שולח אותך לעבוד בבית ולא מספק לך את התנאים הנאותים. 

כשאתה אומר היברידי, הכוונה ל"עמדת עבודה חמה" במשרד?

פורסם

אצלנו אפשר לעבוד מהבית באופן מלא, היברידי או רק מהמשרד. זה מתחלק ל-20% תמיד מהמשרד, 60% היברידי ועוד 20% רק מהבית. נראה שההיברידי תופס הכי טוב. מצד אחד גמיש מצד שני כן נמצאים 2-3 פעמים בשבוע במשרד. אשתי לדוגמא עובדת בfull remote והיא די לא אוהבת את זה, למרות שיש משרד מלא בבית (חדר נפרד עם אחלה ציוד). וואלה, אני מבין אותה לחלוטין. את העבודה הבאה שלה היא תחפש עם אופציה להייבריד.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעתיים, Gorpi כתב:

כשאתה אומר היברידי, הכוונה ל"עמדת עבודה חמה" במשרד?

המעבר להוט-דסק/עמדות חמות לא קשור בהכרח להיבריד אלא לרצון של מעסיקים (בד"כ תאגידים חסרי פנים) לאותת לעובדיהם שהם לא יותר מ'משאבים' מתחלפים. כנ"ל לגבי אופן-ספייס באופן כללי, סביבת עבודה שקשה לקסטם ושאתה אמור להרגיש לא בנוח לשים בה תמונות של הילדים או חפצים אישיים. אצלנו ההוראה הזאת הגיעה מארה"ב אבל בוצעה באופן מאד ספרדי, כך שכל צוות יושב באזור שלו ולרובנו גם יש שולחן קבוע. אני עובד היברידי/הוט-דסק באופן רשמי, אבל מחזיק כלי עבודה מתחת לשולחן וכל מיני חלפים עליו. נדירים המקרים שהמצב במשרד מספיק עמוס כדי שלא יהיו שולחנות פנויים, ואם כבר מישהו צריך לשבת שם אז הוא בד"כ ישלח לי הודעה בזום כדי לבדוק אם אני מגיע או לא.

עבודה מהבית במאה אחוז היא כמעט אף פעם לא רעיון טוב, להוציא תפקידים מאד ספציפיים. יש הרבה תהליכים ודיונים שאפשר לקצר ע"י פגישה במסדרון, והרבה רכילות שאפשר לאסוף שם כדי לקבל החלטות טובות יותר. אבל גם לבוא לשם כל יום זה לא בריא, ומנהלים פרוגרסיביים מבינים זאת אפילו אם מישהו מעליהם מתקשה בכך. בסוף כל מדיניות 'חזרה למשרד פול-טיים' יושב איזה בומר מנותק מהמציאות, בעמדת הנהלה בכירה או עם הרבה מניות וכסא בדירקטוריון, ומקבל החלטות על דברים שאין לו מושג בהם אבל ככה לימדו אותו כשהיה קטן. אני מאמין שכשדור מנהלי הביניים של היום יהפוך לבומרים האלה, ראיית המצב שלו לגבי מה נכון ומה לא כבר תהיה שונה על סמך אירועי השנים האחרונות.

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

המעבר להוט-דסק/עמדות חמות לא קשור בהכרח להיבריד אלא לרצון של מעסיקים (בד"כ תאגידים חסרי פנים) לאותת לעובדיהם שהם לא יותר מ'משאבים' מתחלפים

image.thumb.png.d6616ffc5c07facae8508dbe4d06403e.png

לפני 3 שעות, Derish כתב:

אבל גם לבוא לשם כל יום זה לא בריא, ומנהלים פרוגרסיביים מבינים זאת אפילו אם מישהו מעליהם מתקשה בכך

האמת שאני מעדיף לבוא למשרד, אבל הכי טוב בשבילי להיות שם בימים שבדרך כלל ריק שם.

בימים שכולם נמצאים, אני מרגיש קצת חנוק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

גם אם לא מדובר באמת באינטלגנציה מלאכותית אלה סה"כ יכולת לברור במידע שהוא כבר "מכיר", היכולות שלו מדהימות מבחינת שליפת מידע וההבנה מה המשתמש רוצה.. הוא עזר לאישתי בלימודים בכל מיני עבודות שקיצרו את זמן החיפוש בהמון זמן, ולי כאחד שלא יודע לתכנת בכלל יצרתי לעצמי אחלה של קוד בVBA של אקסל שחוסך ממני המון זמן בעבודה, קוד שאני בספק הייתי מצליח לייצר מחיפושים בגוגל.. בעיקר שהוא יודע לתת לי בדיוק מה שאני מבקש.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

הבעיה שאתה לא יכול לסמוך אליו, אז אם אתה לא מבין בדיוק מה הוא נותן לך (ובשביל זה אתה כנראה אמור להיות מסוגל להגיע לתשובה לבד) אתה לא יכול לסמוך שקיבלתה את מה שרציתה.

טסלה 3 2022

פורסם

ברור, אבל בסופו של דבר ממה שביקשתי ממנו לא עשיתי שום שינוי מלבד לשנות ערך מעברית לאנגלית כי התקבלו חירבושים, ביקשתי ממנו לפחות 4-5 שינויים לקוד הראשוני שהוא יצר וגם אותם הוא עשה בדיוק כמו שביקשתי.. ספציפית מהבקשה שלי לא צריך להבין, רק לבדוק אם מה שביקשת עובד.

בסופו של דבר התקבל קוד בעל 50 שורות שמבצע בדיוק מה שהתבקש.. מאמין שבדברים יותר מסובכים יהיה התקלות או לא יתקבל בדיוק מה שהתבקש

פורסם

אני מורה למדעי המחשב.

היום בזמן תרגול בכיתה, אחד התלמידים נתקע בבעיה, הייתי בדיוק עם תלמיד אחר אז אמרתי לו שינסה לפתור את זה לבד ואם לא עוד כמה דקות אני מגיע אליו.

אחרי דקה שהגעתי אליו הוא היה עם עיניים זוהרות.

הוא אמר שchatGpt תיקן לו את התוכנית.

ופתר לו את שאר התרגילים.

אם עד לפני חודש הייתי בטוח שאת מהנדסי התוכנה לפחות הבינה המלאכותית לא תחליף...

היום אני בטוח שאשכרה הגולם יקום על יוצרו.

.

• תוכן חדש...