Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה בגלל שאלו בעיות פשוטות ידועות.

בתור מורה למדעי מחשב - אתה מבין את ההבדל בין מודל ג׳נרטיבי סטטיסטי לבינה מלאכותית אני משאר - ולכן מבין למה זה לא נכון אבסולוטית.

את החלק הפשוט של ראיטרציה של בעיות פשוטות זה ייתר - אבל ההבנה , איך להרכיב את זה ביחד וכו - זה בעיקר יעזור ויפנה מפתחים לאתגרים הבאים.

זה כן אולי ישים בבעיה מיידית ״קופי קוד״ וג׳וניורים ללא ניסיון - וגם צבירת הניסיון אם מסתמכים על הכלים האלו בלי הבנה עמוקה באמת של מה קורה - בעייתית.

במאמר מוסגר - כל השימוש של זה בתחום של פיתוח עומד בפני בעיה מיידית עצומה של אימון המודל והזכויות יוצרים שלהם. במיוחד בקוד (שאפילו אם הוא פתוח - יכול להיות לו מוצמד רישיון) - כנ״ל על github copilot.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

חכה.... גם הAi עדיין ג'וניור.

מכונה שמצליחה להריץ קוד לא תקין, להצליח להבין מה הקוד היה אמור לעשות, ולתקן את זה בצורה מוצלחת.

זאת התקדמות עצומה.

כמובן שיהיו בעיות, אבל סביר להניח שלמידת המכונה תהיה מוצלחת וכמו שג'וניור צובר ניסיון, גם המכונה תצבור.

.

פורסם

לחבר הייתה איזו משימה פשוטה שהוא היה צריך לעשות ולא היה לו זמן אליה. הוא ותכנות לא חברים בכלל בכלל.

אמרתי לו:

"יאללה נו, תנסה לבקש מ ChatGPT שיכתוב לך את זה בפייתון, ותריץ"

כתב.

הסקריפט לא רץ, אין סיפריה כמו שהוא מציע, וגם אם הייתה - הוא לא מתשמש בה בקוד. 

את הפארסינג לדאטא הוא עושה בצורה אקסטרא מוזרה.

ובסופו של דבר, זה לא יעבוד כי מקור המידע שהוא רוצה שתשמש בו לא עובד יותר - אבל זה בסדר, לא ידע. 

אבל פארסינג?

אימפורט לא קיים שגם לא משתמשים בו?

oh well.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, om2 כתב:

חכה.... גם הAi עדיין ג'וניור.

מכונה שמצליחה להריץ קוד לא תקין, להצליח להבין מה הקוד היה אמור לעשות, ולתקן את זה בצורה מוצלחת.

אבל אין את הכלי שאתה מדבר עליו.

זה לא זה. זה מנוע ג׳נרטיבי לטקסט. וכל איטרציה יקרה למדי.

לכן זה מעולה בליצור טקסטים גנרים מדהימים - אבל כשאתה מבקש ממנו עובדות ודעות הוא יכול להיות צודק ויכול לשקר בביטחון מוחלט באותה מידה.

אז בקוד - בדברים מעבר לבעיות קיימות - זה קצת יותר קשה כי אם אתה לא הכי מדויק וצודק - זה לא ירוץ.

אז כן - לפתור בעיות קיימות - הוא ישתפר מאוד. אבל אנחנו לא באמת עומדים במקום ומישמים ופותרים את אותן בעיות.

חוץ מג׳וניורים. וזו ההתקדמות הבאה בעניין של code generation.

הדוגמא ש @David32 נתן מעלי היא מדויקת ברגע שאתה יוצא קצת מהסטנדרט של בעיות טריוויאליות עם המון דוגמאות.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לבעיות קלות הוא נהדר לרוב ועושה את העבודה.

כשהתחלתי לסבך אותו עם בקשה לפונקציה עם הרבה התניות (לא משהו מורכב מדי בתכלס), הוא פשוט התעלם מחלק מהן וכתב משהו קשור חלקית.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

כאחד שלא מבין בזה כמעט כלום ושום דבר, אני עדיין מאמין שאנחנו רחוקים מהיום שבו "רובוט" יוכל לבנות קודים מורכבים,  ברמה של אלפי שורות.

אבל ללא ספק ששוב, כאחד שלא מבין בזה וביקש ממנו לכתוב משהו וזה עובד, זה ממש הפתיע אותי - עד כמה שאני בטוח שזה משהו פשוט לבנייה למי שמגיע מהתחום..

יותר הפתיע אותו שאחרי שהשתמשתי בזה והבנתי שאני צריך שינוי קל, העתקתי לו את הקוד הקיים וביקשתי לעשות את השינוי המבוקש, הוא ידע איך לעשות את זה.. יחד עם הסברים מה הוא עשה ומה המשמעויות.

עריכה אחרונה על ידי CartMan2oo5
פורסם

לטעמי ההשפעה בטווח הבינוני תתבטא בכיוונים אחרים, מערכת עם "יכולת הבנה" מספיק טובה תהווה כלי נהדר להתממשקות מול העולם.

-אפשר יהיה לדבר ישרות בשפה טבעית עם המחשב של ספק שירות כלשהו (סופר מרקט, קופ"ח וכו) ולבקש ביצוע של בקשה.

-ביצוע עצמאי של תסריטים שונים בצורה אוטומטית. למשל חימום הדוד כשאתה יצוא מוקדם מהעבודה או הזמנת מצרכים לפני שמארחים.

כיום, כמתכנת ז"א, אני לא מוצא הרבה ערך מוסף במנוע הזה לעבודה יום-יומית. אבל כשאני מגיע הבייתה וצריך לטפל בכל הדברים הקטנים והמטרידים שסתם שורפים לי זמן אני חושב שהמנוע הזה יהיה מאוד שימושי.

כמו המחשב והאינטרנט שבתחילתם נועדו לביצוע ישומים מוגדרים ע"י מתמחים ובמשך הזמן נהפכו לפלטפרומות המספקות מגוון של שימושים למשתמש הפשוט, אני מאמין שעוד חמש שנים נסתכל אחורה ויהיה לנו קשה להבין כיצד עבדנו ללא הכלים האלה...

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מה שונה הטכנולוגיה הזאת ממה שהיה בעבר?

אני מודה שאני לא מבין את זה עד הסוף

אני רק יודע שאפשר לשאול אותו דברים והוא מוצא פתרון (דרך גוגל וכו' לא?)

מה זה שונה ממערכות אחרות שיכלו לבצע פעולות?

כלומר

איזה קידמה גרמה לו להתעלות על מערכות אחרות שהיו ?

פורסם (נערך)

בפשטות: כשאתה שואל את גוגל הוא מוביל אותך לקישורים.

כשאתה שואל את צ'אפאטי (אני מדמיין מבטא הודי, תזרמו) הוא מחזיר לך תשובה כתובה כמו מישהו שעונה לך בידענות בפורום אינטרנטי.

לגבי "איך הוא יודע" - שוב, בפשטות - מדובר במכונה שהאכילו אותה חתיכות עצומות מהאינטרנט כולו, במשך שנים.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שיחקתי קצת עם זה. בהתחלה התפעלתי מהתשובות האינטיליגנטיות לשאלות ששאלתי.

אח"כ שאלתי:  מי היה XXX XXX (שמו של אבי ז"ל).

קיבלתי תשובה ארוכה ומחורטטת מההתחלה ועד הסוף. אף פרט לא היה נכון, וגם בדקתי בגוגל ולא היה אדם אחר שהתאים לקורות החיים ש GPT נתן לי. לא מובן לי לחלוטין. אחרי כמה שעות הבן שלי חזר על השאלה וקיבל תשובה מחורטטת אבל אחרת לגמרי.

קצת מפחיד. היום תלמידים עושים עבודות בעזרת COPY PASTE מויקיפדיה, מחר הם יעתיקו תשובות שגויות של GPT.

:turn-l:
פורסם
לפני שעה, hans כתב:

בפשטות: כשאתה שואל את גוגל הוא מוביל אותך לקישורים.

כשאתה שואל את צ'אפאטי (אני מדמיין מבטא הודי, תזרמו) הוא מחזיר לך תשובה כתובה כמו מישהו שעונה לך בידענות בפורום אינטרנטי.

לגבי "איך הוא יודע" - שוב, בפשטות - מדובר במכונה שהאכילו אותה חתיכות עצומות מהאינטרנט כולו, במשך שנים.

אבל כבר המון  שנים אפשר לגרום לבוט לשאוב מידע מאתרים לא? מה חדש פה?

פורסם

ההנגשה.

פעם יכולת ללכת לספרייה, לחפש את הערך המתאים וללמוד ממנו, ואז בא גוגל ותוך שנייה מסדר לך קישור לויקיפדיה.

אותו דבר בערך, מקצר לך זמן ומנסח תשובה שנראית כמו בנאדם.

מה שחדש הוא שאתה יכול לבקש גם פתרונות לתרגילים והוא אשכרה כותב לך פיתרון עם הנמקה...

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

שאתה מנהל איתו שיחה בשפה רגילה והוא עונה לך בשפה רגילה כאילו אתה מדבר עם בן אדם.

גוגל אתה כותב מילים שאתה רוצה לחפש וגוגל מציגה לך אתרים שקשורים למה שחיפשתה.

• אהבתי 2

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

גוגל זה מנוע חיפוש.

אתה מחפש מילה הוא מביא לך קישור לאתרים שבהם המילה מופיעה.

עם הזמן, שיפרו את זה, תוצאות ראשונות יהיו אתרים, שאחרים שחיפשו את המילה, נכנסו אליהם.

עם הזמן, הכניסו גם הטיות, נרדפות, וטעויות כתיב.

תחפש טמקא הוא יבין שחיפשת YNET, תחפש כדורגל בזמן המונדיאל, הוא יציג לך מה המשחק הקרוב ואת טבלת המשחקים, תחפש "ראש ממשלת ישראל" הוא יציג לך תוצאות על "ביבי" וכאלה.

CHAT GPT 

מבין מה אתה רוצה ממנו על ידי מודל מתמטי הוא מפשט את מה שאתה שואל אותו, ונותן משקל לכל מילה, ועל פיה מבין CONTEXT של "מה אתה רוצה ממנו".

לדוגמא, תשאל אותו "תגיד מה מזג האוויר היום".

הוא יעיף את המילה "תגיד" ו"מה". יעיף את האות 'ה' מ"אוויר" וישאר עם :

"מזג אוויר היום".

מזה הוא יכול להבין , בפשטות, מה אתה רוצה.

ולאחר מכן הוא מחפש עבורך את המידע הזה.

במקום לתת לך תוצאות - הוא עושה את אותו דבר למידע שהוא מצא, ומזקק לך תשובה.

זה פישוט של מה שהוא עושה.

דוגמאות טובות למה זה טוב ?

לפני כמה ימים יצא GPT 4 - במקום לקבל רק מלל, אתה יכול לתת לו תמונה, ווידאו, שמע, הכל בגדול.

תן לו תמונה של המקרר שלך, ברגע זה, והוא יגיד לך מה אפשר להכין עם מה שיש שם.

תן לו תמונה של בלון בתוך חדר מבולגן - ותשאל אותו "מה יקרה שנחתוך את החוט" - הוא יענה לך שהבלונים יעופו.

תן לו חידה, גם כזו שלא "חוזרת על עצמה" כמו "יש 100 רוצחים בחדר, הרגו אחד, כמה נשארו ?" הוא יענה "99".

תשאל "יש 500 רוצחים בחדר, אתה נכנס רוצח אחד, כמה נשארו ?"

הוא יגיד לך 500. כולל אותו שהרגע רצח רוצח.

תן לו תמונה של אתר שאתה הייתה רוצה לבנות, משהו שקישקשת על דף A4 עם עיפרון - הוא ייצר לך אתר כזה בדקה.

תבקש שיתאים למובייל, יעשה את השינוי, תוך שניות.

אני לא נכנס בכלל לזה שגילו שהוא אשכרא שיקר במהלך אחד המבחנים שעשו לו. לא טעה. שיקר. בכוונה, כדי לזכות בנקודות במהלך מבחן.

כאלה.

עריכה אחרונה על ידי stum
  • אהבתי 1
  • תוכן חדש...