Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 28.4.2023 בשעה 17:04, Liviur כתב:

יש בעיה עצומה.

גם בזה וגם בGithub copilot שהוא כלי הרבה יותר מכוון למטרה הזו.

קודם כל אני רוצה להגיד WOW, צ'אט GPT הוא כלי מאוד מאוד חזק ומרשים.
לגבי מה שLiv ציין אני בהחלט יכול לראות את הבעייתיות, אבל גם אם הכלי הזה לא עושה את כל העבודה בשבילך הוא בהחלט יכול לחסוך לך המון המון זמן.
לדגומא אני צריך לבצע משימה כלשהי בעבודה בתחום שהוא ממש לא תחום המומחיות שלי בשפה שהיא ממש לא התחום שלי.
התיעוד של התשתית שאני אמור להרחיב הוא זוועתי אין מילה אחרת. יש המון חומר, אבל כדי לזקק אותו ולהגיע בדיוק למה שרלוונטי אליי אני מבזבז המון המון זמן על קריאה של דברים לא רלוונטיים.
יותר מזה, כאשר אני קורא כל שורה מכילה מושגים חדשים שכדי להבין אותם אני צריך לבצע עוד מחקר.

במקום זה שאלתי את GPT שאלה ספציפית. הוא הביא אותי בדיוק למקום שרלוונטי לי, כל מושג שלא מובן לי שם אני שואל ומקבל הסבר. כל API שמעניין אותי אנ י שואל ומקבל תיאור.

זה פשוט כלי חיפוש סופר חזק, ואם משתמשים בו למטרות הללו אז גם אין שום חשש לזכויות יוצרים.

במקביל אני גם משתמש בו לתכנון טיול ביפן ומה אני אגיד לכם? אותו סיפור. במקום לקרוא אינספור פוסטים בקבוצות פייסבוק או לחכות לתשובות בפורומים אני פשוט שואל שאלות שמעניינות אותי ומקבל תשובות מייד.
אחרי שזיקקתי המון מידע אני כבר יכול לאמת אותו מול המציאות, אבל זה חוסך ים זמן.
אני גם יכול להבין למה גוגל מודאגת... אחרי השימוש הראשוני שלי זה מרגיש לי כמו מוצר משנה מציאות, בואו נגיד שאם היו לי מניות בגוגל הייתי מוכר הכל.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 15 דקות, farkash7 כתב:

לדגומא אני צריך לבצע משימה כלשהי בעבודה בתחום שהוא ממש לא תחום המומחיות שלי בשפה שהיא ממש לא התחום שלי.

מהתרשמויות של אנשים, אני מבין שכרגע לפחות, עדיף דווקא להשתמש בו בתחום שאתה מבין היטב (כדי שתדע לזהות תשובות לא טובות) כדי לבצע משימות שאתה יודע לעשות, אבל לוקחות הרבה זמן.

דוגמא:

https://twitter.com/GadiAleks/status/1655612046971482125?s=20

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אין ספק שצריך לאמת את המידע שהוא מספק, אבל גם מידע שאתה מוצא בגוגל אתה צריך לאמת ואתה צריך לוודא שהגעת למקום הנכון.
לדוגמא - ברור שאני לא אקח מסלול של 3 שבועות טיול ביפן שהוא תיכנן על עיוור. זו נקודת התחלה. לאחר מכן קוראים מאמתים, ואז מבקשים ממנו לעשות שינויים וכו'...
מה שכן הוא נותן תוצאות ראשוניות די טובות, וכאשר מבקשים בקשות יותר ספציפיות אז הוא גם משפר בהתאם.

פורסם (נערך)

האמת שאני עושה עכשיו פרויקט אישי, שכנראה הוא יכול לעשות מהר יותר (נראה לי. מסתמך על דברי אחרים).

לא בטוח אם הוא ממש עוזר, כי אני עדיין חושב שיש חשיבות לזה שאני בונה מאפס מערכת/API.

🤷‍♂️

עריכה אחרונה על ידי Lior_Django
פורסם

@farkash7 מציע לך בחמום לא להשתמש בו בתחום שאתה לא מבין בו כלום.

בעבר שרפתי שעות על חרטוטים שהוא חרטט לי. עברתי אחורה בגרסאות של סיפרייה שהשתמשתי בה כדי לראות אם מתישהו הצואה שהוא פולט הייתה קיימת, וזה פשוט לא היה קיים. באף גרסא.

אתמול, במקרה שוב שאלתי אותו לגבי משהו.

הבין מעולה מה אני רוצה, וישר חירטט חופשי המציא מתודות שלא קיימות, import שלא היה ולא נברא בבטחון מלא.

לדעתי הוא מעולה בלעשות REFACTOR ולכתוב Unit Tests לקוד. מחקר עדיין צריך לעשות לבד.

• רעיון טוב! 1
פורסם

שמתי לב גם לזה האמת וכמו שאמרת שמתי לב לזה כאשר שאלתי אותו שאלות בנושאים שאני מכיר.
אחת הבעיות של הצ'אט הזה היא שהוא בטוח שהוא יודע הכל... הוא שחצן ממש.
לעיתים אתה כותב לו מושג מסויים שהוא לא מכיר או שיש לו כמה משמעויות, הוא מסיק שהוא משהו אחר בכלל ואז הוא כותב עליו מלא מלל שבכלל לא קשור למה שהתכוונת.
יכול ליצור המון בלבול. אם הוא היה שואל קצת שאלות או מבקש הבהרות אני מניח שזה היה נחסך.

אין ספק שהוא יכול ליצור המון המון בלבול וצריך להיזהר.

פורסם (נערך)

לא. כי הוספת קוד ללא הבנה.

ברגע שישתבש משהו עקב מקרה קצה - אתה תתחיל מנקודת אפס - לא תוכל לחמוק מחקירה עד ההגעה להבנה, או יותר גרוע, הקולגה שינסה להבין מה דפוק בקוד ישבור את הראש למה זה כתוב דווקא ככה.

לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

שאלתי את GPT שאלה ספציפית. הוא הביא אותי בדיוק למקום שרלוונטי לי

זה. בדיוק זה.

סבא ג'פטו פולט לך דגים במקום חכות.

יש אנשים חכמים שמסוגלים להנדס לאחור חכה אחרי שהם מקבלים אוסף של דגים, אבל הרוב לא.

במילים אחרות, כשזה עובד, זה עובד, וכשזה לא *לא יהיה לך מושג* מי מדוע ולמה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני שעה, hans כתב:

לא. כי הוספת קוד ללא הבנה.

ברגע שישתבש משהו עקב מקרה קצה - אתה תתחיל מנקודת אפס - לא תוכל לחמוק מחקירה עד ההגעה להבנה, או יותר גרוע, הקולגה שינסה להבין מה דפוק בקוד ישבור את הראש למה זה כתוב דווקא ככה.

אהממ.. זה נכון, אני דיברתי על שורה ספציפית או פעולה ספציפית  שאתה שואל איך לעשות X בY, אני לא כל כך מאמין שהוא יכול לכתוב קטעים שלמים שיעבדו ואני רק יעתיק אותם, אבל אולי לא ניסיתי מספיק?..

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, stum כתב:

@farkash7 מציע לך בחמום לא להשתמש בו בתחום שאתה לא מבין בו כלום.

בעבר שרפתי שעות על חרטוטים שהוא חרטט לי. עברתי אחורה בגרסאות של סיפרייה שהשתמשתי בה כדי לראות אם מתישהו הצואה שהוא פולט הייתה קיימת, וזה פשוט לא היה קיים. באף גרסא.

אתמול, במקרה שוב שאלתי אותו לגבי משהו.

הבין מעולה מה אני רוצה, וישר חירטט חופשי המציא מתודות שלא קיימות, import שלא היה ולא נברא בבטחון מלא.

לדעתי הוא מעולה בלעשות REFACTOR ולכתוב Unit Tests לקוד. מחקר עדיין צריך לעשות לבד.

מוכרח להגיד שאני חוזר בי בגדול אחרי קצת עבודה איתו.
הצ'אט הזה שחצן בן שחצן. פולט שטויות בקצב של וורסטפן. מילא זה היה נכון אבל לא והוא טועה בדברים מהותיים.
בהחלט לא להשתמש אם זה לא תחום שאתה מבין בו. חוזר בי בגדול.

נראה ששמו דגש מאוד גדול על עניין השיחה (הוא באמת מעולה בקטע הזה) ומתן תחושה של "הוא יודע הכל", אבל בפועל זה רחוק מכך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שאלה למנוסים - אני רוצה ליצור תמונה, להלביש ראש של מישהו (מתמונה שיש אצלי) על גוף של ספידרמן לצורך העניין. 

איזה כלי חינמי יודע לעשות את זה?

אני יכול לעשות בפוטושופ אבל ייקח לי הרבה יותר זמן וייצא פחות יפה כנראה..

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...