Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ פיאט 500 - המנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7691 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איזה טיפול עשית למנוע זה צבע מיוחד ?

הצבע לא צבע מיוחד

זה צבע רגיל לרכב

המנוע פורק ושופץ במלואו, צילנדרים, בוכנות, שסתומים, טיימינג ועוד חדשים.

פורסם

יצא מאוד יפה!

תגיד איך הברקת את האלומניום?

השתמשת בחומר מבריק?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
הצבע לא צבע מיוחד

זה צבע רגיל לרכב

המנוע פורק ושופץ במלואו, צילנדרים, בוכנות, שסתומים, טיימינג ועוד חדשים.

היכן שיפצת ? ומהיכן החלפים ? כמה עולה שיפוץ כזה ? נראה שאצטרך לעשות שיפוץ מלא למנוע 903 של פיאט 850.
פורסם

חבל"ז !!!

היתרון באוטו הזה שהכל מיניאטיורי וקל לעבוד עם זה.

רק מענין אותי דבר אחד מהיכן אפשר להשיג חלקים לאוטו כזה ישן השתמשתה בתחליפים?

DROZD

פורסם

ארנון, אם אני לא טועה המנוע של הפיאט אונו 45 המוקדמים הוא 903 סמ"ק גם כן, זה לא במקרה זהה למנוע אצלך ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
ארנון, אם אני לא טועה המנוע של הפיאט אונו 45 המוקדמים הוא 903 סמ"ק גם כן, זה לא במקרה זהה למנוע אצלך ?

קבל שתי נקודות. :-)

מנוע 903 סמ"ק של פיאט כיהן בשלל דגמים החל מסוף שנות ה-60 ועד שנות ה-90 (לדעתי נמצא גם היום בדגמים המיוצרים במדינות מתפתחות).

ישבתי לפני כמה ימים עם ספרי Haynes של 850 (אמצע שנות ה-70) ושל אונו (אמצע שנות ה-90) והישוותי מידות, מומנט הידוק ברגים, מרווחי שסתומים וכו'. ברוב הפרמטרים זה ממש 1:1.

היו למנוע גרסאות רבות שנבדלו בינן ביחס הדחיסה, סוג מסנן השמן (צנטריפוגלי ב-850, סטנדרטי בדגמים מאוחרים יותר), קרבורטור ועוד.

בפיאט 850 יש הבדל נוסף מהותי - בגלל מיקומו של המנוע מאחור, הוא מסתובב נגד כיוון השעון, בעוד שבדגמים בעלי מנוע בחזית (127, אונו, סיאט פורה ועוד) הוא מסתובב עם כיוון השעון.

אני רוצה לבנות אותו מחדש, ולשם כך אני מחפש בעלי מקצוע שמכירים את מוזרויות הגרסה הספציפית שלי (קוד 100GBC), יודעים במה היא נבדלת ממנועי 903 אחרים, ויודעים לציין איזה חלקים משותפים לכלל המנועים ואיזה ספציפיים למנוע הזה.

פורסם

תודה לכל המגיבים

קודם כל לא הברקתי שום אלומיניום, האלומיניום נוקה והפחים שמסביב נצבעו.

אכן השיפוץ של המנוע נערך בסלון ביתינו, כל החלקים חלקם מקוריים וחלקם תחלפיים חדשים נרכשו בגרמניה כמו גם חלקי הפח.

ולא, האוטו לא יהיה אדום, רמז - הצבע של המנוע.

• תוכן חדש...