Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוזל קירור Spark 2013

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום רב,

התסכלתי בנוזל קירור שיש לי באוטו והוא בצבע ורוד ובספר של הרכב ראיתי שאני צריך להוסיף Dex-cool 

האם הצבע משנה? (אני יוכל להוסיף צבע אחר ולא ורוד כמו שיש לי באוטו) ומה זה בדיוק הסוג הזה Dex-cool אשמח להמלצה לנוזל קירור שאוכל לקנות כי טיפה הסתבכתי עם זה.

כמו כן, ראיתי במיכל מילוי שיש פס עם 2 חצים שמופנים כלפי מטה (האם זה מקסימום)? לא ראיתי עוד קו כזה לאורך המיכל.

תודה מראש!

נ.ב הוספתי נוזל קירור לדוגמא (האם זה בסדר להשתמש בו)?

Screenshot at Nov 20 19-38-16.png

עריכה אחרונה על ידי miller1992
פורסם (נערך)

אסור בשום פנים ואופן לערבב נוזל DEXCOOL עם שום נוזל אחר. נוזל DEXCOOL מבוסס מינרלים וכשמעורבב עם נוזל אחר מבוסס אתילן גליקול יגיב בתגובה כימית ויווצר ממנו ג'לי (SLUDGE) שיסתום לך את מעברי הקירור ותפרד יפה לשלום מהמנוע.

אם היה לך נוזל DEXCOOL אדום/ורוד ומילאת נוזל אחר שלא רשום על האריזה DEXCOOL גש מיד למוסך שירוקן את מערכת הקירור ויבצע שטיפה יסודית שלה.

לאחר מכן אפשר למלא נוזל מקורי DEXCOOL (רשום על אריזת נוזל הקירור שאתה קונה במפורש)  או לעבור לנוזל קירור על בסיס אתילן גליקול שתואם לתקן יצרן GM6627M

לגבי כמות הנוזל במיכל צריכה להיות בין הMIN ל-MAX כשהמנוע כבוי. תנסה להאיר פנימה עם פנס ואז תראה את הפס השני.

עריכה אחרונה על ידי TZR84

פורסם
לפני שעה, TZR84 כתב:

אסור בשום פנים ואופן לערבב נוזל DEXCOOL עם שום נוזל אחר. נוזל DEXCOOL מבוסס מינרלים וכשמעורבב עם נוזל אחר מבוסס אתילן גליקול יגיב בתגובה כימית ויווצר ממנו ג'לי (SLUDGE) שיסתום לך את מעברי הקירור ותפרד יפה לשלום מהמנוע.

אם היה לך נוזל DEXCOOL אדום/ורוד ומילאת נוזל אחר שלא רשום על האריזה DEXCOOL גש מיד למוסך שירוקן את מערכת הקירור ויבצע שטיפה יסודית שלה.

לאחר מכן אפשר למלא נוזל מקורי DEXCOOL (רשום על אריזת נוזל הקירור שאתה קונה במפורש)  או לעבור לנוזל קירור על בסיס אתילן גליקול שתואם לתקן יצרן GM6627M

לגבי כמות הנוזל במיכל צריכה להיות בין הMIN ל-MAX כשהמנוע כבוי. תנסה להאיר פנימה עם פנס ואז תראה את הפס השני.

תודה רבה על התשובה המפורטת

אז בעצם אני צריך לקנות נוזל ורוד שכתוב עליו DEXCOOL ? שכבר מהול 50/50?

לגבי אתילן וגליקול לא בדיוק הבנתי פעם אחת אמרת שזה לא טוב ושזה יגיב בתגובה כימית ויסתום לי את המנוע ופעם שנייה אמרת שזה מה שאני צריך.

אשמח לחידוד

פורסם (נערך)

אתה צריך לשים רק DEXCOOL בצבע אדום שהוא נוזל קירור מבוסס על מינרלים או נוזל קירור כללי לרב גם צבע אדום מבוסס על אתילן גליקול שיעמוד בתקן GM6627M.

התקנים תמיד רשומים על האריזה מאחורה.

אסור לערבב ביניהם ואם זה מה שעשית יש לנקז את מערכת הקירור ולבצע לה שטיפה יסודית ואז להוסיף רק DEXCOOL או GM6627M.

אם תערבב ביניהם נוצרת תגובה כימית שהופכת את הDEXCOOL לג'לי שיסתום את המנוע.

אם יש לך היום DEXCOOL אז תוסיף רק DEXCOOL.

אישית אני החלפתי את הנוזל קירור מDEXCOOL לGM6627M בינתיים בלי שום בעיות וראיתי שהמליצו הרבה על כך בפורומים בחו"ל.

לשיקולך

פורסם
לפני 31 דקות, TZR84 כתב:

אתה צריך לשים רק DEXCOOL בצבע אדום שהוא נוזל קירור מבוסס על מינרלים או נוזל קירור כללי לרב גם צבע אדום מבוסס על אתילן גליקול שיעמוד בתקן GM6627M.

התקנים תמיד רשומים על האריזה מאחורה.

אסור לערבב ביניהם ואם זה מה שעשית יש לנקז את מערכת הקירור ולבצע לה שטיפה יסודית ואז להוסיף רק DEXCOOL או GM6627M.

אם תערבב ביניהם נוצרת תגובה כימית שהופכת את הDEXCOOL לג'לי שיסתום את המנוע.

אם יש לך היום DEXCOOL אז תוסיף רק DEXCOOL.

אישית אני החלפתי את הנוזל קירור מDEXCOOL לGM6627M בינתיים בלי שום בעיות וראיתי שהמליצו הרבה על כך בפורומים בחו"ל.

לשיקולך

תודה!

הבנתי, כלומר אם יש לי dexcool לשים רק את זה ולא לערבב עם אתילן וגליקול כי זה יכול לגרום לסתימה של המנוע.

אם אני חושב שיש לי dexcool אבל אני לא בטוח, עדיף לרוקן (אצל מוסך או לא משנה איפה) ואז למלא חדש?

פורסם (נערך)

אם אתה לא בטוח מה יש לך עדיף לרוקן ולשים נוזל חדש מאשר לערבב ולגרום נזק.

עדיף כמובן במוסך שיכול להפתר מנוזל הקירור. מדובר בתרכובת כימית אסור לשפוך אותה לביוב.

• תוכן חדש...