Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גנרטור לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשירשורים פוסט אפוקליפטיים לאחר הבחירות.

משתעשע ברעיון לקנות גנרטור לבית, למקרים של הפסקות חשמל ארוכות.

אחד פשוט ויחסית זול (תקציב 3 אש"ח יספיק?) וקומפקטי, שבמידת הצורך אוכל לזרוק בגינה ושייתן חשמל לכמה שעות/ימים (בהינתן אספקת דלק).

האם קיימים גנרטורים קטנים שמסוגלים לתת הספק למקרר/מכונת כביסה/מזגן?

ראיתי את שני אלה:

https://www.ace.co.il/4423943

https://www.ace.co.il/2214564

השאלה אם ה2.5-3KW שהם מסוגלים לתת, יספיקו כדי להזין דירת 3 חדרים בחירום.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

התחום הזה דיי רחב, לכן אתה צריך למקד את הדרישות שלך בצורה מאוד מדוייקת בשביל שלא תקנה מכשיר שלא מתאים לצרכים שלך.

הכוונה היא ל:

גודל המכשיר ומשקלו, עוצמת הרעש ("מושתק" או לא), הספק חשמלי - וכמובן, מייצב מתח (עדיף "גל סינוס טהור").

הדרישות המינימליות שלך, בהפעלה של מכשירים אלטקטרוניים, היא לוודא שלמכיר יש מייצב מתח ושהוראות היצרן מאפשרות הפעלה של מכשירים אלקטרוניים (כי היום, גם מקרר וגם מזגן מכילים רכיבים אלקטרוניים).

יש גנרטורים חד פאזיים ותלת פאזיים, מן הסתם תצטרך חד פזי לדירת 3 חדרים שככל הנראה היא לא תלת פאזית.

לדרישות שלך המינימום צריך להיות מכשיר יחסית קטן, עם מייצב מתח ועדיף שיהיה מושתק - מן הסתם אתה בסביבת מגורים. אלו הדגמים שנחשבים ליקרים ביותר כי הם קלים יחסית ומודרניים (יש כאלה עם בקרות אלקטרוניות לויסות עוצמת המנוע בהתאם לעומס וכד').
דוגמאות אקראיות מהרשת:
https://zakco.co.il/product/gk2000is/

https://zakco.co.il/product/zk2000iy/

הדוגמא שנתת מ ACE זה נחמד "לבחוץ", אבל מכשיר ביתי צריך להיות מושתק ורצוי עם גל סינוס טהור (לדימוי כמעט מושלם של רשת החשמל הביתית). אתה לא תצליח להסתדר לבד עם מכשיר של 50 קילו ואתה צריך לחשוב גם על זה (אם אתה חושב למקם אותו במסתור מזגנים או משהו כזה).

אני הייתי מתמקד במכשיר שיכול להפעיל את המקרר והתאורה בבית (ואולי גם כמה מסכים או מחשבים) - ולדעתי מכשיר של 1600-1800W יהיה בסדר גמור למשימה.

איציק

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

יש גנרטורים חד פאזיים ותלת פאזיים, מן הסתם תצטרך חד פזי לדירת 3 חדרים שככל הנראה היא לא תלת פאזית

אין לי שום דבר תלת פאזי בבית

לפני כשעה, איציק נ. כתב:

הדוגמא שנתת מ ACE זה נחמד "לבחוץ", אבל מכשיר ביתי צריך להיות מושתק ורצוי עם גל סינוס טהור (לדימוי כמעט מושלם של רשת החשמל הביתית). אתה לא תצליח להסתדר לבד עם מכשיר של 50 קילו ואתה צריך לחשוב גם על זה (אם אתה חושב למקם אותו במסתור מזגנים או משהו כזה)

משקל זה אכן שיקול חשוב, אני גם צריך להעלות אותו חצי קומה במדרגות.

גם עוצמת רעש זה חשוב לי.

לפני שעה, איציק נ. כתב:

אני הייתי מתמקד במכשיר שיכול להפעיל את המקרר והתאורה בבית (ואולי גם כמה מסכים או מחשבים) - ולדעתי מכשיר של 1600-1800W יהיה בסדר גמור למשימה.

זה יוכל גם להפעיל מזגן 9000BTU, או שזה גדול עליו?

למרות שמזגן זה פחות קריטי בחירום אני מניח.

מה לגבי זה:

https://www.ace.co.il/2214564

לפני שעה, איציק נ. כתב:

הדוגמא שנתת מ ACE זה נחמד "לבחוץ", אבל מכשיר ביתי צריך להיות מושתק ורצוי עם גל סינוס טהור

איך אני יכול לדעת אם הגנרטור מוציא גל סינוסי טהור? יש סימונים עליהם?

כי לא בטוח שאוכל להסתובב עם סקופ בחנויות 😂

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לתחושתי מה שיש בדכ בחנויות זה גנרטורים ניידים בדכ, לקמפינג או לשיפוצניק שצריך להפעיל משהו חשמלי.

שום דבר רציני לדעתי.

צריך חנויות אספקה טכנית רצינית לדעתי או פשוט לקנות עפ מפרט.

מה תעשה, תלטף את המנוע?

אני חושב שמישהו מהעבודה שלי קנה משהו אחרי החורף של 2013 ושלא היה חשמל.

פורסם (נערך)

לפי כמה שנים עשיתי מיני-דוקטורט על הנושא. המסקנה העיקרית אליה הגעתי היא שמצד אחד מדובר בטכנולוגיה בשלה שכיום מיוצרת רק באופן גנרי ע"י הסינים, ומצד שני לך תמצא חלפים או מישהו שיתקן כזה ביום שהוא לא יתניע. ובעוד שגנרטור רגיל די קל לפרק ולנקות/לשפץ לבד עם קצת עזרה מיוטיוב, מגבלות האריזה של הסוג המושתק/מיוצב/עם אינוורטר הופכות את זה לכאב ראש רציני.

הסוג המושתק מגיע ברוב המקרים עם אינוורטר ומייצב מתח. זה 'הדור הבא' והמודרני של הגנרטורים, בניגוד לקופסה הרועשת בתוך שלדת צינורות שלא השתנתה הרבה מאז שנות החמישים. האינוורטר מווסת את הסל"ד והתפוקה בהתאם לאספקת הזרם שנחוצה לצרכנים שלך בזמן אמת, בניגוד לגנרטור 'טיפש' שפשוט רץ בפול גז (ופול רעש) כל הזמן. לאור העובדה שהם מגיעים כאמור מסין, ספק אם תוכל לדעת עד כמה טהור באמת גל הסינוס ללא סקופ. היבריד יוצא דופן בקטגוריה זה גנרטור מהסוג הישן והרועש אבל עם מייצב מתח. לשטל יש כמה דגמים כאלה עם מנוע יפני וגישה טובה לכל הרכיבים, שמחיריהם מתחילים באזור ה-3300 ש"ח: https://www.shatal-israel.co.il/category.asp?id=4461

מרבית המוצרים מהסוג המודרני משווקים תחת שלל מותגי מדבקה. לחלקם יש אתר אינטרנט ואפילו שרטוטים מפורטים, אבל בסוף זה הכל אותו מוצר ארוז בפלסטיק בצבע שונה. הם אפילו נראים אותו דבר - יש דגם גנרי של קילוואט, שני קילוואט, שלושה וחמישה. החל משלושה זה נהיה כבד ומוסיפים לו גלגלים, מעבר לזה הם כולם נראים ועולים אותו דבר בכל מדינה, פלוס מינוס עשרה אחוז. המותג האמיתי היחידי שקיים בתחום הזה הוא הונדה, עם שני דגמים פופולריים (Eu10i/Eu20i) שנחשבים לאמת המידה בתעשייה. אלו חיים לנצח (בדומה לפטישון של בוש או מקיטה), יש להם קטלוג חלקים ברור שתמיד נמצאים במלאי, גישה טובה לתחזוקה, ואפילו כמה קיטים לשדרוג האמינות והביצועים. בתמורה, הם עולים פי 2-3 יותר מהסינים. באוסטרליה יש גם ימאהה, ובארה"ב יש כל מיני מותגי 'מורשת' שכיום הם בעיקר אותם סינים בתחפושת. אני מניח שבישראל המצב דומה, רק עם מדבקות שונות.

אני חושב שלצרכים שלך הונדה קטן כזה, שיכול לעמוד שנים בלי להניע ובלי להתקלקל, יעשה את העבודה. הייתי מחפש לקנות אותו מבעל קראוון/ג'יפ/היפי שנוסע לסיני/קיבוצניק מהערבה ששידרג לדגם גבוה יותר, כדי לא לשלם את המחיר הפסיכי ועדיין להנות ממוצר איכותי. עם פחות מ-1000W לא הייתי טורח, הדגמים האלה בקושי קיימים והשימושיות שלהם גבולית. כל powertool שמכבד את עצמו בד"כ יצטרך יותר מזה, ותמיד כדאי לקחת בחשבון שברגע שכבר יהיה לך גנרטור, אתה תפעיל איתו יותר מאשר את המקרר והקומקום. גנרטור זה כמו כלב, ברגע שיש לך אחד אתה מגלה עולם שלם של בעלי גנרטורים ופעילויות כיפיות שאפשר לעשות איתם.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 4
פורסם (נערך)
לפני כשעה, Derish כתב:

ותמיד כדאי לקחת בחשבון שברגע שכבר יהיה לך גנרטור, אתה תפעיל איתו יותר מאשר את המקרר והקומקום

לא ממש חובב קמפינג ופעילויות שטח, אבל בשביל מטרה כזאת אני צריך גם אחד שייכנס לבגאז' (מאזדה 3 סדאן).

לפני כשעה, Derish כתב:

גנרטור זה כמו כלב, ברגע שיש לך אחד אתה מגלה עולם שלם של בעלי גנרטורים ופעילויות כיפיות שאפשר לעשות איתם.

גם סביב זה יש כת? השם ירחם 🤣

לפני כשעה, Derish כתב:

אני מניח שבישראל המצב דומה, רק עם מדבקות שונות.

בארץ זה בדיוק המצב - 95% מוצרי מדבקה

לפני כשעה, Derish כתב:

סוג המושתק מגיע ברוב המקרים עם אינוורטר ומייצב מתח. זה 'הדור הבא' והמודרני של הגנרטורים, בניגוד לקופסה הרועשת בתוך שלדת צינורות שלא השתנתה הרבה מאז שנות החמישים. האינוורטר מווסת את הסל"ד והתפוקה בהתאם לאספקת הזרם שנחוצה לצרכנים שלך בזמן אמת, בניגוד לגנרטור 'טיפש' שפשוט רץ בפול גז (ופול רעש) כל הזמן. לאור העובדה שהם מגיעים כאמור מסין, ספק אם תוכל לדעת עד כמה טהור באמת גל הסינוס ללא סקופ. היבריד יוצא דופן בקטגוריה זה גנרטור מהסוג הישן והרועש אבל עם מייצב מתח. לשטל יש כמה דגמים כאלה עם מנוע יפני וגישה טובה לכל הרכיבים, שמחיריהם מתחילים באזור ה-3300 ש"ח: https://www.shatal-israel.co.il/category.asp?id=4461

חשוב לי שיהיה מושתק. אני הולך להפעיל אותו בסביבת מגורים אם אצטרך.

לפני כשעה, Derish כתב:

אני חושב שלצרכים שלך הונדה קטן כזה, שיכול לעמוד שנים בלי להניע ובלי להתקלקל, יעשה את העבודה

גם מאוד חשוב - שיוכל לעמוד בלי שימוש ולא להתקלקל.

ההונדות שאמרת (EU10I/EU22I) נראות על פניו מושלם, רק שבארץ המחירים שלהם קצת הזויים (7.5 אש"ח לדגם EU22I),

https://www.baluta-generators.co.il/p/EU22i

מצד שני זה הונדה, ולא צריך להסביר לי מה זה הונדה.

אבל אני לא רואה הונדות ביד2.

https://www.yad2.co.il/products/all?info=גנרטור

מה שכן, מצאתי את הדבר החמוד הבא:

https://www.yad2.co.il/item/lxapozcg

לא ידעתי שפורד מייצרים גם גנרטורים. השאלה מה זמינות החלפים אליהם, ואם זה באמת פורד או מותג מדבקה, ואם זה באמת פורד, אז אם הם כמו פורד במכוניות (יום עאסל יום באסל).

או שעדיף במקומו לקנות סיני חדש וזהו.

y2_1_04644_20221018072556.jpeg?l=5&c=1&w=1024&h=768

@Derish בכל מקרה, תודה על ההסבר המאוד מפורט

לפני כשעה, KipodYam כתב:

צריך חנויות אספקה טכנית רצינית לדעתי או פשוט לקנות עפ מפרט.

יש אחת כזאת קרוב לבית שלי, מ.נ.מ., אבדוק שם בהזדמנות

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

ש.ט.ל. מוכרים המון כלים (סיניים) בארץ בשלל מותגי-מדבקה, ואם להיות מדוייק - אני קונה כל כמה שנים מערבל (כלי חשמלי לעירבול טיט, טיח, דבק קרמיקה וכד') שעולה רבע מחיר ולעיתים אפילו פחות מכלי ממותג אחר. מחזיק לי בקלות כמה שנים טובות ובמחיר שלו אין בכלל מה לחשוב על תיקון, קונה חדש.

לא ראיתי שלש.ט.ל. יש כלים קטנים מושתקים שיכולים להתאים, הרוב גדול ומגושם. אבל אם מצאת כאלה ו-ש.ט.ל. אכן מחזיקים חלפים לכלים שלהם - שווה לקנות את הגנרטורים שלהם.  אבל אם הם מוכרים כלים במטרה לתת להם אחריות בלבד (להחליף לחדש במקרה של תקלה, במסגרת תקופת האחריות) ולאחר מכן אין להם חלפים לתיקון, אין שום היגיון לקנות מהם (שוב, בהנחה ומצאת משהו קטן ומושתק)

אני מעריך, עם אצבע באויר, שלפחות לכלים הרציניים (אלו של הכמה אלפים, ולא של הכמה מאות כמו שלי) הם יהיו מסוגלים לתת שירות תיקונים וחלפים, אבל הייתי מרים טלפון למעבדת שירות שלהם ושואל.

במידה ואתה קונה "מותג מדבקה" אחר קטן, שווה לבדוק אם הוא מופיע במקומות אחרים בעולם - ולנסות דרכם לדלות עליו מידע והכי חשוב: לבדוק אם יש חלקי חילוף שניתן לרכוש ולהביא לארץ.

לסיכום:
עוד מותג, חוץ מ YAMAHA, שהוא טוב בגנרטורים: ROBIN (מנוע סובארו). מותג בינלאומי, לדעתי לא תהיה בעיה לתקן אם תהיה בעיה.

ואם כבר מותג סיני, לך על אחד עם שם מוכר\אמיתי - לא מדבקה: BRONCO.

זו חברה סינית מוכרת מאוד בתחום ויש להם מוצרים גם בארץ.

https://www.workimhi.co.il/32208-32208-גנרטורים/48263-Bronco

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

רובין מופיע באתר של שטל ולמיטב הבנתי מקבל מהם אחריות ושירות טכני. אני לא מכיר את פורד בתור יצרן גנרטורים, אבל אולי זה מגיע מהחטיבה הברזילאית שלהם או משהו. הדגם שבתמונה נראה כבד מדי לשינוע עצמי, במיוחד אם יש מדרגות בדרך. זה סוג הגנרטור שזוג מטיילים מוציא ביחד מהבגאז', מעמיד בשדה ליד האוהל, ואז מכניס יחד בחזרה אחרי כמה ימים. לשימוש ביתי עדיף מכשיר קל יותר, שאפשר להעביר בין חדרים או צרכנים (במחשבה של כמה שנים קדימה, לא רק בדירה הנוכחית).

מחיר ההונדה אכן הזוי, אבל שווה לבדוק קצת מחוץ לאתרים הרגילים אם מישהו מוכר. כל מיני פורומים וקבוצות פייסבוק של קמפינג, טיולי ג'יפים וכד'.

פורסם
לפני שעתיים, vadim6385 כתב:

יש אחת כזאת קרוב לבית שלי, מ.נ.מ., אבדוק שם בהזדמנות

כשתהיה שם, תעלה לקומה השניה, או תבקש לדבר עם מריוס.

תגיד לו שלירון מ ד.מ הנדסה הפנה אותך.

• אהבתי 1

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

ומה אתה מצפה שיקרה אחרי שהוא יגיד את זה? 😄

אני לא יודע מי מועסק במ.נ.מ כיום, אבל לפני 7-8 שנים יצא לי לעבוד איתם במשכן הישן והחדש, ולא התרשמתי שהם מתמצאים במיוחד בסחורה שמכרו או בתחום ה-DIY באופן כללי. גם במחירים הם לא הצטיינו אז, וזה רק החמיר עם ההתרחבות.

כיום כל המידע נמצא באינטרנט ואין טעם לבנות על חנווני כזה או אחר שיגלה לך את סודות המלאכה. סביר להניח שוואדים ידע יותר על גנרטורים מכל מי שעובד שם רק מקריאת השרשור הזה, והעצה שיקבל שם זה שא' הוא הסוג הטוב, ב' הוא סוס עבודה, וג' לא להתקרב כי זאת המחלה שלהם.

• אהבתי 1
פורסם

שים לב שיש גנרטורים עם מנועי 2 פעימות, וכאלו עם ארבע. אני ממליץ על האחרונים - אמינים יותר, פחות התעסקות עם תחזוקה (פלגים מתפייחים). תערובת ל-2 פעימות לא ניתן לשמור לאורך זמן. תצטרך להכין כזו בעת הצורך.

אינוורטר הוא מעגל המקבל מתח (כנראה DC במקרה שלנו) ומיצר מתח אחר (220V AC במקרה שלנו). בגנרטורים לא מיוצבים המנוע מסובב גנרטור שמחולל AC ישירות והמתח (וגם התדר) אינם יציבים ותלויים בסל"ד ובעומס.

:turn-l:
פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

ומה אתה מצפה שיקרה אחרי שהוא יגיד את זה? 😄

אני לא יודע מי מועסק במ.נ.מ כיום, אבל לפני 7-8 שנים יצא לי לעבוד איתם במשכן הישן והחדש, ולא התרשמתי שהם מתמצאים במיוחד בסחורה שמכרו או בתחום ה-DIY באופן כללי. גם במחירים הם לא הצטיינו אז, וזה רק החמיר עם ההתרחבות.

כיום כל המידע נמצא באינטרנט ואין טעם לבנות על חנווני כזה או אחר שיגלה לך את סודות המלאכה. סביר להניח שוואדים ידע יותר על גנרטורים מכל מי שעובד שם רק מקריאת השרשור הזה, והעצה שיקבל שם זה שא' הוא הסוג הטוב, ב' הוא סוס עבודה, וג' לא להתקרב כי זאת המחלה שלהם.

לא מצפה לכלום.

אם כבר הוא ילך לשם וישאל, הרי זה ליד הבית שלו.

לפחות יהיה שם משהוא שאולי יתן טיפה יותר יחס.

הרי הפורום הזה נועד בשביל עצות ועזרה לא?

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

חבר סיפר לי שלא רחוק מהעסק מ.נ.מ בכפר סבתא, יש כעת את המקום החדש של דנאור רון, שהם בין היתר יבואנים של גנרטורים כאלה (ואחרים).
מצד שני אני לא יודע אל מי לפנות שם והיכן הם בדיוק. אאל"ט - באזור התעשיה החדש המזרחי.
מציע לך ליצור איתם קשר, כי אני תמיד קיבלתי מהם תגובות כנות ולענין.

• רעיון טוב! 1
פורסם

לא רוצה להתקטנן אבל יש מספר בעיות אפשרויות לשימוש בגנרטור. נאמר כי מדובר בגנרטור בהספק של 3-4 קילווואט שנועד לתספק את המכשירים החיוניים (מקרר, מחשב, תאורה ואיורור)

-איפה תשים אותו? מהניסיון הקצר שלי בעבר עם גנרטורים ניידים הם רועשים ומסריחים. מילא אם אתה שם אותו בקצה השני של החצר, אבל אם הוא יהיה במרפסת/חדר שירות אתה לא תשמח במיוחד.

-מה הצריכת דלק שלו ואיפה תאחסן את הדלק? אם תרצה להפעיל אותו ליומים ברצף תזדקק ליותר מחמישים ליטר דלק (יותר מג'ריקן), היכן תאחסן אותו? אני לא הייתי שמח לישון ליד זה...

-איך תחבר אותו לתשתית? אם אתה מתכונן להפעלת מקרר/מחשב בלבד ניתן למשוך כבל מאריך, אם תרצה להפעיל גם תשתית קיימת (תאורה, מזגן, טוחן אשפה וכו') תצטרך להכין חיווט בארון חשמל.

• תוכן חדש...