Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,
רוצה לקבל חוות דעת לגבי הבעיה שיש לי עם הרכב.
באופן יחסית קבוע, אחרי נסיעה של יותר מחצי שעה בכל מיני מהירויות (0-120) מגיע השלב שהרכב מתחמם.
לקח לי זמן להבין מה קורה, אבל בסוף שמתי לב שכמות המים במיכל המילוי עולה עד הפקק, וכנראה שגם נשפכים מים מחוץ למיכל.
רק כשאני מדומם מנוע מפלס המים במיכל מתחיל לרדת, ולפעמים שומעים גם סוג של "יניקה" (כמו ריקון של אמבטיה מלאה מים).
בשלב הזה אני מסתכל על גובה המים, ולרוב צריך למלא קצת מים כי חלק נשפכו החוצה (בהתחלה חשבתי שזו אולי נזילה), ואז אני ממשיך נסיעה רגילה כאשר המנוע בטמפ' עבודה נורמלית למשך עוד 25-30 דק' ללא בעיות, ומגיע הביתה.
התופעה הזו לא מתרחשת סתם בנסיעות עירוניות, ומוסכניקים שביקרתי אצלם אמרו שהמאווררים וטרמוסטט נכנסים לפעולה כמו שצריך.
חשבתי אולי, שלאחר נסיעה במהירות 100קמש~ לאורך דק ארוכות (מהמרכז לחיפה), מגיעה הטמפ של המים לרמה גבוהה מספיק כדי לחמם את הצנרת הרכה בין המיכל לרדיאטור ואז הצנרת פשוט "נפחסת" (פחוס) ומונעת מעבר מים בצורה מלאה אל הרדיאטור, וככה לאט לאט המים שחוזרים מהרדיאטור מצטברים במיכל (או משהו בסגנון).
צרפתי סרטון של השתנות הגובה המים במיכל.
אשמח לעצות לפתרון הבעיה, תודה.

פורסם

אבל בסוף שמתי לב שכמות המים במיכל המילוי עולה עד הפקק, וכנראה שגם נשפכים מים מחוץ למיכל.

זה נראה כמו ראש מנוע - חדירת גזים למערכת קירור גורמת לזה.

לפני כדאי לבדוק את הרדיאטור אולי הוא סתום.

פורסם

או שיש איבוד לחץ ואז המפלס עולה בגלל שהנוזל חם.

תחפש דליפות מכל מקום, או שהנוזל יוצא החוצה (מקווה בשבילך) או שהוא נאכל על ידי המנוע כמו שtribel אמר.

פורסם
בתאריך 5.10.2022 בשעה 09:10, tribel כתב:

אבל בסוף שמתי לב שכמות המים במיכל המילוי עולה עד הפקק, וכנראה שגם נשפכים מים מחוץ למיכל.

זה נראה כמו ראש מנוע - חדירת גזים למערכת קירור גורמת לזה.

לפני כדאי לבדוק את הרדיאטור אולי הוא סתום.

אז במקרה כזה זה לא היה מופיע גם בנסיעות עירוניות? אני גר חיפה, הרבה עליות ירידות והכל עובד פיקס...

בתאריך 6.10.2022 בשעה 17:31, Shab00 כתב:

או שיש איבוד לחץ ואז המפלס עולה בגלל שהנוזל חם.

תחפש דליפות מכל מקום, או שהנוזל יוצא החוצה (מקווה בשבילך) או שהוא נאכל על ידי המנוע כמו שtribel אמר.

אני בודק מים פעם בשבוע\ שבועיים ואם הנסיעות בשבועיים האלה היו רק עירוניות, אז אין איבוד מים בכלל..

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 8.10.2022 בשעה 14:03, tribel כתב:

ציינת שזה מופיע באופן יחסית קבוע אחרי נסיעה של יותר מחצי שעה.

צודק, יש קצת אי הבנה בצורה שבה כתבתי.
רשמתי גם בהמשך ש-"התופעה הזו לא מתרחשת סתם בנסיעות עירוניות".
הכוונה הייתה שעוד לא קרה שהמנוע התחמם בנסיעות עירוניות, גם כשהן היו יותר מחצי שעה נסיעה.

פורסם

הצפה של מיכל האיזון (מה שצילמת) היא בגלל פקק רדיאטור דפוק או גזים שחודרים אל המערכת קירור ומייצרים לחץ ייתר מה שגורם לפקק לפרוק מים באופן קבוע.

אם הרדיאטור סתום חלקית  - גם יכול לגרום לעודף לחץ בצוואר הפקק ולפריקה.

• מעניין 1
  • תוכן חדש...