Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב ל 6-7 עד 50K.

michael_1234
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1410 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש רכב ל 6-7 עד 50K.

כמות נסיעות ~16K לשנה.

אני מתלבט בין מיצובישי אוטלנדר לגרנדיס.

וגם קצת מתלבט לגבי למאזדה MPV. (המחיר יותר זול אבל צריך דלק יותר ייקרה).

מה דעתכם ?

היום יש לנו סיטרואן פיקאסו משנת 2012.

אני מרוצה מהרכב. אבל **האמינות** קטסטרופה + חלקי חילוף מאד יקרים + מוסכים לא יודעים לאתר תקלות כמו שצריך + וגם לתקן כך שתקלה לא תחזור.

אני הייתי במוסך מורשה סיטרואן ובמוסך מומחה לרכבים צרפתיים בת"א. 

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

מבירורים שערכתי לפני תקופה, MPV אינו רכב אמין במיוחד.

בתקציב שלך ועם קצת סבלנות תוכל למצוא גרנדיס שמורה עם ק"מ נמוך.

עריכה אחרונה על ידי TDI
פורסם
לפני 14 דקות, TDI כתב:

מבירורים שערכתי לפני תקופה, MPV אינו רכב אמין במיוחד.

בתקציב שלך ועם קצת סבלנות תוכל למצוא גרנדיס שמורה עם ק"מ נמוך.

מה לגבי אוטלנדר ?

פורסם

גרניס שמורה וקלומטרג' נמוך קיים בעיקר באגדות, יש כאלו שמורות אבל רובם עם קולמטרג' אסטרונומי,
אוטלנדר נראה לי לא בתקציב (בתקציב הזה תמצא משהו שחוט),
חפש קיה קארנס, מעט צפופה אבל אמינה ויש לך סיכוי להמצוא משהו, או לחילופין הונדה FRV מזדקנת, אבל מרווחת עם תא מטען מצויין,

• אהבתי 1
פורסם
לפני 19 דקות, llaavvii כתב:

גרניס שמורה וקלומטרג' נמוך קיים בעיקר באגדות, יש כאלו שמורות אבל רובם עם קולמטרג' אסטרונומי,
אוטלנדר נראה לי לא בתקציב (בתקציב הזה תמצא משהו שחוט),
חפש קיה קארנס, מעט צפופה אבל אמינה ויש לך סיכוי להמצוא משהו, או לחילופין הונדה FRV מזדקנת, אבל מרווחת עם תא מטען מצויין,

תודה לביא!

אם אאוטלנדר שווה את זה אני מוכן להוסיף עד 75K. אבל האם הוא שווה ?

מה עם ה-MPV ?

יש בעיות בזמינות של חלקי חילוף של MPV ?

שמעתי ממישהוא שעובד איתי שהיא מאד אמינה....

לגבי MPV אני יכול להגיד, שאין לי צורך בכל הגודל הזה כי ילדים שלנו קטנים...

פורסם

גרנדיס ו MPV רכבים בני מעל 10 שנים.

לדעתי כן שווה להוסיף לתקציב ולמצוא אאוטלנדר,  קארנס או טויוטה ורסו במצב שמור. 

• רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הMPV לא מזדקנת יפה - בלאי יחסית גבוה ואחזקה יקרה,
אוטלנדר ב75K תתחיל לחפש עם סבלנות תמצא משהו שמור יחסית, קח בחשבון שהמושב האחורי צפוף, הגיר בשנים הראשונות משמיע זמזום...
בסכום הזה יש גם את הקארנס בשנתון מתקדם יחסית.
מאזדה 5 יש גם לא מעט בשוק ובסבלנות תוכל לאתר אחת טובה.

• מעניין 1
פורסם
לפני 23 דקות, llaavvii כתב:

הMPV לא מזדקנת יפה - בלאי יחסית גבוה ואחזקה יקרה,
אוטלנדר ב75K תתחיל לחפש עם סבלנות תמצא משהו שמור יחסית, קח בחשבון שהמושב האחורי צפוף, הגיר בשנים הראשונות משמיע זמזום...
בסכום הזה יש גם את הקארנס בשנתון מתקדם יחסית.
מאזדה 5 יש גם לא מעט בשוק ובסבלנות תוכל לאתר אחת טובה.

מה זה אומר אחזקה יקרה ?

אפשר דוגמה ? יותר ייקרה מאחזקת פיקאסו 2012 ?

(כמעט ולא יצאה לי לצאת 

ההפרש בין אאוטלנדר ל-MPV זה בערך 50K, כמה כבר תעלה לי אחזקה ל-3-4 שנים.

לדוגמה חישבתי שהפרש עבור צריכת דלך תעלה 3-4K בשנה.

אני חושב שאולי אני מפספס משהו, בבקשה תפנו את תשומת ליב איפה אני טועה... 😉, לפני שאני עושה החלטה פזיזה ואחר ולומד מטעויות של עצמי 😭.

פורסם

נניח מנוע לMPV (וזה קורה שם שהולך מנוע), אצל שכן לפני אי אלו שנים המנוע עלה לבד 7K לפני עבודה לאחד משומש,
יחידת מזגן ששבקה עלתה לא מעט, משולשים וכו', שים לב שגם בשלב מסויים אתה רוצה להימנע מביקורים במוסך ולסמוך על הרכב, אז זה ששמרת לך כמה אלפים בצד לא יעזור לך ברכב ישן שמזדקן לא משהו.
צריכת שלק למשל באוטלנדר בנסיעה חסכונית אפשר להוציא ממוצע של 1\11, בMPV אולי 1\7.5 וזה משמעותי.
לפעמים זה שחסכת כמה שקלים בקניה הכאב ראש אח"כ לא יהיה שווה את זה,
שוב אם תמצא למשל MPV יד ראשונה במצב מצויין עם 150K ק"מ יכולה להיות עיסקה שווה, אבל הם נדירות אפילו מאוד.

אל תשלול את הקארנס או הFRV הם טובות ואמינות ויש לך סיכוי למצוא אחת שמורה וטובה, כנ"ל לגבי המאזדה 5.

פורסם (נערך)

אתה רוצה להחליף רכב  שלא מזדקן בכבוד ברכב מאותו השנתון בערך,  שעל הנייר אמור להזדקן בכבוד.

בפועל אי אפשר לדעת, האם הבילויים הקבועים שלך במוסך ייפסקו, או ימשיכו ( רק עם רכב אחר).

עם אותה הגישה אתה יכול להמשיך לתקן סיטרואן שלך במקום להוסיף עשרות אלפי שקלים ברכישה.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

נניח מנוע לMPV (וזה קורה שם שהולך מנוע), אצל שכן לפני אי אלו שנים המנוע עלה לבד 7K לפני עבודה לאחד משומש,
יחידת מזגן ששבקה עלתה לא מעט, משולשים וכו', שים לב שגם בשלב מסויים אתה רוצה להימנע מביקורים במוסך ולסמוך על הרכב, אז זה ששמרת לך כמה אלפים בצד לא יעזור לך ברכב ישן שמזדקן לא משהו.
צריכת שלק למשל באוטלנדר בנסיעה חסכונית אפשר להוציא ממוצע של 1\11, בMPV אולי 1\7.5 וזה משמעותי.
לפעמים זה שחסכת כמה שקלים בקניה הכאב ראש אח"כ לא יהיה שווה את זה,
שוב אם תמצא למשל MPV יד ראשונה במצב מצויין עם 150K ק"מ יכולה להיות עיסקה שווה, אבל הם נדירות אפילו מאוד.

אל תשלול את הקארנס או הFRV הם טובות ואמינות ויש לך סיכוי למצוא אחת שמורה וטובה, כנ"ל לגבי המאזדה 5.

תודה לביא,

לגבי כאב רעש זה נכון, אני תמיד מזלזל בזה ואז זה קורא לי. 

במיוחד כאשר אני לא גר במרכז ורוב המוסכים המקצועיים דווקא במרכז וזה מצריך הרבה טרטור.

לגבי FRV, זה שווה בדיקה.

לפני שעתיים, vladclar כתב:

בפועל אי אפשר לדעת, האם הבילויים הקבועים שלך במוסך ייפסקו, או ימשיכו ( רק עם רכב אחר).

תודה ולאד ,

פה צחקתי🤣,  את זה אני מנסה למנוע....

לפני שעתיים, vladclar כתב:

עם אותה הגישה אתה יכול להמשיך לתקן סיטרואן שלך במקום להוסיף עשרות אלפי שקלים ברכישה.

הייתי בגישה כזאת כל פעם חשבתי שזה תיקון האחרון, אבל לאחרונה נראה שזה מתחיל לחזור על עצמו. ופה אני שוקל לשים לזה סוף, בתקווה.

עריכה אחרונה על ידי michael_1234
פורסם

בגישה שלי (גם בעיקבות.רומן בזמנו עם סיטרואןBX), בלאי שוטף אין מה לעשות אבל ברכב מזדקן 2 הוצאות כבדות לא מתוכננות שם שלט...

לרוב ההוצאות הם תגובות שרשרת.

פורסם

איך ה-FRV ביחס ל MPV ? מבחינת אמינות / הזדקנות ?

לא יודע למה אבל יש לי איזשהיא חיבה לטרנטות, אולי כי אפשר להשאיר בחוץ בלי לנעול ולא לעשות מכיף וגם אפשר להשאיל לשכן אם יבקש בלי הרבה חששות.

פורסם
לפני שעה, colauti 9 כתב:

בתקציב הזה אפשר לרכוש גם מאזדה 5 - תבדוק מאיזה שנתון התקציב מסתדר לך.

מישום מה לא מתלהב ממאזדה 5. לא יודע להסביר מדוע....

מישהו יוכל להגיד מה עדיף MPV או FRV מבחינת אמינות ?

דרך אגב ראיתי לאחרנוה קרייזלר טאון אנד קונטרי שנראה טוב במחיר טוב.

טאון אנד קונטרי זה יכול להיות אופציה טובה ? או להתרחק כמו מאש ?

• תוכן חדש...