Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1425 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

אשתו של חבר היא בעלת מקצוע חדשה במקצועות הטיפוליים. אין לה דף פייסבוק/אינסטגרם/אתר אינטרנט והיא רוצה לפרסם את עצמה קצת במדיום האינטרנטי (למשל להופיע בגוגל תחת טיפול רגשי באיזור X). איזה בעל מקצוע מתעסק עם זה? מה סדר גודל של התקציב שדרוש? 

פורסם

תרשה לי להזהיר אותך לאן לא לפנות.

כשאישתך תתחיל לעשות קצת רעש ברשתות החברתיות, יפנה אליה נציג (קורבן) של חברת פינדרלה.

מדובר בחברת פרמידה ללא שום מוצר, ואין לבזבז עליה שניה אחת של זמן.

• אהבתי 2

יום טוב גם לך

פורסם

ושתבדוק מה מותר ומה אסור מבחינת פרסום. בעבר היו מקצועות - למשל רפואה - שבהם נאסר כל פרסום למעט שם, כתובת, מספר טלפון ומומחיות רשמית. בינתיים הדברים האלה שוחרר ,אבל כדאי ללמוד מה מותר ומה אסור.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שעוד לא מומלץ, לקנות "בוטים"\"לידים" וכל מיני כאלו. אחר כך זה עשוי לפגוע בקידום האתר, במידה ויקום אחד. 

גם לפייסבוק וגם לגוגל יש מודעות לפרסום בתשלום, יש הרבה חברות שמתעסקות עם זה. 

אחרי שאמרתי את זה, אישית אני לא ממליץ על להשתמש בהם- זו זריקת כסף על משהו שאף אחד לא מבטיח לך שיעבוד. 

אני למדתי את תחום הקידום בעצמי וקידמתי את האתר שלי לבדי, ב"אורגני" (לא בתשלום), שזה נשאר שלך כל עוד האתר קיים- להבדיל מפרסומת שנשארת באוויר כל עוד אתה משלם.

ממליץ לשקול בניית אתר וקידום שלו, במקום לשלם על מודעות- זו דעתי האישית ומניסיוני האישי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ת'כלס כל מה שיגידו לך יכול לעזור אבל גם ליצור מצג שווא. הרי העסק בכלל לא קיים ברשת.

לדעתי צריך לבנות אסטרטגייה להקמת העסק באופן דיגיטלי. בלי לשבת ולתכנן לפני זה יהיה יריה באפלה.

מה גם תוכן שמתאים לאינסטגרם לא יתאים כל כך לפייסבוק (או יותר נכון ההגשה של התוכן תהיה שונה). 

מאוד חשוב להבין שלכל רשת יש קהל יעד שונה וכמות הצפיות משתנה בין אחד למשנהו.

צריך להתחיל מהשאלות הבאות:

1. מה מטרות העל של העסק

2. מי קהל היעד,

3. איזה מסרים רוצים להעביר ברשת,

4. איזה תוכן יהיה יותר קל לבעלת העסק לייצר,

5. מה היכולות הטכנולוגיות של בעלת העסק,

6. איזה ניסיון יש לבעלת העסק בכל הנוגע לרשתות חברתיות (להשתמש זה לא ניסיון..)

אני הייתי מתחיל קודם כל באתר אינטרנט, לאחר מכן בונה את הערוצים המתאימים ביותר לקהל היעד ומעביר אותם מהרשת החברתית שנבחרה לאתר האינטרנט. 

• אהבתי 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

יכול להיות שאתר אינטרנט זאת גישה מיושנת - בהשוואה לפייסבוק ואינסטגרם שהרבה יותר נפוצים. יכול להיות שגם צריך להיות פרסום ממוקד איזור, שעל הנייר קל לעשות באינטרנט אבל בטח פחות מוצלח.

בכל מקרה תודה רבה על כל התגובות 

פורסם
לפני 4 דקות, mrmiki1234 כתב:

יכול להיות שאתר אינטרנט זאת גישה מיושנת - בהשוואה לפייסבוק ואינסטגרם שהרבה יותר נפוצים.

זה ממש לא גישה מיושנת, עסק שמתבסס על אינסטגרם או פייסבוק, צריך לקחת בחשבון, מצב שהרשת החברתית קורסת לכמה שעות/ימים או שהרשת פשוט חוסמת את החשבון של העסק.

גם דף נחיתה פשוט יכול להוות בתור אתר ליצירת קשר. תכנים שעלו לרשתות החברתיות, יכול גם לעלות לאתר (ולא רק קישור לסרטון או לפוסט שעלה ברשת החברתית). 

המטרה לדעתי היא לייצר בסופו של דבר לידים חמים שיגיעו לעסק שלה ויממשו את הרצון שלהם לרכוש את הטיפולים שלה.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)
לפני 10 דקות, mrmiki1234 כתב:

יכול להיות שאתר אינטרנט זאת גישה מיושנת - בהשוואה לפייסבוק ואינסטגרם שהרבה יותר נפוצים.

אתר אינטרנט לעסק הוא אבן היסוד הראשונה עבור כל מי שמעוניין לקדם את העסק שלו באמצעות האינטרנט ולהיחשף בפני לקוחות פוטנציאליים.

הוספת ערוצי מדיה חברתית במקביל לאתר (פייסבוק, אינסטגרם ואחרים) הם צעד נוסף מבורך.

את האתר צריך לתכנן ולהקים לפי מבנה היררכי נוקשה (קטגוריה > תת קטגוריה) ולדאוג שיהיה בו תוכן ממוקד.

אם תחליטו בעתיד על קידום ממומן בפלטפורמה כלשהי - את הלקוחות הפוטנציאליים תוכלו להפנות אל האתר.

עריכה אחרונה על ידי Platinum
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

אם אכן מדובר בטיפול רגשי אז מניסיון השיווק העיקרי הוא מפה לאוזן - אבל כדי להגיע לכך צריך קודם ליצור בסיס:

1. פרסום דרך אתרים כמו פסיכולוגיה עברית ודוקטורס.

2. להירשם כמטפל באחת מקופות החולים עד שצוברים מספיק מוניטין.

3. כנ"ל רק בחברות הביטוח הפרטיות (כמו מדנס).

4. יצירת אתר חינמי בוויקס או דומה עם פירוט של שיטות הטיפול וההכשרה.

5. שימור מטופלים שהם גורמי שיווק כמו אנשים שעיסוקם חינוך, רווחה וכו'.

פורסם
לפני 22 שעות, Platinum כתב:

אתר אינטרנט לעסק הוא אבן היסוד הראשונה עבור כל מי שמעוניין לקדם את העסק שלו באמצעות האינטרנט ולהיחשף בפני לקוחות פוטנציאליים.

הוספת ערוצי מדיה חברתית במקביל לאתר (פייסבוק, אינסטגרם ואחרים) הם צעד נוסף מבורך.

את האתר צריך לתכנן ולהקים לפי מבנה היררכי נוקשה (קטגוריה > תת קטגוריה) ולדאוג שיהיה בו תוכן ממוקד.

אם תחליטו בעתיד על קידום ממומן בפלטפורמה כלשהי - את הלקוחות הפוטנציאליים תוכלו להפנות אל האתר.

אתר אינטרנט הוא כבר מזמן לא אבן היסוד הראשונה ויש עסקים ונותני שירות רבים שמצליחים באינטרנט ובו זמנית זנחו את האתר שלהם כי כל הפעילו והתנועה מתבצעת בערוצים אחרים (אינסטגרם, פייסבוק, וואצפ וכו...)

כך לדוגמה את תחום טיפולי היופי, אתר אינטרנט זה לרוב משהו כזה על הדרך ועיקר הפעילות אצלהם לרוב מתבצעת באינסטגרם.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מתאמנת איתי מישהו שיש לה עסק של לק-ג'ל ושאר ירקות. 

אני לא חושבה שיש לה אתר בכלל. 

כן יש לה חשבון פייסבוק פעיל, לגבי אינסטוש וכאלה אין לי מושג (לא נכנס לשם בכלל). 

היא כן מופיעה במדריכים שונים ומשונים (איזי לעסקים וכדומה). שגם זה סוג של קידום לאג'נדה, אם מכירים את השם שלה.

פורסם

כמות השרלטנים שיש בתחומים האלו שגובים אלפי שקלים בלי תוצאות יש בלי סוף. 

1. להשתמש במערכת הפרסום של גוגל או פייסבוק זה משחק ילדים עבור הדברים הבסיסיים, אך צריך להיות מאוד ממוקד ולמצוא את הנישה הנכונה שכן טיפול רגשי לדוגמה זה מאוד מאוד כללי. 

2. שתוסיף את העסק שלה למפות גוגל עם כל הפרטים כמו שעות פעילות, מספר טלפון וכו'. שתבקש מחברים שלה להוסיף ביקורת על העסק, לאט ובזהירות לא כולם ביום אחד. 

3. במקצועות מסוג זה חובה עמוד פייסבוק פעיל (לפחות פוסט ביום) ואפשר כמובן גם אינסטגרם וכו'. שתצרף לעמוד כעוקבים את כל מי שהיא מכירה ושיהיו פעילים במידה מסוימת. העמוד חייב להיות אקטיבי לא רק בצורת מידע אלא גם הפעלה של הגולשים, אנשים אוהבים להביע את דעתם. 

4. לא מזיק שיהיה גם אתר בסיסי אבל כיום זה באמת לא חובה, אנשים כבר התרגלו לקבל מידע על עסקים בעמוד הפייסבוק שלרוב גם כולל מושב על בית העסק. 

פורסם
לפני כשעה, ch2856 כתב:

להשתמש במערכת הפרסום של גוגל או פייסבוק זה משחק ילדים עבור הדברים הבסיסיים, אך צריך להיות מאוד ממוקד ולמצוא את הנישה הנכונה שכן טיפול רגשי לדוגמה זה מאוד מאוד כללי. 

זה לא משחק ילדים בכלל. לתפעל טכנית, כן- מאד פשוט. 

להבין מה אתה עושה ולעשות את זה יעיל, זה כבר סיפור שונה לחלוטין! מיקוד טוב הוא רק חלק מהעניין. 

הנעה לפעולה, מסר שיווקי נכון, ועוד דברים רבים וטובים נחוצים כדי להפוך את העסק ליעיל. אחרת גם פה אתה רק שורף כספים.

פורסם
לפני 18 שעות, Gavrik כתב:

אתר אינטרנט הוא כבר מזמן לא אבן היסוד הראשונה ויש עסקים ונותני שירות רבים שמצליחים באינטרנט ובו זמנית זנחו את האתר שלהם כי כל הפעילו והתנועה מתבצעת בערוצים אחרים (אינסטגרם, פייסבוק, וואצפ וכו...)

כך לדוגמה את תחום טיפולי היופי, אתר אינטרנט זה לרוב משהו כזה על הדרך ועיקר הפעילות אצלהם לרוב מתבצעת באינסטגרם.

עדיין עומד על דעתי שאתר אינטרנט הוא אבן יסוד ראשונה.
ארחיב ואחדד מעט: כל בעל עסק שרוצה להיחשף בפני מספר גדול ככל האפשר של לקוחות פוטנציאליים שמעוניינים לרכוש את המוצר(ים) ו\או השרות(ים) שהוא מספק ומחפשים בגוגל היכן יוכלו למצוא את מבוקשם - חייב ואני מתכוון ממש חייב אתר אינטרנט.
הסתפקות בדף של רשת חברתית כלשהי זה פשוט לא מספיק בשביל זה.

אני מסכים שעבור עוסקים קטנים ומקומיים בתחומי היופי, קוסמטיקה וכולי, פרסום ברשתות חברתיות יכול לעזור במידה מסויימת. ובעלי עסקים כאלה בכל מקרה מסוגלים לקבל מס. מוגבל של לקוחות ביום.

פות"ש ציין שמדובר בטיפול רגשי ולא בקוסמטיקה, מניקור או פדיקור.
בשביל טיפול רגשי טוב, אנשים יסעו גם לעיר אחרת אם היא לא מאוד רחוקה. ולכן, לא הייתי ממליץ להסתפק בקידום ברשתות חברתיות בלבד.

• תוכן חדש...