Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1470 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

״בכל העולם״ - לא ממש.

נתב״ג הוא ללא ספק השדה תעופה הכי איטי שביקרתי בו בחיי (וביקרתי בדיי הרבה לכל רוחב אירופה וארה״ב)

כן, בכל העולם. תראה מה קורה בסכיפול, היתרו וכל שדה גדול אחר בעולם עכשיו. אני מדבר על המצב שהתחיל באפריל וימשך לאורך הקיץ.

באופן כללי נתב״ג היה די בסדר האמת. די מהיר ונוח אם אתה ישראלי.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא טסתי בחודשים האחרונים. בטח לא דרך נתב״ג (אפשר להתחיל מזה שהקונסוליה אשכרה תחזור לחדש דרכונים בתור התחלה :| אבל זה עניין לפוסט אחר לגמרי) - אבל בעבר כן טסתי דרך שניהם.

אף פעם לא היתה לי בעיה בסכיפול - ואפילו לא השתמשתי בדרכון האירופאי כשביקרתי. אם הייתי משתמש אז בכלל ... 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 18 שעות, ניקו פ. כתב:

תהיתי מה דעתכם.

האינסטינקט הראשון שלי היה שבאותו סכום כסף של צימר שלא כיבסו בו את המצעים, או מלון עם סלמונלה באוכל, אני יכול לקבל חופשה בחו"ל. אולי אם יהיו טיפ טיפה תחרותיים אז יקבלו לקוחות.

למלונות לא נוסע, צימרים בארץ חלקם על הפנים וחלקם ברמה טובה, יקרים מאוד אבל בסדר...

הבעיה שלי אחרת, הבעיה שזו מדינה קטנה ובאיזשהו שלב אתה מגיע למצב שכבר היית בכל (טוב, ברוב) המקומות וזה הופך לשגרתי ומשעמם, רוצה לראות משהו חדש.

עם זה שום שרות ושום מחיר לא יכול להתחרות, גם אם הייתה תחרות כזו מצד תיירות פנים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 26 דקות, Liviur כתב:

לא טסתי בחודשים האחרונים. בטח לא דרך נתב״ג (אפשר להתחיל מזה שהקונסוליה אשכרה תחזור לחדש דרכונים בתור התחלה :| אבל זה עניין לפוסט אחר לגמרי) - אבל בעבר כן טסתי דרך שניהם.

אף פעם לא היתה לי בעיה בסכיפול - ואפילו לא השתמשתי בדרכון האירופאי כשביקרתי. אם הייתי משתמש אז בכלל ... 

כמו שאמרתי. המצב החל מאפריל השנה - בכל העולם - שונה לחלוטין מכל מה שהיה לפני. דווקא נתב״ג בדרך כלל לא שדה בעייתי. השיא שלי היה 8 דקות מדלת המטוס עד המונית. בדרך כלל זה היה לוקח 15-20 דקות (אני אף פעם לא טס עם מזוודות).

פורסם
לפני 39 דקות, Liviur כתב:

זה היה נכון לפעם.

בנוב' האחרון היה עמוס מאוד (יותר משעה וחצי מהבידוק לדיוטי). במאי האחרון במינכן ופולין עומסים אדירים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, oryo כתב:

נשים רגע בצד את ההנחה הכמעט ברורה-מאליה שלמי שאין חשש מטיסות / צורך בחופשה של לילה אחד, ברור שלא נופשים בישראל 😅

בהתייחסות ל״מאקרו״:

תן לשוק לאזן את עצמו, התפקיד שלך הוא לא ׳לתמוך בתוצרת מקומית׳, התפקיד שלך הוא לצאת לחופשה ולהינות. במילים אחרות: אתה אמור לשפוט לפי הכיס של עצמך, אתה לא הפטרון של איזה בעל צימר רנדומלי.

אם אין מספיק תיירות פנים בישראל, אז המלונות/צימרים היקרים מדי ידרשו להתייעל / להשתפר - או למות. זה אולי עצוב במיקרו אבל במאקרו זה טוב, עדיף לכולם שמלונות יהיו יעילים/משופרים יותר, בטח בשוק בו זה כמעט ברור מאליו שמשהו דפוק מהיסוד כי חופשה באיזה חור תחת בלי עלויות טיסה עולה כמו חופשה בחו״ל עם עלויות שינוע כבדות (טיסה זה חתיכת overhead לעומת נסיעה ברכב).

אם יגיעו למצב בו המלונות מציעים value proposition טוב, תיירות פנים תתרחש מאליה, כי כאמור לא צריך לסחוב עלויות שינוע על הגב. יש להם יתרון תחרותי (כלכלי) כברירת מחדל.

כמו כן חשוב לציין שיוקר המחיה הכללי בישראל קשוח, אז יש לכם בעיית מחירים built in - רק שהבאסה כאן היא שמדובר בבעיה כללית ולכן לא ברור בכלל שיש הגיון בסבסוד תיירות מכספי המסים על חשבון כלל הציבור.

אני לחלוטין מבין את הגישה שלך. אני גם חובב השוק החופשי ואני מסכים איתך.

מצד שני, הרבה פעמים אני אוהב לקנות משהו מסוים אצל בעל עסק שכונתי, על אף המחיר היקר יותר, לא כי באמת קריטי, אלא סתם כי בא מרגיש לי שזה השכן ממול ובא לי לעזור. בסוף בתחרות באמת חופשית, הסבירות היא שנישאר רק עם חברות גדולות שדורסות כל קטן שנכנס לשוק בלי בעיה. אני מעדיף את זה על פני רגולציה אין סופית, אבל לפעמים אני חושב שצריך לאזן. בכל אופן, אני כן מאמין שהמלונות ובעלי הצימרים הם לא העסק השכונתי הקטן בסיפור. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי לעסק קטן שכונתי יש את היתרונות שלו על חברה גדולה שמצדיק את המחיר האולי גבוה יותר. לא צריך "לרחם" על אף אחד, אלא לעשות מה שטוב לך. בסוף אנשים צריכים לייצר ערך ולא לחיות על רצון טוב של אחרים. גם מי רוצה לחיות ככה? זה מעליב.

למשל, לפני כחודש קניתי חלק משופץ לרכב, מעסק קטן באזור שלי. הייתי יכול לשלם פחות על חלק חדש סיני או פי 1.5 יותר על חלק חדש לגמרי, שניהם מאיביי. אבל באיביי הייתי צריך לחכות הרבה זמן ואולי היו דורשים ממני אישורים ושטויות שמעכבים עוד את התהליך. אם החלק לא מתאים, לך תתעסק בלהחזיר להם. פה אני מקבל את המוצר ישירות, יש בן אדם שמסביר לי מה הוא שיפץ ואיך, אפילו הראה לי איזה חלקים הוא מחליף וגם יש אחריות על העבודה. אז מבחינתי הוא הצדיק את העלות שלו ועוד איך, למרות שעם תוספת די קטנה יכלתי לקנות חלק מקורי חדש לגמרי מחברה גדולה, או משהו תחליפי זול משמעותית.

• אהבתי 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מבחינתי יש יתרון ליצרן מקומי ויש לי אינטרס לשמור עליו.

מעדיף לפרנס את השכן שלי לפני שאני מפרנס את הסיני, האמריקאי או הגרמני ולכן איפה שיש תוצרת הארץ באיכות סבירה אעדיף אותו גם במחיר קצת יותר גבוה (במסגרת הסביר כמובן).

• אהבתי 2

פורסם
לפני 31 דקות, SlowRide כתב:

לדעתי לעסק קטן שכונתי יש את היתרונות שלו על חברה גדולה שמצדיק את המחיר האולי גבוה יותר. לא צריך "לרחם" על אף אחד, אלא לעשות מה שטוב לך. בסוף אנשים צריכים לייצר ערך ולא לחיות על רצון טוב של אחרים. גם מי רוצה לחיות ככה? זה מעליב.

למשל, לפני כחודש קניתי חלק משופץ לרכב, מעסק קטן באזור שלי. הייתי יכול לשלם פחות על חלק חדש סיני או פי 1.5 יותר על חלק חדש לגמרי, שניהם מאיביי. אבל באיביי הייתי צריך לחכות הרבה זמן ואולי היו דורשים ממני אישורים ושטויות שמעכבים עוד את התהליך. אם החלק לא מתאים, לך תתעסק בלהחזיר להם. פה אני מקבל את המוצר ישירות, יש בן אדם שמסביר לי מה הוא שיפץ ואיך, אפילו הראה לי איזה חלקים הוא מחליף וגם יש אחריות על העבודה. אז מבחינתי הוא הצדיק את העלות שלו ועוד איך, למרות שעם תוספת די קטנה יכלתי לקנות חלק מקורי חדש לגמרי מחברה גדולה, או משהו תחליפי זול משמעותית.

מה...? זה בכלל לא אותו דבר... זה וואחד mental gymnastics לשכנוע עצמי.
לא, אתה קנית את החלק פה בארץ כי אתה עשית את החושבים שלך והבנת שכנראה תצטרך לשלם על התענוג הזה בעוד כסף וזמן(!) על אישורים ולהתעסק עם גורמים ישראליים (משרד תחבורה/מכס וכו׳) שרק ימררו לך את התהליך ויוציאו לך את המיץ. אז ״ספגת״ את כל זה במחיר יקר יותר פה בארץ, שהוא כנראה נובע בגלל שמישהו כבר עשה את הלעיל בשבילך (ואת ההדרכה והסברים ממנו). אבל אתה רוצה להגיד לי שבהינתן האופציה בה אתה לא מתעסק עם אף צורך באישורים וגורמים פה בארץ בנוגע לחלק הזה, מקבל חוברות הוראות איך להתקין, והמחיר הוא 50% פחות, עדיין היית קונה פה בארץ?
לא קונה את זה.

אם היה אפשר הייתי קונה גם מלפפונים באמאזון, ושישרפו פה כולם. לא כי אני אוהב את אמאזון, שונא אותם ואת הפרקטיקה השטנית שלהם, אבל הם הlesser evil. ואם יש מקום אחר שמוכר את אותו מוצר וביותר זול? אז משם, שום נאמנות. כי בתור צרכן אני לא רואה שום סיבה לשלם יותר על אותו מוצר בדיוק, שום סיבה. אז אני אמתין שבוע/שבועיים/חודש לאותו מוצר שכנראה הסתדרתי טוב מאוד בינתיים גם בלעדיו. אז על אחת כמה וכמה נופש בארץ לעומת חו״ל. גם לשלם יותר וגם לקבל פחות?! מי אתם האנשים שמוכנים לזה...

היום כל פוסטמה שנייה מזמינה מshein וכל אהבל מזמין פנס בשקל מaliexpress ומתרברבים כמה זול ו״מייייי בכלל יקנה בארץ? תראה איזה יופי וזול, אתה פראייר? חבל על הכסף״ אבל מצד שני שופכים הון על צימר מעופש בגולן או אגאדודו ברמה נמוכה ביותר אילת, כאשר בחצי מחיר מזה מקבלים בחו״ל פי 10 לכל אחד מהסגנונות הללו. אה, וכמובן מתלוננים שנורא יקר.

עם של סתומים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 5 דקות, YoJ כתב:

לא, אתה קנית את החלק פה בארץ כי אתה עשית את החושבים שלך והבנת שכנראה תצטרך לשלם על התענוג הזה בעוד כסף וזמן(!) על אישורים ולהתעסק עם גורמים ישראליים (משרד תחבורה/מכס וכו׳) שרק ימררו לך את התהליך ויוציאו לך את המיץ. אז ״ספגת״ את כל זה במחיר יקר יותר פה בארץ, שהוא כנראה נובע בגלל שמישהו כבר עשה את הלעיל בשבילך (ואת ההדרכה והסברים ממנו). אבל אתה רוצה להגיד לי שבהינתן האופציה בה אתה לא מתעסק עם אף צורך באישורים וגורמים פה בארץ בנוגע לחלק הזה, מקבל חוברות הוראות איך להתקין, והמחיר הוא 50% פחות, עדיין היית קונה פה בארץ?
לא קונה את זה.

לא  הבנתי את השאלה שלך כי זה לא מצב של אותו מוצר בארץ או מחו"ל.
קניתי חלק ששופץ בארץ, אף אחד לא התעסק בגללו עם משרד התחבורה/מכס/חברות שילוח. באותו יום שנכנסתי לחנות, החלק היה כבר מורכב באוטו.
אם הייתי מתכנן מראש את ההחלפה, אולי הייתי מזמין חלק חדש ביותר כסף ומחכה כמה שבועות עד שיגיע אלי, גם אם לא היה נתפס במכס. אבל ההחלטה היתה ספונטנית וזמינות שווה כסף, לא? חסכתי המון זמן.
התשובה לשאלה במודגש היא כן, אם אני צריך את החלק היום. כי זה בלתי אפשרי להזמין מחו"ל ולקבל באותו רגע.
אם אני לא צריך את החלק היום, אזמין אותו מחו"ל מהסיבה הפשוטה שלא ניתן להשיג חלק כזה חדש בארץ. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

היי,

השניקל שלי - מאחר שאנחנו גם אוהבים לטייל בנופש שלנו  - זה עוד שיקול טובת חו"ל.

היינו בארץ בצימר בצפון לפני שנה - לכל חור שהלכנו אליו, היה מפוצץ באנשים ברמה שאי אפשר לנשום בלי לפגוע במישהו עם הבל פיך. השיא היה שביקשנו המלצה על טיול עם מים מבעל הצימר והוא המליץ על מקום סודי ש"אף אחד לא מכיר אותו" ואף טרח לציין שהדרך לשם לא הכי קלה לרכב - וכשהגענו המקום היה כל כך מלא שהמים בנחל היו חומים מרוב בוץ. התייאשנו ועשינו אחורה פנה חזרה לבריכה בצימר.

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם (נערך)

^ יש בזה משהו.

אשמח לדעת איפה זה היה (אותו "מקום סודי"), מסקרנות גרידא.

מצד שני, עכשיו הפקק משתחרר ואנשים מתחילים לטוס מפה = יהיה קצת פחות עמוס פה בקיץ.

בנוסף, רוב המוחלט של העומס הוא במקומות שנגישים בקלות עם רכב. ככל שאתר פחות נגיש, ככה יש פחות אנשים, בפרט חיות אדם שמייצרים רעש, פסולת ובלאגן.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

כשאנשים נוסעים ליורו דיסני זה בסדר לעמוד 40 דקות בתור למתקן אבל בלונה פארק צועקים שיש עומס כי התור הוא של 10 דקות.

בתקופה שכולם בחופש ומטיילים עמוס בכל מקום.

פורסם
לפני 32 דקות, קורן בן אשר כתב:

רוב המוחלט של העומס הוא במקומות שנגישים בקלות עם רכב. ככל שאתר פחות נגיש, ככה יש פחות אנשים, בפרט חיות אדם שמייצרים רעש, פסולת ובלאגן.

זה^. לגמרי זה.

באחת השבתות לקחתי את המשפחה לנחל כזיב. הלכנו יחסית מוקדם בבוקר לעין חרדלית שדי צמוד לחניון שלו. בגלל שבאנו מוקדם אז היה סבבה, אבל בדרך החוצה (סביבות 10 בבוקר) כבר הגיע צונמי של אנשים ומכוניות כבר חסמו זו את זו בחניון. משם נסענו לעין זיו שדורש הליכה של 2-3 קילומטרים מהחניה, כולל שינוי גובה משמעותי (ירידה בהלוך אבל עליה מעייפת בחזור). למרות שהם נמצאים רק 20 דקות נסיעה זה מזה, בשני בקושי היו אנשים.

@lahav28 אשמח גם כן לדעת מה זה אותו "מקום סודי".

אני נופש רמת הגולן בקרוב. כן, מפרנס בעל צימר מקומי. לא כי אני חושב שזה עדיף מחו"ל, אלא כי זה עדיף עבורי כרגע עם האילוצים שלי (ילדים קטנים + לא תכננו מספיק זמן מראש אז המחירים לחו"ל לא זולים + חופשה קצרה).

חשבנו לטוס בסוף אוגוסט, אבל המחירים די מטורפים. כרטיס טיסה מעל 500$ לבערך כל יעד באירופה שאינו בטן גב עם האנשים שבדיוק מהם אתה מנסה להמנע. תוסיף על זה את החשש מביטולי טיסות + חשש מהדבקות בקורונה בטיסות + זה לא ששם ריק מאנשים באוגוסט, והחלטנו לוותר. לשנה הבאה ננסה להתארגן מוקדם יותר, אבל עם ילדים קטנים בבית ספר, כנראה שעדיין ניאלץ לשלם לא מעט כדי לטוס בקיץ. ממילא ניאלץ לקחת חופש חלק מהזמן כי אין להם מסגרות.

• אהבתי 1
פורסם

נחל כזיב זו בדיוק הדוגמה שהייתה לי בראש. בקיץ שעבר ירדנו למטה ממצפה הילה, בדרך לשם ובחזרה כמעט נפחתי את נשמתי... למטה זה גן עדן עלי אדמות. לא חושב שאגזים אם אומר שזה המקום היפה בארץ. היו שם עוד כמה מטיילים מהסוג החיובי, ערסים למיניהם-יוק, ולא היה בדל לכלוך.

יש עוד משהו שמצמצם את כמות האנשים, בפרט גורמים שליליים - אתרים בתשלום, בפרט רט"ג.

• אהבתי 1

חזיר דיזל

• תוכן חדש...