Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

https://www.mako.co.il/travel-israel/magazine/Article-57385b563d3a181027.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1898243326

בעקבות הכתבה לעיל, תהיתי מה דעתכם.

האינסטינקט הראשון שלי היה שבאותו סכום כסף של צימר שלא כיבסו בו את המצעים, או מלון עם סלמונלה באוכל, אני יכול לקבל חופשה בחו"ל. אולי אם יהיו טיפ טיפה תחרותיים אז יקבלו לקוחות.

מצד שני לפגיעה בתיירות יכולות להיות השלכות כלכליות שליליות על כולנו, בסופו של דבר. אולי אני רואה הכל רק דקך הכיס של עצמי?

מה העמדה המאוזנת פה? 

מה דעתכם? (גם בדיחות על כמה הכל פה יקר ולא שווה תמורה יתקבלו בברכה).

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רק חו"ל. 

לא מצאתי מקום אחד בישראל שמצדיק את המחיר. 

במחיר של בקתה מעופשת שלא עברה שיפוץ כבר 40 שנה, עם אמבטיה עם וילון שנצמד לך לגוף או בלי וילון עם מג"ב, אתה עושה 2-3 לילות במלונות 4-5 כוכבים בחו"ל. 

שלא לדבר על אטרקציות, אוכל וכמעט כל דבר אחר שבו ה vfm גבוהה יותר. 

הסיבה היחידה שאני עדיין משלם על הארץ היא הקורונה עד לא מזמן ונסיעות משפחתיות בגלל הורים בקבוצת סיכון שעדיין לא מרגישים בטוח לטוס. 

• רעיון טוב! 2
פורסם

בתור אחד שגר בחו״ל. רק חו״ל. ה-VFM בארץ פשוט עצוב. וכמה מלונות באמת טובים - ריץ, וולדורף אסטוריה ודומיהם עולים לכמה ימים בארץ מחיר של חודש חופשה במלדיביים…

פורסם (נערך)

נשים רגע בצד את ההנחה הכמעט ברורה-מאליה שלמי שאין חשש מטיסות / צורך בחופשה של לילה אחד, ברור שלא נופשים בישראל 😅

בהתייחסות ל״מאקרו״:

לפני 46 דקות, ניקו פ. כתב:

מצד שני לפגיעה בתיירות יכולות להיות השלכות כלכליות שליליות על כולנו, בסופו של דבר. אולי אני רואה הכל רק דקך הכיס של עצמי?

מה העמדה המאוזנת פה? 

תן לשוק לאזן את עצמו, התפקיד שלך הוא לא ׳לתמוך בתוצרת מקומית׳, התפקיד שלך הוא לצאת לחופשה ולהינות. במילים אחרות: אתה אמור לשפוט לפי הכיס של עצמך, אתה לא הפטרון של איזה בעל צימר רנדומלי.

אם אין מספיק תיירות פנים בישראל, אז המלונות/צימרים היקרים מדי ידרשו להתייעל / להשתפר - או למות. זה אולי עצוב במיקרו אבל במאקרו זה טוב, עדיף לכולם שמלונות יהיו יעילים/משופרים יותר, בטח בשוק בו זה כמעט ברור מאליו שמשהו דפוק מהיסוד כי חופשה באיזה חור תחת בלי עלויות טיסה עולה כמו חופשה בחו״ל עם עלויות שינוע כבדות (טיסה זה חתיכת overhead לעומת נסיעה ברכב).

אם יגיעו למצב בו המלונות מציעים value proposition טוב, תיירות פנים תתרחש מאליה, כי כאמור לא צריך לסחוב עלויות שינוע על הגב. יש להם יתרון תחרותי (כלכלי) כברירת מחדל.

כמו כן חשוב לציין שיוקר המחיה הכללי בישראל קשוח, אז יש לכם בעיית מחירים built in - רק שהבאסה כאן היא שמדובר בבעיה כללית ולכן לא ברור בכלל שיש הגיון בסבסוד תיירות מכספי המסים על חשבון כלל הציבור.

עריכה אחרונה על ידי oryo
  • אהבתי 4

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

לפני שבועיים חיםשתי מלון ללילה או שניים. מצאתי בצפון מלון במחיר סביר - משהו כמו 500 ש"ח לחדר ללילה, והשוס - הסכים לקבל גם ללילה אחד. המלון היה נקי למשעי והצוות מקסים  אבל בכל אחד מ-3 החדרים היו ריג'קטים מרגיזים (שטופלו מיידית).

מבחינתי הבעיה הכי גדולה עם הצימרים האלה, וגם חלק מהמלונות, היא שהם לא מוכנים לקבל אורחים ללילה אחד, דורשים מינימום שניים (ואולי שלושה).

חו"ל - מחכה לירידת מחירי הטיסות בין חופשת הקיץ לראש השנה, בתקווה שקצב הביטולים יירגע. 

ודרך אגב, בדצמבר, אחרי חנוכה, יצאתי ל-5 ימים בירושלים ובפסח ללילה בת"א, המחירים היו סבירים ולא היו שום תלונות למלונות, וגם לאתרי התיירות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור משהו שגר בחו״ל - ישראל מדינה מהממת לתייר בה - ויחד עם זאת יקרה לתייר הממוצע בצורה מטורפת למדי.

גם בעניין הVFM שצוין פה - וגם בעניין התודעת שירות לתייר שהיא מביכה. (וחלק גדול מזה זה רמת המתקנים והתשומת לב לפרטים הקטנים).

על האוכל אגב אין תלונות.

מאז שעברתי לפה - כל פעם אני עושה את החשבון של לטוס לארץ במחיר של טיסות ומלונות - ואז יורד מהעניין מהר מאוד. זה פשוט ברגע מטפס למחירים של יפן והאוואי (ואני לא מדבר אפילו על חופשות זולות בתוך ארה״ב או בקריביים או מקומות מטורפים בדרום אמריקה - שהם המקבילים לקפריסין ויון פה)

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, oryo כתב:

אם אין מספיק תיירות פנים בישראל, אז המלונות/צימרים היקרים מדי ידרשו להתייעל / להשתפר - או למות.

החלק העצוב בכל הסיפור שהמקומות האלו לא יסגרו ולא ימותו, לא משנה מה יהיה המחיר ומה תהיה רמת השירות. יש מספיק לקוחות שבויים כמו משפחות מרובות ילדים שלא כלכלי עבורם לטוס לחו''ל.

עריכה אחרונה על ידי Boltik
פורסם

רמת חלק מהמתקנים עשתה בשנים האחרונות קפיצה נחשונית - למשל מוזיאונים וגנים לאומיים, שאמנם קטנים ממקביליהם האירופיים ובוודאי האמריקאיים, אולם איכותם השתדרגה פלאים.

סיפרתי קודם על כמה ימים שביליתי בירושלים - אני מאוד לא אוהב חלק מהאוכלוסיה, וגם מצב הרחובות מצריך שיפור, אבל מבחינת אתרים לתייר היא יכולה להתחרות ישירות בלא מעט בירות אירופיות. הייתי שם אותה בשורה אחת עם רומא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, Boltik כתב:

החלק העצוב בכל הסיפור שהמקומות האלו לא יסגרו ולא ימותו, לא משנה מה יהיה המחיר ומה תהיה רמת השירות. יש מספיק לקוחות שבויים כמו משפחות מרובות ילדים שלא כלכלי עבורם לטוס לחו''ל.

אין בזה משהו עצוב במיוחד, כי אם המקומות האלו מוכרים אולי שיווי המשקל כבר כאן, וניקו יכול להפסיק להרגיש קקה שהוא לוקח את הכסף שלו החוצה כי הם מסתדרים יופי טופי :) 

• אהבתי 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מזכיר לי את הכתבות המתבכיינות של בעלי עסקים שלא מצליחים למצוא עובדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, ניקו פ. כתב:

אני יודע שזה קצת ילדותי, אבל לפני שנה, כשהיה סרט לא נורמלי לצאת מהארץ, כול המלונות העלו מחירים בצורה אבסורדית, כי "יש ביקוש". אתה והכיס שלך לא עניינת אותם אפילו בפרומיל של האחוז. 

אז עכשיו שהיוצרות התהפכו , צריך להיות לך אכפת? 

• אהבתי 4
פורסם

הבעיה זה נתב"ג - השבוע חיכיתי 3 שעות בתור. מזל שהגעתי 4 שעות קודם.
לסופ"ש קצר... אתה שורף יום שלם על נתב"ג ועל הטיסה
ביזיון אחד גדול!

WhatsApp Image 2022-06-23 at 9.09.30 AM.jpeg

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 4 דקות, סולל הדרך כתב:

ביזיון אחד גדול!

WhatsApp Image 2022-06-23 at 9.09.30 AM.jpeg

זה ככה בכל העולם. לא ייחודי לישראל. ממליץ לטוס ללא מזוודות ובשעות פחות עמוסות.

פורסם
לפני 10 דקות, סולל הדרך כתב:

ביזיון אחד גדול!

אנחנו כל שנה החופשתת הקיץ סוגרים את הפינה עם לאופר VIP, הזמן הכי ארוך שלקח לנו להגיע איתם לדיוטי היה מקסימום שעה גם בזמני עומס קיצוניים. השנה אני כבר חושש שגם הם לא יעזרו ושוקל לעבור בטרקלין פתאל, מתלבט עדיין כמה כסף שווים העצבים שלי 😉

פורסם

אני כן הולך לבתי מלון בארץ מדי פעם. יש לזה כמה סיבות. אחת היא שנורא קל לא להתלהב ממקומות שכביכול קרובים אליך, אבל יש בארץ מקומות מדהימים שנותנים פייט לכל מקום בחול. וזה גם הנגב עם הנופים של המדבר מבאר שבע ועד אילת, וגם הגליל והגולן. וגם כמובן הערים ההיסטוריות כאן, שרובן אומנם נראות כמו פח זבל בברונקס, אבל בכל זאת, מגיע להן קצת כבוד. אחרת היא שלא תמיד מסתדר לתכנן שבוע בחול. לפעמים כל מה שיש זה לילה או שניים. וזה גם קונסטלציה אחרת לגמרי.

מעולם לא הייתי בחול במשהו שאפשר להשוות אותו לצימר, ולכן קשה לי להגיד אם המחירים של זה ספציפית גבוהים. המלונות שיצא לי לישון בהם בארץ היו גם יקרים יחסית. אבל שלמתי, נניח, 700 שקל על לילה במלון 4 כוכבים בחיפה - זה לא סדר גודל יותר ממלון סביר בעיר מתוירת באירופה. 

מהתחושה והניסיון שלי המקומות היקרים בהגזמה נמצאים בעיקר באילת או ים המלח, ונראה שהם תמיד מלאים למרות זה ולמרות שלרובם היה דירוג של בערך 2 באתרי הזמנות בינלאומים, כשהתסתכלתי פעם. ולשם אני באמת לא רואה את עצמי נוסע.

• אהבתי 2
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...