Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1477 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, Igalz כתב:

במקרה הזה המחט נעוצה עמוק בתחת. 

אחוז לא מבוטל מרגישים שהם מממנים לאחרים את גידול הילדים. 

אתה קראת לפני כמה הודעות לגישה שלי "קמוניסטית", אז קבל את הצד הקפיטליסטי שלי, שכל אחד יממן את הילדים אותם הוא בחר להביא, ויוציא את היד מהכיס שלי! כי נשבר הפין, כלומר המחט, שבתחת.

דווקא ישנן מספר מדינות קפיטליסטיות, ביניהן ארהב שדוגלות במיסוי זוגות כתא כלכלי אחד, ולא בנפרד. 

מה בגישה הזאת גורם לך להרגיש שאתה מממן לי אח לאחרים את הילד? 

פורסם
לפני 7 דקות, GTאי כתב:

המדינה מעודדת תעסוקה, אחת הדרכים היא להוציא אנשים לעבוד בשביל שזה ישתלם להם כלכלית.

זה בערך הבסיס ההגיוני לכל הכלכלה בעולם המודרני.

צודק. זה המצב הנתון כאן.

אבל כבר הזכירו מעלי שבארה״ב התקדמו מאז.

ועוד נקודה, לטווח ארוך זה גם לא כלכלי לגדל ילדים עם חסרים רגשיים.

ילד הוא כח עבודה של הדור הבא, בלי אבא ואמא נוכחים בחיים שלו, הוא בחוסר רגשי מובהק.

פורסם
לפני 1 דקה, אליעזר כתב:

צודק. זה המצב הנתון כאן.

אבל כבר הזכירו מעלי שבארה״ב התקדמו מאז.

ועוד נקודה, לטווח ארוך זה גם לא כלכלי לגדל ילדים עם חסרים רגשיים.

ילד הוא כח עבודה של הדור הבא, בלי אבא ואמא נוכחים בחיים שלו, הוא בחוסר רגשי מובהק.

ארה"ב היא מקרה מיוחד - כמעצמה מספר 1 הרבה שנים היא יכולה להרשות לעצמה דברים שאחרים לא, והיא עדין תישאר חזקה.

כשהשמים יתקדרו שם, התוצר ירד, המדינה תצטרך לממן את כל המנגנונים שלה (שבהם יש למעלה מ 90% הוצאות "קשיחות", כך מתנהג תקציב מדינה) גם הם יצטרכו לעשות את ההתאמות ולהגדיל את ההכנסות ממסים.

חסכים רגשיים - אתה צודק ב 100%, אבל אתה יכול לראות שבכל תחום מוכנים להשאיר נפגעים בדרך בשביל להמשיך את הצמיחה (למשל אפשר להוריד דרמטית את הנפגעים בתאונות דרכים או תאונות עבודה, אבל המחיר הכלכלי של המשק יהיה גדול מאוד). מחפשים איזונים, בדרך כלל לא מוצאים אותם כי המציאות תמיד מקדימה את המדיניות.

פורסם
לפני 6 שעות, Igalz כתב:

אתה קראת לפני כמה הודעות לגישה שלי "קמוניסטית",

לא. אני אמרתי שהתפיסה של האדם כמכונה כלכלית גרידא היא תפיסה קומוניסטית, כמו גם ההתייחסות לכלל היחסים בחברה כיחסים כלכליים, ושזה מגונה בעיני. זה לא שהגישה שלך, כמכלול, היא קומוניסטית

לפני 6 שעות, Igalz כתב:

שכל אחד יממן את הילדים אותם הוא בחר להביא, ויוציא את היד מהכיס שלי!

אבל חברה מורכבת מאנשים ואנשים הם התכלית של החברה. אם אתה לא "מייצר אנשים" החברה מתה (גם כלכלית ילודה שלילית זו בעיה קשה). התכלית של בני אדם זה... בני אדם אחרים. אתה חי בחברה, היא לא אמורה רק לשרת אותך לפי היכולות שלך...

האיזון הנכון של ילודה ויכולת כלכלית, של הפרט ושל כלל החברה, היא עניין מורכב, אבל לבוא להגיד שילדים הם לא אזרחים ושהם שייכים רק להורים שלהם... בו. זה: רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם הנמלה.

• אהבתי 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 9 שעות, אליעזר כתב:

לי אבא ואמא נוכחים בחיים שלו, הוא בחוסר רגשי מובהק.

גם זו קביעה מוחלטת מדי. סטטיסטית זה משפט שהוא יותר נכון מלא נכון, אבל במדעי החברה 60% דיוק זה מובהק...

מה שאני מנסה לאמר זה שיש אימהות חד הוריות עובדות עם ילדים שמגדלים אותם לתפארת ויש ילדים מוזנחים עם שני הורים שנמצאים כל היום בבית. הנוכחות ההורית זה מימד אחד, חשוב (בייחוד בגיל הרך), אבל זה לא הכל.

פורסם
לפני 12 שעות, פבל כתב:

עזוב אותי מהרוב המוחלט. מה אנשים אחרים עושים עם החיים שלהם לא מעניין אותי, שכל אחד יעשה מה שמתאים לו. אני מדבר על "לתת את האופציה". לתת את האופציה לאישה לשבת כל החיים בבית, או לבעל לקחת פסק זמן של שנתיים. או בכלל ששניהם יהיו בעלי שליטה בעסק הקטן שלהם ויחליפו ביניהם כל חצי שנה. אני לא חושב שהטיעון של "רוב האנשים יעשו כך וכך" הוא טיעון לגיטימי לדברים כאלה. שכל אחד יעשה מה בראש שלו ויאכל את הדייסה שלו אח"כ.

למדיניות מס יש משמעות. יש לה השפעה ישירה על קופת המדינה והשפעה עקיפה על המבנה החברתי. לא קובעים מדיניות לפי מה שנוח לאדם אחד או שניים.

אף אחד לא מונע ממך לקחת פסק זמן של שנתיים ואף אחד לא מונע מאישתך לשבת כל החיים בבית, זה רק עולה לכם יותר כסף מאשר בצורת חישוב מס אחרת.

לפני 11 שעות, Pika007 כתב:

מדינת ישראל די שונאת רווקים

מדינת ישראל היא מדינה עם ילודה של עולם שלישי ומדיניות של יפן או שבדיה.

הילודה בפועל היא מעל 3 ילדים למשפחה אבל החוקים וההטבות ומערכת המסים בנויים כאילו יש פה מחסור חמור חמור בילדים ומעודדים עוד ועוד ילודה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 23 דקות, פינדר כתב:

הילודה בפועל היא מעל 3 ילדים למשפחה אבל החוקים וההטבות ומערכת המסים בנויים כאילו יש פה מחסור חמור חמור בילדים ומעודדים עוד ועוד ילודה.

הבעיה זה שכן צריך לעודד ילודה, אבל אצל מגזרים יצרניים.

זוג הייטקיסטים שיביא 3 ילדים זה מעולה, מובטל מקצועי ועקרת בית שיביאו שישה - פחות.

אבל היות וזה עדיין דמוקרטיה, אז אתה לא יכול להגיד למגזר X להתרבות, ולמגזר Y לא, אז בגלל זה מעודדים ילודה לכולם.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 31 דקות, פינדר כתב:

זו טעות להסתכל על נושא הילודה במונחים של כל המדינה. המדינה מורכבת ממגזרים מאוד שונים, עם אופי ואופן חיים שונה מהותית.

לפני 5 דקות, vadim6385 כתב:

הנה זה שוב.

הערכת האדם לפי שוויו היצרני לחברה. זו גישה קומוניסטית במהותה ומגונה מבחינה מוסרית.

בני אדם הם לא, בעיקרם, מכונות ליצירת עושר לכלל החברה. זו לא האיכות הבסיסית והמדד לשוויו של אדם

• אהבתי 2

פורסם

מדינת ישראל 2022 לא סובלת מחוסר בילודה. כן סובלת מחוסר במקום, בדיור ובמשאבים.

אי אפשר לנהל מדיניות שמעודדת ילודה במגזר אחד ומקטינה אותה במגזר אחר. חייבים להסתכל על הילודה הכוללת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

בוודאי שאפשר, וגם עושים את זה.

למשל, ההבדל בקצבאות כתלות במס' הילדים.

אסור להסתכל על סה"כ המספרים, כי, למשל, דיור לציבור החרדי הוא תת שוק עם מאפיינים משלו. כלומר, אתה לא תלך לגור בבני ברק או בטייבה, לדוגמא. 

צריך להבדיל בין ילודה למשפחות שאינן מסוגלות לפרנס את הילדים לבין כאלו שכן, ועוד.

פורסם
לפני 10 דקות, falou כתב:

בוודאי שאפשר, וגם עושים את זה.

למשל, ההבדל בקצבאות כתלות במס' הילדים.

זה ברור.

הכוונה שלי שאין בחוק התייחסות לחרדי או תל אביבי. עקרונית הייטקיסט חילוני עם 8 ילדים אמור לקבל הטבות מס וקצבאות בדיוק כמו אברך עם 8 ילדים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 26 דקות, פינדר כתב:

הכוונה שלי שאין בחוק התייחסות לחרדי או תל אביבי. עקרונית הייטקיסט חילוני עם 8 ילדים אמור לקבל הטבות מס וקצבאות בדיוק כמו אברך עם 8 ילדים.

כן. אבל די ברור איזה מגזר נהנה מההטבה הזו...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 52 דקות, vadim6385 כתב:

לא חושב שצריך לעודד ילודה בהטבות מיסוי בכלל. לא צריך להקשות כמובן על מי שרוצה ילדים אבל גם לא לתת הטבות מס למי שמביא ילדים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

למה אתה קורא "הטבות ילודה"?

פיקוח על מחירי תחליפי חלב?

קצבאות ילדים?

סבסוד טיפולי הריון?

השמעה של "ילדים זה שמחה" בערוצים ציבוריים...?

כל אחד מאלו יכול להחשב "כמעודד ילודה", אבל יש לו תכלית אחרת (לפחות עוד אחת).

• אהבתי 1

• תוכן חדש...