Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות - מי משלם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם כשמכרתי רכב ב 3000 לא עשיתי מזה עניין בדיוק כמו שלא דאגתי לא לתדלק לפני המכירה.

אתה צריך לשאול את עצמך אם על 200 שקל היית מפיל את העסקה. אם כן אז אל תמכור.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני תמיד התחלקתי חצי חצי, וכולם הסכימו בשמחה.
ברכב האחרון, המוכר היה ילד קצת "טמע" וביקש שאשלם הכל
היות שהוא ביקש ממש יפה, ואני לא אדם קטן אז שילמתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

גם כשמכרתי רכב ב 3000 לא עשיתי מזה עניין בדיוק כמו שלא דאגתי לא לתדלק לפני המכירה.

אתה צריך לשאול את עצמך אם על 200 שקל היית מפיל את העסקה. אם כן אז אל תמכור.

סליחה, אבל אני מכיר אותך ואתה לא דוגמא לאיש הממוצע. 

גם על רכבים של 6 ספרות אנשים רבים איתך על כל שטות.

פעם קניתי רכב מאיזה חבר פורום פה, נראה לי סה"כ בחור טוב, נסענו לנעברת בעלות ובדרך הוא מתקשר אליי ואומר לי שהנורה של הדלק נדלקה ושאל אם אני רוצה שנעצור לתדלק. 

אמרתי בסדר. הוא עצר ליד המשאבה וסימן לי עם היד לבוא לתדלק את הרכב (שטרם קניתי). זה היה נראה לי קצת מגעיל, כי גם בוא.. לא ביקשתי פול טנק. תשים 50 שקל שהנורה תיכבה (הדלק היה משמעותית זול אז). אם תהיה בעיה בהעברת בעלות אז מה? אתה תחזיר לי על הדלק?

פורסם

אין לי בעיה לתדלק רכב אחרי שהוא בבעלותי.

לא ציפיתי למיכל מלא אם לשם אתה חותר. 

אבל אני לא הייתי מתקשר לקונה להגיד לו שנדלקה הנורה של הדלק ושיבוא לתדלק. 

אני מבן שבעיניך זה סבבה לגמרי, אז יש בהחלט מצב שאני זה שטועה פה.

פורסם
בתאריך 13.6.2022 בשעה 19:04, Nakamichi כתב:

אבל אני לא הייתי מתקשר לקונה להגיד לו שנדלקה הנורה של הדלק ושיבוא לתדלק. 

גם אני לא הייתי מתקשר, זה לא סביר בעיניי. 

הייתי מתדלק שליש או רבע מיכל על חשבוני, זה כסף קטן.

ולגבי העברת בעלות, התשובה שלי מאוד פשוטה. 

לא משנה אם זה רכב יקר או זול, לא משנה אם אני המוכר או הקונה - אני משלם. 

כמובן שאם הצד השני רוצה לשלם או להשתתף, אין בעיה. 

אבל אם יש מחלוקת, אני לא מתווכח, משלם וזהו.

גם אם זה רכב של 5000 שקל. 

אם כבר הגעתי למועד העברת בעלות והעסקה לא תסגר בגלל השטות הזו, לחפש קונה אחר או מוכר אחר ולהשקיע בזה עוד זמן "יעלה" יותר מ 200 שקל. 

200 שקל לא יעשו אותי יותר עני או יותר עשיר. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 4 שעות, Buki כתב:

אם כבר הגעתי למועד העברת בעלות והעסקה לא תסגר בגלל השטות הזו, לחפש קונה אחר או מוכר אחרי ולהשקיע בזה עוד זמן "יעלה" יותר מ 200 שקל. 

אני לא חושב שמישהו יפיל עסקה על 200 ש"ח, אפילו אם מדובר ברכב של 5,000 ש"ח.

אין מטרה להתקמצן, ברור ששילמתי בתור מוכר, בלי לרמוז לקונה.

אבל השאלה הייתה עקרונית, על פי מה קבע משרד התחבורה או רשות הרישוי שעל המוכר לשלם?

מהמכירות / קניות רכב שהכרתי, תמיד הקונה שילם.

הקונה מעוניין בהעברת הבעלות בדיוק כמו שהמוכר מעוניין.

ועניין האחריות להעברת בעלות שווה לקונה ולמוכר, ולא יכול להוות פרמטר מי ישלם.

פורסם

לדעתי זה שרירותי.

יוצאים מתוך הנחה שבהעברה ממוחשבת שני הצדדים לא נמצאים באותו המקום, ואי אפשר לשלם במזומן, אז "זרקו" את זה על צד אחד, הצד שכרגע הרכב רשום על שמו.

שוב, בסופו של דבר זה מה זה פינאטס. אז המוכר מוסר פרטי אשראי ואחכ מתקזזים לפי מה שסוכם, אם סוכם משהו אחר. לא עניין כזה רציני כמו שאוהבים לעשות ממנו...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
לפני 10 שעות, Nissim_ כתב:

אבל השאלה הייתה עקרונית, על פי מה קבע משרד התחבורה או רשות הרישוי שעל המוכר לשלם?

את רשות הרישוי (תכל'ס, משרד האוצר) זה לא ממש מעניין מי צריך לשלם- העיקר שישלמו. כפי ששביט כתב מעלי, היות והכי קל לגבות את התשלום ממי שמבצע את ההעברה (המוכר), אז שהוא ישלם וזהו. אח"כ שיתקזזו הצדדים בינהם. או שלא.

כפי שנכתב פה- לא ביג דיל. הרכב, בין אם הוא עלה 300K או 3K, יעלה הרבה יותר מה-200 ש"ח האלה בהמשך הדרך, ככה שזה פינאטס.

פורסם
בתאריך 14.6.2022 בשעה 11:09, שביט כתב:

לדעתי זה שרירותי.

יוצאים מתוך הנחה שבהעברה ממוחשבת שני הצדדים לא נמצאים באותו המקום, ואי אפשר לשלם במזומן, אז "זרקו" את זה על צד אחד, הצד שכרגע הרכב רשום על שמו.

שוב, בסופו של דבר זה מה זה פינאטס. אז המוכר מוסר פרטי אשראי ואחכ מתקזזים לפי מה שסוכם, אם סוכם משהו אחר. לא עניין כזה רציני כמו שאוהבים לעשות ממנו...

זה לא לגמרי שרירותי. זה עניין של אחריות משפטית. כל עוד הרכב שייך (כלומר רשום ברשיון) על אדם X, כל האגרות שחלות על הרכב הן באחריותו (לא משנה מי הגורם המממן בפועל). כל עוד לא בוצעה העברת הבעלות, האחריות המשפטית גם של אגרת ההעברה היא של הבעלים הקיים. אפשר היה לבנות תקנה עם מנגנון משפטי מיוחד אחר רק לצורך האגרה הזו, אבל זו כבר היתה טירחה מיותרת לטעמם של המשפטנים שניסחו את התקנות.
אגב, באמת כשגרתי פעם בדירה שכורה, חשבון הגז היה על שם מישהו שכבר 20 שנה לא גר שם. ניסיתי להעביר את החשבון על שמי, כפי שחוזה השכירות דרש, ואי היה אפשר ללא דיווח של אותו דייר היסטורי. נתנו לי את אותה סיבה: האחריות המשפטית עדיין עליו, וגם הפיקדון שהוא שילם בזמנו אמור להיות מוחזר לו בהחלפת דיירים, וכל עוד הוא לא מבקש בעצמו, לא ניתן לעשות את זה.
הצלחתי רק להוסיף את השם שלי, אבל לא למחוק את שלו.

לגבי עצם העניין, מנסיוני אין שום ״מקובל״ בנושא הזה. היו מוכרים/קונים עם ציפיות שונות מראש. אני אישית תמיד העדפתי (בין אם מכרתי או קניתי) שהאגרה תתחלק בין הצדדים, כי זו פעולה משותפת, ותמיד הסכימו לזה -- לא היה מי שהתעקש איתי.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אני גם הכרתי עד עכשיו שהקונה משלם את העלות,
למרות שאני עם בוקי, מנומס ולא אפיל עיסקה עבור 200 ש"ח, ולכן ביקש שנשתתף? הוא לא מוכן לשלם? - אני משלם
לגבי דלק אני לא "מתחשבן" אם חסר אני ממלא (את הרכב האחרון שמכרתי מסרתי 3/4 מלא)...
לא יודע אבל לטעמי תחושה טובה שווה לא מעט (גם שלי כמוכר).

פורסם

רני עד היום סברתי שהקונה משלם העברת בעלות.

וככה עשיתי בעברי.

את 3 הרכבים האחרונים שלי מכרתי וקניתי באתר הממשלתי.

תמיד שילם המוכר, כיוון שבסמארטפון שלו ביקשו את הויזה.

לא הייתי שם את הויזה שלי בנייד של מישהו אחר.

אף אחד לא אמא לי אחאי זה תעביר לי בביט או תוסיף לי 200 שח.

למען הסר ספק גם אני לא אמרתי.

בתקופת הדואר, הייתי מצפה שהקונה ישלם, גם שאני בא בתור קונה אני משלם.

אבל לא הייתי מפיל על זה עסקה

פורסם

כשקנינו את הפיאסטה, פעם ראשונה שהשתמשנו במערכת האינטרנטית (תחילת הקורונה), ואז אחרי שהכל נסגר, הוא הביא לנו 200 שקל ואמר "אה המיכל דלק ריק, תמלאו". זו דוגמא מהצד השני לחלוטין של הסיפור...

אגב, בזמן הזה המחיר היה ככ נמוך שתדלקנו אולי ב180 והמיכל התמלא... געגועים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתקופת הדואר יצא ככה שכקונה- תמיד אני שילמתי.

בתקופת האינטרנט המוכר שילם ואני החזרתי לו חצי בביט.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

• תוכן חדש...