Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני אנסה לקצר את זה כמה שיותר:

סבתא שלי שהיא נכה, מעוניינת לקנות את דירת עמידר בה היא מתגוררת כיום.

יש חוק שאם אתה מתגורר 5 שנים באותה הדירה, יש לך אופציה לקנות אותה בהנחה(סבתא שלי מתגוררת שם 25 שנים וסכ''ה ההנחה זה בסביבות 50%).

הכנו את כל המסמכים, לקחנו תעודת זכאות מהחברת דיור וכ'ו, אבל מסתבר שהיה חסר לנו מסמך אחד:

תמצית רישום של סבתא שלי, שכוללת ילדים.

ביקשנו ממשרד הפנים את המסמך הזה, אבל משום מה בקטגוריה של ''ילדים'', מופיע רק בן אחד שהוא נפטר ז''ל, ואמא שלי לא מופיע שם  למרות שהיא הבת שלה, ובלי שיהיו ילדים בחיים משרד הבינוי והשיכון לא מוכן למכור את הדירה.

הלכנו למשרד הפנים עם סבתא שלי, היא חתמה על מסמך שנקרא קישור תיקים ביחד עם אמא שלי, והמתנו לתשובה.

כמובן שיש תעודת לידה, והכל מתורגם על ידי נוטריון וזה הוצג במשרד הפנים.

דיברנו עם הנציגים, אמרו שלא פתחו שום בקשה וביקשו שנחזור לחתום עוד פעם, וכך עשינו.

התקשרנו עוד פעם לא פתחו שום דבר למרות שלקחו עותקים של הכל וגם לנו יש עותקים על מה שחתמנו.

פנינו לפניות הציבור של משרד הפנים- אין מענה.

פנינו למשרד מבקר המדינה, בהתחלה הם ניסו לעזור אבל הקשר איתם הפסיק והבנתי שהם כנראה לא יוכלו לעזור בזה.

עכשיו תשמעו קטע מצחיק: 

בתמצית רישום של אמא שלי, סבתא שלי רשומה כאמא שלה.

זאת אומרת שבתמצית רישום של סבתא שלי, אמא שלי אמורה להיות רשומה ילדה שלה, אבל היא לא רשומה שם.

רציתי לשאול כיצד אנחנו צריכים לפעול?

התעודת זכאות זה ל6 חודשים, עברו כבר 3 חודשים מאז שאנחנו ממתינים שיעשו את זה ולא נשאר לנו עוד הרבה זמן.

זה גורם לנזק כי בעצם בלי המסמך הזה שמעיד שלסבתא שלי יש ילדה בחיים, היא לא יכולה לקנות את הדירה, ופועל יש לה בת כאן.

חשבתי על כמה דברים:

1- מכתב התראה מעורך דין

2- למצוא מישהו שעובד במשרד הפנים ולשלם לו כדי שיעזור לי עם זה, הבעיה שזה קצת קשה למצוא מישהו כזה.

3- אמא שלי רוצה לנסוע לסניף שם מחר עוד פעם, אבל אני אומר לה שזה חסר משמעות.

אני אשמח לעזרתכם בבקשה, תודה לעוזרים.

פורסם

נסה אולי לעניין תוכניות מסוג "יהיה בסדר" בגל"צ.

אם זה יעניין אותם מספיק, זה יכול להאיץ את הבירוקרטים.

• רעיון טוב! 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

1. בערך. צריך לפנות לעורך דין שמתמצא בנבכי מרשם האוכלוסין. יתכן שחהיה צורך גם באיזה צו של בית משפט. אני מכיר מישהי שתיקנה כך את הגיל שלה, לקראת הפנסיה. זו הדרך המומלצת, אם כי יעלה משהו.

2. לא ולא כפול 300. זה שוחד, לא לחשוב על זה בכלל.

3. שיהיה לה בהצלחה. האמת היא שעם הרישומים המתאימים ויכולת "להגיע למנהל" זה יפתור את הבעיה. אמא שלי פתרה כך פעם בעיה רישומית. אבל זה הצריך אסרטיביות בהגעה לגורם המתאים. פעם שהגיעה אליו הבעיה סודרה בשניות. בכלל ההתרשמות השטחית שלי מלשכת מרשם האוכלוסין היא נהלים נוקשים (מסיבות מובנות) ואנשים טובים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תנסה לדבר עם ח’’כ אורי מקלב.

02-6408135

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

1.אתה לא צריך לפנות לעורך דין מכיוון שמדובר כנראה על פרוצדורה מנהלתית שכול עובד בכיר במשרד הפנים אמור להדריך אותך כיצד לפעול ואיזה מסמכים עלייך להביא. במידה והפקידה שמטפלת במקרה אינה עוזרת פנה לסגנית או למנהלת הלשכה ואני בטוח ב-100 אחוז שתקבל תשובה מקצועית.

2. אל תבזבז את זמנך היקר על תקשורת מול נציגי השירות מכיוון שהם לא מבינים לעומק את התהליכים אלא רק מתן תשובות כלליות.

3 במקרים מסויימים שבהם לא קיימת הוכחה חד-משמעית על הקשר בין אמא לבת פונים לבית המשפט וזה יחליט על סמך בדיקת המסמכים או/גם בדיקת DNA.

במידה ובית המשפט יגיע להחלטה שקיים קשר משפחתי בין סבתא לאמא משרד הפנים חייב לשנות במרשם התושבים את הרשומות מיד כאשר את מציג מכתב החלטה של בית משפט.

* אתה חייב להגיע למשרד הפנים פיזית ולא דרך תקשורת טלפונית/מייל/נציגים. במידה ואתה לא מרוצה מהטיפול פנה עוד באותו יום למנהלת הלשכה.

** האם כול הילדים נולדו בארץ ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10
  • רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם
לפני 2 דקות, מרק10 כתב:

1.אתה לא צריך לפנות לעורך דין מכיוון שמדובר כנראה על פרוצדורה מנהלתית שכול עובד בכיר במשרד הפנים אמור להדריך אותך כיצד לפעול ואיזה מסמכים עלייך להביא. במידה והפקידה שמטפלת במקרה אינה עוזרת פנה לסגנית או למנהלת הלשכה ואני בטוח ב-100 אחוז שתקבל תשובה מקצועית.

2. אל תבזבז את זמנך היקר על תקשורת מול נציגי השירות מכיוון שהם לא מבינים לעומק את התהליכים אלא רק מתן תשובות כלליות.

3 במקרים מסויימים שבהם לא קיימת הוכחה חד-משמעית על הקשר בין אמא לבת פונים לבית המשפט וזה יחליט על סמך בדיקת המסמכים או/גם בדיקת DNA.

במידה ובית המשפט יגיע להחלטה שקיים קשר משפחתי בין סבתא לאמא משרד הפנים חייב לשנות במרשם התושבים את הרשומות.

* אתה חייב להגיע למשרד הפנים פיזית ולא דרך תקשורת טלפונית/מייל/נציגים. במידה ואתה לא מרוצה מהטיפול פנה עוד באותו יום למנהלת הלשכה.

** האם כול הילדים נולדו בארץ ?

היינו בלשכה של טבריה פעמיים שם הוגשו כל המסמכים

היינו גם בלשכה של עכו שם הגענו למנהלת מוקד שאמרה לנו שאנחנו אמורים לפנות ללשכה של טבריה כי הגשנו את המסמכים שם.

אמא שלי לא נולדה בארץ, אבל כמו שרשמתי יש תעודת לידה עם הכל מתורגם מנוטריון וזה נמסר להם גם שם בסניף.

מה שמוזר זה שבתמצית רישום של אמא שלי, סבתא שלי רשומה כאמא שלה, זאת אומרת שתמצית רישום של סבתא שלי אמא שלי אמורה להופיע כבת, זה פשוט לא מעודכן שם כנראה.

סבתא שלי לא יכולה לנסוע עוד פעם ללשכה, היא נכה על כיסא גלגלים ויש לה קטטר שתן תמידי וזה ממש קשה לה.

אם אני אגיש להם את המסמכים שהגשתי פעם אחרונה, באיזה דרך שונה הם יפעלו הפעם? 

הם לוקחים אותם, עושים עותקים ושולחים לאיזה מקום(אמרו איזה מילה בשם גזבר) ובתכלס לא עושים שום דבר.

היינו שם פרונטלית כבר 3 פעמים. 

פעמיים בסניף טבריה ופעם אחת בסניף עכו.

פורסם
לפני 13 דקות, FuriousLift כתב:

סבתא שלי לא יכולה לנסוע עוד פעם ללשכה, היא נכה על כיסא גלגלים ויש לה קטטר שתן תמידי וזה ממש קשה לה.

אם אני אגיש להם את המסמכים שהגשתי פעם אחרונה, באיזה דרך שונה הם יפעלו הפעם? 

הם לוקחים אותם, עושים עותקים ושולחים לאיזה מקום(אמרו איזה מילה בשם גזבר) ובתכלס לא עושים שום דבר.

היינו שם פרונטלית כבר 3 פעמים. 

פעמיים בסניף טבריה ופעם אחת בסניף עכו.

הם שולחים בדרך כלל את המסמכים למטה של משרד הפנים בירושלים ששם נמצאת ההנהלה הבכירה. כנראה העניין קצת יותר מורכב ומנהלת הלשכה איננה יכולה במקרים מסויימים להגיע להחלטה

תגיע לבד או אמא שלך בצירוף תעודת הזהות של סבתא שלך וגש לברר את הסוגייה מול מנהלת הלשכה או סגנית. לפעמים צריך להיות עקשן וגם קצת חוצפן ולבקש טיפול דחוף בפניה.

האם הגשתם תעודת לידה מקורית+חותמת אפוסטיל ותרגום לעברית שנעשה בארץ ?

• רעיון טוב! 1

איזה כייף לי :)

פורסם

אני דווקא חושב שהמקום זה מבקר המדינה.

לפני כשנתיים סבתא שלי עשתה עליה לארץ.

הגשנו את כל המסמכים שמאשרים שהיא יהודיה וכו' אבל בגלל שהיא מבוגרת זה התעכב כל פעם בתירוץ אחר...

אחרי שנה וחצי של מרדף אחרי רשות האוכלסיין הגעה אינספור פעמים ללשכה, הוצאת מכתבים מעו"ד שמאשרים וכו' וכו', פנינו למבקר המדינה ותוך יומיים (!) הוציאו לה ת.ז. !! 

לכן אני חושב שלמרות שכבר פנית למבקר, תפנה עוד פעם ותלחץ קצת יותר.

בהצלחה

• רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

1. אכן נציב קבילות הציבור במשרד מבקר המדינה. ממלאים טופס באתר שלהם, הם זזים די מהר.

2. בדוק ה"פ

• רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אם המרשם פיזית נמצא בירושלים (היום בטח דיגיטלי אבל פעם היה) הסבירות שזה יעשה יותר טוב, אם תסעו לירושלים. 

כמובן שהייתי בוחן את העניין מול הפקידות במקום לפני שמביא את סבתא.

לפעמים הגעה למקום משפרת את הסיכוים מאשר להעביר את זה דרך גורם שלישי גם אם מדובר באותו משרד.

הייתי בודק (אם מתעקשים להישאר באזור הצפון) מה קצב המשלוחים לכיוון ירושלים (יומי, שבועי, חודשי) ומה קצב בדיקת החומרים על ידי הוועדה (בד"כ מדובר על אחת לחודש אבל יש משרדי ממשלה שפועלים לפי פעמיים בחודש).

לדעתי להפנות משאבים בשביל להתחיל לפרסם ברשתות החברתיות ולפנות לתקשורת, מיותר במצב הנוכחי

לדעתי צריך יותר "רגליים" בשטח. שהפקידות שמה יכירו אותך 😉

אם הייתי נוסע לירושלים, הייתי מביא דברי מתיקה שישברו את הקרח כמו עוגיות ועוגות פרווה למיניהן

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

לאור הקושי בהובלה של הסבתא הייתי משלם לעורך דין. הוא מכיר את הדרך, הוא מכיר את הנפשות הפועלות וכיצד ליצור עמן קשר, הוא מכיר את הניואנסים של המסמכים הדרושים. אז תשלם תמורת השירות, מצד שני תחסוך את הנסיעות לטבריה. גם זה שווה כסף (וזמן שלך, שגם הוא שווה כסף).

מה שסיפרתי קודם לגבי אמא שלי קרה לפני הרבה מאוד שנים, עו כשהלשכה היתה בהדר. הבעיה היתה להגיע למנהלת הלשכה, זה הצריך אסרטיביות שאינה אופיינית למשפחת ספריאל. פעם שהגיעה אליה הגברת פתרה את הבעיה באופן מיידי.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...