Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. 

ברשותי טויוטה rav4 מודל 2008. 

הרכב צריך לעבור טיפול 100k ויש לי מוסך שאני סומך עליו לבצע את הטיפול רק שאני צריך לקנות את החלפים בעצמי. יש לי כמה שאלות בנושא ואשמח לעזרה. 

1. הזמנתי 4 פלאגים מקוריים באינטרנט (רבע מחיר מהארץ) האם יש בעיה עם זה בכניסה לארץ ? 

2. שמן מנוע ! הבעיה הכי גדולה שלי זה השמן מנוע כי אני מעוניין לשים שמן של castrol edge סינטטי מלא זה גם מגיע בגלון של 5 ליטר שזה מדויק (הכמות ברכב היא 4.2 ליטר) אבל בכל המקומות רשום שהשמן הזה מתאים רק לגרמניות. בנוסף היצרן ממליץ על שמן מקורי טויוטה חצי סינטטי 5w30. האם זה משנה ? או בקיצור מה סוג השמן/מותג הכי מומלץ לרכב הזה בק"מ הזה ? 

תודה רבה מראש לכל העוזרים :)

במדינת ישראל אחד עוזר לשני... לדפוק ת'שלישי ! :wink:

פורסם

היי תודה על התשובה המהירה. 

לפי המורשה הטיפול הזה דורש החלפת פלאגים אירדיום מקוריים של טויוטה (denso) שמצאתי באיביי ברבע מחיר מקורי מארה"ב דרך מוכר רציני אני אקח צ'אנס זה 4 פלאגים במחיר של אחד כאן בארץ. לגבי השמן איך אני בודק מה המלצת היצרן ? מה שיש לי זה רק המלצת המוסך מורשה.. והאם זה בעיה לשים שמן איכותי אחר באותם נתונים ? 

פורסם (נערך)

פלגים אירידיום "מקוריים" שפעם קניתי ממוכר רציני מארצות הברית דרך eBay הלכו לפח כי התגלו כמזוייפים.  שילמתי 150₪ שכר לימוד. 

אני מקווה שגם בשבילך.

שמן מנוע סינטטי מלא 5w-30 SM/SN מחברה ידוע יתאימו לרכב שלך. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • אהבתי 3

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
לפני 3 שעות, vladclar כתב:

פלגים אירידיום "מקוריים" שפעם קניתי ממוכר רציני מארצות הברית דרך eBay הלכו לפח כי התגלו כמזוייפים.  שילמתי 150₪ שכר לימוד. 

אני מקווה שגם בשבילך.

שמן מנוע סינטטי מלא 5w-30 SM/SN מחברה ידוע יתאימו לרכב שלך. 

אוקיי יש דרך אחרת לא לשלם 570 שח כולל מעמ על 4 פלאגים ? אני רואה באיביי ואמאזון רבע מחיר עם מעל 10k ביקורות חיוביות ייתכן כזה דבר שזה לא מקורי באמת ? לגבי שמן מנוע זה גם מה שממליץ היצרן 5w30 אבל חצי סינטטי זה משנה ? ועל איזו חברה אתה ממליץ ? מחיר לא משנה אני רוצה את השמן הכי טוב שיש. 

פורסם

יש סיבה למה אתה רוצה את השמן הכי טוב?כי בטיפול הבא תצטרך להחליף 🤑, אתה צריך שמן שעומד בתקן שהיצרן רכב דרש ומחברה מוכרת כל עוד אתה לא קורע לו את הצורה. 

עם אתה סומך על המוסך כנס אליו או תצלצל שיבודק לך איזה שמן להביא שלא יהיו אי הבנות.

פורסם
לפני 3 שעות, viper83 כתב:

יש סיבה למה אתה רוצה את השמן הכי טוב?כי בטיפול הבא תצטרך להחליף 🤑, אתה צריך שמן שעומד בתקן שהיצרן רכב דרש ומחברה מוכרת כל עוד אתה לא קורע לו את הצורה. 

עם אתה סומך על המוסך כנס אליו או תצלצל שיבודק לך איזה שמן להביא שלא יהיו אי הבנות.

בהחלט יש סיבה אני לא נוסע כזה הרבה.. וחשוב לי שיהיה שמן איכותי כי הרכב כבר לא חדש יש משקעים ושחיקה זה בטוח. אני מאוד אוהב את הרכב הזה ורוצה לשמור עליו כמה שאפשר.. היצרן דורש שמן מקורי טויוטה חצי סינטטי 5w30 אבל ככה מקריאה וקצת מחקר הבנתי שסינטטי מלא מספק ביצועים יותר טובים לאורך זמן בגלל זה אני גם שואל כאן ולא רץ לשים מה שנראה לי ובא לי :)

פורסם (נערך)

לא נוסע הרבה - עוד סיבה טובה להעדיף שמן סינטטי מלא.

כי התכונות שלו נשמרות יותר טוב לאורך הזמן.

של איזו יצרן? יש מבחר גדול של חברות שמנים :

Motul, Shell, Castrol,Eurol, ELF, Valvoline ועוד.

אולי כדאי לקנות שמן המיועד לרכבים שעברו מעל 100 אלף קילומטרים, בהם יש תוספים לניקוי פיח.

לדוגמה:

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-valvoline-full-synthetic-high-mileage-5w30-vv813531

פלגים מחליפים פעם ב 90 אלף קילומטרים. 570₪ זאת לא הוצאה כזאת גדולה.

מצד אחד אתה מבקש שמן הכי טוב, מצד שני מחפש פלגים מ EBay.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

פלאגים - עדיף מאמזון על פני איביי, הסיכוי לקבל מזוייף נמוך משמעותית. 

שמן - בכל חנות חלפים טובה יתנו לך המלצה על פי התקן המצויין בספר הרכב וכמובן שעדיף סינטטי מלא. 

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

תודה לכולם על המענה בסוף הזמנתי פלאגים ופילטר שמן מאמזון בחצי מחיר כל השאר קניתי כאן במוסך מרכזי.. מסתבר שהשמן הטוב ביותר עבורי זה השמן המקורי של טויוטה 5w30 סינטטי מלא עם תוסף כלשהו שהיצרן דורש ב 100k קמ. בטוטאל חסכתי כמעט חצי מהסכום שדרשו כאן במוסך המרכזי על החלפים. אגב צדק מי שאמר לגבי הפלאגים המזוייפים באיביי לפני שקניתי שאלתי קצת שאלות את המוכר כי המחיר היה נמוך מידי בסוף הוא כתב לי שהוא לא לוקח אחריות על מקוריות, אז הזמנתי מאמזון לפי מקט של דנסו במקום מקט של טויוטה זה אותו הפלאג וסתם מבלבלים את האנשים עם כל מיני מספרים.. יצא חצי מחיר ל 4 פלאגים. 

• תוכן חדש...