Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפש אפליקציה חינמית טובה ללימוד אנגלית לילדה בת 6. (אנדרואיד) יש היצע גדול בחנות ולא הצלחתי למצוא משהו טוב שלא דורש כסף אחרי 10 דק של שימוש

פורסם

חוג בלט אתה משלם?

חוג שחמט אתה משלם?

מורה פרטית למתמטיקה אתה משלם?

אז תשלם.

אפליקציות בטלפון זה גרושים. באמת.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מתנצל שלא עונה לך ספציפית, אבל אני לא יכול שלא לתהות מדוע ילדה (או ילד) בגיל 6 צריכה ללמוד אנגלית.
היא ילדה. קטנה.
למה לא להשאיר אותה ילדה קטנה על כל המשתמע.

• אהבתי 1
פורסם

תדברו אנגלית בבית, והילדה כבר תקלוט לבד

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

ללמוד שפה מאפליקציה, זה מתאים לאדם מבוגר, וגם זה עד לרמה מסויימת. בסוף אין תחליף לשיחה, שמיעה, דיבור.

אם כ"כ חשוב לך ללמד אותה אנגלית, למד אותה בעצמך, או שתיקח מורה פרטית.

• רעיון טוב! 3

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אולי הובנתי לא נכון... אני לא מחפש משהו שהיא תתחיל עכשיו לנהל שיחות שוטפות. מחפש משהו שמלמד דברים קטנים דרך חוויתית עם תמונות או משחקים.  לא מריץ אותה ל 5 יחידות בגיל 6

פורסם

תשיג ספר כמו mother goose וכל יום תקריא לה שיר או שניים לפני השינה.

הרבה יותר יעיל מכל אפליקציה.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)

בשביל גישה חווייתית לאנגלית יש אינספור שירים ביוטיוב שמיועדים ללימוד אנגלית של קטנטנים. חיפוש קטן ויוטיוב מיד יקפוץ עליך.

לא חפרתי מספיק באפליקציות, אבל קניתי בזמנו לאחד הילדים קורס שלם במחשב אצל fredisa learns (מהונג קונג, יופי של דבר).

הבעיה היא שהוא מתאים יותר לילדים שכבר מסוגלים לכתוב/להקליד, גיל 8 או גיל 7 מתקדם. לא יודע איך הבת שלך, אבל אתה יכול לבדוק איך היא מתמודדת שם עם שיעור הניסיון - השיעור כולל סרטון, משחקון, תרגול, וחוברות עבודה.

אשתי קונה בלי קשר ערימות של חוברות עבודה באנגלית שמתאימות גם לגיל 5 ומטה - זמין בכל מקס סטוק/חנויות ספרים. היכרות של אותיות, ציור אותיות, התאמת מילים לציורים, כל מיני דברים פשוטים כמו כלב וחתול וכו'.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 6 שעות, borsood כתב:

תשיג ספר כמו mother goose וכל יום תקריא לה שיר או שניים לפני השינה.

הרבה יותר יעיל מכל אפליקציה.

אבל אם היא לא מבינה מה אני מקריא איך זה יעזור לה

לפני שעתיים, hans כתב:

בשביל גישה חווייתית לאנגלית יש אינספור שירים ביוטיוב שמיועדים ללימוד אנגלית של קטנטנים. חיפוש קטן ויוטיוב מיד יקפוץ עליך.

לא חפרתי מספיק באפליקציות, אבל קניתי בזמנו לאחד הילדים קורס שלם במחשב אצל fredisa learns (מהונג קונג, יופי של דבר).

הבעיה היא שהוא מתאים יותר לילדים שכבר מסוגלים לכתוב/להקליד, גיל 8 או גיל 7 מתקדם. לא יודע איך הבת שלך, אבל אתה יכול לבדוק איך היא מתמודדת שם עם שיעור הניסיון - השיעור כולל סרטון, משחקון, תרגול, וחוברות עבודה.

אשתי קונה בלי קשר ערימות של חוברות עבודה באנגלית שמתאימות גם לגיל 5 ומטה - זמין בכל מקס סטוק/חנויות ספרים. היכרות של אותיות, ציור אותיות, התאמת מילים לציורים, כל מיני דברים פשוטים כמו כלב וחתול וכו'.

אבדוק במקסטוק תודה

פורסם

תנסה את Reading eggs.

מתחילים בחינם ואם רוצים להמשיך זה בתשלום.

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם
לפני 21 שעות, vadim6385 כתב:

תדברו אנגלית בבית, והילדה כבר תקלוט לבד

בתור מי שהזוגה שלו היתה בריטית ובבית דיברו אנגלית: פחחח...

זה מה שאני חושב כשאני שומע אנשים שהם לא דוברי אנגלית ביומיום מנסים לדבר אנגלית עם הילדים שלהם.

זה לא עובד. הדיבור לא שוטף וגם לא נכון.

הכי מצחיק שאחרי שהתגרשתי הכלבה עברה לגור איתי, ובגלל שבבית דיברו אנגלית, היא ידעה את כל הפקודות באנגלית והמשכתי לדבר איתה אנגלית. גם החברה שהייתה לי דיברה איתה אנגלית, מאותה סיבה. החברה הייתה רוסיה. הייתה לה גם כלבה, אבל היא הבינה שני השפות (עברית ורוסית). הכלבה. כלומר, הרוסיה הייתה חברה, לא כלבה. הכלבה הבינה שני השפות.

זהו

והזוגה החדשה (החברה) היתה הולכת עם שתי כלבות, מדברת עם אחת אנגלית ועם השנייה רוסית/עברית. היה משעשע.

הכי משעשע (וכבר ספרתי את זה)ֿ, כשהיו שואלים אותי למה אני מדבר אנגלית עם הכלבה, הייתי עונה שתמיד טוב שיש שפה שנייה...

אם רוצים שילד מתחת לגיל 5/6 ייקלוט שפה, תנו לו לראות טלוויזיה בשפה הזו. הכי פשוט.

• מצחיק 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

נכון שבגיל 5 זה יהיה פחות טוב (וגם העברית), אבל כשהילד יגדל הוא ילמד שפות יותר בקלות מאלו שלא נחשפו חשיפה קבועה לשפות נוספות. 

לפני 22 שעות, ירחמיאל כתב:

מתנצל שלא עונה לך ספציפית, אבל אני לא יכול שלא לתהות מדוע ילדה (או ילד) בגיל 6 צריכה ללמוד אנגלית.
היא ילדה. קטנה.
למה לא להשאיר אותה ילדה קטנה על כל המשתמע.

מה מבגר בללמוד אנגלית? אם הילדה למדה לצד המתמטיקה והתנך גם אנגלית היא תהפוך לנערה? 

כשאני הייתי בבית-ספר, בכיתה א' לימדו אנגלית. 

תפוח, כלב, שלום. קצת אותיות וכו'.

אין שום בעיה עם לחשוף ילדים קטנים לשפה שילמדו בהמשך הדרך, בהדרגה ובאופן מותאם. 

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

כמו שנכתב, טלויזיה לא מדובבת.

יש לי אנגלית טובה מאוד בשביל מי גדל בישראל, והתחיל ללמוד באופו רשמי בכיתה ד׳. לא שפת אם, אבל מפתיעה את רוב דוברי האנגלית.

והבסיס שלה לדעתי הוא העובדה שבילדותי לא היו מדובבים סדרות וסרטים לעברית.

קצב קריאת הכתוביות עוד לא היה מספיק מהיר, וגם ראינו המון Middle East Television עם כתוביות שבכלל היו בערבית.

אז לא היתה ברירה לשבת ולהקשיב ולהבין מההקשר. זה גיל שבו המוח עוד מסוגל ללמוד שפה חדשה יותר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם
לפני 33 דקות, falou כתב:

הכי מצחיק שאחרי שהתגרשתי הכלבה עברה לגור איתי, ובגלל שבבית דיברו אנגלית, היא ידעה את כל הפקודות באנגלית והמשכתי לדבר איתה אנגלית. גם החברה שהייתה לי דיברה איתה אנגלית, מאותה סיבה. החברה הייתה רוסיה. הייתה לה גם כלבה, אבל היא הבינה שני השפות (עברית ורוסית). הכלבה. כלומר, הרוסיה הייתה חברה, לא כלבה. הכלבה הבינה שני השפות.

זהו

לא הבנתי כלום; הכלבה שעברה לגור איתך היא גרושתך? המשכת לדבר איתה באנגלית? (האמת, זה דווקא הגיוני)

לפני 35 דקות, falou כתב:

אם רוצים שילד מתחת לגיל 5/6 ייקלוט שפה, תנו לו לראות טלוויזיה בשפה הזו. הכי פשוט.

לפני 2 דקות, Be roo כתב:

כמו שנכתב, טלויזיה לא מדובבת.

בדיוק.

לנו אין ומעולם לא היו כבלים\יס וכד'. אינטרנט מחובר למחשב שמחובר לטלוויזיה, שמתפקדת כמוניטור. כתוצאה, מה שיש זה נטפליקס אבל בעיקר- יוטיוב, ומה לעשות, רוב התכנים הם באנגלית. אז הגדול (5.5) התחיל מ-Bob the trian, שירי תינוקות באנגלית והמשיך לשאר המצויירים הרגילים (כמו בוב הבנאי, סאמי הכבאי) שחלקם בעברית וחלקם באנגלית. עכשיו הוא בתקופת שירי הדינוזאורים. הכי צחוק שהוא מצא סרטון של שירים מושקעים, מרוק כבד, דרך בלדות ורגאיי (למשל 1:35):

זה גם לא מזיק שיש אבא בבית שלאחר שנולד הילד הראשון - חזר להקשיב לכל סוגי הרוק הקלאסי, מה-doors, דרך לד זפלין, אריק קלפטון, דייר סטרייטס, פוליס, talk talk וגם כמה להקות אוסטרליות וותיקות מהימים שאחי גר במלבורן. מסתבר שילדים מסוגלים להתחבר למוזיקה שלאו דווקא כתבו אותה עבורם (כאילו גיליתי את אמריקה פה). בנוסף, הילד סקרן, והוא רוצה לדעת תרגום של מילות השירים ואח"כ זוכר את התרגומים.

זה מהווה קצת בעייה כשאתה מוצא את עצמך חוזר לפרנק זאפה. לא במיחד מתאים לתרגם Poop Chute, Fist Fuck וכד'. שלא לדבר על שירים כמו ...Illinois Enema Bandit

אבל שירים בסטייל הזה (ועוד עם הוידאו המצ"ב)? מעולה בשביל ילדים חובבי מוזיקה:

הצעיר (2.5) עדיין לא שם, אבל בהחלט אוהב מוזיקה, וגם "מצוייר", כך שאני צופה עתיד דומה לבכור.

פורסם

אפשר להתחיל להגיש לה את אותם תכנים שהיא רואה באנגלית, אבל בעברית.

הצורה היחידה ללמוד שפה היא על ידי חשיפה.

קודם סדרות וסרטים באנגלית, אחר כך ללמד קצת יותר מילים כדי שיהיה עם מה לעבוד, ואז לעבור לאפליקציות.

(לכותב יש תעודת הוראה באנגלית וילד בן 5 שדובר 3 שפות שונות ברמת שפת אם, כולל קריאה)

• תוכן חדש...