Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, yohai71 כתב:

לא הבנתי כלום; הכלבה שעברה לגור איתך היא גרושתך? המשכת לדבר איתה באנגלית? (האמת, זה דווקא הגיוני)

מה איכפת לי מה הבנת לא הבנת. בזמנו הבאת לי המלצה מצויינת לאלבום הזה (מוסיקה משובחת וסאונד מעולה):

image.thumb.png.921d6478e952fb4eaecb72882a2b2d16.png

נמשיך משם.

דרך אגב, עם הגדולה הצלחתי יפה מאוד בהכוונת הטעם המוסיקלי. הקטנה הרבה פחות...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 6 שעות, ניקו פ. כתב:

נכון שבגיל 5 זה יהיה פחות טוב (וגם העברית), אבל כשהילד יגדל הוא ילמד שפות יותר בקלות מאלו שלא נחשפו חשיפה קבועה לשפות נוספות. 

מה מבגר בללמוד אנגלית? אם הילדה למדה לצד המתמטיקה והתנך גם אנגלית היא תהפוך לנערה? 

כשאני הייתי בבית-ספר, בכיתה א' לימדו אנגלית. 

תפוח, כלב, שלום. קצת אותיות וכו'.

אין שום בעיה עם לחשוף ילדים קטנים לשפה שילמדו בהמשך הדרך, בהדרגה ובאופן מותאם. 

לא הסברתי עצמי טוב: אני לא טוען שזה מבגר. זה פשוט עוד משהו שמוח צעיר של ילד לא פנוי אליו ובנוסף זאת עוד מטלה שהילד מרגיש צורך לעמוד בה בכדי לרצות את הוריו. יש לו מספיק מטלות ומצבים כאלה ואין צורך להעמיס עוד (ילד בגיל זה עדיין לומד הרבה ומה שלנו ניראה מה בכך - מבחינתו זהו עולם גדוש משימות והוא לא רוצה לאכזב את הוריו). ילדים בגיל הזה לומדים, אבל דרך משחק ולא דרך לימוד שפה נוספת. מאותה סיבה שמבוגר עושה זאת הפוך והולך ללמוד באוניברסיטה ולא דרך משחק.
מה גם שאנו מדברים כאן על משהו שהיא תילמד לעומק יותר מאוחר, על פני כל שנות לימודיה, זה לא שהיא תפסיד כאן משהו או לא תצליח בו.

אין ספק שאנגלית היא חשובה ואולי אפילו חובה, אבל היא בלאו הכי תילמד את השפה. 
אני מאמין שהורה שרואה שיש זמן פנוי להעביר עם הילד, טוב יעשה אם ייקח אותו למגרש להשתולל, לגינה לשחק או לצייר על נייר במטבח או בסלון. אישית אני מכיר מישהו שלקח את הילד שלו, מגיל צעיר מאד, וטייל איתו בעיר, רגלית. כל דבר שרואים נילמד אבל נלמד בנחת, כבדרך אגב. משאירים מקום ופנאי לילד לחשוב, להתעכב ולבהות. השאלות שלו יבוא כבר בהמשך. בגיל מאוחר יותר (9 והלאה) אותו אב המשיך בסיורים הרגליים, הפעם הסברים על שלטים המוצבים במדינתו בערים ובהם סיפורי מעשה על המחתרות שפעלו בבתים הללו. מי היו המחתרות, למה הן היו, מה זה קום המדינה וכו וכו. זהו סתם נושא שעלה לי לראש, יש כמובן עוד רבים אחרים (משאבת בטון שבדיוק מופעלת באתר בניה, משאית חלוקה שפורקת במכולת סחורה, רכב ישן ומענין ועוד ועוד). הכל מבלי להלאיט את מוח הצעיר, הכל בנחת.
אותו צעיר הוא כיום רב סרן באגף המחקר של אמ"ן. הוא יודע אגב אנגלית והקשר שלו עם האבא הנ"ל הוא קשר קרוב מאד.
הגישה הזו יצרה בחור איכותי, סקרן, רגוע ונינוח וכמובן מאד אינליגנטי. 
אמממה?   זה דרש מהאבא להקריב עבורו הרבה זמן. סתם עוד אחת ממטלות ההורה...

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, falou כתב:

נמשיך משם.

טוב. אז הכי קל עבורי זה להמשיך באותו קו מוסיקלי של רורי גלאגר. אבל אם דיברנו על פרנק זאפה, נסה את זה:

זאפה השתמש בהקלטות מהופעות שבושלו עם Overdubs כדי ליצור את רוב אלבומי ה"אולפן" שלו. הוא היה מקליט כפייתי, ועד היום הם שם ב-Trust המשפחתי מנסים לעשות סדר כדי להוציא החוצה חומרים מהארכיון הענקי שלו. האלבום הנ"ל מייצג את אחת ההופעות היותר מיוחדות, כי ההרכב הזה החזיק כמה חודשים ולא יותר, אבל מרתק בגלל שכלל כמה מוזיקאים מוכשרים ביותר. טרי בוזיו המתופף ופטריק או'הארן הבסיסט המשיכו עם זאפה עד סוף שנות השבעים, ריי ווייט גיטריסט הקצב (והזמר) עזב לתקופה וחזר בתחילת שנות השמונים, כשהחוליות המעניינות ביותר שם; אדי ג'ובסון הקלידן והכנר, ילד הפלא של הרוק המתקדם הבריטי דאז (הוא היה חבר כמעט בכל להקה בסטייל הזה); ואפילו מעניינת יותר היא ביאנקה אודין, זמרת גוספל במקורה שהוסיפה כל כך הרבה צבע ללהקה של זאפה, ולו רק משום שהוא כמעט ולא "העסיק" זמרות. למי שמכיר את החומרים שלו, זה לחלוטין הארה לשמוע אותה שרה שירים שבמקור יועדו לזמר-גבר. והקול שלה משגע. השניים הנ"ל לא היו עם זאפה אפילו שנה.

בנוסף, ההרכב הזה היה בתקופה בדיוק במעבר בין הרוק המתקדם-אוונגרדי שזאפה הוציא עד אמצע שנות השבעים, לבין שירי הנונסנס\ביקורת פוליטית-חברתית של סוף שנות השבעים ואילך. לפיכך, הסטייל כאן נדיר כי יצא שזה אולי האלבום הכי נגיש שלו. והיכולות המוסיקליות של הלהקה נפלאות ממש. זאפה היה פדנט וטרח להתאמן עם הלהקות שלו לפני כל Tour לפחות חודש-חודשיים, 8-10 שעות חמש פעמים בשבוע. תהיו בטוחים שעד שמסע ההופעות התחיל, הם ידעו בדיוק מה הם עושים. האמת? אני לא מכיר אף אמן שטרח לכבד את הקהל שלו באותה צורה.

ושתי הערות חובה:

1. זאפה לא סבל הגדרות, לכן קחו את כל הסיגנונות המוזיקליים שציינתי למעלה כמראי-מקום בלבד. לכתוב שהוא ביצע "רוק מתקדם" זה מתוך נוחיות שלי לניסוח, לא כי זה באמת רוק מתקדם.

2. זאפה זה זאפה, והוא היה יכול להיות מחריד ומדהים בו זמנית, אפילו באותו קטע מוזיקלי. נדיר למצוא מאזינים שאומרים עליו שהוא Meh- או שמעריצים אותו, או שלא סובלים אותו.

עריכה אחרונה על ידי yohai71
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, ירחמיאל כתב:

לא הסברתי עצמי טוב: אני לא טוען שזה מבגר. זה פשוט עוד משהו שמוח צעיר של ילד לא פנוי אליו ובנוסף זאת עוד מטלה שהילד מרגיש צורך לעמוד בה בכדי לרצות את הוריו. יש לו מספיק מטלות

מה?

מה??

מספיק מטלות???

אין להם כלום בגיל 6. או בגיל 9. כלום. אפס מטלות בבית ספר, את כל שיעורי הבית של כל השבוע אפשר לחסל בערב אחד.

בנוגע למוח צעיר - בדיוק הפוך. מדובר בספוגים אחול שקשוקה. הם תופסים הכול. כל אחד בקצב שלו, אמנם, אבל הכול.

לא כל הילדים מוכשרים ללימוד שפות באותה מידה, אבל שתי שפות בו זמנית זה קל. להם, זאת אומרת. קטן עליהם. לא מטלה ולא שום דבר.

בנוגע ל״ריצוי הורים״ - לא יודע מאיפה להתחיל אפילו.

בוא נגיד את זה ככה, כשהילדים רואים את אבא/אימא צופים בסרטון באנגלית כדי ללמוד איך ליצור/לתקן משהו,

הם מבינים בעצמם בלי שום עידוד חיצוני מדוע לימוד אנגלית הוא כלי חיוני. גם הם רוצים להבין.

בנוגע למשחקים וניצול הזדמנויות של זמן משותף עם הילדים - אין מחלוקת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנחנו עם ABC mouse. במחשב, אבל עכשיו ראיתי שיש גם "אהבליקציה". לא זול, עולה לשנה בערך כמו קפה וטוסט זוגי בבית קפה בת"א...

ראיתי עכשיו שהאפליקציה מדורגת די נמוך, במבט יותר לעומק ראיתי שרוב הביקורות השליליות מתרכזות במדיניות התשלום שלהם, שבונה על זה שתשלם שנה מראש ואז תשכח לבטל בזמן את החיוב האוטומטי וככה תשלם עוד שנה ועוד ועוד. שזה נכון, אז פשוט לשים לב.

חזיר דיזל

פורסם

אני למדתי אנגלית דרך הטלוויזיה החינוכית. אחלה תוכניות לילדים. שעות הייתי צופה בתוכניות חוזרות שלהם. אם אני לא טועה, הם העלו את כל התוכניות שלהם לרשת, ויכול להיות שהוסיפו צבעים.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 14.4.2022 בשעה 08:12, falou כתב:

והזוגה החדשה (החברה) היתה הולכת עם שתי כלבות, מדברת עם אחת אנגלית ועם השנייה רוסית/עברית. היה משעשע.

גאוני, מאפשר לשלוט בכל כלבה בנפרד.

אתה מבין שבאירלנד בהכשרות של בורדר קולי ככלבי רעייה, משקיעים איזה מלאנתלפים שעות כדי ללמד כל כלב להגיב לשריקה ספציפית?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

גאוני, מאפשר לשלוט בכל כלבה בנפרד.

אתה מבין שבאירלנד בהכשרות של בורדר קולי ככלבי רעייה, משקיעים איזה מלאנתלפים שעות כדי ללמד כל כלב להגיב לשריקה ספציפית?

אם אתה חי עם כלב מספיק זמן ומשקיע בו זמן איכות,עם השנים הוא כבר מבין אותך עם מחווה קטנה מצידך...

היום לי פעם שתי כלבות בוקסר (גם כבר ספרתי פה פעם). הגעתי לפיצוציה, השארתי את שתיהן בחוץ עם פקודת ׳הישאר׳. 

כשיצאתי קרא לי אחד לאוטו שלו: אתה,עם הכלבים, בו בו שנייה!

מגיע אליו לאוטו. הוא מצביע לספסל האחורי: 

אתה  יכול לחנך לי ככה את הילדים...?

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
בתאריך 13.4.2022 בשעה 22:03, mazinya כתב:

אבל אם היא לא מבינה מה אני מקריא איך זה יעזור לה

חשיפה לשפה.

יש פה גם ענין של "אם אבא מקריא לי את זה לפני השינה זה חשוב מאד".

סרטים בלי כתוביות (אפילו סרטי דיסני שהיא מכירה) גם יעזרו.

עריכה אחרונה על ידי borsood

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 15 שעות, falou כתב:

אם אתה חי עם כלב מספיק זמן ומשקיע בו זמן איכות,עם השנים הוא כבר מבין אותך עם מחווה קטנה מצידך...

לא הבנת, אני מציע לך פה הזדמנות עסקית מדהימה.

באירלנד הם מכשירים את הבורדר קולי במשך שנה וחצי או שנתיים בחוות הכשרה, ואז מוכרים אותם לרועי צאן.

אז לא יתפוס שם לחיות עם הכלב מספיק זמן, הם מגיעים בני שנתיים-שנתיים וחצי לחווה ומתחילים לעבוד.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...