Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

פעם ראשונה שאני מוכר רכב.  הרכב בן מעל 15, מחירו מניח 8 ומטה. סליחה על שאלות התם מראש.

1. איך נכון להתנהל מבחינת המודעה - לא לשנות מחיר/להוריד מהר מדי אם לא פונים ?

2. טכנית נניח שמגיע מוכר - איך אני מוודא שהכסף עובר לפני העברת הבעלות ? עד סכום מסויים הכי בטוח לדרוש מזומן ? (שלי ישן שעולה עד 8 אלף - סביר לדרוש הכל מזומן ?)

ראיתי באתר שאם חלק מהסכום עובר בבנק, לבקש העברת זה"ב שהכסף מיד מופיע בחשבון ובלתי הפיך ? הרי בהעברה רגילה לוקח יום יומיים עד שהכסף עובר, וניתן אולי לבטל ? מניח שאותו דבר לגבי אפליקציות bit ?

3. דמי העברת בעלות, על הקונה אני מניח.

4. בזמן שהקונה לוקח את הרכב לסיבוב - חייב לומר שהסיטואציה הזאת מאוד מטרידה - אתה מתיישב ליד נהג שאתה לא מכיר (לך תדע אם הוא משולל רישיון), איזה מישהו שאתה לא יודע עליו שום דבר ולוקח את הרכב שלך לסיבוב, מבחינתך יכול גם לקחת את הרכב לצוק או לך תדע איזה נהג הוא.  איך מתמודדים נכון עם הסיטואציה ? האם לגיטימי לומר - אני נוהג, אתה תשב ליד (למשל בטענה שהביטוח רק עלי) ?

4. הרכב על שם הוריי, משהו שאני צריך לדעת ? יש לי יפויי כוח + ת.ז שלהם ? כדי להעביר דרך אתר או אפליקציה בשמם, אני צריך לדעת עוד משהו ?

עוד דברים לקחת בחשבון ?

תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי סוליד-גיר-מטאל
פורסם

1. תלוי כמה חשוב לך למכור מהר. אם לא פונים בכלל, כנראה שביקשת מחיר לא הגיוני או שזה רכב בלתי סחיר בעליל. אתה צריך לבדוק מה מחיר השוק של רכב דומה בשקלול יד, ק"מ וכו' ולקבוע מחיר לפי זה.

2. הכי בטוח העברת זה"ב. בביט אני לא יודע אם ניתן לבטל או לא, אבל ההעברה מוגבלת לכמה אלפים בודדים (בחודש). מזומן- חשש לזיופים (הפקדה של הכסף בבנק לפני העברת בעלות כנראה תסיר את החשש).

3. כנראה שלרוב כך נהוג, אבל כדאי לסכם על כך מראש. אין תקנה כלשהי שהקונה הוא המשלם (אולי להיפך, לפי דרישת התשלום מהמוכר בהעברה באיזור האישי).

4. שאלה טובה. יהיו כאלה שלא יקנו רכב בלי לנהוג עליו ויהיו אחרים שכן.  

5. אם שני ההורים רשומים ברישיון הרכב, תוכל להעביר בעלות רק בדואר עם ייפוי כוח ותעודות זהות של שניהם.  

פורסם

1- לדעתי אם תוך שבוע בקושי פונים, אפשר להוריד מעט.

2- אני העברתי בהעברת זהב, רואים מידית את הכסף.

3- נהוג השקונה משלם, שים לב שבדואר ניתן לשלם רק במזומן.

4- הקונה צריך לנהוג, אם הוא מגזים אתה מעיר לו.

כאשר הוא בודק את הרכב,פותח מכסה מנוע תמיד תהיה לידו ותסתכל מה הוא עושה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כן, כמו שהיה בעבר, עשו כאילו נזק בכוונה להןריד את המחיר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תבקש לראות רשיון נהיגה בתוקף.

תוודא שיש לך כיסוי ביטוחי.

אם בא לקנות מישהו בן 21 והביטוח שלך תקף מעל 24 אני לא הייתי נותן לו לנהוג.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)

מניח שלא יצא לכם למכור/לקנות רכב באלפים בודדים, מהנסיון שלי רק במזומן. מתקשה לראות קונה שיסכים לעשות העברת זה"ב על סכום כזה.

פות"ש, מעניין מה אתה מוכר?

עריכה אחרונה על ידי tza
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 16 שעות, סוליד-גיר-מטאל כתב:

1. איך נכון להתנהל מבחינת המודעה - לא לשנות מחיר/להוריד מהר מדי אם לא פונים ?

-תלוי כמה אתה לחוץ למכור

2. טכנית נניח שמגיע מוכר - איך אני מוודא שהכסף עובר לפני העברת הבעלות ? עד סכום מסויים הכי בטוח לדרוש מזומן ? (שלי ישן שעולה עד 8 אלף - סביר לדרוש הכל מזומן ?)

-סביר לחלוטין לדרוש מזומן בסכומים כאלה, העברת זה"ב הכי נוח לכולם לדעתי

ראיתי באתר שאם חלק מהסכום עובר בבנק, לבקש העברת זה"ב שהכסף מיד מופיע בחשבון ובלתי הפיך ? הרי בהעברה רגילה לוקח יום יומיים עד שהכסף עובר, וניתן אולי לבטל ? מניח שאותו דבר לגבי אפליקציות bit ?

3. דמי העברת בעלות, על הקונה אני מניח.

-לדעתי הקונה משלם את זה

4. בזמן שהקונה לוקח את הרכב לסיבוב - חייב לומר שהסיטואציה הזאת מאוד מטרידה - אתה מתיישב ליד נהג שאתה לא מכיר (לך תדע אם הוא משולל רישיון), איזה מישהו שאתה לא יודע עליו שום דבר ולוקח את הרכב שלך לסיבוב, מבחינתך יכול גם לקחת את הרכב לצוק או לך תדע איזה נהג הוא.  איך מתמודדים נכון עם הסיטואציה ? האם לגיטימי לומר - אני נוהג, אתה תשב ליד (למשל בטענה שהביטוח רק עלי) ?

-אתה לא חייב כלום לאף אחד, לא רוצה שינהגו לך על הרכב אנשים שאתה לא מכיר? לא חייב לתת להם

אם הביטוח שלך תופס עליו ואתה מרגיש בנוח עם הבן אדם, לך על זה

אם הוא רוצה לנהוג והביטוח שלך לא תופס עליו ואתה רוצה לתת לו לנהוג תגיד לו שיעשה ביטוח לרכב קודם (חובה, צד ג' ומקיף או חוזה כתוב בינך לבינו שהוא מחוייב לשלם על כל נזק שהוא גורם לרכב)

לגיטימי לגמרי גם לא לתת לקונה לנהוג, שישב לידך ויגיד לך מה הוא רוצה שתעשה (בדיקת האצה\בלימה\יציבות, סיבובים בחניון עם הגה עד הסוף וכ'ו)

4. הרכב על שם הוריי, משהו שאני צריך לדעת ? יש לי יפויי כוח + ת.ז שלהם ? כדי להעביר דרך אתר או אפליקציה בשמם, אני צריך לדעת עוד משהו ?

עוד דברים לקחת בחשבון ?

^ עניתי בציטוט (מודגש) ^

לפני 9 שעות, yulianx כתב:

4- הקונה צריך לנהוג, אם הוא מגזים אתה מעיר לו.

תסלח לי, אבל מה זה "צריך"?, אם המוכר לא רוצה הוא לא חייב לו כלום ואם לא מתאים לקונה לקנות רכב בלי לנהוג עליו קודם שילך לקנות במקום אחר

לפני שעתיים, tza כתב:

מניח שלא יצא לכם למכור/לקנות רכב באלפים בודדים, מהנסיון שלי רק במזומן. מתקשה לראות קונה שיסכים לעשות העברת זה"ב על סכום כזה.

אני קניתי רכב ב4 וחצי ועשיתי העברה בנקאית, מה הבעיה עם זה?

פורסם

ברור שאף אחד לא חייב לאף אחד, אבל אני חושב שזה מקובל והגיוני.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 9 שעות, Sparrow420 כתב:

אני קניתי רכב ב4 וחצי ועשיתי העברה בנקאית, מה הבעיה עם זה?

אין עם זה בעיה אבל הרבה אנשים שקונים מכוניות ב 5000 שקל מתנהלים במזומן. אין כסף בחשבון/חשבון מעוקל/נמצא בחריגה וכו'. 

זה לא כזאת בעיה גדולה לקבל סכומים כאלה במזומן ואין מה להתעקש על העברת זה"ב וכו'. 

מי שכן מוכן לבצע העברת זה"ב או להוציא צ'ק בנקאי - כמובן שזה עדיף. 

• רעיון טוב! 1

• תוכן חדש...