Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נו טוב, לפחות הוא לא נוסע ברכבת עם תיק וקונה כרטיס במחיר של אזרח ותיק.

• אהבתי 1
  • מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

רק בקארספורום יכול שרשור של שאלה פשוטה להפוך לשלושה עמודים בהם כולם משחקים אותה יפי נפש ושופטים את פות״ש שרק רצה לברר עניין קטן. חייב לאסור כניסה של בני 40+ טרחנים  

עריכה אחרונה על ידי Fraysa
  • אהבתי 1

2016 BMW M235i.

פורסם

Eh... נסחפת.

מציע לך לבדוק את פייסבוק, פלטפורמה משו משו.. זה המקום בו הצעירים מבצעים היום שיימינג וחוטפים תביעות של 200K ש"ח על ביקורת של שווארמיה.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Fraysa כתב:

רק בקארספורום יכול שרשור של שאלה פשוטה להפוך לשלושה עמודים בהם כולם משחקים אותה יפי נפש ושופטים את פות״ש שרק רצה לברר עניין קטן. חייב לאסור כניסה של בני 40+ טרחנים  

מבחינה טכנית (האם אפשר) פותח השרשור כבר ידע מראש עוד לפני השאלה שהעניין אסור.

מכאן שאין פה עניין טכני, אלא שאלה מוסרית.

על שאלה מהתחום המוסרי מקבלים תשובות בהתאם (ולא נעימות), בכל פורום ביקום.

חוץ מזה על הדרך כתבו פה עצות מעולות למי שרוצה לחשב כדאיות של חופשי יומי/שבועי/חודשי.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, hans כתב:

פרופורציות, חביבי.

סתם לדוגמה, מכיוון שאנחנו אשכרה נמצאים בפורום רכב, עלות אחזקה של רכב ישן תיאורטי שלא עושה אפילו קמ בודד בשנה שלמה (טסט, ביטוח וטיפול בודד) היא גבוהה יותר...

הכל עניין של הכנסה, אם הייתי מכניס 15 נטו, זה לא היה מפריע לי...

ומאחר וכל פיפס שאתה משלם עליו מרוקן לך את הארנק, אין ברירה אלא להיות יעיל

לפני 22 שעות, איציק נ. כתב:

אני חושב שיש לך טעות בהבנה של הסיטואציה.

נסיעות מקבלים לפי חוק במשכורת, זה לא יוצא לך נטו מהמשכורת השעתית\חודשית.
...ובכל מקרה אל תשווה סכום נסיעות שנתי לשכר חודשי  (אם כבר, תשווה שנתי מול שנתי -> שכר שנתי של 84,000 שח מול הוצאה שבכל מקרה אתה מקבל במשכורת שמסתכמת ב 3,516 ש"ח - שזה כ 4.18% מהשכר השנתי שלך).

מה עם הוצאות שוטפות?

חשבונות כמו חשמל, ארנונה, מים גז וכו', אוכל?

רק אלה מכסים כ-40 אחוז מהמשכורת השנתית...

לא הייתי מזלזל ב-4 אחוז כל כך מהר, שאחרי הכל מהווים משכורת של חצי חודש...

כשאין משכורת גבוהה מחפשים איפה לחסוך, לא מבין את כל ההמולה לגבי הנושא, אסור אז אסור, מה נעשה.

לפני שעתיים, Fraysa כתב:

ישישים משועממים לרוב שאוהבים להעביר ביקורות... ולא רק על כלי רכב...

ומסתבר שנהיו יועצי כדאיות מרחק נסיעה, יפה.

חשבתי שיש רמה קצת יותר בוגרת כאן מאשר ב-FXP.

עריכה אחרונה על ידי שליקו99
  • רעיון גרוע 1
פורסם

ישישים משועממים בני 40 + ???
בשבוע הבא אהיה בן 55... אני אולי משועמם אבל לא מרגיש ישיש

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני שעה, שליקו99 כתב:

מה עם הוצאות שוטפות?

חשבונות כמו חשמל, ארנונה, מים גז וכו', אוכל?

רק אלה מכסים כ-40 אחוז מהמשכורת השנתית...

לא הייתי מזלזל ב-4 אחוז כל כך מהר, שאחרי הכל מהווים משכורת של חצי חודש...

חלילה לא מזלזל, פשוט לרוב האנשים פה יש פרופורציות אחרות אז בגלל זה אתה מקבל תשובות קצת שונות ממה שציפית לקבל. יש פה כאלה שמשלמים בחודש 3000-3500 שח משפחתון, לפעמים גם עוד 800-1500 צהרון (זה רק על ילד אחד, כן ?), משכנתא 4000-7000, ארנונה 1500-2000...חשמל, אחזקת רכב, מזון למשפחה וכו'.

אז כן, להתעסק בפלילים בשביל 150 שקל שיכולת לחסוך בחודש נראה כמו התעסקות בתקציב שבועי של בוטנים וגרעינים :-) 

איציק

• אהבתי 2
  • מעניין 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 שעות, שליקו99 כתב:

הכל עניין של הכנסה, אם הייתי מכניס 15 נטו, זה לא היה מפריע לי...

היה מפריע לך כי אתה רואה בזה כסף שנזרק סתם.

אתה חושב שמי שמרוויח 15 נטו לא מתכופף להרים מטבע של 5 שקל שנופל לו בטעות?

תברר מה הקנס/עונש על נסיעה עם רב קו של פנסיונר ותשווה לעלות של נסיעות רגילות, אולי בתכלס זה עדיין משתלם.

פורסם

מדובר בחיסכון פוטנציאלי של 2000 שקל בשנה לעומת הסיכון של קנס על סך 180 ש''ח.

עם זאת לא נראה לי שאעשה את זה כי זה כל פעם שאני עולה לאוטובוס להיות במצב מתמיד של לחץ, לא מאמין ששווה את החיסכון... אמצא מקום אחר לקבל אותו.

פורסם
לפני 16 שעות, Fraysa כתב:

ומה תעשה בשירשור קורונה בלי ספריאל?

יבגני שם יהיה בודד ומשועמם.

לפני 11 שעות, SlowRide כתב:

אתה חושב שמי שמרוויח 15 נטו לא מתכופף להרים מטבע של 5 שקל שנופל לו בטעות?

שמע, הכסף אכן משחית לפעמים.

אתמול ביילו קיבלתי שובר לקיט קט מתנה, ואפילו לא הלכתי לקחת.

• מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 11 שעות, שליקו99 כתב:

מדובר בחיסכון פוטנציאלי של 2000 שקל בשנה לעומת הסיכון של קנס על סך 180 ש''ח.

עם זאת לא נראה לי שאעשה את זה כי זה כל פעם שאני עולה לאוטובוס להיות במצב מתמיד של לחץ, לא מאמין ששווה את החיסכון... אמצא מקום אחר לקבל אותו.

180 שקל זה קנס אחד, נראה לך שרק פעם אחת בשנה יעלה פקח לאוטובוס?

אם אתה לא רוצה להיות לחוץ, תשלם רגיל וזהו. זה גם ככה צורת התחבורה הזולה ביותר שיש בארץ חוץ מללכת ברגל או לרכב על אופניים.

• רעיון טוב! 2

פורסם

מזכיר לי סיפור, כשעברתי דירה, היו חודש-חודשיים (לפני שעברתי), שהגעתי אליה כל יום למשך כל היום. חניה - רק כחול לבן. לא היה לי תו כי לא החלפתי כתובת עדיין.

חניה יומית היתה 20 ש"ח. לא הפעלתי פנגו אף פעם ובמשך כל התקופה הזאת קיבלתי שתי דוחות (100 ש"ח כל אחד). לקחתי את הסיכון שדוח אחד = שבוע חניה, אז סה"כ יצאתי מורווח 😄

• אהבתי 1
פורסם

היום נסעתי באוטובוס לעבודה וחזרה לראשונה מאז האומיקרון. בדרך חזרה פקחית בדקה ששילמתי.  50%...

• אהבתי 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

נסעתי באוטובוס באחד מימי שישי האחרונים. באחת התחנות עלה פקח וביקש להכין כרטיסים לביקורת. בגלל שישבתי בסוף האוטובוס ראיתי איזה ארבעה אנשים (שעלו אחריי) קמים מהר ומצמידים את הרב-קו לקורא.

מראה לך כמה אנשים גונבים את הנסיעות. וזו עוד נסיעה עירונית.

• מעניין 2
  • תוכן חדש...