Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת ברז כדורי

ד ו ד
שימו לב! השרשור הזה בן 1144 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

ברז כניסה ממערכת סולרית תקול וצריך להחליף. אאל"ט הברז הוא 1/2 פפ ,  החיבור לצנרת הוא לדעתי  3/4 , לכן   הוסיפו לברז מופה בהתאם. הבעיה שאני לא בטוח במידות, איך אפשר לוודא שאומנם המידות של הברז 1/2 וצינור האספקה הוא 3/4 נכונות .

מצרף תמונה

IMG_20211228_162810_410.jpg

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ייתכן והברז הוא 3/4" בגלל שביציאה שלו ל"ברז" הבא אחריו אני רואה מקטין - כנראה ל 1/2"

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

האם  המקטין  שהתכוונת מסומן בתמונה המצורפת בחץ התחתון, האם לדעתך יש מקטין נוסף במקום שמסומן בחץ השמאלי.

האם יש אפשרות לזהות את המידות על ידי מדידה של היקף חיצוני של הברז והמקטינים, וגם מידת החיבור ל T שבצינור הראשי.

הבעיה שכדי להחליף ברז חובה לסגור תחילה את המערכת הסולרית, תהיה בעיה עם החלקים שאקנה לא יתאימו  והמערת תהיה סגורה, אלא אם אחבר פקק במידה שאני לא מזהה.

הפתרון לקנות חלקים שיתאימו לכל אפשרות - לא חכם וגם יקר. בקיצור איך עושים את זה חכם. IMG_20211228_162810_410-111.thumb.jpg.5e3891859846e8f58c0e1df1ccce26cf.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מרוב שחיפשתי נתונים, לא שמתי לב בניגוד אליך לרישום שם, תודה עזרתי לי מאוד בפתרון החידה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היציאה ב T היא כנראה 3/4 (צריך להיות כתוב על ה T), משם ניפל כפול כי כנראה לא היה להם זמין ברז חוץ פנים, בושינג 1/2X3/4 ומשם ניפל ואלחוזר 1/2.

אם אתה כבר פותח תחליף על הדרך גם את האלחוזר. זה כסף קטן ויעלה את יעילות המערכת.

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המלצה חמה, מניסיון עגום.

להשקיע בברז איכותי, למשל שגיב, ולא ברז כדורי פשוט. אמנם עולה כפול, אבל מחזיק זמן כפול ויותר, והרי העבודה פה המרכיב המשמעותי, לא החלקים. 

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אצלי. רק משתף מהניסיון. אחרי 3 שנים למדתי שהברזים הזולים שקניתי נוזלים, והייתי צריך לעשות את כל העבודה מחדש, עם ברזים שעולים רק קצת יותר. הבעייה שהזול הוא ברירת המחדל. אם תלך לחנות חומרי בניין ותבקש ברז כדורי תקבל את הסיני הזול. רק אם תדרוש שגיב, תקבל שגיב.

:turn-l:
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברזי שגיב שראיתי ברשת עשויים פליז, האם יש בעיה של תגובתיות-ראקציה בחיבור פליז לברזל, אולי הכל בסדר כי מדובר על המנעות מחיבור ברזל לנחושת.  דעתכם 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מומחה למתכות, אבל לעניות דעתי לא צריכה להיות בעיה.
הפליז הוא סגסוגת של מתכות אל-ברזליות, ואין להם זיקה במיקרה זה למתכת ברזלית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...