Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1627 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שבוע טוב חברים, אתמול בערב בקיבוץ גלויות (משתלב מאיילון צפון אל לח"י) אני משתלב מנתיב 2 ל1 בזמן תנועה "stop & go"(מה שנקרא), בזמן שאני בעמידה בין שתי הנתיבים הנתיב שממנו אני יוצא התחיל להתפנות, נצמדתי כמה שאני יכול לרכב שאני נכנס מאחוריו (הנתיב שאני נכנס אליו הוא פניה ומה שאני יוצא ממנו ממשיך ישר) והרכבים שהיו מאחורי בנתיב שאני עוזב התחילו לעקוף אותי:

1) אופנוע (או קטנוע\טוסטוס, לא מבין בדו-גלגלי כלום, חח)

2) פיקנטו

3) עוד אופנוע

4) טרנספורטר

5) מאזדה 2 (מונית)

כולם עברו חלק חוץ מהמונית שמעך לי את הפנס האחורי-שמאלי (הוא לא נשבר לרסיסים, הוא פשוט כולו סדוק), נעצר בפוזיציה של המעיכה לרגע (והיה לו לאן להמשיך), אני יצאתי מהרכב להסתכל מה קרה, המונית התחילה לסוע, הנתיב שאני נכנס אליו התפנה והתחילו לצפור לי מאחור אז המשכתי בנסיעה.

כל מה שאני מתאר פה מצולם מזווית של מצלמה קדמית, רואים את כל הרכבים המתוארים עוברים, רואים את המונית נעצר ממש לידי וממשיך (את החצי הקדמי שלו) ואפשר לשמוע רעש של שפשוף רגע לפני שהוא עצר(לא משהו מטורף, אבל בבירור שם)

אני כרגע מעדיף לא לפרסם את הסרטון כי המשפחה שלי ניהלה שיחה בזמנו.

אמא וסבתא לא הרגישו כלום, אבל זה לא מפליא אותי בהתחשב חוסר הרגש שלהם לרכבים ובעוצמת המכה (שוב - לא משהו "רציני" - אבל הלך* הפנס :( )

*עקרונית הוא עובד אבל אני בטוח שברגע שירד קצת גשם יהיה שם קצרים!

הרכב שלי הוא פז'ו 406 שנת 2001, נכון רכב ישן ולא "שווה ערך" - אבל הוא שלי והיה לו פנס שלם ואני רוצה צדק (השבת המצב לקדמותו)

(ביטוח חובה וצד ג')

אני גם ככה תכננתי ללכת לפירוקיה למצוא כמה דברים אז נראה לי הכי "קל" ללכת להביא פנס משם, ללכת לגבע שיתקינו אותו כמו שצריך ולתבוע אותו על הסכום הכולל של החלק והעבודה.

איך לדעתכם עלי לפעול?

איך אני מוצא את הפרטים שלו (יש מספר רישוי ואת ה5 ספרות האלה של המונית)?

אני תובע אותו אישית בתביעות קטנות ואם הוא רוצה שידבר עם הביטוח שלו?

או שאני מדבר עם הביטוח שלי שיברר עם מי הוא מבוטח וידבר איתם?

או מה?

פעם ראשונה שלי

מקווה שהייתי מספיק ברור בתיאור המקרה

תודה לקוראים ולעונים, יום טוב ;)

עריכה: אצרף תמונה של הפנס בהמשך היום שיהיה אור יום ויראו טוב (אבל צילמתי גם אתמול בערב שהיה לי זמן לעצור - עם תגית זמן והכל)

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הכי טוב תדבר עם הסוכן שלך הם יכולים למצוא אותו בקלות 

ללכת לתביעה זה הרבה טרחה מה גם שכנראה יש לך ביטוח פנסים ללא עליית פרמיה והשתתפות עצמית קטנה.

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

אין לי ביטוח פנסים.

אבל להבנתי השימוש בו זה כמו ביטוח מקיף לפנסים, אתה יכול לתבוע את הביטוח שלך (בין אם הפרמייה עולה או לא) בשביל לתקן אותם - אבל פה מדובר בנזק שאמור להיות מכוסה ע"י הנהג מונית המדובר (הוא עצמו או ביטוח צד ג' שלו), לא?

בכל מקרה אני מניח שאפשר למצוא פנס כזה בפירוקייה בזול, מה שמדאיג אותי זה לא הנזק הכלכלי שנגרם לי, אלא רצון שהצד הפוגע יקח אחריות

פורסם

מונית של גט, לא שם לב לסימנים של תחנה אחרת, הם מנדבים מידע כזה?

תמונות של הפנס הסדוק, עכשיו גיליתי שם גם את השפשוף

20211227_191947.thumb.jpg.841ff18105f33c190ff6a33c13bfce3a.jpg20211228_080823.thumb.jpg.1e66a10bbd63526d80fefc75d14d36f6.jpg20211228_080836.thumb.jpg.ece7f328b3ba68afa3f3afc530d2c4e2.jpg20211228_080809.thumb.jpg.95e385f4a57ba53d660b1ff75dcddacf.jpg

פורסם

תתחיל מלהגיש תלונה למשטרה. שם בד"כ גם יתנו לך פרטים של בעל המונית (לא בטוח שזה הנהג כמובן). בהמשך תנסה לדבר איתו ולהגיע להסדר . 

אם לא תגיעו לעמק השווה, תן לכמה אנשים לצפות בסרטון שלך ולשאול האם הם מזהים את רגע התאונה ויכולים להצביע על רכב שגרם לה. 

קח בחשבון שאם העניין יגיע לתביעות קטנות, ייתכן (בסבירות גבוהה) שייפסק לך אשם תורם כלשהוא. \

אגב, לא יצא לראות אף פעם מזדה 2 כמונית. 

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

למה אשם תורם? אני גם חשבתי על זה, אבל..

1. עברתי מנתיב נסיעה לנתיב יציאה בזמן פקקים (החוק מצפה שאני אמשיך ישר עד שמישהו יואל בטובו לתת לי להשתלב?)

2. הייתי בעצירה מוחלטת (כמו רוב התנועה סביבי) בזמן הפגיעה

3. עברו רכבים אחרים ללא בעיה (כולל מרצדס טרנספורטר)

4. אתה צודק זה לא מאזדה 2, בדקתי עכשיו שוב - לא בטוח איזו, לא מבין גדול במאזדות

רעיון טוב לתת לאנשים לצפות ולשמוע מה הם רואים

בשביל להגיש תלונה כזאת צריך להגיע לתחנה או שאפשר להתקשר? צריך להציג הוכחות?

הביטוח שלי לא "רוצה" לעבוד איתי עם נציג - רק מפנים אותי לטופסולוגיה באתר שלהם.

דיברתי עם נציגה שלהם, נתנה לי קישור לאתר אמרתי לה בפירוש "אני לא רוצה לעשות את זה באתר, אני רוצה לעשות את זה דרך נציג אנושי"

אמרה לי "אין בעיה, פותחת פניה - נציג יחזור אלייך"

אחרי כמה שעות מתקשר נציג ואומר לי "אני שולח לך קישור לאתר תמלא פרטים"

התאכזבתי מהשירות(9, למי שמתעניין) - ארדוף את הנושא בעצמי.

פורסם
לפני כשעה, Sparrow420 כתב:

1. עברתי מנתיב נסיעה לנתיב יציאה בזמן פקקים (החוק מצפה שאני אמשיך ישר עד שמישהו יואל בטובו לתת לי להשתלב?)

בלהמשיך ישר אני מתכוון בצומת/מחלף, המשכתי "ישר" בנתיב עד שמישהו פינה לי קצת מקום להתחיל להשתלב אבל לא היה לי מספיק מקום להשתלב לגמרי

זה עבירה? אני בספק גדול

פורסם

אם הבנתי נכון המונית עברה לידך בנתיב שאתה התחלת לפנות. כלומר כיוון הסטיה שלך ממילא היה לצד הנגדי, פינית את הנתיב של המונית, לא נכנסת אליו. 

כך שגם אם לא התאפשר לך לפנות אותו במלואו, על נהג המונית היה לשים לב ולהחליט האם יש לו מספיק מקום לעבור (ואם עבר אותך טרנספונטר אז היה), ולשים לב, מה שהוא כנראה לא עשה.

לא רואה איך יש לך כאן אשם טורם.

אבל השאלה אם שווה לך לבזבז זמן וכסף של המרדף אחריו רק כדי לצאת צודק. זה כמובן לשיקולך.

פורסם
לפני 1 דקה, Be roo כתב:

אם הבנתי נכון המונית עברה לידך בנתיב שאתה התחלת לפנות. כלומר כיוון הסטיה שלך ממילא היה לצד הנגדי, פינית את הנתיב של המונית, לא נכנסת אליו. 

כך שגם אם לא התאפשר לך לפנות אותו במלואו, על נהג המונית היה לשים לב ולהחליט האם יש לו מספיק מקום לעבור (ואם עבר אותך טרנספונטר אז היה), ולשים לב, מה שהוא כנראה לא עשה.

לא רואה איך יש לך כאן אשם טורם.

תודה, זה בדיוק קו המחשבה שלי בנוגע לזה

לפני 2 דקות, Be roo כתב:

אבל השאלה אם שווה לך לבזבז זמן וכסף של המרדף אחריו רק כדי לצאת צודק. זה כמובן לשיקולך.

אכן..

בגלל זה אני מתייעץ פה בקשר לתהליך

מה שאני חושב לעשות זה לתקן את זה בעצמי (כבר הזמנתי חלק מפירוק, נראה אם אני מסתדר עם ההרכבה שלו או שנלך לגבע) ולגבות ממנו את עלות העניין (150 שקל פנס מפירוק + הרכבה)

כבר הבנתי שאין שום טעם לדבר עם חברת הביטוח שיעזרו לי עם זה כי הם ידרשו שמאי וכ'ו, חשבתי אולי הם יוכלו לפחות לעזור לי לאתר אותו, מה שנשאר לי לעשות זה להגיש דיווח על תאונה במשטרה ולהשיג ככה את הפרטים שלו

אני לא מתרגש מהכסף, עלות הנזק זניחה למדי.. הזמן שאני צריך לבזבז על זה שווה יותר מהנזק.

אני רוצה לרדוף את זה למרות שזה נושא קטן בגלל שהפוגע ידע שפגע ובחר להתעלם ולסוע (רואים אותו בסרטון עוצר בזמן הפגיעה וממשיך בזמן שאני מחוץ לרכב בוחן את הנזק) וממש מרתיח אותי התנהגות כזאת.

תודה על התגובה :)

פורסם
לפני 1 דקה, Sparrow420 כתב:

ולגבות ממנו את עלות העניין

אני רוצה לרדוף את זה למרות שזה נושא קטן בגלל שהפוגע ידע שפגע ובחר להתעלם ולסוע (רואים אותו בסרטון עוצר בזמן הפגיעה וממשיך בזמן שאני מחוץ לרכב בוחן את הנזק) וממש מרתיח אותי התנהגות כזאת.

הזמן שאני צריך לבזבז על זה שווה יותר מהנזק.

והזמן שתצטרך לבזבז כדי לדאוג שהוא ישא באחריות גדול בהרבה.

מתחיל מלגשת למשטרה כדי להגיש תלונה רשמית על מנת לקבל את פרטי הרכב והבעלים.

לפנות אל בעל הרכב ולבקש השתתפות.

אפשר להניח שהוא יסרב להכיר בנזק ואז תצטרך להגיש תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות.

את יכול לעשות זאת לבד, לוקח קצת זמן למלא את הטפסים.

לחכות שישלחו לך זימון לדיון, לקוות שהצליחו לבצע מסירה לנתבע (כי אחרת אתה צריך לבצע זאת בעצמך).

להגיע לדיון אחד לפחות, לקוות לשכנע את השופט בצדקתך.

לקוות שהנתבע יכבד את פסק הדין וישלם, אחרת זה כבר הוצאה לפועל.

פורסם

צודק, אבל זה מחיר שאני מוכן לשלם בשביל שהוא ישא בתוצאות המעשים שלו.

אם היה עוצר ומתנצל יש הייתי מבקש ממנו רק את עלות החלק מפירוק, אם היה נהג חדש לצורך העניין (והיה מתנצל) סיכוי גדול שגם את זה לא הייתי דורש ממנו

אבל בגלל שהוא ביודעין התעלם מנהזק ובחר לסוע מהמקום (פגע וברח) אני לא מוכן לוותר.

אה כן, והחלטתי לדרוש ממנו 500 שקלים, במידה ולא ירצה לשלם אני אגש עם העניין לתביעות קטנות

500 שקל = 150 חלק + 200 עבודה + 150 "עוגמת נפש" (על הזמן שבזבזתי גם בתיקון וגם באיתור הנהג הפוגע)

מחר אלך למשטרה להגיש תלונה על פגע וברח, אם יש למישהו עצה בקשר לזה אשמח לשמוע

פורסם

את ה150 על עוגמת נפש תוכל למחוק מהדרישה כי לא תקבל את זה בתביעות קטנות. עבירת פגע וברח מתייחס לפגיעה בגוף. אתה מגיש תלונה על תאונת דרכים.  לפי תיאורך, ייתכן והנהג אפילו לא שם לב לכך. כמובן לא לשכוח לתייק קבלות בעת הגשת תביעה. תחזור לעדכן.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, fatboy1340 כתב:

את ה150 על עוגמת נפש תוכל למחוק מהדרישה כי לא תקבל את זה בתביעות קטנות. עבירת פגע וברח מתייחס לפגיעה בגוף. אתה מגיש תלונה על תאונת דרכים.  לפי תיאורך, ייתכן והנהג אפילו לא שם לב לכך. כמובן לא לשכוח לתייק קבלות בעת הגשת תביעה. תחזור לעדכן.

אוקיי, אז תאונה ללא נפגעים - זה לא משנה לי זה או זה, רק רוצה להשיג פרטים שלו

למה לא נקבל עוגמת נפש? היה עליו חובה לעצור ולהחליף פרטים והוא בחר לברוח ולגרום לי עוד נזק (זמן מבוזבז) ותסכול (לא יודע אם אכפת לבית משפט מזה)

אני בטוח שהוא שם לב - ברגע הפגיעה הנהג הפוגע עצר למרות שיכל להתקדם עוד הרבה עד הרכב הבא, בזמן שיצאתי לבחון את הנזק הוא המשיך עד הרכב שמולו ושהרמזור התחלף המשיך בנסיעה.

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

- פרסם את הסרטון כאן (אפשר ללא פסקול ותציין מה השנייה שאתה שומע מעיכה) רק בכדי לוודא כי אין לך אשם תורם.

- הגשת תלונה וקבלת פרטי בעל הרכב.

- טלפון מוקלט אליו ולנהג (אם הוא לא הנהג)

- חיפוש פנס זהה ובדיקת עלות.

- תחזור לעדכן.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• תוכן חדש...