Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1626 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 11 שעות, Sparrow420 כתב:

למה לא נקבל עוגמת נפש? היה עליו חובה לעצור ולהחליף פרטים והוא בחר לברוח ולגרום לי עוד נזק (זמן מבוזבז) ותסכול (לא יודע אם אכפת לבית משפט מזה)

ככל הידוע לי, בתי המשפט בישראל לא פוסקים פיצויים על "עוגמת נפש" כי זה לא נזק שאפשר לכמת בכסף.

לעומת זאת אם תוכל לכמת את הזמן שבזבזת כדי לאתר אותו אני חושב שתוכל לקבל פיצוי על הפסד עבודה באותו זמן

• רעיון טוב! 1

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אשם תורם ? בעברית זה?

בכל מקרה לפעמים שווה להתקשר לבן אדם ולהציג לו את העובדות, יכול להיות שזו מונית שכורה ובעל הבית ישלם ואז יגבה מהנהג, אולי המונית של ניר חפץ בדרך לבית המשפט...אם לא תנסה, לא תדע.  

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם (נערך)

אשם תורם ז"א שגם לי היה חלק תורם בתאונה

בכל מקרה, מה שקרה אתמול זה שהבאתי פנס מפירוק ב150 שקלים והשגתי את הפרטים של בעל המונית

סה"כ בזבזתי על העניין כ6-7 שעות ודלק, אם אני הולך לפי השכר שלי, כ50 שקלים לשעה - יוצא 300-350 שקל (איתור חלק, הרכבה, הגשת תלונה לצורך קבלת פרטי הפוגע)

ביום ראשון אתקשר לבעל המונית, אני רוצה לבקש ממנו 500 שקל על העניין - איך אתם ממליצים לנהל את השיחה?

"בוקר טוב, אתה הבעלים של מונית מס X?"

"האם אתה נוהג על המונית או שאתה משכיר אותה?"

"בתאריך Y בשעה Z קרה ככה וככה ונגרם נזק כזה ואחר, אני רוצה שתפצה אותי על הנזק" (במידה והוא משכיר את המונית למישהו, זה "עליו" לסגור את העניין עם הבן אדם השני, נכון? כל עוד אין הוכחה שמישהו אחר נהג ברכב זה כאילו הוא נהג למיטב ידעתי)

אם הוא מתחיל לעשות בעיות אני פשוט מגיש תביעה קטנה, אין לי עצבים לריב עם מישהו ככה.

עריכה אחרונה על ידי Sparrow420
פורסם

דבר ראשון ככל שתהיה רגוע יותר והבקשות הגיוניות יותר 

הסיכוי שתשמע "סליחה כך את הכסף" גבוה יותר

אם אתה חושב לעשות קופה על מישהו ולהתעצבן לא תראה שקל מאף אחד (לדעתי)

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

מסכים לגמרי, אין לי שום כוונה להכנס לשום ריב עם הבן אדם - לכן מתייעץ פה בקשר לאיך לפתוח את הנושא איתו

אני מתכוון להציג בפניו את העובדות כפי שאני רואה אותם, אשיב על כל שאלה שיש לו בקשר לאירוע ובמידת הצורך אספק תמונות של הנזק וצילום של התאונה

יקח אחריות וירצה לסגור את זה ישר - מה טוב, יתחיל לעשות בעיות (צעקות הכחשות, משיכות וכ'ו) אנתק קשר עם הבן אדם ואפנה לתביעות קטנות לסגור את זה

פורסם

אז... למישהו יש עוד עצות בקשר לביצוע השיחה? ניסיון כזה או אחר במצב דומה?

מתכוון לבצע אותה מחר בבוקר-צהריים, יעדכן מה נסגר.

פורסם

תאר לך אתה מקבל שיחת טלפון:

שלום, אתה ספארו420?

כן

יש לך פיג'ו 205?

כן

לפני שבוע נהגת ברכב שלך, נתקעת בי ושרטת לי פנס?

כן

אז החלפתי פנס ועלה לי 500 ש"ח?

(במידה ואתה לא שומע ניתוק של השיחה)

פנס 500 ש"ח?!

לא. 150 ש"ח אבל בזבזתי 7 שעות*50 ש"ח הכל ביחד 500 ש"ח

(עכשיו בטוח אתה תשמע צליל ניתוק)

לא יודע מה היה בדיוק, אם התאונה מצולמת אבל אם זה יקרה אני הייתי בטוח שמישהו מנסה לעקוץ אותי. גם אם הייתי יוצא מהרכב ורואה שריטה על הפנס הייתי בטוח שאתה מנסה לעקוץ אותי.

פורסם

אנשים נוטים להיות יותר קשובים לנימה חיובית. 

אם מתחילים בתחקיר והאשמות, סביר שהשיחה תסתיים בניתוק.

אם משתמשים בטון נעים, מסבירים בהבנה שלפעמים דברים כאלה קורים ולא תמיד שמים לב, אולי תהיה נכונות לפחות להקשיב לתום השיחה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, עדי-אל כתב:

תאר לך אתה מקבל שיחת טלפון:

שלום, אתה ספארו420?

כן

יש לך פיג'ו 205?

כן

לפני שבוע נהגת ברכב שלך, נתקעת בי ושרטת לי פנס?

כן

אז החלפתי פנס ועלה לי 500 ש"ח?

(במידה ואתה לא שומע ניתוק של השיחה)

פנס 500 ש"ח?!

לא. 150 ש"ח אבל בזבזתי 7 שעות*50 ש"ח הכל ביחד 500 ש"ח

(עכשיו בטוח אתה תשמע צליל ניתוק)

לא יודע מה היה בדיוק, אם התאונה מצולמת אבל אם זה יקרה אני הייתי בטוח שמישהו מנסה לעקוץ אותי. גם אם הייתי יוצא מהרכב ורואה שריטה על הפנס הייתי בטוח שאתה מנסה לעקוץ אותי.

שבר, לא שרט - יש הבדל

כמו שאמרתי התאונה אכן מצולמת, אבל ב"עקיפין" - לא רואים את הפגיעה בצילום אבל אני בטוח ש 9/10 אנשים לפחות יסכימו איתי

בכל מקרה, חשבתי על זה היום עוד קצת ואין לי בעיה לקחת סכום נמוך יותר (אפילו 200-300, פנס + קצת זמן ודלק) אם הוא ישתף פעולה

בנתיים התקשרתי אליו פעם אחת, לא ענה. ננסה שוב עוד שעה

פורסם (נערך)

התחושה שלי שאחרי המאמצים שהשקעת, מונעים מתחושה כנראה מוצדקת, שמגיע לך פיצוי, כאשר  אין לך סרטון או צילום או עדות לפגיעה , התחושה שלי שלא תקבל פיצוי. הדבר היחידי שאתה עלול לזכות בו ובסבירות גבוהה זו שיחה לא נעימה עם הפוגע, שיחה שבדיעבד ברצון מוותר עליה.  הנזק ברכב בסדר גודל כפי שאתה מתאר,אני הייתי בוודאות סופג וחז"ל . היום בראייה לאחור לאחר כל הזמן שהשקעת , גם אם תקבל 200 - 300 וזה בספק,  את העצבים כדאי לפרוק במקום אחר, ולא חיפוש אחר הצדק. זה הלקח שלי ממקרים דומים ולענינך, עכשיו הזמן לקבל החלטה אם ממשיכים או נרגעים ונוטשים את הפרשה.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 2 דקות, ד ו ד כתב:

אין לך סרטון או צילום או עדות לפגיעה 

אבל יש לי סרטון ועדים

אומנם זה אמא וסבתא, אז לא הכי אובייקטיבים

אבל סרטון יש

ואני מבין מה אתה אומר.. אבל מה, לא ננסה?

אני לא מתכוון להכנס לוויכוחים או ריבים - יעלה את הטונים ננתק את השיחה ונגיש תביעה, אז אין ממש בעיה של "שיחה לא נעימה" רק שלא יגידו שלא ניסיתי ליישב את העניין מחוץ לבית משפט

וכמו שאמרתי זה לא העניין של מחיר התיקון, זה העניין שאני רוצה שהוא יקח אחריות על המעשים שלו (הוא בוודאות ראה שפגע בי ונסע לי מול הפנים בזמן שיצאתי לראות מה קרה)

פורסם
לפני 4 דקות, ד ו ד כתב:

כדאי לך להפנים שאנשים לפעמים מגיבים לא רציונלית והלחץ שלך כלפי אחד כזה לא תמיד מסתיים בניתוק שיחה.

כן, הרבה מכיר אנשים כאלה

לא הבנתי אבל למה אתה מתכוון ב"לחץ" שלי כלפיו?

איך נראה לך שזה יסתיים במקרה הכי גרוע? יתחיל להטריד אותי בטלפון? אפשר לחסום אותו פשוט

• תוכן חדש...