Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1636 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי בפורום ומצאתי מספר שרשורים עתיקים על קעקועים (יש פה משהו שלא נידון בפורום?🙂) אז אעדכן עם שרשור חדש לשנת 2022 עם מספר שאלות.

קודם כל, אין לי ניסיון, אף פעם לא עשיתי ואני לא מבין כלום אז תסלחו אם חלק מהשאלות יהיו טיפשיות. אשתי חושבת שאני סובל ממשבר גיל החמישים (כן, זה הגיל...) אבל חשבתי על קעקוע טקסט קטן בצבע אחד בפלג הגוף העליון.

-כתימני, אני דיי כהה. האם צבע שחור יהיה ברור מספיק או שישנו צורך לעבור לצבע אחר?

-הקעקוע המתוכנן הוא בצד החיצוני באמצע הזרוע (בין המרפק לכתף), האם אפשרי לקעקע משהו ישר על קטע "עקום" כך שיראה ישר? אני לא מעונין לכווץ את השריר כל הזמן כדי שיראה יפה...

-הם ניתן להסיר אותו? נדמה לי כי שמעתי פעם כי כל זמן שהקעקוע אינו בצבע אדום ניתן להסיר אותו...

-ישנו הבדל בין סוגי הדיו השונים והטכניקות? אני מעדיף משהו איכותי ככל האפשר אפילו אם זה ייקח יותר זמן/כאבים.

-כמה זמן זה אמור לקחת? מדובר על מספר פונטים בגודל של 10 על 5 ס"מ ויחסית מעט צבע.

-מהו מקום מומלץ באזור המרכז? מכיוון שהקעקוע אינו הפיך הייתי רוצה שיתבצע טוב ככל האפשר. הייתי שמח גם למקום הפועל בימי שישי או עד מאוחר בערב

-מה אני עוד צריך לשאול ולא שאלתי

פורסם
לפני 9 שעות, Haim_gds כתב:

חיפשתי בפורום ומצאתי מספר שרשורים עתיקים על קעקועים (יש פה משהו שלא נידון בפורום?🙂) אז אעדכן עם שרשור חדש לשנת 2022 עם מספר שאלות.

קודם כל, אין לי ניסיון, אף פעם לא עשיתי ואני לא מבין כלום אז תסלחו אם חלק מהשאלות יהיו טיפשיות. אשתי חושבת שאני סובל ממשבר גיל החמישים (כן, זה הגיל...) אבל חשבתי על קעקוע טקסט קטן בצבע אחד בפלג הגוף העליון.

-כתימני, אני דיי כהה. האם צבע שחור יהיה ברור מספיק או שישנו צורך לעבור לצבע אחר?

שחור זה מצוין.

-הקעקוע המתוכנן הוא בצד החיצוני באמצע הזרוע (בין המרפק לכתף), האם אפשרי לקעקע משהו ישר על קטע "עקום" כך שיראה ישר? אני לא מעונין לכווץ את השריר כל הזמן כדי שיראה יפה...

מקעקע ברמה נורמלית ומעלה יידע איך למקם את הכיתוב בצורה טובה ונורמלית ושייראה טוב כשאתה במצב טבעי. 

המיקום הרצוי שלך מאוד נפוץ.

-הם ניתן להסיר אותו? נדמה לי כי שמעתי פעם כי כל זמן שהקעקוע אינו בצבע אדום ניתן להסיר אותו...

בעבר היה בעיה להסיר צבעי שמש (אדום צהוב סגול כתום), היום כבר יש מכוני לייזר שיודעים להתמודד גם עם זה. עם שחור אין בעיה, למרות שבדר"כ משאיר סוג של צלקת, אצל חלק יותר נראה לעין ואצל חלק פחות.

-ישנו הבדל בין סוגי הדיו השונים והטכניקות? אני מעדיף משהו איכותי ככל האפשר אפילו אם זה ייקח יותר זמן/כאבים.

אין הבדל. המחט+ הדיו+ כל שאר הציוד עולה למקעקע מה שעולה לך חצי מנת פלאפל בלי צ'יפס, הם לא חוסכים על זה.

-כמה זמן זה אמור לקחת? מדובר על מספר פונטים בגודל של 10 על 5 ס"מ ויחסית מעט צבע.

תלוי בעובי, תלוי במקעקע. סדר גודל של שעה ופחות 

-מהו מקום מומלץ באזור המרכז? מכיוון שהקעקוע אינו הפיך הייתי רוצה שיתבצע טוב ככל האפשר. הייתי שמח גם למקום הפועל בימי שישי או עד מאוחר בערב

במרכז יש המון. את התשובה לזה אשאיר למישהו אחר

-מה אני עוד צריך לשאול ולא שאלתי

לא שאלת מתי הכי טוב לעשות. התשובה- עכשיו! בחורף!

אין חשיפה לשמש, אתה לא הולך לים ולבריכה, ויש פחות עומס במכונים.

התשובות בציטוט.

הכותב עבד בסטודיו לקעקועים מספר שנים לא מבוטל.

בהצלחה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, Haim_gds כתב:

האם צבע שחור יהיה ברור מספיק או שישנו צורך לעבור לצבע אחר?

הפוך - זה בערך הצבע היחיד שאתה יודע מה תקבל בסוף (אני בהיר לגמרי - אבל יש לי כמה חברים שחורים עם קעקועים פה בארה״ב - והם רובם עם קעקועים שחורים בגלל הסיבה הזו)

לפני 10 שעות, Haim_gds כתב:

הם ניתן להסיר אותו?

אל תעשה קעקוע אם אתה עלול להתחרט עליו. זה לא טריוויאלי, זה יקר ועל חלק מהאנשים ממשיכים לראות שאריות.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 24 דקות, Liviur כתב:

אל תעשה קעקוע אם אתה עלול להתחרט עליו. זה לא טריוויאלי, זה יקר ועל חלק מהאנשים ממשיכים לראות שאריות.

עיין ערך אייל גולן 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

כפי שנכתב למעלה - לא כדאי להיכנס לקעקוע עם המחשבה איך להסיר אותו. לא רק שההסרה הרבה יותר יקרה מהקעקוע - היא לא תמיד מושלמת ועלולות להישאר צלקות.

לגבי בחירת מקעקע - אתה צריך קודם להחליט מה בא לך ומה הסגנון. אם זה רק כיתוב - לדעתי מרבית המקעקעים יעשו את זה אם יש להם זמן פנוי. אבל קעקוע של כיתוב יכול להיות הרבה יותר מעניין מזה, אם נעשה אצל מישהו שעוסק בקאליגרפיה למשל. בכל מקרה, הדרך הכי טובה להחליט על סגנון היא לראות עבודות קודמות. אישית, יש לי אינסטאגרם רק בשביל זה, וזו אחלה דרך לראות עבודות שונות ולהתבשל על משהו שתאהב.

בנוסף, בחירת מקום בגוף לקעקוע - יש מקומות שמזדקנים יותר יפה מאחרים (מתיחה וקימוט שונה של העור, התנהגות שונה במקרה של עליה או ירידה במשקל וכו'). אמנם רוב המקומות הגוף יהיו בסדר,  אבל עדיין כדאי לקחת את זה בחשבון כשמתקעקים. מקעקע סביר בהחלט יידע לענות על זה. 

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

ברוך הבא למועדון המקועקעים 🙂

בקשר לצבע - ראיתי כבר תימנים עם קעקועים צבעוניים לאחר החלמה שנראו נהדר, כך ששחור זו לא בעיה בכלל.

מיקום - מקעקע בינוני ומעלה צריך לדעת למקם קעקוע בצורה אופטימלית.

איכות - אין הבדלים היום, רוב המכונים עובדים באותה צורה עם מכונות דומות.

זמן - תלוי מאוד במקעקע/גודל/מס׳ פרטים.

קעקוע על כל החלק האחורי ברגל לקח למקעקע שלי 3 שעות, קעקוע בינוני בחלק הפנימי של היד (מתחת לבית השחי) עם קצת יותר פרטים, לקח לאותו מקעקע שעתיים וחצי; כך שזה תלוי.

הסרת קעקוע - כמו שנאמר מעלי, לפעמים נשארת צלקת, זה תלוי באיכות ביצוע הקעקוע ועד לאיכות המכונה שמסירה.

יש לקחת בחשבון שהסרת קעקוע זה הליך מאוד כואב ויקר, שמצריך מס׳ טיפולים תלוי בצבע ובגודל.

עצה אישית - אם חושבים ״אם לא אוהב את הקעקוע תמיד אפשר להסיר״ אז אמליץ לא לעשות, קעקוע זה משהו שעושים ששלמים איתו, אוהבים את הרעיון מאחוריו וזה לא משהו שעושים סתם.

איפה ומתי? יש המון מכונים מעולים בתל אביב ועוד המון מסביב.

אני אישית לא מכיר מכון שלא עובד ימי שישי אך יש לשים לב שיום שישי זה היום המבוקש ביותר בדרך כלל אצל רוב המכונים ובשילוב עם כך שזה יום קצר, זה יכול להיות בעייתי.

במכון ה״נחשב״ ביותר בתל אביב, נאמר לי שהתור הקרוב ביותר לקעקוע ביום שישי זה בעוד שנתיים.

במכון מאוד ״נחשב״ בראשון לציון, נאמר לי שאין התחייבות לכך שאצליח להכנס ליום שישי אך זמן ההמתנה לאמצע שבוע הוא 7 חודשים.

ההמלצה הכי טובה שלי למי שבכלל לא מבין בתחום זה להכנס לקבוצות פייסבוק ייעודיות, להעלות תמונה של הסגנון בו הוא מעוניין ולקבל המלצות.

לכל סטודיו יש את המומחיות שלו, יש סטודיואים שמתמחים בריאליזם ואחרים שמתמחים בניו סקול שחור, זה מאוד משתנה ומומלץ להגיע בסוף למקום שמתמחה בסגנון שאתה מעוניין בו.

פורסם
לפני 18 שעות, Haim_gds כתב:

אשתי חושבת שאני סובל ממשבר גיל החמישים (כן, זה הגיל...)

אין לי מה לתרום לעניין השרשור אבל כאחד בגיל שלך, אשתך צודקת. 😇

• רעיון טוב! 4
פורסם

היא צודקת בזיהוי הבעייה, אני מחפש פיתרון... תראה, זה או קעקוע, או מוסטנג אספנות, או טיול ארוך עד הפנסייה😀 

לפני 7 שעות, Liel Baruch כתב:

עצה אישית - אם חושבים ״אם לא אוהב את הקעקוע תמיד אפשר להסיר״ אז אמליץ לא לעשות, קעקוע זה משהו שעושים ששלמים איתו, אוהבים את הרעיון מאחוריו וזה לא משהו שעושים סתם.

לפני 7 שעות, daniel.asu כתב:

כפי שנכתב למעלה - לא כדאי להיכנס לקעקוע עם המחשבה איך להסיר אותו. לא רק שההסרה הרבה יותר יקרה מהקעקוע - היא לא תמיד מושלמת ועלולות להישאר צלקות.

זה לא מה שאני חושב, פשוט היה חשוב לי לדעת את כל הפרטים לפני שאני מתחיל תהליך.

איפה ומתי? יש המון מכונים מעולים בתל אביב ועוד המון מסביב.

וזו בדיוק השאלה שלי, אני לא מבין כלום בתחום ולגגל "סטודיו לקעקועים" לא יעזור לי כי לא אדע מה כדאי לבחור. הייתי שמח אם למי שיש ניסיון בתחום יכול להמליץ לי איפה להתחיל להסתכל. הייתי שמח לשמות של מקומות שניתן לצפות בעבודות קודמות באיזור המרכז.

לכל סטודיו יש את המומחיות שלו

איזו מומחיות אני צריך בהנחה כי מדובר על טקסט (או במקרה הקיצון על רונות נורדיות)?

לפני 7 שעות, daniel.asu כתב:

לגבי בחירת מקעקע - אתה צריך קודם להחליט מה בא לך ומה הסגנון. אם זה רק כיתוב - לדעתי מרבית המקעקעים יעשו את זה אם יש להם זמן פנוי. אבל קעקוע של כיתוב יכול להיות הרבה יותר מעניין מזה, אם נעשה אצל מישהו שעוסק בקאליגרפיה למשל. בכל מקרה, הדרך הכי טובה להחליט על סגנון היא לראות עבודות קודמות. אישית, יש לי אינסטאגרם רק בשביל זה, וזו אחלה דרך לראות עבודות שונות ולהתבשל על משהו שתאהב.

אהם... אני לא ממש בטוח כי עיצוב/סיגנון הטקסט ממש משנים לי. לטעמי זה אינו קישוט אלא יותר "הצהרה"(?). בכל מקרה אשמח לראות עבודות קודמות כדי להתרשם.

וכמה תהיות מהצד הטכני.

-אם מה שאני רואה מודפס בהכנה קעקוע זה מה שיראה עלי כאילו הדף נעשה מפלסטיק שקוף והונח על היד שלי? (כמובן, לא אחד לאחד אבל מספיק קרוב). האם זה יצויר על היד לפני הקעקוע עצמו כדי שיהיה ניתן להתרשם?

-האם לעבודת "העתק/הדבק" כזו (מהדף לזרוע) יש חשיבות מיוחדת במקעקע? למעט כמובן יכולת טכנית של עבודה מדוייקת.

-עוד שאלה לא ממש קשורה. כשאתם מבצעים את הקיעקוע, אתם מביאים את התמונה/תיכנון ומבקשים "העתק/הדבק" או שמתארים בקירוב ונותנים למקעקע לעשות את מה שהוא חושב?

שוב תודה וסליחה אם אני שואל שאלות טפשיות...🥴

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

הייתי שמח אם למי שיש ניסיון בתחום יכול להמליץ לי איפה להתחיל להסתכל.

כאמור מעלה - אינסטאגרם. לא מכיר דרך נוחה יותר. הורד, פתח חשבון, חפש tattoo tel aviv, ותתחיל לרוץ משם. מן הסתם, רוב המקעקעים לא עושים רק טקסט, אז אפשר למקד את החיפוש לקליגרפיה ומשם להתקדם.

שים לב, יש לא מעט מקעקעים מעולים מחוץ למרכז. מכיוון שזה הולך להישאר עליך פחות או יותר לנצח - כדאי לעבור על  כמה שיותר מקעקעים ולבחור את מה שהכי התחברת אליו.

לפני 7 שעות, Haim_gds כתב:

וכמה תהיות מהצד הטכני.

-אם מה שאני רואה מודפס בהכנה קעקוע זה מה שיראה עלי כאילו הדף נעשה מפלסטיק שקוף והונח על היד שלי? (כמובן, לא אחד לאחד אבל מספיק קרוב). האם זה יצויר על היד לפני הקעקוע עצמו כדי שיהיה ניתן להתרשם?

-האם לעבודת "העתק/הדבק" כזו (מהדף לזרוע) יש חשיבות מיוחדת במקעקע? למעט כמובן יכולת טכנית של עבודה מדוייקת.

-עוד שאלה לא ממש קשורה. כשאתם מבצעים את הקיעקוע, אתם מביאים את התמונה/תיכנון ומבקשים "העתק/הדבק" או שמתארים בקירוב ונותנים למקעקע לעשות את מה שהוא חושב?

היום, רוב המקעקעים מציירים את הסקיצה על מחשב/טאבלט ומשם עוברים על זה איתך שתביע את עמדתך. אחרי שהסקיצה מוכנה, קובעים זמן לקעקוע (אם הקעקוע קטן - אפשר מיד אחרי; אם מדובר בעבודה גדולה של כמה שעות - אפשר ביום אחר). מיד לפני הקעקוע, המקעקע ידפיס מדבקת דיו מיוחדת עם הקעקוע וידביק אותה עלייך (אחרי חיטוי האזור כמובן), וביחד תבחנו אם זה יושב טוב. אם לא, תמיד אפשר למחוק ולנסות שוב. אחרי שהכל מגובש - המקעקע פשוט עובר על הציור הזמני.

כל האמור נכון לרוב המקעקעים (מהניסיון שלי ושל לא מעט חברים), אבל תמיד יהיה את מי שיעבוד בטכניקה אחרת.

פורסם
לפני 21 שעות, Haim_gds כתב:

שאני רואה מודפס בהכנה קעקוע זה מה שיראה עלי כאילו הדף נעשה מפלסטיק שקוף והונח על היד שלי? (כמובן, לא אחד לאחד אבל מספיק קרוב). האם זה יצויר על היד לפני הקעקוע עצמו כדי שיהיה ניתן להתרשם?

כן, כמובן.

אתה תראה את זה על הגוף הרבה לפני שמחט תפתח.

בעבודה כזו, של כיתוב- לא ממש. בעבודות אחרות יש מקעקעין שונים שמתמחים יותר בסגנונות שונים (אחרי הכל זה סגנון ציור), אבל להעתיק כיתוב זה כמו לבוא למכונאי ולבקש להחליף שמן מנוע. אם הוא מעל שבוע בעבודה אין לו מה לטעות.

...🥴

תלוי בך בלבד. כמה אתה נודניק, כמה אתה זורם עם המקעקע, וכמה זמן פנוי יש לו.

כדי לחסוך את השלב הזה אתה צריך לעשות שיעורי בית. שב מול המחשב, תכתוב את מה שאתה רוצה בכמה וכמה סוגי פונטים, תחפש גם תמונות עם כיתוב דומה/זהה, וכשתסגר על מה שאתה רוצה תשמור את הקובץ/תמונה/פונט וגש עם זה למקעקע. זה כמובן גם יכול להיות שילוב של דברים ("אני רוצה את הפונט הזה, עם סלסול בקצה של האות כמו שיש בתמונה הזאת ואני רוצה את הB כמו בתמונה הזאת"...)

• תוכן חדש...