Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה כבר זמן רב שהתריס החשמלי בחלון הסלון עושה בעיות. בהפעלת המתג להרמה או הורדה, היה נשמע קליק (כמו של ממסר אני משער) והוא לא היה זז, רק מזמזם

מס. נסיונות של הזזה לשני הכיוונים היו פותרים את הבעיה והתריס היה מתחיל לזוז. בגלל שרוב הזמן התריס פתוח וכמעט לא יורד, התפקוד הלקוי הזה לא ממש הפריע לי.

אתמול הורדתי את התריס בגלל מזג האוויר הסוער. הבוקר רציתי להעלות אותו.

בנסיון להפעיל אותו נשמע קליק (לעיתים) ולאחריו זמזום חלש מתמשך, אבל התריס לא ממש זז.

כנראה שהגיע הזמן לקרוא לטכנאי.

לאור חשיפת נוכלויות לא מעטה (בסגנון "יצאת צדיק"), אני קצת אובד עצות.

איך הכי טוב למצוא טכנאי ישר והגון עם מחירים הוגנים שלא ירמה ויעשוק אותי?

לא סומך על אתרים כמו מידרג, בעלי המקצוע המדורגים שם אולי הוגנים, אבל יקרים להחריד.

אשמח לטיפים שלכם איך למצוא בעל מקצוע ישר.

המלצות לטכנאי תריסים באזור אור עקיבא\חדרה גם יתקבלו בברכה.

מודה לכם מראש

פורסם

אם יש לך חוש טכני זו מערכת שלא אמורה להיות סבוכה במיוחד. השערה קלה אם התריס עולה ויורד ללא שום התנגדות והמנוע מזמזמם סבירות גבוהה שהוא הלך ופשוט צריך להחליף אותו- לא ביג דיל.  יש היום סרטוני יוטיוב על כל מה שזז בערך.

אם אין לך לטעמי עדיף לשלם לטכנאי אמין ויקר מאשר לחרטטן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אני בדרך כלל הולך על מדרג.

מעדיף לשלם יקר ולסיים עם העניין בפעם אחת.

עד היום רוב אנשי המקצוע שמצאתי שם היו בסדר גמור, אם כי גם שם היו כמה נפילות.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

מניסיון אישי עם "מדרג", מהצד של נותן השירות - הם מסננים לבעלי המקצוע שם את הנשמה בשביל הזכות להופיע באתר שלהם, ואני מאד סומך על האתר הזה מהסיבה הזו. 

כן, תמיד יש נפילות, קרה גם לי פעם אחת "עז" עם מישהו משם, אבל 99 פעמים מתוך 100 אני מרוצה מהם. 

המחירים שאתה רואה שם הם הנורמה, ומי שיבטיח לך במשמעותית פחות כנראה "ימצא" לך כמה תקלות חדשות בדרך לצערי. 

הייתי מחפש את הפרק הספציפי של יצאת צדיק ויוצר קשר עם אחד מהצדיקים שהיו שם (אם היו). אולי הם עובדים גם באיזור מגוריך.

אם היה לי מישהו להמליץ לך, הייתי רושם. SORRY.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

עדכון:

באופן מפתיע, בשעות אחה"צ המוקדמות, קצת אחרי ששמש (שקרנית) הציצה לזמן ממושך מבין העננים והטמפרטורה מעט עלתה. התריס החשמלי חזר לעבוד.

בהתחלה, הוא רק ירד ומיאן לעלות. אבל לאחר זמן מה, הוא שב ועלה.

האם יכול להיות שיש קשר כלשהו לטמפרטורה הסביבתית\חיצונית?

לפני שעתיים, yd b-4 כתב:

אם יש לך חוש טכני זו מערכת שלא אמורה להיות סבוכה במיוחד. השערה קלה אם התריס עולה ויורד ללא שום התנגדות והמנוע מזמזמם סבירות גבוהה שהוא הלך ופשוט צריך להחליף אותו- לא ביג דיל.  יש היום סרטוני יוטיוב על כל מה שזז בערך.

אם אין לך לטעמי עדיף לשלם לטכנאי אמין ויקר מאשר לחרטטן.

חוש טכני די יש לי, כלי עבודה - קצת פחות.

לא עלה על דעתי לנסות לסדר לבד כי התריס היה תקוע למטה ומבחינתי, לא היה מצב להשאיר אותו תקוע למטה עד הקיץ (כי אין מצב שבקור החורפי אני מפשיל שרוולים ומתחיל לעבוד בעצמי עליו).

עכשיו שהתריס למעלה, זה בהחלט פחות בוער לי. אחפש סרטונים ואראה אם זה משהו שאני יכול לבד.

לגבי ההמלצות על אתר מידרג.

אין לי בעיה עם האתר, ניסיתי למצוא בעלי מקצוע דרכו והם היו יקרים משמעותית ממחירים של בעלי מקצוע אחרים.

לפני שבוע החלפתי דוד שמש. טכנאי שמצאתי במידרג (זה שדורג הכי גבוה) ביקש ממני 1,200 ש"ח יותר ממתקין ומשווק מורשה של כרומגן.

אני לא רואה סיבה לשלם סכום מופרז עבור המלצה ובטוח שלא חסרים בעלי מקצוע ישרים שלא רשומים שם.

עריכה אחרונה על ידי Platinum
פורסם

דווקא שיטת העבודה עם תריסים חשמליים זה שהם למטה:) שהם לנעלה הם מגוגלגים על ציר המנוע. בלי קשר לא צריך כלים מיוחדים בשביל זה . 

קח טיפ- מספיק שתראה את הפרק של יצאת צדיק בשביל להבין 60% מהעבודה. (ולהבין למה צריך טכנאי אמין אחד הפרקים המצחיקים)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לפי כל מה שאתה מתאר, זה נשמע כמו מנוע שסיים את חייו.

אבל אני מומחה קטן בעניין, בטח שבהתכתבות.

בכל מקרה, כשקרה אצלי דבר דומה, נעזרתי באתר הזה, שהוא ממש ONE STOP SHOP, עבור הנושא הזה.

יש שם סרטון הסבר על איך מחליפים מנוע (הקישור מוביל לאיזור הזה באתר. הסרטון בתחתית הדף), אחרי זה יש שם קובץ שניתן להוריד כדי למצוא איזה מנוע אתה צריך לפי גודל התריס שברשותך, ולבסוף, יש להם חנות מקוונת, שתמכור לך את המנוע המתאים ותביא לך אותו עד הבית.

אני קניתי אצלם מנוע (אמנם לתריס קטן יותר משל ויטרינת סלון) לפני 5 שנים, והוא עדיין עובד מעולה.

זה לא סומפי או מנוע ממותג אחר.

לדעתי, מההיכרות הוירטואלית איתך, (שרשורי השיפוץ והטיפול העצמי שהעלית כאן בעבר) לתקן את התריס זה כמו חטיף לפני ארוחת בוקר בשבילך.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 21.12.2021 בשעה 09:32, Platinum כתב:

היה נשמע קליק (כמו של ממסר אני משער) והוא לא היה זז, רק מזמזם

מס. נסיונות של הזזה לשני הכיוונים היו פותרים את הבעיה והתריס היה מתחיל לזוז.

בנסיון להפעיל אותו נשמע קליק (לעיתים) ולאחריו זמזום חלש מתמשך, אבל התריס לא ממש זז.

אלו סימפטומים של מנוע "תפוס". אם יש גישה למנוע ולחלקיו הפנימיים, נסה לשים שם שמן. אמור לעזור לתקופה. 

לגבי הטמפ', לא חושב שיש קשר. מנוע תפוס לפעמים מסכים לזוז, לפעמים לא. פלוס, יכול להיות שהקור גרם לו לקצת יותר קושי "בהתנעה" ממה שכבר יש לו והתוצאה היא שהוא לא הסכים לזוז כלל.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 שעות, natco כתב:

בכל מקרה, כשקרה אצלי דבר דומה, נעזרתי באתר הזה, שהוא ממש ONE STOP SHOP, עבור הנושא הזה.

יש שם סרטון הסבר על איך מחליפים מנוע (הקישור מוביל לאיזור הזה באתר. הסרטון בתחתית הדף), אחרי זה יש שם קובץ שניתן להוריד כדי למצוא איזה מנוע אתה צריך לפי גודל התריס שברשותך, ולבסוף, יש להם חנות מקוונת, שתמכור לך את המנוע המתאים ותביא לך אותו עד הבית.

אני קניתי אצלם מנוע (אמנם לתריס קטן יותר משל ויטרינת סלון) לפני 5 שנים, והוא עדיין עובד מעולה.

זה לא סומפי או מנוע ממותג אחר.

לדעתי, מההיכרות הוירטואלית איתך, (שרשורי השיפוץ והטיפול העצמי שהעלית כאן בעבר) לתקן את התריס זה כמו חטיף לפני ארוחת בוקר בשבילך.

תודה רבה על ההפניה לאתר. הקובץ שמוצא את המנוע המתאים הוא כלי נהדר. בדקתי וגיליתי שמה שאני צריך לחלון של בערך 1.5X1.5 מטר זה המנוע הקטן של 10 ניוטון שהוא גם יותר זול. הפרש המחיר בין מנוע של 20 ק"ג ל40 ק"ג הוא בסה"כ 20 ש"ח אז כבר עדיף לקחת מנוע חזק יותר.

אהבתי את הסרטון שמסביר על כיוון המנוע, זה מידע שבהחלט לא היה לי ברור קודם לכן

לא אכפת לי אם זה סומפי או מותג אחר לאור העדות שלך שהוא כבר עובד אצלך 5 שנים. אני כמעט לא משתמש בתריס הזה אז אני בטוח שהוא יעבוד נהדר.

להבנתי, מנוע מגיע עם כל מה שדרוש להחלפה אבל לא ברור לי אם המנוע החדש מגיע גם עם מיסב חדש.

לפני שעה, ברווז כתב:

אלו סימפטומים של מנוע "תפוס". אם יש גישה למנוע ולחלקיו הפנימיים, נסה לשים שם שמן. אמור לעזור לתקופה. 

לגבי הטמפ', לא חושב שיש קשר. מנוע תפוס לפעמים מסכים לזוז, לפעמים לא. פלוס, יכול להיות שהקור גרם לו לקצת יותר קושי "בהתנעה" ממה שכבר יש לו והתוצאה היא שהוא לא הסכים לזוז כלל.

תודה, כנראה שאתה צודק והוא באמת תפוס. אין טעם לשים שמן לדעתי. כשהאביב\קיץ יגיעו ולא יהיה לי קר כ"כ להתעסק עם זה, אזמין מנוע חדש וכבר אחליף במקום לשמן ולקוות שיעזור.

• רעיון טוב! 1
פורסם

פלטינום, אתה גר באוקראינה או בפינלנד? 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
לפני 10 שעות, nitch כתב:

פלטינום, אתה גר באוקראינה או בפינלנד? 

לא, גר בישראל אבל מאוד רגיש לקור (אנמיה) ולא נלהב לעשות כלום בחורף כשקר לי

לפני 4 שעות, yotams4 כתב:

פעם היה ציטוט של איזה אחד מסין לגבי אפסנאות ושק אשכים..

אתה מתכוון להפניה לחתום על שק אשכים באפסנאות מן הסתם.

אני לא חושש לעשות דברים בעצמי. אדרבא, חסיד גדול של DIY. אבל אם אני (עדיין) לא יודע לעשות משהו או שבנסיבות מסויימות אין לי את הזמן או היכולת, אז אני פונה לבעל מקצוע בלית ברירה.

פורסם
לפני כשעה, Platinum כתב:

לא, גר בישראל אבל מאוד רגיש לקור (אנמיה) ולא נלהב לעשות כלום בחורף כשקר לי

מתנצל על הרמיזה לפינוק, אכן קושי אובייקטיבי. 

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מקפיץ ומתעלק. 

מנוע בתריס מטבח מקרטע. מתכוון להחליף בעצמי. 

חלון סטנדרט 110 על 120, תריס מוקצף. 

כרגע מתכונן לרכוש את המנוע, אבל רואה הבדלים של כמעט כפול בין החברות השונות. 

למשל מנוע של פלמט עולה סביב 350, סומפי מעל 600.

לשניהם 5 שנות אחריות, לפחות על הנייר. 

מישהו יכול להוסיף מידע שיקל על ההחלטה? 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

• תוכן חדש...