Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה כנהג משאית בישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בישראל שורר מחסור קבוע בנהגי משאיות, אבל בחודשים האחרונים הוא מחריף, וניצנים של המשבר הבריטי כבר ניכרים בארץ. עדיין אין בעיה של אספקה לתחנות הדלק או לחנויות, אבל מחסור בנהגי סמי טריילרים הוא אחד הגורמים לפקקים בנמלים, שמאטים את פריקת סחורות היבוא ומייקרים את עלויות ההובלה.

https://www.calcalist.co.il/local_news/car/article/rkt6vwtvf

חלק גדול מהנהגים בחברות ההיסעים וממפעילי הציוד המכני הכבד תחת משק לשעת חירום הם ערבים־ישראלים, שלא התייצבו למשימות.

באיגוד המובילים מתריעים כבר שנים רבות על מחסור גדול בנהגי רכב כבד בשגרה, ובייחוד בעת מצב חירום של מבצע צבאי. במכתב ששלח יו"ר האיגוד גבי בן הרוש לפני כשנתיים לנציב קבילות החיילים האלוף במיל' יצחק בריק נכתב בין היתר: "המחסור בכוח אדם בצבא בא לידי ביטוי גם במחסור החמור בנהגי רכב כבד, ולמשק האזרחי אין את היכולת לספק את כל דרישות צה"ל בעת חירום. על פי ההערכות חסרים כ־2,000 נהגי רכב כבד לשירות המשק האזרחי והנגזר מכך הוא חוסר בנהגי סמי־מוביל לצה"ל לפעילויות חירום".

https://www.ynet.co.il/news/article/hjjesna6d

אז אולי במקום לעבוד ב WOLT כדאי לנהוג רכב כבד ? אני יודע שהשכר לא משהו, אבל עם המודעות תיגבר, וזו תהיה עבודה מועדפת , נצא נישכרים מזה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בישראל תוואי השטח מאוד קשה (צפוף, חם) התנאים חרא והעבודה קשה, לעבוד על אופניים ועל משאית הם שני עולמות שונים לגמרי, הם רק חולקים את אותו הכביש.

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

ובייחוד בעת מצב חירום של מבצע צבאי.

יש לי רישיון C1, מלגזה וטרקטור. שוחררתי משרות מילואים לפני כמה שנים אבל אני כן רוצה להיות חלק ממערך נהגי חרום. איך עושים את זה? 

פורסם

יש בעיה גדולה בעיקר כי להגיע לרשיון סמי לוקח המון זמן (רשיון c1, לחכות שנה, קורס רכב כבד, אישור ממכון בטיחות, רישון c, לחכות שנה... ורק אז להתחיל ללמוד E).

ואם תסתכל על הישראלי הממוצע שמסיים צבא בגיל 21, ומתחיל לחשוב על העתיד שלו ב 22-23 - זה לקבל את הרשיון במקרה הטוב בגיל 26, ולרוב אחרי. עדיף כבר ללכת ללמוד..

מי שלא מתגייס מסתכל על זה אחרת, או לחילופין מי שעשה את הדרגות האלה בצבא או במילואים.

פורסם

מי שבונה על קריירה של נהג משאית, יכול להוציא C1 מיד אחרי הצבא ולהתחיל לעבוד, גם לנהגי C1 יש ביקוש גדול. 

בהמשך אם ירצה יוכל לשדרג ל C ו ל E, תוך כדי עבודה. 

פורסם (נערך)

אם היו רוצים לפתור את הבעיה - היו בונים מסלול הכשרה מזורז, או אפילו מאפשרים ללמוד לרישיון C מלא, למי שיש לו רישיון B כמה שנים עם רקורד נקי (נגיד 3 שנים, בדיוק בשביל צעיר אחרי צבא).

יותר מזה - אפילו להוריד סף כניסה עוד יותר, ולאפשר רישיון C1 או אפילו C מוגבל לאוטומט (הרי לא חסר משאיות עם גיר אוטומטי).

אבל במדינה הזאת רוצים לפתור את המחסור בנהגים כמו שרוצים לפתור את המחסור הרופאים או משבר מחירי הדיור.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385
  • אהבתי 3

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני אישית עכשיו נכנסתי לתחום, יש לי רישיון c1 מהצבא(בן 27 עכשיו), לפני 4 חודשים התחלתי לעבוד אצל דרך ארץ (עם נת"י) ואני מאוד מרוצה מהתנאים

מתכנן להתחיל ללמוד על C שנה הבאה ולהמשיך לE

לא רואה מה פשר ההשוואה בין שליח שלצוולט לנהג משאית, כמו שאמרו מעלי - רק חולקים מרחב עבודה

ואתם באמת רוצים להוריד את ההכשרה הדרושה בשביל לעלות על כלים כבדים?

אני בעד להחמיר כמה שיותר עם כל הנהגים(גם בהוצאת רישיון וגם באיכפה - יש אנשים עם עבר תעבירה מגוחך והם עדיין רשאים לנהוג), בעיקר רכבי משא כבד ותחבורה ציבורית

פורסם

נהגי משאיות c1 מרווחים פחות משכר מינימום , נהגי טריילר עובדים מעל 12 שעות ביום. 

הסיבה שיש מחסור היא בגלל תנאי תעסוקה מחפירים. 

פורסם
Just now, ishay0703 כתב:

נהגי משאיות c1 מרווחים פחות משכר מינימום , נהגי טריילר עובדים מעל 12 שעות ביום. 

הסיבה שיש מחסור היא בגלל תנאי תעסוקה מחפירים. 

אני נהג c1 ואני מקבל 9 וחצי ברוטו (8300 נטו) משכורת

ועוד כל מיני בונוסים - החודש קיבלתי 2000 שקל תוספת

ואני עובד 5 ימים בשבוע 7-8 שעות ביום (ולפעמים אפילו פחות משעתיים!, אבל גם לפעמים 10 שעות)

רוב הזמן אני לא נוהג אבל (משאית עבודות, נוסע לאתר, מחכה שיסיימו לעבוד וחוזר)

יש לי חבר שקיבל הצעה עכשיו לתםוס קו חלוקה של עופות בשביל 10 נטו, גם על C1

מאיפה המידע שיש אצלך?, אם מישהו נוהג על משאית ומקבל פחות ממינימום הוא חולה נפש.

פורסם

גם רוב החוזים של הנהגי משאיות מסתכמים בשכר ברוטו שהוא קובע עם המעסיק - מסכם איתו על סכום x כל חודש.

בגלל זה הם ממלאים 101 ולא מציינים בו כלום ואז סוף שנה עושים החזר מס (על ילדים מתחת לגיל 5 ועוד כל מיני סעיפים).

אם הם ירשמו למעסיק סיבות להקלות במס הנטו יהיה עדין אותו דבר והברוטו יהיה נמוך יותר.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אין אגב קשר בין מחסור בנהגי רכב כבד בישראל לזה שקיים בבריטניה שנוצר מהעובדה שנהגים רבים ממזרח אירופה  לא יכולים להמשיך לעבוד שם עקב הפרישה מהאיחוד ועברו לעבוד במערב אירופה.

• מעניין 2

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
לפני 5 דקות, itsik170 כתב:

גם רוב החוזים של הנהגי משאיות מסתכמים בשכר ברוטו שהוא קובע עם המעסיק - מסכם איתו על סכום x כל חודש.

לא יצא לי להכיר נהג משאית שלא עובד על משכורת גלובלית

לפני 6 דקות, itsik170 כתב:

בגלל זה הם ממלאים 101 ולא מציינים בו כלום ואז סוף שנה עושים החזר מס (על ילדים מתחת לגיל 5 ועוד כל מיני סעיפים).

אם הם ירשמו למעסיק סיבות להקלות במס הנטו יהיה עדין אותו דבר והברוטו יהיה נמוך יותר.

אני לא ממש מבין בכל העניינים האלה ולא הבנתי בכלל מה שרשום פה

מה זה ואיך זה רלוונטי רק לנהגי משאיות?

פורסם
לפני 14 שעות, Sparrow420 כתב:

לא יצא לי להכיר נהג משאית שלא עובד על משכורת גלובלית

אני לא ממש מבין בכל העניינים האלה ולא הבנתי בכלל מה שרשום פה

מה זה ואיך זה רלוונטי רק לנהגי משאיות?

נניח וסגרת עם המעסיק שייתן לך כל חודש משכורת של 10 אלף ש"ח.

ושהוא יעשה את החישובים של הברוטו.

אם אתה למשל גר בשדרות (יישוב ספר) או שיש לך ילדים עד גיל 5, אז כדי שיהיה לך 10 אלף בחשבון המעסיק יצטרך לשלם פחות בברוטו.

אז הם ממלאים 101 תחילת שנה בלי לסמן שלום, מקבלים את המשכורת החודשית ובסוף שנה עושים החזר מס על כל הזיכויים שלא "נוצלו".

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לא הבנתי. יש תנאים מחפירים ומישהו מתלונן על זה שחסרים נהגים?

הדבר הברור מאליו לא אמור להיות שיפור התנאים והשכר כהכרח להגדלת כמות העובדים?

מצפים שאנשים יבואו לעבוד בשכר נמוך ותנאים לא טובים כי צריך לעזור ויש מחסור? לפעמים אני לא מבין מה הולך במדינה הזאת…

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...