Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שנתקע (אלנטרה 1.6 2006)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקענו עם הרכב, נכבה והמנוע העלה עשן. 

מסתבר שהרדיאטור היה ריק, וכשניסינו למלא מים הם קפצו החוצה מהחום(נראו לפעמים קצת מלוכלכים ), ובסוף כשהעסק התקרר לגמרי שמנו לב שיש קרע באיזה צינור למטה והמים דולפים החוצה. 

כרגע הרכב לא מניע. יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך שמצריך החלפת ראש מנוע? 

כדאי ללכת לבדיקת מוסך? כדאי לוותר מראש ולמכור אותו לחלפים? אני לא רוצה להשקיע בתיקון אם זה מצריך החלפת ראש מנוע. 

כמה נוכל לקבל על מכירה לחלפים? יונדאי אלנטרה 1.6 שנת 2006

פורסם

אהלן,

ראשית, אתחיל בזה שאני לא נביא (וכנראה גם שאר חברי הפורום) ואין דרך לנחש אם הלך ראש מנוע מהודעה מול מסך😄.

שנית, אם ברצונך לתקן, צריך להחליף את החלק הקרוע, למלא נוזל קירור כראוי, לעשות בדיקת לחץ, להחליף שמן + פילטר. ומשם לעקוב ולבדוק שלא נגרם נזק למכלולים אחרים כגון משאבת מים, או ראש מנוע כפי שציינת. 

השאלה המרכזית האם כלכלי לתקן את זה ברכבך היא נהדרת, ועלייה לא אוכל לענות. מכיר אנשים שהיו מתקנים ונשארים עם "השטן שהם מכירים" לעוד "שנים ארוכות" ומאידך כאלו שרק חיכו שמשהו כזה יקרה כדי להעיף את ה"לימון".

על כל מקרה, במידה ותרצה נוכל להמליץ לך על מוסך מומלץ לדגם שלך. מהיכן אתה בארץ?

בשורות טובות.

POLO, 1.4 2001 > SPARK, 1.0 2014 > 108, 1.2 2016 > CLIO - 5, 1.0T 2021

פורסם
לפני 37 דקות, Kooper כתב:

אהלן,

ראשית, אתחיל בזה שאני לא נביא (וכנראה גם שאר חברי הפורום) ואין דרך לנחש אם הלך ראש מנוע מהודעה מול מסך😄.

שנית, אם ברצונך לתקן, צריך להחליף את החלק הקרוע, למלא נוזל קירור כראוי, לעשות בדיקת לחץ, להחליף שמן + פילטר. ומשם לעקוב ולבדוק שלא נגרם נזק למכלולים אחרים כגון משאבת מים, או ראש מנוע כפי שציינת. 

השאלה המרכזית האם כלכלי לתקן את זה ברכבך היא נהדרת, ועלייה לא אוכל לענות. מכיר אנשים שהיו מתקנים ונשארים עם "השטן שהם מכירים" לעוד "שנים ארוכות" ומאידך כאלו שרק חיכו שמשהו כזה יקרה כדי להעיף את ה"לימון".

על כל מקרה, במידה ותרצה נוכל להמליץ לך על מוסך מומלץ לדגם שלך. מהיכן אתה בארץ?

בשורות טובות.

תודה ידידי. איזור ירושלים. 

בעיקר הייתי רוצה להבין כיצד אני ממזער נזקים. כמה צפויה בערך לעלות הבדיקה שבסופה יגידו לי "הלך ראש מנוע" או בעזרת הבורא "לא הלך ראש מנוע"? 

האם כדאי לי לגרור את הרכב כבר מעכשיו למוסך במקום הביתה? 

פורסם (נערך)

בדוק את תנאי ביטוח הגרירה (בהנחה שרכשת שירות כזה). בדרך כלל הנוהל הוא גרירה למוסך, אבל כיוון שהשבת ממשמשת ובאה, והמוסכים לקראת סגירה, סביר שהרכב יגרר למגרש של חברת הגרירה וביום א' יועבר למוסך.

גרירה לביתך אפשרית, אבל בד"כ תגרור תשלום מלא תמורת השלמת המסע למוסך.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, sperial כתב:

בדוק את תנאי ביטוח הגרירה (בהנחה שרכשת שירות כזה). בדרך כלל הנוהל הוא גרירה למוסך, אבל כיוון שהשבת ממשמשת ובאה, והמוסכים לקראת סגירה, סביר שהרכב יגרר למגרש של חברת הגרירה וביום א' יועבר למוסך.

גרירה לביתך אפשרית, אבל בד"כ תגרור תשלום מלא תמורת השלמת המסע למוסך.

תודה. זה סיפור ארוך, אבל לצערי לרכב אין ביטוח גרירה ונאלצנו להזמין גרר באופן פרטי ( כן, להבא אדע לחשוב על הדברים האלה טוב יותר).

פורסם

אם כך יהיה עליך לבדוק את העלויות עם חברת הגרירה. כמוכן את לוחות הזמנים - סביר שגרירה מהמגרש שלהם תביא את הרכב למוסך יותר מוקדם בבוקר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, היברידי כתב:

נתקענו עם הרכב, נכבה והמנוע העלה עשן. 

מסתבר שהרדיאטור היה ריק, וכשניסינו למלא מים הם קפצו החוצה מהחום(נראו לפעמים קצת מלוכלכים ), ובסוף כשהעסק התקרר לגמרי שמנו לב שיש קרע באיזה צינור למטה והמים דולפים החוצה. 

כרגע הרכב לא מניע. יכול להיות שנגרם נזק בלתי הפיך שמצריך החלפת ראש מנוע? 

כדאי ללכת לבדיקת מוסך? כדאי לוותר מראש ולמכור אותו לחלפים? אני לא רוצה להשקיע בתיקון אם זה מצריך החלפת ראש מנוע. 

כמה נוכל לקבל על מכירה לחלפים? יונדאי אלנטרה 1.6 שנת 2006

נקרע אחד מצינורות המים,הרכב התחמם והנהג/ת לא שם/ה לב לשעון החום/לכך שנדלקה מנורת חום מנוע.

עצם כיבוי הרכב והעלאת העשן מהמנוע לא ממש מבשר טובות אם כי במצב בו אין מה להפסיד יותר מידי (אם באמת התעוות ראש המנוע זה ייגמר בלפחות שיפוץ ראש מנוע אם לא גרוע מכך וזה מתברר רק אחרי הרמת ראש האם יש נזק לטבעות הבוכנה מה שעלול להצריך לפחות שיפוץ מנוע חלקי) הייתי מנסה בכל זאת:

להחליף צינור לחדש,למלא נוזל קירור ואז לראות מה קורה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...