Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה למי שמבין בעסקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי מחזור.

ככל שאתה קונה יותר, אתה מקבל מחיר נמוך יותר.

אני לא יודע מה המחירים כרגע.

אבל לפני כ15 שנים אני זוכר כשכבה בבית ספר רצינו להקים מתחרה לקיוסק אז קנינו כמות של כמה מאות פחיות קולה סביב שקל לפחית.

מאמין שסופרים גדולים עם מרלוג (שופרסל. רמי לוי וכו') מקבלים מחיר הרבה יותר טוב.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם

שקל לפחית ? לא קיים , אולי במקרים של סחורה מוברחת/גנובה/פג תוקף/ייבוא מקביל.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
לפני כשעה, om2 כתב:

תלוי מחזור.

ככל שאתה קונה יותר, אתה מקבל מחיר נמוך יותר.

אני לא יודע מה המחירים כרגע.

אבל לפני כ15 שנים אני זוכר כשכבה בבית ספר רצינו להקים מתחרה לקיוסק אז קנינו כמות של כמה מאות פחיות קולה סביב שקל לפחית.

מאמין שסופרים גדולים עם מרלוג (שופרסל. רמי לוי וכו') מקבלים מחיר הרבה יותר טוב.

לפני 15 שנה לא היה חובת מיחזור על היצרניות ולא היה פיקדון (או שאני טועה?). ממש מסקרן אותי לדעת איך נקבע המחיר הסופי - האם הסופר מתייחס למחיר קניה ועליו מוסיף 17% ועוד 5% או שמא מדובר באחוזים אחרים??? או בכלל שיטת תמחור אחרת?

פורסם

לפני כמה שנים ניהלתי בר וחדר אוכל במלון,

בקבוק זכוכית מחברת טמפו (פפסי, מירינדה) עלה לי 2.5 ש"ח

קוקה קולה   סביבות 3 ש"ח

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 5 שעות, Wonka כתב:

או שתקנה את זה ברש"פ.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 5 שעות, Wonka כתב:

לא היום.

אני מדבר איתך לפני 15 שנה בערך.

היה קיים, חבר השיג דרך סיטונאי בתנאי שקונים כמה מאות טובות במכה (אם אני זוכר נכון, כמעט 1000 פחיות)

בלי הובלה.

על ההובלה רצו מאיתנו כמעט מחיר של הפחיות.

בסוף שני חברים יצאו עם פיאט פונטו (זה הרכב שהיה לאחד החברים)

התפלאנו שהצליחו להעמיס הכל במכה.

ועוד יותר התפלאנו שזה סחב את כל הפחיות.

מיתר רוז רוצה לחיות!

אבא שלו תרם 100% בשנתיים האחרונות, זה הזמן להוקיר לו תודה

לתרומה: https://www.charidy.com/meitarroz/311

פורסם
לפני 5 שעות, anonport כתב:

ממש מסקרן אותי לדעת איך נקבע המחיר הסופי - האם הסופר מתייחס למחיר קניה ועליו מוסיף 17% ועוד 5% או שמא מדובר באחוזים אחרים??? או בכלל שיטת תמחור אחרת?

מע"מ לא משחק תפקיד (17%). זה נושא נפרד שלא מתייחסים אליו בסיטונאות (העסק משלם למע"מ כל חודש סכום אם מכר מספיק, אם לא מכר מספיק ממה שקנה מקבל החזר- על רגל אחת, בגדול מאד).

הפיצוציה של מיקו קונה רק 100 פחיות לחודש, אז היא משלמת מחיר גבוה יותר מהסופר שרוכש 100 משטחים לחודש.

לרוב כל התמחור יהיה תלוי כמות, X יחידות Z הנחה, Y יחידות D הנחה וכך הלאה. 

כך אני מאמין שהשיטה עובדת עם הקולה לפחות, כי המחיר שלהם מאד דומה בכל הרשתות הגדולות (לא מדבר על חוף הים, נתב"ג וכדומה ששם זה עלות מטורפת לכל הדיעות). 

אגב זה מעניין, רשתות חנויות הנוחות קונות בכמויות גדולות יחסית ועדיין המחיר שלהם יקר מאד. כנראה כי הם יכולים ועדיין יקנו מהם.

על מחיר הקנייה הסופר\פיצוציה מוסיף את אחוזי הרווח שהוא רוצה ובתוך התחשבות בתנאי השוק.

סופר שימכור בקבוק ב-10 ש"ח לא יזכה להרבה רכישות כשכל האחרים מוכרים סביב 6 ש"ח.

גם אם הפיצוצייה מוסיף את אותו האחוז בדיוק על המחיר קנייה שלו, המחיר יהיה יותר יקר- כי הוא קנה ביותר יקר.

מקווה שעשיתי לך קצת סדר 🙂

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

את אחוז הרווח הנדרש מחשבים לפי שני גורמים עיקריים.

1. כמה אפשר לתמחר ועדיין למכור כמות מספקת (מציאת נקודת האיזון בין כמות למחיר שתשאיר את הרווח הגדול ביותר. אם נניח שפחית עולה לי שקל אני יכול להגיד אני מוכר ב 1000 שקל ולמכור פחית אחת בחודש ואני יכול להגיד אני מוכר בשני שקלים ולמכור 2000 פחיות בחודש. בהזנחת עלות התפעול לצרך הדיון התיאורטי ברו שעדיפה לי האופציה השנייה למרות שאני מוכר הרבה יותר זול).

2. אחוז הרווח שיכסה לי את ההוצאות הקבועות שלי בהתאם לכמות הצפוייה וישאיר לי משהו (נקבע לא לפי מוצר בודד אלא לפי סל. אם אני מכסה 99% מהוצאות הפיצוציה מסיגריות למשל אז אני יכול להסתפק ברווח יותר קטן על הקולה והפוך).

הסעיף הראשון קובע את המחיר הנכון והסעיף השני קובע את גבול הכדאיות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לשופרסל יש סופר לעסקים, CASH & CARRY

שם אני קונה ארגז של 24 פחיות במחיר של כ- 2.7-3  שקל לפחית (פלוס מינוס, לא זוכר את המחיר המדויק)  + מע"מ

אז אם אתה עסק קטן, אתה כנראה תקנה משם וזה יהיה המחיר, אם אתה עסק גדול יותר (כלומר קונה ישירות מקוקה קולה), כנראה שתקנה כמות גדולה יותר וגם תקבל מחיר טוב יותר.

אגב, לא פעם (לפני כמה שנים טובות) הייתי בחנות משקאות ורציתי לקנות בקבוק קולה גדול, במחשבה שדווקא שם זה אמור להיות יותר זול.

בכל פעם כזאת המחיר היה גבוה יותר מהסופר, ואז נאמר לי שהסופרים מוכרים את זה במחיר נמוך מאוד ואפילו בהפסד, לא יודע אם זה נכון.

פורסם

רוב ההבדל בין עסק קטן לעסק גדול זה הבונוסים בסוף שנה .

רשתות גדולות נהנות מבונוסים בהתאם לכמות שהם רוכשות . כמובן שרשתות גדולות זוכות לעוד הטבות כגון שיפוצים,מידוף,מקררים,פרסום וכדומה, בזמן שעסק קטן יקבל מקרר , שלט לעסק שמשיות ודברים בסגנון.

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
לפני 12 שעות, phpclub כתב:

שם אני קונה ארגז של 24 פחיות במחיר של כ- 2.7-3  שקל לפחית 

קניתי מיוחננוף שישיית פחיות קוקה קולה ב-18 ש"ח.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 10 שעות, Wonka כתב:

רוב ההבדל בין עסק קטן לעסק גדול זה הבונוסים בסוף שנה .

רשתות גדולות נהנות מבונוסים בהתאם לכמות שהם רוכשות . כמובן שרשתות גדולות זוכות לעוד הטבות כגון שיפוצים,מידוף,מקררים,פרסום וכדומה, בזמן שעסק קטן יקבל מקרר , שלט לעסק שמשיות ודברים

בסגנון.

מה הכוונה בונוסים? פרט טיפה יותר בבקשה

לפני 14 שעות, phpclub כתב:

שם אני קונה ארגז של 24 פחיות במחיר של כ- 2.7-3  שקל לפחית (פלוס מינוס, לא זוכר את המחיר המדויק)  + מע"מ

אבל ההובלה עליך... לפי מה שהבנתי ממכם העלות היא בסביבות 3-2.5 ש"ח אבל לפחות ההובלה עליהם.

אגב - מה המחיר לשישיית מים מינרלים? אם מישהו יודע

• תוכן חדש...