Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1785 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

בעקבות לידת ילד ראשון לפני כמעט שנה, החלטנו לשדרג את חוויית הנסיעה שלנו, ואשמח לעזרתכם כי קצת הלכתי לאיבוד.

כיום אנו נוסעים על יונדאי i20 שנת 2011, אנחנו לא אנשים שנוסעים הרבה, ולאחרונה בעקבות מספר נסיעות הרגשנו צורך בשדרוג.

אנחנו מחפשים רכב פנאי על מנת שיהיה גדול ומרווח, מאובזר (חשוב! בייחוד הנעה בלחיצה), ונוח יותר.

התקציב להשקעה הוא 85-100, מחפש רכב באיזור שנות 2018-2019, כרגע יש 2 מובילים:

- סוזוקי קרוסאובר 140 כ"ס  (יתרונות: אמין, שוק מטורף. חסרונות: לא מאובזר, לא כ"כ יפה)

- סיטרואן C3 איירקרוס 130 כ"ס shine pk (יתרונות: מאובזר מאוד, זול, עיצוב. חסרונות: אין שוק, הרבה אמרו לי להתרחק מסיטרואן, קטן יותר מהקרוסאובר - יספיק?)

רכבים נוספים שהתעניינתי בהם אבל ירדו מהפרק הם:

- סיאט ארונה: קטן, לא שדרוג מורגש בגודל לעומת מה שיש לנו עכשיו

- קיה ספורטז': אין הנעה בלחיצה

- פיג'ו 3008: החל מ2018 הוא יקר ולא בתקציב

- קיה נירו: אנחנו לא נוסעים הרבה בכלל, היברידי כנראה פחות מתאים

אשמח ואודה לעזרתכם והמלצותיכם - אולי יש רכב שמתאים יותר?

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי snufkin11
פורסם

הנירו אופציה מצויינת גם למי שלא נוסע הרבה. 

אתה לא משלם אקסטרה על הנירו. לא בקניה ולא בעלויות האחזקה. 

אתה כן מקבל רכב מאובזר (במיוחד בנושא הבטיחות) וחסכוני. 

ושאלה ברשותך, למה כ"כ חשובה לך ההנעה בכפתור? 

זה אכן נוח. אבל יש דברים חשובים יותר כמו בטיחות. 

היתה לי קרוסאובר 2014 עם הנעה בכפתור. אותה החליפה ספורטאז' 2017 בלי. 

אבל לספורטאז' מערכות בטיחות מצילות חיים שבסוזוקי אין. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

סטוניק מאובזרת ויחסית חדשה
כפתור התנעה יש
זריזה, אמינה ונראית טוב
מתאימה בגודל למשפחה קטנה

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

תודה רבה על התשובות והדעות, 

לגבי קיה נירו- האמת זו גם אופציה... פסלתי אותה בגלל שהיא עולה כמו ספורטז, וזה שהיא היברידית זה נחמד אבל לא כזה משמעותי בגלל שאני לא נוסע הרבה. גם תחזוקה של הסוללה יכולה לעלות ובסוף זה יכול להיות לא משתלם ועניין הסוללה מייקר את עלות הרכב. 

לגבי סטוניק- היא קטנה. קטנה יותר מארונה וקאמיק ולכן לא לקחתי אותה בחשבון. 

לקחתי לתשומת לבי את עניין מערכות הבטיחות. נשמע שסוזוקי לא כדאית בקטע הזה. 

מה לגבי הסי3 איירקרוס? 

פורסם

אז אם הסוזוקי קרוסאובר יורדת בגלל מחסור במערכות, מה שנשאר זה:

- סיטרואן סי3 איירקרוס 

- קיה נירו 2018 (קצת מעל התקציב)

ההנעה בכפתור חשובה לי כיוון שזה חלק מהדברים שארגיש בשדרוג מהרכב שיש לי עכשיו (את מערכות הבטיחות לא באמת ארגיש אם אין צורך)

יש למישהו חוות דעת על הסיטרואן סי3 איירקרוס? או אולי רכב אחר שיכול להתאים לצרכים ולתקציב? מה לגבי סקודה קאמיק?

תודה.

פורסם

רכב הייברידי יחסוך לך גם בהוצאות על בלמים, שכן חלק ניכר מהבלימה הוא רגנרטיבי ולא משתמש ברפידות, כך שזה גם בא לידי ביטויי בהוצאות אחזקה לטווח ארוך

פורסם

כשרכשתי קקטוס ב-2018, אחרי חודשיים מהרכישה הגיע לארץ ה-C3 איירקרוס, אז עם המנוע בהספק 110 כ"ס.

הלכתי להתרשם מהרכב , ובהיבט המשפחתי מה שהכי בלט שם, והאמת שלא לטובה זה תא המטען.

הנתונים היבשים הצביעו על יתרון בנפח של ה-C3 איירקרוס על פני זה של הקקטוס.

בפועל, היתרון נפח הזה אם אכן קיים לא מנוצל בצורה כל כך טובה, המבנה של התא לא עמוק מספיק, ולא תוכל לנצל אותו בצורה יעילה.

בקקטוס מבנה התא עמוק ורבוע שמקל על העמסה, למרות מדרגה גדולה בסף הטעינה.

מעבר לכך תא הנוסעים של ה-C3 שמח הרבה יותר מזה של הסוזוקי, והמושבים שלה נוחים משמעותית והכי נוחים בסגמנט.

העיצוב החיצוני גם כן, לא כבד ולא משעמם כמו הסוזוקי.

לדעתי תבדקו אם פרקטית תא המטען של ה-C3 מספיק לכם אז לכו עליה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

הבדל של בערך 20 אלף בין קיה נירו לסיטרואן, 

שווה את זה? כ"כ הרבה אנשים אמרו לי להתרחק מהסיטרואן, שאין לה שוק. זה נכון? ירידת הערך מאוד גבוהה לפי מה שראיתי. 

מבחינת הגודל, הנירו גדולה יותר.

הסי3 איירקרוס עדיין מרווחת מספיק ומרשימה יותר מבפנים. יפה יותר ומאובזרת. תא המטען היה בגודל נחמד, והמושבים ניתנים להזזה וכך אפשר להגדיל את תא המטען בעת הצורך. 

מצד שני... הנירו מאוד נמכרת, מערכות בטיחות, היברידית. שווה את ההפרש? 

פורסם

אני אישית לא קונה רכב היברידי יד 2 - לא מעוניין שתיפול עלי החלפת סוללה וסבירות גדולה יותר לתקלות באלקטרוניקה ובייחוד בכל מה שלא טויוטה ולכן אין פה שום חיסכון.

אני הייתי הולך על הקרוסאובר,התמורה לכסף היא גדולה,הרכב עם שוק חזק,אמין מאוד וחסכוני בדלק

• מבאס 1
פורסם

אם אתה מתכוון להחזיק ברכב לא מעט שנים הסיטרואן לדעתי אופציה טובה, יש גם אחריות יצרן ל5 שנים שעוד תהנה ממנה נותנת שקט, תא המטען בגרסא המאובזרת יכול להתרחב על חשבון המושבים, רכב נוח יחסית ממה שהספקתי להתרשם.

פורסם

לצערי, מי שקונה סיטרואן (עדיין) צריך לקחת בחשבון ירידת ערך גבוהה ביחס למתחרות. 

אבל מצד שני, תהנה מרכב נוח ומיוחד. שכנראה מאוד מצא חן בעיניך. 

לפני 10 שעות, levy כתב:

אני אישית לא קונה רכב היברידי יד 2 - לא מעוניין שתיפול עלי החלפת סוללה וסבירות גדולה יותר לתקלות באלקטרוניקה ובייחוד בכל מה שלא טויוטה ולכן אין פה שום חיסכון.

אני הייתי הולך על הקרוסאובר,התמורה לכסף היא גדולה,הרכב עם שוק חזק,אמין מאוד וחסכוני בדלק

רכבי יונדאי/קיה לא פחות אמינים מטויוטה. 

לסוללה יש בד"כ אחריות מורחבת. שנותנת ראש שקט למי שקונה רכב צעיר. 

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

• תוכן חדש...