Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

ברשותי קיה ספורטאג׳ 2019 

כשהרכב קר מפלס מי הקירו במיכל העיבוי (מיכל הפלסטיק הקטן) מעט מעל לקו המינימום

לאחר נסיעה כשהרכב מגיע לטמפרטורת עבודה המפלס עולה קרוב לנקודת המקסימום

האם כדאי להוסיף נוזל קירור או שזאת התנהלות תקינה כתוצאה מעבודת מערכת הקירור

תודה רבה

פורסם

מפלס נוזל הקירור צריך להיות בין סימן MIN ל-MAX כאשר נוזל קירור קר. כאשר המנוע מתחמם מפלס נוזל הקירור עולה וזה תקין.

אתה יכול רכוש נוזל קירור מקורי ולהשלים במידה והדבר מטריד אותך.

• אהבתי 2

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה רבה על התשובות והעזרה במציאת הנוזל!

אם אני מבין נכון כרגע אין צורך להוסיף

אלא אם ירד מתחת למפלס המינימום  נכון?

פורסם
לפני 32 דקות, mcaspi כתב:

לדעתי, מעניין יותר להבין למה המפלס ברכב חדש יחסית נמצא מעט מעל לקו המינימום אם הרכב יצא כנראה מהמפעל עם מפלס מקסימלי.

לא דווקא שהרכב יצא מהמפעל עם המקסימום, מקסימום זה לא הכמות שהאידיאלית מקסימום זאת הכמות המקסימלית ומעליה מסוכן אז כנראה שמו פחות בשביל מקדם בטחון.

בכל מקרה הרכב גם שנתיים על הכביש אז אם הייתה דליפה כלשהי כנראה שהיה יורד יותר.

אין מה להוסיף כרגע אבל תעשה לעצמך מנהג לבדוק שמן ונוזל קירור פעם בחודש.

פורסם
לפני 3 דקות, Shab00 כתב:

מקסימום זה לא הכמות שהאידיאלית

לא מסכים אתך. כמות מקסימלית שהיצרן מתיר תיתן, לפעמים, לבעל הרכב עוד כמה דקות/שעות/ימים להציל את המנוע לפני מצב של התחממות יתר.

פורסם (נערך)
לפני 15 דקות, mcaspi כתב:

לא מסכים אתך. כמות מקסימלית שהיצרן מתיר תיתן, לפעמים, לבעל הרכב עוד כמה דקות/שעות/ימים להציל את המנוע לפני מצב של התחממות יתר.

לא מדובר כאן על הבדל של ליטר או שתיים.

ההבדל בכמות נוזל הקירור בין MIN ל-MAX נעה בין 250-400 מ"ל וזה לא מה שיציל את הרכב מהתחממות יתר כאשר כמות הנוזל במערכת הקירור נעה בין 5 ל-8 ליטר תלוי בסוג הרכב.

בדרך כלל המפלס ברכב חדש הוא בין סימן MIN ל-MAX.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

שאתה שם ורואה בעין כמה לשים על מקסימום, שאני אומר לא אידיאלית אני מתכוון למכונה שעושה בליינד כמות מסוימת ולפעמים יצא לי טיפה יותר או טיפה פחות האמצע זה האידיאל כי בשני המקרים לא קרה כלום אבל אם יצא לה קצת יותר שהיא מכוונת למקסימום יהיה בעייה.

פורסם

אלא אם מישהו בקיה עשה שטות - אין שום דבר מסוכן במצב שהמפלס מעל המקסימום, למערכת יש יכולת לפרוק החוצה עודפים. כל עוד המפלס לא ירד מקו המינימום לא הייתי נוגע, אבל כן הייתי בבקרה עליו למשך חודש-חודשיים לוודא שהמפלס לא יורד עוד.
מהמפעל הרכב יוצא עם נוזל בקו המקס או בקו האמצע בין מינ' למקס.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...