Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1819 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי שאלה בקשר לרכב חדש שאני רוצה לקחת.

יש לי את האופציה לקחת רכב מסוים ב2500 שח דרך ליסינג.

לעומת זאת, שאלתי את הבוס שלי האם אני יכול לקחת את הרכב דרך החברה והוא אמר שכן ויש שווי מס לרכב ולמחיר הדלק (פה איבדתי אותו)

השאלה שלי היא כזאת, אני כיום מרוויח כ25,000 שיוצא 16,000 בנטו. האם כשאקח את הרכב דרך החברה בה אני עובד הברוטו ירד לי ל22,500? האם זאת כוונת המעסיק? אם כן עדיף לי בהרבה לקחת את הרכב דרך החברה כי ההפסד הוא בברוטו ולא בנטו. 

מצד שני אני גם מתקשה להאמין שזה ככה בדיוק ולכן הייתי שמח לדעת האם זה יוצא לי יותר משתלם לקחת את הרכב בליסינג פרטי בעצמי, או דרך החברה בה אני עובד. אשמח לגעת גם כמה זה יעלה לי.

תודה

פורסם

כיוון שיש הבדלים בין החברות השונות,  כדי שתוכל לדעת את התשובה תצטרך לבקש "סימולצית שכר" מהחשב או מי שמפיק את התלוש שלך. שים לב שהרבה פעמים יש גם השלכה על הסכום שהמעסיק שלך משלם לך לפנסיה ,קרנות ועוד. מס הכנסה גם מוסיף לחגיגה בעזרת "שווי שימוש".

כללית, הכי כלכלי זה לקנות רכב משומש באופן פרטי, אבל זה לא נכון  לכולם.

• רעיון טוב! 3

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אי אפשר לדעת כמה יורידו לך בברוטו - זה צריך לשאול את המעסיק - אבל תשלם בנוסף על "שווי רכב למס" - שזה אומר שמס ההכנסה שלך יהיה גבוה יותר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

לצורך ההסבר, במקרה שלך המעסיק לוקח ממך 2500 ש"ח על הרכב (כולל דלק?), והמדינה לוקחת שווי מס, זאת אמורת

ניח ואתה לוקח יונאי I20 שהמחירון שלו הוא 107K ש"ח, אז החישוב לצורך שווי מס הוא עלות הרכב כפול 2.48% 107K*0.0248=2653 

ואז אתה מרוויח בפועל 22500 ש"ח שכר, והמדינה מחשבת את המס שאתה משלם  כאלו אתה מרוויח 25153 ברוטו (וזה שווי המס).

• אהבתי 1
פורסם

לליסינג דרך העבודה יש כמה פרמטרים:

1. עלות הליסינג עצמו (לא כולל דלק, שטיפומט, כביש 6 וכו') - רכב, טיפולים, תיקונים, רכב חלופי, ביטוחים וכו'

2. עלות מסביב - דלק, שטיפומט, כביש 6 וכו' - תלוי במעסיק שלך, יכול להיות שיהיו הגבלות או דברים שהוא לא מספק.

3. השתתפות מעסיק - אם המעסיק רוצה לעודד אותך לקחת רכב לפעמים הוא ישתתף בחלק מעלות הליסינג.

4. שווי השימוש.

החישוב הוא שאתה לוקח את השכר ברוטו שלך היום, מפחית ממנו את סעיף 1 ו-2 ומוסיף את סעיף 3. זה השכר שלך לפני מיסים.

לצרכי חישוב המסים אתה לוקח את השכר המופחת ומוסיף אליו את סעיף 4. לפי זה מחשבים את המיסים שאתה צריך לשלם.

את המיסים שאתה צריך לשלם מפחיתים מהשכר לפני המיסים, ומה שמתקבל זה הנטו (+- אחרי זה יש קרנות השתלמות ופנסיה ומה לא).

ניתן רגע מספרים ונסביר (תיאורטית, המספרים מנותקים מהמציאות כן?):

ברוטו - 25000, עלות ליסינג - 2500, עלות מסביב - 500, השתתפות מעסיק - 1000, שווי שימוש - 3000, מיסים 6000.

אנחנו לוקחים את ה-25000, מורידים ממנו 2500 ו-500, מוסיפים 1000, קיבלנו 23000, זה השכר לפני המיסים.

לצרכי חישוב המיסים השכר הוא 23000 ועוד 3000 = 26000. נוריד מיסים קיבלנו 20000.

בקיצור צריך לבקש סימולציית שכר לפי הרכב שאתה רוצה (בשביל 4), אחרי שביקשת מקצין הרכב עלויות (עבור 1 ו-2)

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

כתבו כאן באריכות, אני אנסה לתמצת:
השכר שלך 25,000.
תשאל את המעסיק כמה הפחתה תתבצע לך בשכר אם אתה לוקח ליסינג דרך העבודה, והאם זה כולל דלקן או שהדלק על חשבונך.

את השכר המעודכן (נניח 22,000) אתה מכניס למחשבון שכר, ומעדכן במחשבון את סוג הרכב שאתה לוקח לצורך מיסים, ואז המחשבון יפיק לך סכום נטו.
תשווה את הנטו החדש מול 16,000 שאתה מקבל היום, ואז תבין במונחי כסף נטו האם ההפרש משתלם לך או לא.

חפש בגוגל: חילן ברוטו לנטו

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • תוכן חדש...